Kategoriat
Yleinen

Rakkautta raakakakkuihin?

IMG_20140906_144738

Ihan alkuun haluan julkaista MamaMian imetyspaitarvonnan voittajan, sillä arvonta on päättynyt!

IMG_20140906_211019

 

Arvonnan voitti Laura! Onneksi olkoon! Laitan sulle s-postia 🙂

Näyttökuva 2014-9-6 kello 21.29.36

Kiitos paljon MamaMia.fi arvontavoiton lahjoittamisesta. Mikäli arpaonni ei suosinut niin muistakaa, että kaikille lukijoille on verkkokauppaan voimassa -15% alennus normaalihintaisista tuotteista meidän vauvan syntymän kunniaksi 🙂 Alennuksen saa koodilla annanvauva2014 ja se on voimassa 15.9. saakka. Kaikkien koodia käyttäneiden kesken MamaMia arpoo vielä yhden Sobean hupparin 15.9 jälkeen! Joten onnea myös kaikille tilaajille! 🙂   Verkkokaupassa on ilmaiset postituskulut kaikkiin tilauksiin!

IMG_0717

Sitten eri aiheeseen eli mun lauantain puuhasteluun, joka osoittautui palaksi (jos toiseksi) sitä kakkua 😉 Kerroin, että aion viettää ”vapaapäivää” Greenstreetin raakakakku workshopissa ja sinne suuntasin kun mun sisko oli hakenut isommat lapset matkaan. Oon itse maistanut raakakakkuja vain muutamia kertoja, mutta en oo koskaan itse valmistanut sellaista. Osa raaka-aineista oli tuttuja, mutta paljon oli myös sellaisia mitä en oo aiemmin maistanut tai kokeillut. En varsinaisesti ollut ennakkoluuloinen, sillä kaikki maistamani raakakakut ovat olleet oikein herkullisia, en vain tiennyt mitä odottaa. Pian paljastui, että kakkujen teko oli hyvin helppoa ja nopeaa. Teko hauskaa ja lopputulos hyvää. Ei paha!

20140906_121733 20140906_121800 20140906_121743

Seurana mulla oli Monna ja Tuukka ja kurssin vetäjä oli meidän portaalin Aino 🙂 Alussa jaettiin porukat tiimeihin ja sitten kolmen kakun ohjeet. Meidän teami teki puolukkakinuskikakun ja se oli kyllä todella hyvää.

20140906_121709

IMG_0728 IMG_0752 IMG_0761 IMG_0759

Tämä kakku oli kaksikerroksinen ja tehtiin sen pohja kookosjauhoihin joten se oli maidoton, gluteeniton ja ilman pähkinöitä valmistettu raakakakku. Hah, aikamoinen sanahirviö mutta niin paljon parempaa mitä ikinä voisi kuvitella. Se oli jopa niin maukas, että kävin workshopin jälkeen kaupassa ja ostin ainekset sen tekoon kotona!

IMG_0778 20140906_124844

Kuka kakut saatiin hyytymään niin oli hetki aikaa ja haluttiin tehdä vähän suklaata. Raakasuklaan tekoa mä kokeilin kotona viikko sitten sellaisella valmiilla paketilla mutta nyt tehtiin ihan alusta, kaikki ainekset sekoittamalla. Myös suklaan teko oli todella helppoa! Maustettiin osa pähkinöillä, osa rusinoilla ja muutamiin sekoitettiin minttuöljyä!

IMG_0797 20140906_134112

IMG_0851 IMG_0845

Workshop-kurssilaiset valmistivat kolme kakkua. Puolukkakinuski, minttusuklaa ja mustikkasuklaa. Valmiit kakut koristeltiin ja sitten päästiin maistelemaan. Kaikki saivat maistella toistensa kakkuja. Ei muuten paljon jäänyt 😉

IMG_0811

IMG_0813 IMG_0835 20140906_143353 20140906_143854

Mulla oli todella mukava päivä ja oli ihana tehdä jotain erilaista. Raakakakkuja on nyt hehkutettu niin monesta tuutista, että piti itsekin ottaa selvää aiheesta enemmän. Huomenna meillä on pojan kastejuhla ja sinne olen tilannut aivan todella ihanat, perinteiset kakut. Itse en ole kieltäytyjä siinä mielessä, että ruokavaliossani ei ole mitään raaka-ainetta mikä ei sopisi minulle. Raakakakuista tuskin tarvitsee siis tehdä haastajaa, jos tykkää perinteisestä. Sitä en ymmärrä, miksi ne ei voisi kulkea rinta rinnan. Joskus maistuu kermavaahto, joskus joku maidoton vaihtoehto. Molemmat voivat olla herkullisia! Sitä kumpi on terveellisempää en lähde nyt analysoimaan, sillä huomenna syödään sitä ”tavallista kakkua”. Hyvää sekin! 🙂

Onko lukijoissa raakaleivontaan hurahtaneita?!

IMG_20140906_225839

Kiitos GreenStreetille workshopista!

14 vastausta aiheeseen “Rakkautta raakakakkuihin?”

En oo kokeillu raakakakkuja, mutta olis kiva joskus maistaa! 🙂 Aika usein niihin tosin tarvitaan mitä erikoisempia raaka-aineita, joita ei täällä ole saatavilla :/ Ja pakko myöntää, olen aika ennakkoluuloinen näitten kaakkujen makua kohtaan, voiko ne todella olla herkullisia… 🙂 Kai ne sitten on, kun niitä niin hehkutetaan!

Skribentti: kävin heti kurkkaamassa mut mulla ei oo lucumaa :/ Ostin greenstreetiltä vaikka mitä mut toi lucuma on tulossa vasta postissa kun oli loppu! Mut kun tulee niin koitan 🙂

Eli: suosittelen maistat jossain jos tulee vastaan! Mä oon ainakin kaikista tykännyt mihin oon törmännyt 🙂

Ihanan näköisiä kakkuja! Olen himoleipoja joten tuollaisia olisi tosi kiva kokeilla ja varsinkin tuota suklaata,nam.
Ihanaa ristiäispäivää teille!

Sen nimi oli Minttusuklaa ja kuulema monissa blogeissa tehty joten resepti varmaan löytyy googlettamalla! Mullakaan ei oo vielä sitä nimittäin! 🙂

erikoisia ja kalliitta aineita vaatii. no thänks ja on noissakin kaloreita vaikka ja kuinka, vaikka niin superia ovatkin olevinaan. joku käärii tälläkin villityksellä hyvät rahat.

No eikö voisi kokeilla jotain mihin ei tule erikoisia aineita? Tässä maailmassa ei reseptit lopu kesken. Toisaalta jollekin pähkinätkin ovat kai liian eksoottisia raaka-aineita 🙂 Ja minusta on hyvä, että erilaisia reseptejä on – he keillä on ruokarajoitteita varmasti ymmärtävät kun puhutaan miten ankea valikoima oli 10-20 v, sitten!!! Leipomus- ja etenkin kakkumaailma voi tulla kalliiksi, tein kerran itse hieman fiinimmän kakun (ns. IHAN tavallisen eli vehnäjauhoja yms.) ja kyllä sekin kalliiksi tuli.

Ihana Anna, kiva kun olit workshopissa!:) Ja mä oon vähän eri mieltä vierailijan sekä mamman kanssa – raakakakun tekoon kun ei vaadita mitään sen ihmeellisempää ellei itse niin halua. Toki just ”erikoisia ja kalliita” (kaikki on suhteellista..:D) aineita voi käyttää jos haluaa fiksata maun ja koostumuksen ihan priimaksi, mutta ilmankin halutessaan pärjää 🙂 Ja kaloreita on, tottakai, niitähän me tarvitaan että jaksetaan päivästä toiseen – eiks vaan? 😉

Ihanaa oli olla, opin todella paljon! 🙂 Kiitos pitämisestä ja hauskasta päivästä!

Hyviä perusteluja Aino! 🙂

Näyttää tosi herkuilta. Itse olen myös vähän skeptinen näiden raakavillitysten kanssa. Olen ymmärtänyt että esim kaakaopavut kuumennetaan suklaa-ja kaakaotuotannossa hygieniasyistä. Kaakaopavut kuivatetaan alkuperämaassa keräyksen jälkeen ja usein tämä kuulemma tapahtuu auringon alla jolloin kaikki elukat pääsee papuihin meuhaamaan (esim linnunkakka). Kuumennuksella kuulemma varmistetaan että kaikki pöpöt kuolee… oonko ihan hakoteillä vai tehdäänkö esim raakasuklaan kaakaopavuille jotain vastaavaa?

Voi kun joku muu joka tietää niin vastais tähän kun en oo tosiaan mikään superfood-tietäjä 🙂

Raakakakuissa ei kuitenkaan mitään aineita ole kuumennettu yli 40 asteen joten epäilen. Mutta tuolla logiikalla myös kaikki suomalaiset marjat tai ulkomaiset hedelmät voivat joutua linnunkakan uhriksi, vai mitä? =) Sillä erotuksella tosin et niitä kuivateta auringossa. Idea taitaa silti olla siinä et kun ei kuumenneta niin kaakaossa säilyy kaikki luonnonlliset antioksidantit ja vitamiinit mahdollisimman hyvin!

Hei!
Ihanaa ristiäispäivää teille ja onnea ja kaikkea hyvää pikkuiselle <3!
Kiinnostaa kyllä raakakakkujen teko mutta vastaan on tullut liian monimutkaisia ohjeita ja kilometrin pituinen lista aineksia 😀
Ellei ole salaisuus niin voisitko laittaa sen puolukkakakun ja suklaakonvehtien ohjeen tänne?
Terkuin Mertsi

Kommentit on suljettu.