Kategoriat
Yleinen

Maailman makein raakasuklaa

SAMSUNG CSC

Voi olla että otsikko lupaa paljon, mutta ajattelin jakaa yhden raakasuklaareseptin, joka on helppo, makea ja hyvin ”tavallisen suklaan” oloinen. Keveys tähän reseptiin tulee riisinlesejauheesta joka tuo maitosuklaamaisuutta, makeus lucumasta ja hunajasta ja sopiva twisti pienestä määrästä suolaa. Jos olet tavallisen suklaan ystävä, etkä lämpene hyvin tummalle suklaalle, on tämä resepti joka maistuu silti varmasti! Tällä on helppo aloittaa hurahtaminen raakasuklaaseen.

MAKEA RAAKASUKLAA

1dl kaakaovoita

1rkl kookosöljyä

3rkl raakakaakaojauhetta

3rkl lucumaa

2rkl riisinlesejauhetta

1rkl hunajaa

hippusellinen suolaa

(halutessasi cashewpähkinöitä, kaakaonibsejä tai mulperinmarjoja)

Sulata voi ja öljy vesihauteessa ja lisää sen jälkeen jauheet ja lopuksi hunaja ja suola. Kaada muotteihin ja anna kohmettua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Jos olet nälkäinen herkkusuu, suklaat kohmettuvat pakastimessa noin viidessä minuutissa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Oletteko te tehneet vielä itse suklaata? Raakasuklaan teko tuli aika hurinalla Suomeen ja osalla into taitaa olla mennyt ohi, siinä missä moni ei ole vielä kokeillut suklaan tekoa lainkaan. Mä pidän paljon raakasuklaan mausta, etenkin terveellisemmällä ruokavaliolla huomaan miten erilainen makeus riittää.

Nyt lähden yliopistolle, pitkä päivä tiedossa! Mukavaa keskiviikkoa kaikille <3

SAMSUNG CSC

9 vastausta aiheeseen “Maailman makein raakasuklaa”

Eipä ole tullut vielä raakasuklaata edes maistettua, mutta jospa tässä Alun hengessä kohta intoutuisi :). Kiitos vinkistä ja reseptistä!

Viime viikolla kokeilin ensimmäisen kerran ja yllätyin miten helppoa ja hyvää se olikaan. Itse laitoin rusinoita sekaan 🙂

Oon tehny ja vaikka minkälaista! esim. urtekramilla on lakritsijuurijauhetta. ah minkä maun se antaa raakasuklaaseen! ja kuivatut mansikat…. naminam 🙂

Mä olen tehnyt ilman kookosöljyä (inhoan sen makua) eli käytännössä kaakaovoita, raakakaakaojauhetta, hunajaa ja pähkinärouhetta. Tuo reseptisi kuullostaa hyvältä, en ole kovin tullan suklaan ystävä itsekään.

Minä metsästelen näitä raakasuklaareseptejä ja heti kun jossain näkyy, klikkaan katsomaan. Lähipiirissä on maito- ja vehnäallerginen aikuinen ja hänen kanssa olemme näitä kokeilleet. Välillä onnistuu, välillä ei. Valkosuklaasta tuli ihan kamalaa, liikaa lucumaa, luulen. Ohjeessa saattoi olla virhe. Tämä resepti menee nyt kokeiluun, niin saamme käytettyä sen lucuman vähemmäksi.

Tehty on monta kertaa 🙂 Heti ekalla meni nappiin reseptin kanssa ja tuli ylihyvää. Lapsikin tykkää!!! Erilaisia kokeiluja on ollut, onnistuneita kaikki. Joskus kun en jaksa tehdä, niin ostan yhtä suomalaista, missä huomasin ei ole yhtään sokeria yms. mutta maistuu ihme kyllä makealta. Yleensä jos ei ole MITÄÄN hunajaa tms. en ole tykännyt kovasti. Tuosta myös lapsi tykkäsi eli ihan parasta kun voi herkutella ilman sokeria.

Jokunen vuosi sitten kokeilin raakasuklaan valmistusta. Oli tosi uusi ja tuntematonkin juttu silloin.

En ole laskenut, kannattaa googletella jos löytyisi tarkkaa tietoa. Pohja on kuitenkin ihan tuota kaakaovoita että siitä kun lähtee laskeskelemaan 😛 Raakasuklaa on maultaan kuitenkin varsin tuhtia joten sitä riittää ihan muutama pala kerralla.

Kommentit on suljettu.