Kategoriat
Yleinen

8 viikkoa takana kevään kevennystä

SAMSUNG CSC

 

Ajattelin koota ruokapäiväkirjan merkeissä taas kevään keventelyä. Vuosihan alkoi sellaisessa masennus- ja stressimyrskyssä ja tammikuun ilon pilkahduksiin kuului meidän perheen matka Saimaan kylpylään. Nyt jälkikäteen ajateltuna sehän olikin tosi hyvä juttu, sillä silloin rakentaminen oli niin intensiivistä, että pieni pakkoloma miehelle ei tehnyt yhtään pahaa. Saimaan lomaa varten piti pakata mukaan uimapuku joten jonkunlaista yritystä oli ilmassa, mutta en kyllä rehellisesti päässyt siihen flowhun sitten millään. Helmikuussa kävin salilla muutaman kerran ja sain siitä pientä kipinää. Ruokavalio oli kuitenkin retuperällä ja kirjoitin väsymyksestä ja alakulosta, kuun lopussa päästiin kuitenkin uuteen taloon ja siitä alkoi hiljalleen eräänlainen eheytyminen. Iso ja raskas projekti oli ohi ja hartiat kevenivät kertaheitolla. Maaliskuun aikana kypsyi ajatus siitä, että myös omaa vyötäröä olisi mukava keveämmäksi ja vähän laskutavasta riippuen aika hyvää menoa on takana 6-8viikkoa. Olen paljon pirteämpi ja henkinen vointi on harpponut eteenpäin! Suuri ero on tapahtunut myös ulkoisessa habituksessa 😉

SAMSUNG CSC
tammikuu
SAMSUNG CSC
huhtikuu

Mutta sitten itse ruokapäiväkirjaan. Kirjoitin sellaisen viimeksi kuukausi sitten ja ajattelin tehdä nyt uusinnan, sillä toki päivät eivät ole aina aivan samanlaisia. Vähän hassusti kuviin tuli taas riisiä ja kanaa, mutta toisaalta en ihmettele! 😀 Syön sitä useimmiten vaikka toki myös esimerkiksi perunaa ja bataattia voisi käyttää. Joskus myös tonnikalaa, paistijauhelihaa tai ihan naudanlihapihviä on ollut menussa.

aamupala
aamupala
välipala 1
välipala 1
lounas
lounas
välipala 2
välipala 2
päivällinen
päivällinen
espresso
espresso
välipala 3
välipala 3
iltapala
iltapala

Aterioita tulee päivän aika seitsemän ja se on ollut mulle ihan tosi hyvä juttu, sillä mun sudenkuoppa on se, että ateriavälit on pitkiä ja sitten kun syön niin ei oo malttia syödä tarpeeksi terveellisesti ja vähän. Myös imetyksen kannalta on tärkeää saada energiaa tasaisesti pitkin päivää ja kun joku kyseli että oonko miettinyt karppausta niin tässä vastaus siihen: mulla henkilökohtaisesti tuo hiilihydraattien määrä vaikuttaa hyvin paljon maidontuloon ja herumiseen niin siksikin on tuota puuroa, hedelmää ja pottua ruokavaliossa 😉

Vaaka heiluu nyt 91-92kg välissä että seitsemän-kahdeksan kiloa on lähtenyt, ihan pahimmista synnytyksen jälkeisistä lukemista kymmenisen kiloa. Työsarkaa riittää, oma vika pikkusika -voisi sanoa 😉 Mutta mikäs tässä, elämää eletään ja ruokavalio rullaa siinä sivussa. Tarkoituksenahan on, että se onkin enemmän automaatio ja sellainen josta pitää, kuin jatkuvaa hammastenkiristelyä.

SAMSUNG CSC
92kg

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Otetaan vappu iisistä noiden syömisien kanssa ja juomien kanssa, te jotka nautiskelette! Grillaamalla saa tehtyä paljon myös terveellistä hyvää ja vaikka lapsille ostaa munkkeja ja simaa niin seuraksi ei ole pakko syödä 😉

Hauskaa vappua!

SAMSUNG CSC

12 vastausta aiheeseen “8 viikkoa takana kevään kevennystä”

Moikka! Kiitos ihanasta ja kannustavasta blogista. Täällä kiristellään kroppaa raskauden jäljiltä ja tekstisi ovat todella puhuttelivia. Pakko kysyä, että kuinka tuossa ruokavaliossasi on huomioitu suolan määrä. Lähinnä mietin noita leikkeitä. Itsekkin käytän kana tai kalkkuna leikettä joissa on mahdollisimman paljon lihaa, mutta suolan määrä mietityttää. Tietty suolan määrää voi kontroloida muissa ruuissa… Kiitos ja ihanaa kevään jatkoa!

Maiju

Moikka! Kiitos kommentista ja ihanasta palautteesta! 🙂

Mun ruokavaliohan on sellaisenaan täysin suolaton jos en satu syömään tuota leikkelettä (sen voi vaihtaa kananmuniin, heraan tms. proteiiniin). Suolaa pitää siksi lisätä itse ruokiin 🙂 Leikkeleissä helpoin on katsoa jo päällisestä sydänmerkkiä ja sitten vielä tarkistaa lihapitoisuus, niin kuin olet tehnytkin 🙂 Suolaa alle 2g ja lihaa mieluiten yli 90g/100g:ssa on hyvä! Suositushan on max 5g suolaa/pvä aikuiselle eli jos syön vaikka 100g leikkelettä niin siitä tulee noin 2g suolaa, eli ihan suositusten rajoissa ollaan 🙂 Jää vielä laitettavaksi puuroon ja lämpimään ruokaan!

Heippa, oon 24 vuotias opiskelija ja oon aina välillä seurailut blogiasi 🙂 On kuitenkin kiva huomata, että elopainosi on samoissa luokissa kuin itselläni ja tietyt kropan osasi ovat samankaltaiset kuin mulla! Aion siis jatkaa blogisi seuraamista tarkemmin ja innolla, koska kaipaan treeni/ruokavaliovinkkejä. Olen aloittamassa kesäkuussa elämäntaparemontin poikaystäväni kanssa ja toivottavasti sitten ensi vuoden kesänä olisin lähempänä teini-iän painoani 🙂 Lisäksi on kiva huomata, että ruokavaliosi on itse asiassa aika simppeli ja voisin ruveta muuttamaan omaakin samaan suuntaan, vaikka kaikki ei toimi kaikilla 🙂

Terve! Kiva kun oot eksynyt tänne ja löytänyt mieleistä luettavaa! Mä luulen et tää mun ruokavalion runko toimii kyllä varsin monella, eihän tässä ole mitään ihmeitä taustalla. Tasaisesti vaan pieniä terveellisiä aterioita 🙂 Oikein ihanaa kesää ja tsemppiä sulle projektiin!!

Heippa!

Ensinnäkin, näytät upealta! On hienoa lukea aitoja tuntemuksia, joita syntyy elämän aallokossa. Tsemppiä perhe-elämään ja elämäntapamuutokseen 🙂

Moikka!

Kiitos! Musta on tärkeää olla avoin ja rehellinen ja sitä haluankin välittää teksteilläni. Aina kaikki ei ole niin helppoa mutta se on elämää <3

Kiitos motivoivasta ja ihanan rehellisestä blogistasi. Pitkään olen seurannut ja nyt kysyisin että minkä pituinen olet? Olisi kiva tietää ja suhteuttaa omiin mittoihin noita sinun elokilojasi. Tsemppiä hurjasti uuteen elämään ja perässä yritän tulla!

Ootpa raikkaan ja pirteän oloinen noissa uusissa kuvissa! Huomaa että painonpudotus on selkeästi vaikuttanut ulkoisen olemuksen lisäksi myös mielialaan 🙂

Aaa aivan empäs ottanut huomioon tossa karppaushommassa että imetät 🙂 Noista aterioista tuli mieleen, että mistä otat rasvat päivän safkoihin?

Eipä mittään, kiva kun kommentoit! Ja tsemppiä sulle kisadieettiin!!! =)

Mä laitan puuroon joko kookosöljyä tai soijalesitiiniä. Sit jos syön kananmunia (kaks keltuaista) niin pääruokiin vähemmän oliiviöljyä ja jos vietän munatonta päivää niin laitan enemmän oliiviöljyä muille aterioille. Mutta siis tosiaan rasvaa lisään ruokiin vaikka sitä ei tosiaan noista kuvista huomaa 🙂 Rasvanlähteinä joka tapauksessa on kookosöljy, soijalesitiini, kananmunat ja oliiviöljy.

Kommentit on suljettu.