Kategoriat
Matkustus

Kaksi viikkoa matkaan! Lämpö ja ranta odottaa

Jouluvalmisteluja hyvissä ajoin

Meidän reissu lähenee ja kahden viikon kuluttua ollaan jo matkalla kohti Thaimaata. Samaan aikaan huomaan, että kaupoissa ja kaupungilla joulun lähestyminen näkyy jo. Se, että ollaan poissa kaksi viikkoa juuri ennen joulua saa mut vähän stressaamaan sitä, että ehdin laittaa kaiken valmiiksi. Olisi kiva palata kotiin niin, että voi suoraan heittäytyä nauttimaan joulusta. Jos olisi ollut mahdollista niin olisi palattu kotiin muutama päivä aiemmin mutta niille päiville lennot oli kalliimmat. Ei myöskään voitu aikaistaa lähtöä tämän enempää koulujen vuoksi. Nyt mietin miten saan jouluksi kotiin esimerkiksi hedelmiä ja kukkia kun ollaan perillä vasta aattoiltana ja miten jaksetaan kauppaan kun kotona odottaa tyhjä jääkaappi. Ehkä joku kauppa on auki aattoiltanakin, jos ei muut niin pitää napata lentokentän Alepasta jouluruoat mukaan. Muuten reissuun lähtö tuntuu todella jännittävältä kun ei olla käyty Aasiassa perheen kanssa aiemmin!

Meidän kohde ja hotelli on valittu perhe edellä

Thaimaassa meitä odottaa Khao Lak, joka on Phuketista pari tuntia pohjoiseen. Se oli ainoa paikka, jossa oli TUIn Family Life hotelli. Ollaan käyty saman konseptin hotelleissa nyt monta kertaa, kun lapset on pieniä ja he tykkäävät hirmuisesti niistä. Kesän Sisilian reissu oli Family Lifen ”pikkusisko” eli Blue Star hotelli mutta siellä Bamse kävi vain muutamana päivänä viikossa ja nekin meni meillä osin ohi kun oltiin rannalla tms. Iltaohjelma on täysin paikallisten järjestämää eli kaikki oli italiaksi ja Family Life konseptiin kuuluva iltadisko DownLoad tanssikisoineen ym. puuttui. Sen vuoksi ajateltiin, että koska se iltaohjelmakin on meille tärkeää, niin etsitään seuraava reissu taas tällaiseen perhehotelliin. Thaimaassa näitä oli tosiaan yksi niin, päädyttiin kokeilemaan sitä eli TUI Family Life Mai Khao Lak hotellia. Alla olevat kuvat on lainattu TUIn sivuilta.

Kuvat tästä alaspäin: tui.fi

Huone on valittu mutta ruoka on edelleen kysymys

Perillä meillä on varattuna vähän mukavammin sisustettu Select Family huoneisto ja puolihoito. All inclusive vaikutti aika tyyriiltä ja moni sanoo, ettei se kannata Thaimaassa niin ei olla varattu nyt sitä. Kyselin instassa kokemuksia muilta ja osa suositteli ja osa ei. Euroopassa all inclusive on ollut todella helppo ja hyvä valinta kun usein hintataso on kohdemaassa myös korkea niin kuin Suomessa. Ainoa miksi mietin sitä, että olisiko se kuitenkin pitänyt ottaa kun en raskauden takia halua syödä mistään ruokarekasta tai katukauppiailta. Olisiko hotellin ruoka turvallisempi valinta? Ja onkohan lähellä riittävästi hyviä ravintoloita kun puolihoitoon kuuluu aamiaisen lisäksi vain lounas tai päivällinen.

Jos teillä on kokemuksia niin saa huikata!

Pian aletaan etsimään mekkoja ja aurinkolaseja, ne kun alkaa olla jo kaapin perukoilla. Raskaudenkin puolesta sain vihreää valoa lentämiselle niin nyt mennään ennen kuin on liian myöhäistä.

Oletteko te olleet Thaimaassa lomalla? Kaikki vinkit matkaan on tervetulleita.

8 vastausta aiheeseen “Kaksi viikkoa matkaan! Lämpö ja ranta odottaa”

Aasian matkoilla kannattaa raskaana ollessa panostaa hyttysiltä suojautumiseen; dengue ja zika. Zika taitaa olla häviämässä ja kaiketi harvinen Thaikuissa onneks. Khao Lak oli ainakin n.5 vuotta sitten aivan ihana matkakohde ja ravintoloita kyllä riittää!

Me tarkistettiin lääkäriltä suositellaanko matkustamista ja saatiin kyllä ”lupa” että on turvallista mennä. Zikaviruksen suhteen Thaimaahan matkustamista ei ole rajoitettu raskaanaolevilta kun sitä ei ole nyt ollut. Denguekuumeen riski sikiövaraurioon on onneksi paljon pienempi kuin zikaviruksessa mutta ilman muuta pitää yrittää suojautua hyttysiltä mahdollisimman hyvin, se on hyvä vinkki! Pitää ottaa jo Suomesta mukaan hyttyssuojaa ja riittävästi vaatetta esim. iltoihin. Kiva kuulla, että Khao Lakissa on ollut ravintoloita ja kohde on mukava! 🙂

Hei jouluvalmisteluihin vinkki, monissa jouluruuissa (laatikot, rosollit ym, kaupan valmiit siis) päivämäärää riittää pitkälle, joten pystyt hankkimaan jääkaapin aika täyteen valmiiksi. Loput sitten pakkaseen ja riittää kun pyydät jotakuta kaveria tai sukulaista hakemaan joulukukan ja hedelmät teille valmiiksi niin ei mene joulu ihan pilalle!

Ja mitä syömisiin Thaimaan lomalla tulee, niin olen ymmärtänyt, että katukeittiö on hotellin buffaa turvallisempi vaihtoehto kun ollaan aasiassa. Facessa on ryhmä nimeltä ”Thaimaan ystävät”, sieltä kannattaa kysellä ruokajuttuja nimenomaan raskausnäkökulmasta. Muistan että itsekin ennen viime reissua löysin sieltä parhaat vinkit ja ajankohtaiset infot.

Hyvää lomaa teille!

Hyviä vinkkejä jouluvalmisteluihin! Pitää katsoa kuka voisi käydä meille kaupassa jos tarvitsee. Ajattelinkin et laitan ainakin laatikoita pakkaseen jo ennen lähtöä. Riisipuuroon sit vain maito kaupasta jne. Mietin et kodinkin voisin koristella valmiiksi.

Tykkään facebookin ryhmistä niin kiva kun vinkkasit, laitoin sinne liittymispyynnön. Näytti isolta ja aktiiviselta ryhmältä!

Moikka, hauska sattuma että tekin tuutte samalla lennolla kotiin, me mietitään näitä ihan samoja juttuja jouluruokien yms suhteen! 🙂 Lähdetään reissuun jo tulevana sunnuntaina kun otettiin TUI:lta pelkät lennot 3 viikoksi ja varattiin resortit erikseen. Mieheni kyseli viime viikolla Cittarista, että olisi mahdollista tehdä tilaus sinne etukäteen esim jos haluaa tiskiltä kalaa/lihaa tms tilata niin voivat laittaa meille sivuun ja hakea ne 25.12 kun ovat vielä auki. Veikkaisin, että silloin jouluaattona kun kone saapuu niin haetaan just siitä kentän Alepasta vain ns pakolliset ostokset iltapalaa/aamupalaa varten ja haetaan seuraavana päivänä tuo tilauskassi ja muu tarpeellinen. Sit vaan etukäteen just pakkaseen jotain valmiiksi ja muuta mitä voi olla valmiina eikä mene vanhaksi. Täytyykin tuo lista tehdä vielä mitä kaikkea pitääkään ostaa ? Sentään matkalaukun oon pakannut jo etukäteen viime viikolla niin ei tuu paniikkia sen suhteen 😀
Aika menee kyllä ihan supernopeesti ja nyt tuntuu ihan että lähtö olisi jo huomenna kun olis niin paljon vielä kaikkea tehtävää ennen sunnuntaita, joululahjatkin täytyy vielä käydä ostamassa ja joulukoristelu etukäteen että voi tulla sit ”valmiiseen kotiin” suoraan kentältä eikä tarvitse tehdä muuta kuin hakea ruokaa.
Aivan ihanaa päästä lomalle varmaan lämpöön, vaikka sää siellä näyttääkin aika pilviseltä lähes koko meidän 3 viikon ajan ainakin jos ennusteisiin on uskomista, saa nähdä mitä se todellisuudessa sitten on ? sateet ja ukkoset tulevat siellä joka tapauksessa kuuroina ja eipähän aurinko porota koko ajan niskaan kun on muutenkin yli 30 astetta, niin satoi tai paistoi tulee tästä aivan varmasti yksi upeimpia lomia koskaan 🙂 Olin aikoinaan Finnmatkoilla matkaoppaana ja yksi ihanimpia kohteita joissa asuin oli Thaimaa. Mekin lähdetään nyt lasten kanssa ensimmäistä kertaa Aasiaan niin on aika odottava fiilis mitä kaikkea tässä vuosien varrella siellä on muuttunut vai tuntuuko ihan samalta ? Teilläkin todella hyvä hotellivalinta, pidätte siitä aivan varmasti ??Terkuin Anna

Oi että miten mahtava, että teillä on ihan samanlaiset suunnitelmat ajalle ennen joulua! Ja vielä kolme viikkoa <3 Mun facebook kaveri, joka on juuri Thaimaassa laittoi viestiä, että varautukaa siihen että täällä on oikeesti kuuma! Hänen piti jo lentokentällä vaihtaa vaatteet ku oli niin hiki ku koneesta astu ulos. Toivottavasti riittää aurinkoa ja lämpöä meillekin. Uskoisin että kaikki tuntuu tämän Suomen sään jälkeen todella hikiseltä.

Tosi hauskaa, et palataan samalla koneella ja teillä samat ajatukset et mitä ruokaa jne. Otitteko tavalliset paikat koneesta vai Premium? Mä oisin niin halunnut sinne eteen tän mahani kanssa mutta budjetti saneli, että otettiin vaan extra legroom paikat 😀 Aiotteko kiertää monta kohdetta kolmen viikon aikana? Aika hyvä tuokin, et ottaa lennot erikseen ja hotellit itse suoraan. Osaat varmasti hyvin plänäillä matkat ym. kun olet ollut oppaana! Me ollaan sen verran keltanokkia, et otettiin koko paketti. Se on niin helppoa.

Teillä onkin lähtö jo ihan pian, todella ihanaa matkaa!

Ton kuumuuden on varmasti kyl osittain vähän unohtanu, koska se on kyl oikeesti ihan eri kuin esim espanjan aurinko 😀 Sillon kun asuin siellä ja lähti uniformu päällä kohti toimistoa, ajatteli monta kertaa et tekis kyl mitä vaan kun vois vaan hypätä altaaseen ku selkä oli märkä heti kun astu ulos 😀 ei vitsi miten ihanaa kyl palata sinne lomamerkeissä ja lapsetkaan ei jäädy altaissa niinku espanjan lomilla. Joo hei hyvä vinkki täytyypä kaikille vielä muistuttaa et ottaa jo käsimatkatavaroihin mukaan todella kevyet vaatteet niin pääsee heti vaihtaa ne sit kentällä ??Mä niin odotan sitä trooppista lämmön tuulahdusta kun astuu koneesta ulos ?<3 tosin se ei varmaan oo mikään tuulahdus vaan pysyvä hikinen kuuma olotila haha ???
Me annettiin meidän molempien porukoille eläkelahjaksi tää matka että pääsevät meidän mukaan ja ekaa kertaa Aasiaan (ja vähän oma lehmä ojassa et saadaan välillä sitä kahdenkeskistäkin aikaa), niin on kyllä ehkä maailman tyyrein reissu tähän mennessä kolme viikkoa viiden tähden resorteissa joten meidän budjetti on kyl paukkunut jo aivan yli alkuperäisistä suunnitelmista? Mut tää on ihan tällanen once in a lifetime reissu joten se sallittakoon <3 Soitettiin joskus kesällä perään et olisko ollut niitä Premium paikkoja, ja luulen et hyvä vaan kun ei ollut enää meidän porukalle saatavilla, olis tullut ihan liian kalliiksi?me ostettiin etukäteen se heti eka rivi premium luokan jälkeen meno ja paluumatkalla, siinäkin on vähän enempi jalkatilaa ja kiva ettei edessä istu ketään 🙂 Vitsi miten ihanaa että teille tulee lisää perheenlisäystä <3 Just ihanaa että teette tällasen kaukoreissun vielä ennen kuin pikkunen syntyy ja pääsette nauttii lomasta vielä nykyisellä kokoonpanolla ? En oo aikasemmin lentänyt tolla dreamliner koneella, mut mitä nyt oon lukenut siitä niin se on vissiin kaikin puolin mukavempi lentää ja enemmän tilaa, toivottavasti sulla olis masunkin kanssa kivempi lentää vaikka ei nyt sitä premiumia ole, mut tilaa ainakin entistä enemmän <3 joko teillä on jotkut hyvät luotto niskatyynyt hommattuna? Meillä se on vielä ostoslistalla ja yölento kun on menomatkalla niin toivon löytäväni jotkut hyvät kaikille että sais toivonmukaan hyvin nukuttua. Me ollaan joo 3:ssa eri paikassa, että tulee vähän vaihtelua plus oli ihan hirvee valinnanvaikeus päättää mihin mennään kun siellä on niin paljon aivan ihania paikkoja. Ollaan eka viikko Mai Khao beachillä JW Marriotissa, toka viikko Kata Noi beachillä Katathani resortissa ja kolmas viikko Bangtao beachillä Outrigger laguna Phuket Resortissa <3 käytin ihan hulluna aikaa näiden hotellien valitsemiseen ja kaikkien arvosteluiden ja videoiden pläräämiseen, että nää nyt sit valikoitui ihan parhaimmiksi perheresorteiksi Phuketin alueella meidän porukalle, just sopivasti kaikkea ja kivan erilaisia resortteja ni mielenkiintosta nähdä onko näistä joku ihan ylitse muiden johon haluaa tulla ehdottomasti takasin 🙂 Khao Lakissa oon käynyt vaan tutustumiskierroksella joten se on mulle alueena vähän tuntemattomampi kuin Phuket,mutta varmasti ihan täydellinen <3 teidän resortti on ihana, meinattiin yks viikko olla myöskin siinä, mutta päädyttiin sit olemaan kokonaan phuketin alueella ettei tuu ajamista sit niin paljon kun vaihdellaan kuitenkin resortteja viikon välein 🙂 täytyy huikata sulle moikat jos törmätään kentällä tai koneessa ?

Katukojuilta ja ruokarekoista saat Thaimaassa taatusti tuoreempaa ja turvallisempaa ruokaa kuin ravintoloista. Koska heidän säilytystilat näissä on rajalliset on ruokamäärät aina pienet eli aina tuoretta. Ruoka myös valmistetaan suoraan edessäsi joten näet koko ajan mitä siihen tulee. Ruoka myös valmistetaan kovalla kuumuudella. Suurempi riski saada ruokamyrkytys Thaimaassa on syödä länkkäriruokaa ravintolassa, koska niitä he ei eivät osaa tehdä. Oltiin kolme viikkoa Khao Lakissa pari vuotta sitten ja parhaat ruuat saatiin katukojuista.

Kommentit on suljettu.