Kategoriat
Yleinen

Askartelua ja iltasatuja

SAMSUNG CSC

Kaupallinen yhteistyö / Adlibris

Meillä on ollut lapset kipeänä tällä ja edellisellä viikolla. Lapset ovat joutuneet olemaan sisällä ja se on tietysti vähän tylsää. Toisaalta kipeät lapset eivät jaksa hulinoida yhtä paljon kuin tavallisesti niin hekin ovat keskittyneet lepäämiseen. Ulkona on satanut vettä ja me ollaan puuhasteltu mm. kesästä muistuttavia hauskoja hahmoja Adlibrikseltä tilatuista piipunrasseista eli askartelupunoksista.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Suurempaan askarteluun lapset eivät ole nyt intoutuneet mutta edellisestä postauksesta voi lukea millaisia koruja askarreltiin hetki sitten. Helmistä tullaan tekemään varmasti vielä lisää koruja Linnean prinsessaleikkeihin. Iltasadut sen sijaan ovat kelvanneet toipilaille ja niitä ollaan luettu useampi ilta Grimmin satuaarteita kirjasta.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Rakastan itse klassikoita ja sopivia satukirjoja ovat etenkin sellaiset joissa on hieman kuvia mukana ja tekstiä maltillisesti. Viiton aina tekstin mukana jos luen Elielille tai kaikille yhdessä. Monesti saan kohtalaisen viittomataitoni kanssa keksiä viittomia jos sanat eivät ole tuttuja, mutta se ei haittaa. Välillä katson jälkikäteen papunetistä, että miten se oikeasti menisi 😉  Viittominen tuo myös ihanalla tavalla tekstin henkiin, vähän kuin äänenpaino normaalikuuloisille.

Lasten kirjoista meidän hyllyn suosikkeja ovat mm. Pikku Prinssi, Soiva Laulukirja ja Mauri Kunnaksen lastenkirjat.

SAMSUNG CSC

Sain järjestää blogilukijoille arvonnan jossa on palkintona 60 euron lahjakortti Adlibrikselle ja Hurahdus letittämiseen postaukseen tulikin melkein 150 kommenttia! Arvonta-aika on nyt päättynyt ja…

Onnellinen voittaja on: mellu! Suuret onnittelut! Laitan sinulle sähköpostia 🙂 Kiitos kaikille osallistujille ja kiitos ihanista kommenteista liittyen meidän hiushommiin <3

Näyttökuva 2015-11-11 kello 23.27.42

Te joilla on lapsia, luetteko paljon lapsille? Myönnän että meikäläinen voisi lukea enemmänkin. Mammakin aina sanoo, lue lapsille paljon! Siinäpä sitä tsempattavaa silläkin alalla. Ruuhkavuodet, oivoi 🙂

12 vastausta aiheeseen “Askartelua ja iltasatuja”

Ihania kuvia ja askarteluja:) Meillä lasten lempihommaa just nyt on…silppuaminen. Niinpä sitten ei tartte siihen äidin apua:)

Lukemisesta niin kyllä meillä iltasatu luetaan joka ilta. Silloin tällöin luen päivälläkin kirjoja, yleensä ne ei ole satuja vaan enemmän perinteisiä kuvallisia lastenkirjoja. Ihan riippuu lasten mielentilasta ja omasta jaksamisesta. Pitkän päiväkotipäivän jälkeen kukaan ei oikein jaksa keskittyä mihinkään niin mieluummin sitten mennään lenkille tms. Tarttis lukea enemmän:)

Voi apua, silppuaminen kuulostaa niin hauskalta kaikelta muulta kuin siivoamisen kannalta. Ihan varmasti siis lasten suosikki! 😀

Meillä luetaan joka ilta iltasatu. Aloitin kun lapset olivat 3kk ja ovat nyt 9v ja 7v.
En tiedä johtuuko juuri tuosta lukemisesta mutta molemmat lukivat sujuvasti jo eskarin alussa.
Itse luen todella paljon erilaisia kirjoja ja yritän saman innon tartuttaa lapsiinkin.

Minulle luettiin paljon lapsena ja rakastan edelleen kirjoja ja tarinoita.
Olen yrittänyt siirtää innostuksen eteenpäin lapsilleni ja aika hyvin olen onnistunutkin ? ja luin aikoinaan paljon lapsilleni.
Lapsuuden suosikkini oli Onneli ja Anneli.

Meillä luetaan paljon. Lapsi 5-v selailee kirjoja oma-aloitteisesti ja iltaisin luetaan satuja.
Maanantaina juuri hankin tutustumisjakson Lasten omaan satukirjastoon. Siellä on valmiiksi luettuja satukirjoja joita lapsi voi kuunnella ja katsoa, itse selailtavia kirjoja, laulukirjoja, lasten tietokirjoja jne… vaikutti mukavalta ja meidän poika on ollut siitä todella innoissaan, ei malttaisi ollenkaan lopettaa. On tuo kumminkin kehittävämpää kuin lastenohjelmien katselu. Ensimmäinen kokeilukuukausi on ilmainen ja jos jatkaa on hinta 8,9€/kk. Suosittelen tutustumaan.

https://lastenoma.satukirjasto.fi/

Meille on esikoinen vasta tulossa, la ensi viikolla, hui! 🙂 Mutta haluaisin ajatella että tulen lukemaan hänelle paljon. Minulle on aikoinaan vanhemmat lukeneet paljon ja olen myös itse lukenut aina paljon ja nykyään varsinkin kun kaikki ruudut on auki koko ajan niin lukeminen ihan oikeasta kirjasta ennen nukkumaan menoa rauhoittaa kyllä huomattavasti.

Kommentit on suljettu.