Vakuutus ja etenkin sairausvakuutuslaskuja tulee noiduttua useasti. Kolmen lapsen vakuutukset eivät ole lainkaan ilmaisia ja etenkin näillä myöhemmin syntyneillä ne ovat aika korkeat. Silti ollaan kaikille haettu vakuutusta jo ennen syntymää, sillä vakuutuksissahan on sellainen aukko yleensä, että jos sitä ei ota raskausaikana, ei sitä myönnetä heti syntymän jälkeen (kun usein ilmenee niitä ongelmia) vaan sen saa kun lapsi on muutaman kuukauden. Ainakin näin on ollut silloin kun itselleni asia oli ajankohtainen, en tiedä mikä tilanne on nyt ja onko vakuutusten antajille miten kirjavat ehdot tuossa ajassa. Kannattaako lapsi siis vakuuttaa jo ennen syntymää edelleen?
Oli niin tai näin, on meille vakuutus ollut joka pennin väärti. Silloin kun lapsi on tarvinut putkitusta korviin ja julkisella olisi haluttu odottaa vielä se yksi korvatulehdus, putkien lähtiessä pois paikoiltaan ja lukuissa muissa sairaustapauksissa. Julkiselta puolelta ollaan saatu aina ihanaa hoitoa esimerkiksi lapsen kuuloon liittyvissä asioissa mutta akuuteissa sairauksissa on ollut ihana päästä ajanvarauksella suoraan huoneeseen. Esimerkiksi eilen oli tällainen tilanne.
Soitin aamusta terveyskeskukseen jossa oli takaisinsoittopalvelu. Sitten odottelin tunnin että minulle soitettiin, vain kuullakseni ettei akuuttiaikoja ole enää jäljellä. Samaan syssyyn sain löylytyksen siitä, ettei 38 ole lapsella kuumetta, eikä flunssa tarvitse lääkärinhoitoa. Olin tyrmistynyt ja kerroinkin sen puhelimeen. Sanoin että kolmen lapsen äitinä tiedän miten flunssaa hoidetaan kotikonstein ja soitan siinä vaiheessa lääkäriin kun ajattelen, että tilanne on niin vaikea ettei omat keinoni riitä. Sanoin myös että nuorin (joka huusi koko yön kipulääkkeestä huolimatta) on vasta vuoden, ja sitähän sinä et edes kysynyt. Ohje oli mennä neljän jälkeen lastenklinikan päivystykseen jos on pakko päästä lääkäriin. Aikoja ei kuitenkaan ollut ja se tuli selväksi. Toki aikojen loppuminen ei ollut puhelimen päässä olevan ihmisen syy, mutta hoitoalan ammattilaiselta olisi kaivannut edes pientä empatiaa vähättelyn ja löylytyksen sijaan.
Soitin sitten tuttuun tapaan Itäkeskuksen Pikkujättiin jossa käydään aina kun on tarpeen. Sain kolme peräkkäistä aikaa illalle jota sitten odoteltiin päivä. Kerroin jossain edellisessä postauksessa että meillä oli pienemmät lapset pois päiväkodista flunssan vuoksi jo koko alkuviikon. Lievää kuumeilua, kovaa räkäisyyttä ja viimeisenä kamala kurkkukipu oli levinnyt myös esikoiseen ja minuun. Kaikki samat oireet mitä oli viime viikon miesflussassa oli nyt jokaisella perheenjäsenellä. ”Kurkkukipu” ei oikein edes riitä kuvaamaan sitä olotilaa mikä nielussa oli myös meikäläisellä.
Pikkujätissä päästiin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin vastaanotolle ja tutkimus aloitettiin Amoksesta. Putsailun jälkeen löytyi yöhuudon syy eli korvatulehdus ja meillä kolmella muulla oli niin punainen kurkku että saatiin suoraan lähete labrakokeisiin jossa otettiin nielunäyte. Ja kappas vain, bingo osui jokaisen kohdalle eli myös Amokselle vaikka hänen kurkkunsa ei ollut saman näköinen kuin muilla. Streptokokki A eli tuttavallisemmin angiina antoi jo pikatestissä positiivisen tuloksen eikä viljelyä tarvittu. Sitten uudestaan lääkärin huoneeseen jossa alkoi reseptirumba. Kolmelle erikokoiselle ja ikäiselle lapselle tarvitsee hieman erilaiset kipulääkkeet ja sitten äidille sama setti. Sainpa samalla uusittua migreenilääkereseptinkin joka on roikkunut, kun tuntuu niin vaikealta löytää aikaa sen uusimiseen kun ei ole ollut asiaa lääkäriin.
Pikkujätti sai olla auki melkein tunnin vielä sulkemisen jälkeen, että meidän poppoo saatiin ulos ja lapset saivat odotellessa mehua ja hoivaa. Lasku oli toki 517€ eli ihan ilmaiseksi ei sieltä ulos päästy mutta silloin kun itsellä on aivan mehut pois ja käsissä kipeät lapset, ajatus siitä että pitäisi odottaa vielä seuraavaan päivään on poissuljettu. Kymmenen minuuttia ennen yhdeksää päästiin vieressä olevaan Itiksen apteekkiin ja siellä alkoi sama rumba. Kysyin kuitenkin että vieläkö saa tulla, sillä tiesin että kolmen antibiootin sekoittaminen ei hoidu hetkessä kaikkien muiden reseptien lisäksi. Apteekista päästiin lähtemään puoli kymmenen illalla eli hekin joutuivat meidän vuoksi ylitöihin. Kuulema lähin yöllä päivystävä apteekki olisi ollut Malmilla joten olin kiitollinen että he antoivat meille vielä lääkkeet. Eliel oli silmät punaisena ja kovissa säryissä eikä melkein pysynyt enää hereillä. Pitkä aika oli jo mennyt. Apteekki kevensi lompakkoa 211 eurolla (tähän summaan ei kuulunut se migreenilääke, se on kallis!) ja nuo lääkekuluthan olisi tullut joka tapauksessa vaikka olisi käyty julkisella puolella lääkärissä.
Nyt sitten lepoa, antibioottia ja precosaa. Eiköhän tässä kuntoon tulla!
Onneksi on vakuutus joka korvaa sekä lääkäri- että lääkekulut niin ei tarvitse olla köyhä ja kippee!
Onko teillä sairausvakuutusta itselle, entäpä lapsille?
34 vastausta aiheeseen “Se hetki kun lihava vakuutusmaksu ei ketuta”
Suomessa on kyllä hyvä tarveydenhoito ja sairaanhoito, jos on vakuutus. Mutta on jotenkin surullista, että se vakuutus pitää olla. Mehän siis asumme Saksassa ja täällä terveydenhoito toimii paljon paremmin kuin Suomessa. Täällä käydään aina omalla lastenlääkärillä ja kaikki lasten lääkkeet ovat reseptillä ilmaisia! Jos päivystystä tarvitsee, mennään silloin lasten kanssa lastensairaalaan ja siellä pahimmillaan jono voi olla tunnin luokkaa! Myös kaikki erikoislääkärit ovat ilmaisia ja hammastarkastuksiin voi lapsen kanssa mennä 6 kk välein ilmaiseksi sekin 🙂
Vallan unohdin tärkeimmän eli pikaista paranemista teille! Lasten sairastaminen on aina ikävää!
Saksan systeemi on hyvä perheelliselle, mutta lapsettomalle, harvoin sairastavalle ja avoliitossa asuvalle ei niinkään, jos ajatellaan pelkästään ja ainoastaan rahan kannalta. Sairausvakuutusmaksua peritään ainakin minun kohdalla 14,6% palkasta ja Suomessa ko prosenttimäärä on nykyään jotain 2%:n luokkaa. Samalla summalla, jonka pulitan joka kuukausi tänne Saksaan, voisin kevyesti käydä Suomessa yksityislääkärin vastaanotolla pari-kolme kertaa kuussa ja vielä hakea lääkkeetkin siihen päälle.
Tuota maksettavaa prosenttia ei voi ihan suoraan verrata, koska Suomessa terveydenhuoltoon käytetään myös verorahoja, joten et voi tietää mikä prosentti oikeasti menisi palkasta Suomessa terveysmenoihin. Saksassa palkatun työntekijän osuus on puolet tuosta mainitsemastasi summasta, työnantaja maksaa toisen puolen. Mutta totta, Saksassa lapseton sinkku maksaa paljon enemmän kuin mitä saa. Minä ajattelin enemmän kolmen lapsen äitinä eli me olemme niitä hyötyjiä. Ja saahan aikuinenkin käydä Saksassa ilmaiseksi lääkäreillä ja hammashuollossa, paljon helpommin kuin Suomessa.
Joo, ymmärrän sun pointin täysin ja olen ilonen, että täällä Saksassa lapsiperheisiin panostetaan, saman perheenjäsenet voivat olla yhden vakuutuksen alla ja hoito on lapsille maksutonta. Meillä on niin erilaiset elämäntilanteet, että haluan vaan tähän Saksan malliin tuoda oman kokemukseni esille, koska se poikkeaa kuitenkin sun kokemuksista. Tossa prosenttihommassa tuli itselleni ajatuskatkos- pahoittelut siitä. Mun työnantaja maksaa tällä hetkellä sairausvakuutuksesta 6,9%, itse maksan loput. Mä en silti koe, että pääsisin yhtään minnekään täällä ilmaiseksi tai saisin mitään ilmaiseksi, koska kuitenkin maksan vakuutusmaksua pari-kolme tuhatta euroa vuodessa + kaikki resepti- ja lisämaksut (Zuzahlung) siihen päälle. Suomessa toki verovaroilla tuetaan terveydenhuoltoa, mutta en usko, että kuukausittainen terveydenhoitoon menevä osuus kohdallani nousee Saksan vastaavaa suuremmaksi, koska muutenhan meikäläisen verorahat käytettäisiin Suomessa pelkästään terveydenhuoltoon, mikä voi toki olla mahdollista, mutta epätodennäköstä. Me asutaan yhdessä Saksan suurimmista kaupungeista, joten hyville spesialisteille (esim. reumatologille, ihotautilääkärille) on jonotusajat, jos hätä ei ole akuutti, mutta muuten lääkäreille kyllä pääsee nopeasti. Suomessa asuessa mulla on ollu lapsesta asti vakuutus ja aikuisiällä lisäksi opiskelija- tai työterveyshuolto, joten aina olen päässyt sielläkin hoitoon, kun olen sitä tarvinnut.
Sinkulle Saksan verotuskin on jäätävää. Puolet palkasta. Toista on, jos on naimisissa tai lapsia.
Mä olen kyllä tosi kiitollinen omalle äidilleni että on ottanut mulle vakuutuksen ihan vauvana. Se on maksanut itsensä takaisin jo moninkertaisesti. Maksaa vähän enemmän vuodessa, mutta omavastuu onkin sitten nolla. Mulla on siis polvet leikattu kolmesti ja viimeviikolla leikattiin selkä. Ja vakuutus kustansi nämä kaikki. Lisäksi kaikki muut taudit, sairaudet, tapaturmat ja tutkimukset siihen päälle… Jos ei olis vakuutusta ollut, niin mä olisin vararikossa ja ihan v*tun kipee. Ja ikää mulla on vasta 25 :D……
Että kyllä mä ainakin suosittelen jonkunsortin vakuutusta jokaiselle! Pikaista paranemista sinne kaikille <3
Ei ole lapsilla vakuutusta ja ei ole onneksi ollut sille tarvetta *kopkop* . Aina ollaan tarvittaessa käyty kuitenkin yksityisellä lääkäriasemalla, ei teini-ikään ehtineet lapset edes taida tietää, että se paikka missä käyvät ei ole mikään yleinen terveyskeskus… Ollaan laskettu, että ei olisi näillä käynneillä ollut mitään järkeä olla vakuutusta vaikka lääkärissä ollaan joskus jouduttu useinkin käymään vaikka mistä syystä. Lääkkeetkin ovat angiinoihin ja korvatulehduksiin olleet tosi halpoja.
Mulla oli vakuutus kun olin vauva ja 2pv sairaalassa virtsaputkentulehduksen vuoksi 6kk iässä. Eivät saaneet korvauksia koska ois pitäny olla 3pv. SIihen loppui se vakuutus.
Meillä on lapsilla, ja se on ollut varsinkin esikoisen kohdalla todella hyödyllinen! Itsellekin pitäisi saada aikaiseksi ottaa, varsinkin jos sattuu jotain isompaa. Mutta jotenkin sitä ei vain tule ajatelleeksi. Paranemisia teidän poppoolle! <3
Tässä vähän toisenlainen tarina. Mun miehelläni oli tämmöinen lapsuudenaikainen vakuutus ja lopulta me lopetettiin se (juuri ennenkuin if joka tapauksesa ne olis irtisanonut). Se oli niin kallis vuodessa, että sillä rahalla olis käynyt monen monta kertaa yksityislääkärillä (varmaan 10). Itse otin aikuisiällä vakuutuksen ja pirun kallis sekin oli plus omavastuu oli sairauskohtainen (per vuosi) joten yhtä tyhjän kanssa. Lopetin sen monen vuoden jahkaamisen jälkeen. Kahdella vanhimmalla on ennen syntymää otettu vakuutus ja vakuutusmaksut + omavastuut niin aika monta yksityislääkärikäyntiä sillä rahalla saa varsinkin kun nuo mun lapset ei ole vauvaiän jälkeen sairastelleet juuri ollenkaan. Vauvalle otin syntymän jälkeisen vakuutuksen ja ei siinä mitään aikarajaa ollut, tallustelin vakuutusyhtiöön heti kun pääsin vauvan kanssa ulos lenkille, olisko ollut 1kk. Meillähän oli tämän kolmosen kanssa komplikaatioita synnytyksessä ja oli tehollakin tarkkailussa hetken, mutta ei se vakuutusyhtiötä kiinnostanut. Ehdot oli myös muuttuneet kakkosen ja kolmosen välissä. Vuosittaisen omavastuun lisäksi ne ottaa 10 prosenttia jokaisesta lääkärikäynnistä.
Laitan sivuun nyt ne vakuutukseen menneet rahat ja maksan tulevat yksityislääkärikäynnit niillä jos semmoisia tulee. Siis oman vakuutukseni osalta. Lapsilla on edelleen vakuutus.
Ja vakuutusyhtiön kanssaan on sitten ihan naimisissa. Mies haluais vaihtaa nyt yhtiötä, mutta koska keskimmäisellä oli vuoden vaihteessa (elämänsä ainoa vauvaiän jälkeen) korvatulehdus ja vauvalla oli myös alkuvuodesta korvissa tulehdus, niin eipä siinä voi vaihtaa…noissa kun on kolmen vuoden sairaushistoria uuteen yhtiöön toimitettava ja kaikki mitä on sairastettu, poissuljetaan.
Mutta vauva-aikana on ne maksaneet itsensä takaisin, ehdottomasti.
Mä taas otin just itellekin vakuutuksen kun mun mielestä se oli edullinen 😀 Mulla menee lapsen, mun ja koiran vakuutukseen nelisenkymppiä kuussa. Toki riippuuhan se kalleus siitä, että miten aikoo sairastaa 😉 Nyt Pohjolalle on tulossa vielä Tampereellekin suorakorvaussairaala, näppärää. Tietyissä tilanteissa julkinen terveydenhuolto toimii ihan jees, mutta musta on mukava tietää, että tarvittaessa voin esimerkiksi jouduttaa tutkimuksia eikä ole rahasta kiinni ja tosiaan sairaan lapsen kanssa ei ole pakko lähteä päivystykseen. Mulla on lähipiiristä esimerkiksi sellainen kokemus jossa olisi julkisen puolen jonojen vuoksi joutunut oleen sydäntutkimusten jonossa useamman kuukauden. Ei mitään henkeä uhkaavaa mutta pitkä aika olla epätietoisuudessa ja vakuutuksen turvin tutkimukset hoituikin yksityisellä samalla viikolla.
Saako tällaisen vakuutuksen otettua aikuiselle? Kuulostaa huipulta! Pikaista paranemista!
Ilman muuta saa 🙂 Toki maksaa vuositasolla jonkun verran. Se taas paljonko, riippuu yhtiöstä ja ehdoista mitkä haluaa. Tosin oma sairaushistoria pitää papereihin täyttää tarkasti kun vakuutusta hakee.
Meillä ei ole kellään meistä vakuutusta. Tyttö on onneksi sairastellut suht vähän ja ollaan aina saatu aika lähimpään terkkariin. Pari kertaa olen vienyt omalle duunipaikalle (Terveystalo) kun on ollut todella kipeä ja olen halunnut tarkistuttaa tulehdusarvot. Vakuutus silti harkinnassa koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu!
Meillä vakuutukset sairastamisen varalta on kaikilla. Ovat haukkuneet hintansa monin kerroin ja lapsille hyvää turvaa kun lähtevät esim. opiskelemaan muualle. Jos vuodessa käy yksityisellä lääkärillä parikin kertaa niin vakuutusmaksu on siinä jo maksettu. Eikä tarvi jonottaa… täälläpäin kun sitä pitää tk:ssa. Vertailkaa niitä vakuutusten ehtoja. Hinta ei aina kerro totuutta.
Minulla, >35 vuotiaalla on itsellä juurikin kuvaamasi vakuutus. Olen ikionnellinen, että vanhempani ottivat sen minulle vauvana. Enää ei yhtä hyvillä ehdoilla vakuutusta valitettavasti saa. Kyllä, käytän aina yksityistä. Työterveyshuoltoni ei kata juuri mitään.
Julkisella puolella akuuttivastaanotolle pääsy on vaikeaa. Olet ehkä kuullut Oulun mallista, jossa hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolle (jossain kaupunginosissa vielä vanha tk-systeemi on voimassa) mennään jonottamaan vuoronumerolla sekä akuuttien, että pitkäaikaisten sairauksien kanssa. Jossain vaiheessa päivää he ilmeisesti sulkevat sisäänoton, jotta saavat kaikki jo ilmoittautuneet hoidettua. Ensin sairaahoitaja arvioi tilanteen ja tarvittaessa pyytää lääkärin paikalle. Kuulostaa hyvältä, mutta voit kuvitella millaista on odottaa.. Kaikki samassa tilassa. Sekä infektio-oireiset, että ns. terveet.. Huhhuh. Eli työssäkäyvänä ihmisenä sinulla ei ole mitään mahdollisuutta käydä esim. pitkäaikaissairauden vaatimissa kontrolleissa tuolla. Aikaa ei voi etukäteen varata, poislukien jotkut injektiot tms. Eli onneksi on mahdollista käydä yksityisellä! Valitettavasti kaikilla ei ole.
Haluan kuitenkin nostaa tärkeän pointin tähän. Olen vakuuttunut siitä, että Suomessa lasten sairaanhoito on kuitenkin laadukasta. Esimerkiksi lasten vakavat sairaudet hoidetaan taatusti hyvin. Se onni meillä on.
Kyllä olen kiittänyt vakuutusta monet kerrat sekä itseä että lapsia hoidattaessa. Viimeksi joululomalla kun lapsella oli kaksi viikkoa putkeen yli 39 asteen kuume ja kaksi yksityisen puolen yleislääkäriä käski vain syömään panadolia ja lepäämään. Vasta kolmas lääkäri, Pikkujätin lastenlääkäri otti verikokeet ja kyseessä oli ärhäkkä mykoplasma. Oikeat antibiootit saatuaan lapsi alkoi toipua tunneissa.
Vaikka rahaa paloi monia satoja ja turhautuminen meinasi iskeä, en usko että yleisellä puolella olisi saatu myöskään heti testejä, saatika lääkärinaikoja. Vakuutus kattoi kyllä hienosti kulut ja lapsen ei tarvinnut kärvistellä kuitenkaan päivystyksessä.
Minulla on ristiriitaisia kokemuksia julkisesta sektorista. Kerran kurkkukipua ja kuumetta TKssa ei otettu todesta vaan sanottiin, että mene kotiin lepäämään. Tauti olikin sitten tosi raju ja onneksi tajusin mennä päivystykseen illalla. Tosin sielläkään ei heti otettu vakavasti vaan 3h odotuksen jälkeen pääsin lääkäriin ja siitä sitten melko nopeasti hengityskoneeseen 2 päiväksi. Hengenlähtö oli lähellä.
Toisaalta sitten sairastuin harvinaiseen reumatautiin ja sitä ei taas yksityisellä puolella lääkäri osannut diagnosoida. Tk:ssa nuori lääkäri näki heti mikä on vikana ja ohjasi erikoislääkärille sairaalaan. Myöhemmin sama tauti sairastutti munuaiset pahasti ja silloinkin sain todella hyvää hoitoa sairaalassa. Myös pojallani oli syntymästä saakka munuaisvika, joka hoidettiin todella hyvin julkisella.
Hurjasta sairaushistoriasta huolimatta, meillä ei ole ollut ikinä vakuutusta, eikä sitä olla kaivattu. Lapsilla ei ole ollut korvakierrettä tms. Yksittäisiä kertoja ollaan käyty yksityisellä. Vaikka minulla on tuo reuma periaatteessa edelleen, niin ihme kyllä olen ollut jo vuosia oireeton ja nykyisin sairastan pari flunssaa vuodessa.
Tuo vakuutus on kyllä huippujuttu jos sellainen annettaisiin! 😀 Itsellä kilpirauhasen vajaatoiminta ja sen takia en saa vakuutusta, koska olen jo sairas.. Joten omasta pussista on maksettava yksityiset lääkärit ja labrat (ja se tekee tiukkaa!) ja kun lääkepurkkikin maksaa yli 100e niin kyllä saa päätään haroa.. En siis hoidata itseäni julkisella puolella koska siellä ei osata hoitaa meitä jotka ei pärjää thyroxin-purkilla.
Hei, kohtalontoveri <3 Pärjäämistä meille 😀 Oli aivan kuin mun suusta kirjoitettu!
Mä olen niin tyytyväinen julkiseen, etten ole vakuutuksia kaivannut. Lapset on kyllä ollut aina tosi tervettä sorttia. Yhdelle on kahdesti laitettu putket, enkä ole parin kuukauden odotuksessa huomannut mitään haittaa (ei siis ollut tulehtuneet).
Mutta joo, omaan terkkariin (Laajasalo) pääsee niin hyvin kun aamulla ajan soittaa, että olisi mielestäni turhaa lähteä kauemmas yksityiselle. Ja ovat myös tarkistaneet lasten korvat kun olen mennyt sinne keskellä päivää ilman mitään ajanvarauksia. Ihmettelenkin kun aina vaan julkisia parjataan, mutta meillä on sen suhteen asiat ainakin todella hyvin.
Laajasalossa vaan ei ole labraa niin esimerkiksi tällaisessa tapauksessa missä pitää ottaa näyte pitää lähteä Herttoniemeen. Mulla jäi Laajasalosta vähän erilaiset kokemukset mutta en mene nyt tässä siihen. Neuvolan puolta siellä voin kyllä kehua 🙂 Ja juu, monesti parjataan vaikka osalla on hyviä kokemuksia ja toiset paikat pelaa paremmin kuin toiset. Nää on näitä ikuisuusvalituksenaiheita 😉
Minulla ei ole vakuutusta, joku sairasvakuutus oli lapsena, mutta se päättyi täysi-ikäisenä. Sen jälkeen mikään vakuutusyhtiö ei ole minulle vakuutusta antanut, koska olen niin sairasteleva tapaus, että tekisin heille tappiota. Vitsailen aina, että olen kunnon maanantaikappale 😀 Lapsesta asti toinen kotini on ollut sairaala, sairasteluhistoria on niin pitkä että huh huh, ja samalla linjalla näin aikuisena mennään. Valitettavasti tiedän kokemuksesta, että julkisen puolen hoito on riittämätöntä (varsinkin resurssipulan ja pitkien jonojen vuoksi!), ja koska erikoissairaanhoitoa tarvitsen, menee yksityiselle _tajuton määrä_ rahaa. Se on ehdottomasti minun, pienituloisen, suurin menoerä, ja suurin tuskailun aihe. Nyt yritän kovasti saada rahaa kasaan, jotta voisin mennä yksityiselle erääseen tuikitärkeään tutkimukseen. Voi huokaus. Hyvä kuulla, että teillä tuo vakuutus on kannattanut ja hoitoa olette saaneet pian, paranemista <3
Meidän teineillä ei ole vakuutuksia. Ovat sairastelleet näitä tavallisia: korvakierrettä, rotavirus, molluskoja, syyliä ja urheiluharrastuksen myötä jos jotakin nyrjähdystä ja revähdystä. Toinen on sairastunut nyt vakavasti ja tarvitsee säännöllistä erikoissairaanhoitoa sekä toisinaan sairaalahoitoa, välillä kuukausiakin. Kyseisellä erikoisalalla ei vastaavaa hoitoa yksityisellä näillä mittasuhteilla ole. Sairaalamaksut ovat olleet sisältöön ja kestoon nähden naurettavia (monen kuukauden sairaalahoito maksoi hädin tuskin mainitsemaasi yhden käynnin hintaa). Kela on myöntänyt meille myös vammaistukea (hoitotuki, nimi on täysin harhaanjohtava), kun tajusin sitä hakea joka kattaa vähintäänkin lääke- ja matkakulut.
Oma kokemukseni on, että kun oikeasti jotain kamalaa tapahtuu, raha ei ole siinä vaiheessa ongelma, yhteiskuntamme on rakennettu hyvin.
Mulla on ammattiliiton kautta sairaskassa ja se on kyllä iso etu! Vaikka on työterveys ja julkinen, niin useimmiten tulee marssittua yksityiselle, koska mun kokemus on se, että saa paremmin ja nopeampaa avun. Lisäksi ne lääkekulut ym.
Paranemisia teidän perheelle! <3
Nyt on kauheita flunssia liikkellä..meidän perheessä ollut jo 5 viikkoa. Angiina myös täällä, johon ei purrut ekat antibiootit..nyt toinen vahvempi satsi alkaa vaikuttaan. Joten olkaapa tarkkana ja paranemisia!
Pitää olla, tää on meidänkin perheessä jo tälle talvelle toinen vaiko kolmas angiina :/
Ei ole itselläni tuollaista vakuutusta ja en ottaisi, vaikka saisin (en saa).
Mikä sinun migreenilääkkeesi on? Laajasti sellaisia kokeilleena, en nyt vaan saa päähäni kallista sellaista, ainakaan (korvaavaa) täsmälääkettä, niin kiinnostaa, mitä migreeniisi käytät…
Mä en osta koskaan esim. Buranaa, vaan vastaavaa edullisempaa valmistetta, mutta eri asia tietysti silloin, kun saa vakuutuksesta takaisin. Jos joku määräisi Buranaa 600-800 mg, niin en ostaisi. Halvemmalla pääsen, ostamalla toisen firman lääkettä ja vaikkapa tuplaamalla perusannoksen.
Aikamoisen kalliit antibiootit saitte ja tosi hintava lekurikäynti. Yhteissumma päivän lääkäri- ja apteekkireissultanne vastaa suunnilleen sitä, mitä maksoin yhteensä puolen vuoden aikana teetetyistä useista tutkimuksista (labroja, magneettikuvia, ultria, röntgeneitä) + lääkärikäynneistä yksityisellä ja julkisella + leikkauksesta. No sen verran hintavaa minulle, että toivottavasti en joudu ihan äkkiä vastaavaan kierteeseen.
Että onneksi teillä vakuutus…
Mulla on ollut Imigran radis tablettina, se on sumatriptaani ja harvoja joita saa käyttää imetysaikana (huom. kaikille lääkärin määräyksestä, en ohjeista ketään näin). Imetyksen lopetin tosin kaksi kuukautta sitten mutta en uskalla lähteä kokeilemaan uusia. Imigran on tyyris, yksi paketti maksaa yli 70 euroa. Jos haluaa kela-korvauksen pitää radis vaihtaa esim Sandozin sumatriptaaniin jonka kalvorakenne on erilainen ja lääke imeytyy hitaammin (puoli tuntia että alkaa vaikuttaa) ja se on mulle liian pitkä aika 🙁
Paranemisia sulle tuohon minkä johdosta olet joutunut käymään paljon hoidossa. Kalliitahan nuo mainitsemasi toimenpiteet ovat joten onneksi meillä on julkinen puoli! En ollenkaan kiistä etteikö sekin hoitaisi monesti asiansa, vaikka meidän angiinanhoitoon ei aikoja löytynyt.
KIITOS paranemistoivotuksista kaikille ja etenkin mahtavista kommenteista joissa kerrotte kokemuksia! Todella mielenkiintoista lukea näitä.
Vakuutus on onneksi ja tullut meillä todella tarpeeseen! Itiksen Pikkujätissä käyty monta kertaa ja nyt on myös Lastenklinikka ja Lastenlinna koluttu perusteellisesti löytyneen aivosyövän takia. En tiedä miten oltais pärjätty ilman vakuutusta!
Tsemppiä teille kovasti!
Paranemisia sinne! Meillä on kanssa lapsille vakuutukset ja ovat varsinkin sillon olleet kullan arvoisia kun olivat pienempiä ja paljon kipeänä. Molemmilla vielä oli infektioastma ja ei ole ilmasia epipenitkään. Ja mulla kans kokemus ettei aikoja saa ja en ala päivystyksessä sairaan kanssa odottamaan ellei pakko ole. Tuosta kuumeesta kyllä oon sitä mieltä, että jos lämpö on yli 37 ja lapsi on muutenkin kipeän olonen niin kyllä se sillon vähintään lämpöä on. Meidän lapsilla on terveenä kuitenkin selvästi alle 37 lämpö. Aika tökeröä käytöstä hoitajalta kyllä.
Kolme lasta, eikä ole kuin tapaturmavakuutukset. Pääsääntöisesti on käyty julkisilla, joskus yksityisellä, jossa on mun mielestä ollut selvää ylihoitamisen makua.
Kokemukset julkisella on hyvät. Esim. kuopus putkitettiin, eikä mitään valittamista siitä prosessista. Lastenklinikan päivystyksessä on käyty, eikä sillä ole läheskään aina ollut jonoa.
Mun lapsista kaksi on jo täysikäistä, ja nuorinkin yläasteella.