Kategoriat
Uncategorized

Illalla syksyn ensimmäisiin halloweenjuhliin

Juhlat naapureiden kanssa

Meidän naapurustolla on oma ryhmä facebookissa ja saatiin todella mukava kutsu illaksi meidän naapureiden pihalle halloweenjuhliin. Halloweeniahan ei ole suomalaisessa almanakassa, mutta sitä vietetään yleensä lokakuun viimeisenä päivänä eli 31.10. Tänä vuonna halloween osuu siis keskiviikolle ja nyt on meidän ensimmäiset juhlat tälle syksylle.

Euroopassa tutumpi on pyhäinpäivä eli kristillisten pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivä, ja sen aattona on myös voitu juhlia halloweenia. Monissa maissa pyhäinpäivää vietetään 1.11., mutta Suomessa päivän ajankohta on liukuva – vuonna 2018 pyhäinpäivä on lauantai 3.11. Pyhäinpäivän aatto eli ”toinen halloween” on siis 2.11. Juhlijoita, vaikkapa karmaisevia zombeja tai pikkunoitia, liikkuu pimenevässä syysillassa varmasti ainakin lauantaina 27.10. sekä viikkoa myöhemmin 3.11. (lähde)

Iltaa odotellessa

Aamu alkoi täällä rauhallisesti ja oli ihana nukkua pitkään! Nyt ollaan vietetty mukavaa lauantaiaamua kotona, kun tällä viikolla ei ole uimakoulua syysloman vuoksi. Normaalisti meillä menee sekä lauantai että sunnuntai harrastusten parissa. Illalla on luvassa jännittävä halloweenrata taskulamppujen kanssa sekä lapsille kasvomaalausta. Tarjolla grillistä ”verisiä sormia” ja jotain muuta pientä, mitä jokainen tuo nyyttäripöytään. Itse ajattelin tehdä minttusuklaaruutuja ja koristella ne hämähäkinseittikuviolla!

Nyt suuntaan kauppaan tarvikeostoksille, että ehditään saada kaikki valmiiksi. Mukavaa viikonloppua sinne!