Kategoriat
Sisustus Yleinen

Kitchen details

SAMSUNG CSC

Mä en pääse tuossa yläkerran sisustuksessa yhtään eteenpäin! Lasten huoneisiin hankitut verhot tankoineen odottavat poraajaa, samoin String-hyllyt pakkauksissaan. Handyman ei asu meillä, tai ainakin onnistuu välttelemään kaiken mikä liittyy sisustukseen edes asennuksen osalta. Sitä odotellessa, ajattelin kuvata keittiön yksityiskohtia paremmin esille.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Alkusuunnitelmien mukainen, täysin erillinen keittiö muuttui meillä luonnosvaiheessa avokeittiöksi kun koko taloa pienennettiin. Meillähän oli ensimmäinen versio sellainen jossa oli yksi makuuhuone enemmän, sekä reilusti lisää neliöitä. Realiteetit tulivat kuitenkin vastaan, niin rakennusoikeuden kuin kustannusten muodossa ja lopullisessa lupahakemuksessa keittiö oli tämännäköinen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSCYksityiskohtia kaappien sisuksista löytyy mm. kaapin sisällä oleva, kokonaan ulosvedettävä laatikko, jossa on smoothiekone täysin käyttövalmiina pistorasiassa. Se helpottaa roinan määrää työtasoilla, sillä työtasoilla nyt on vähintään yksi kahvinkeitin. Mun mielestä tasoilla ei tarvisi olla juuri muuta, kuin joku tyylikäs tai kauniin värinen yksi laite.

Kahden edellisen asunnon suosikkivempain apteekkarikaappi on tässä talossa 60cm levänä tandem-kaappina. Senkin hyllyt tulevat ulos kun kaapin avaa, joten elintarvikkeisiin on helppo päästä eikä kaapin perälle tarvitse kurotella. Kaapit me tilattiin Kvikistä ja ne ovat Tinta-sarjaa. Asennus tehtiin itse joten hinta-laatusuhde oli huokea!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Keittiön päädyssä on takka, ja juuri keittiön puoleisella sivulla on leivinuuni. Leivarissa tehtiin heti muuton jälkeen talvella monta kertaa ruokaa. Lihapadoista tuli aivan älyttömän pehmeitä ja leivinuuni oli mun sellainen must have juttu koko taloprojektissa. Takka on Tulikiven Jalanti ja siinä on valkoinen hiertopinta. Kaunis ja moderni takka-leivinuuni, juuri niin kuin halusin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Laattoja ei haluttu montaa eri materiaalia, joten välitiloihin tuli samaa kuin lattiaan eli luonnonkiveä. Oon ollut tähän valintaan todella tyytyväinen, sillä vaihtelevat sävyt tuo lämpöä muuten valkoiseen keittiöön. Myös mamman idea laittaa välitilaan ikkuna on ollut oikea päätös. Se tuo niin paljon valoa huoneeseen myös aamulla, tuolle seinustalle kun ei muuten olisi ikkunoita koko alakerrassa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Saarekkeessa meillä on tasoon upotettu pistorasia tuossa hellan lähellä. Siinä meillä on puhelimet latauksessa, käytännössä joka päivä. Tuollainen tasainen, pieni piiloon menevä pistorasia on saarekkeessa huomaamattomampi kuin sellainen pömpeli joka nousisi ylöspäin! Ne vievät myös tilaa alla olevista laatikoista, toisin kuin tälläinen pieni.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tässäpä niitä olikin ja kysykää jos on kysyttävää! Meidän keittiö on tällainen sisustukseen sopiva, samaa tilaa kun on koko alakerta. Oikein soiva peli ja kokatessa on kauniit maisemat takapihalle. Vielä on keittiön taulut ripustamatta, pienet pyyhekoukut ja ehkä yksi avohylly tulossa tuohon eteisen jakavalle seinälle. Ehtiihän tässä 🙂

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

21 vastausta aiheeseen “Kitchen details”

Näyttää upealta ja toimivalta, hauska toi laatikon pistorasia. Saanhan ottaa tästä pari ideaa jemmaan 🙂

Ei ainakaan helpottanut mun keittiöremontti-kuumetta tämä postaus! 😀 Ihanalta ja tosi toimivalta vaikuttaa teidän keittiö!

Remppakuume on paha 😉 Mulla on joku krooninen sellainen! Kohta alan kuitenkin kaipaamaan jotain asumiseen liittyvää projektia 😉

Vastaa

Voi että kun näyttää kauniilta. Meillä on keittiön suunnitelma tehty ja uuden keittiön kasaus alkaakin sitten heinäkuussa 🙂 Mistä noita pistorasioita saa? Näyttävät tosi kivoilta 🙂

Meille tuli sieltä keittiöliikkeestä! Kävin katsomassa Savon varaston näytetiloissa näitä samalla kun valitsin liesituulettimen (on myös Savo). Tulikiveltä tuli sitten työtasot joihin oli valmiiksi tehty tuo pistorasian aukko.

Vastaa

Moikka, tosi kauniilta näyttää! Minkä kokoiset ledit teillä on upotettuna keittiön kattoon ja koetko että valaistus on riirtävä? Ollaan rakentamassa samaan ”kylään” ja sun sisustuksesta otan vähän mallia 😉

Kyllä nää kai ihan riittää. Meillä on yhteensä kymmenen lediä, katossa ja kaappien alla. Liesituulettimessa toki omansa vielä tuossa tason päällä. Taitavat olla GU10-kantaisia halogeenipolttimoita mutta niihin on vaihdettu muistaakseni 10watin ledit. Mä sanoisin, et ei kannata säästellä määrässä kuitenkaan. Ois meille ehkä muutama enemmänkin mahtunut! 🙂

Vastaa

Niin hieno tuo pistorasia upotettuna, että jos joskus oman talon rakennan niin haluan ehdottomasti tuollaisia! Niin käteviä pienten lastenkin kanssa 🙂 Kaunis keittiö kyllä kaikin puolin ja siellä on mukava varmasti kokkailla.

Kiitos! On täällä ihanaa kyllä kun on kaikki uutta ja entiseen asuntoon verrattuna tilaa ja avaruutta löytyy 🙂 Nautitaan koko perhe!

Vastaa

Kiitos tästä keittiöesittelystä! Olenkin kaivannut että esittelisit kotia enemmän, tai ainakin pohdintaa siitä mitkä ratkaisu kannatti ja mitä tekisit nyt toisin kun projekti on ohi. Meillä projekti on vasta maatyövaiheessa mutta keittiösuunnitelmat täyttävät pään =) Kysyisinkin että onko ollut järkevä ratkaisu sijoittaa uunia kuten se teillä on (eli ei liesitason alle) ja onko mikro sopivallaa paikalla? Olen kuullut että uunin höyryt tulevat keittiötilaan ikävästi kun liesituuletin ei ole samassa kohdassa kun uuni. Millainen on oma kokemuksesi? Ja onko nuo tasot kiveä? Mitä niistä pidät ja oliko se helppo valinta teille vai harkitsitko muutakin?

Meillä oli mahdollisuutena tosiaan laittaa uuni perinteisesti myös keittotason alle, tuleehan sinne sähköt joka tapauksessa. Päädyttiin kuitenkin siihen, että kokeillaan nostaa uuni ylemmäs. Ei tarvitse kumarrella alas, eikä luukku tule pienen taaperon tasolle. Mikroon ylettää ihan hyvin, sehän on tuossa uunin yläpuolella.

Saarekkeesta tuli tämän sijoituksen myötä mun mielestä yhtenäisempi ja se näyttää samalta molemmilta sivuilta. Myös säilytystilaa on hyvin! Ei meillä koskaan ole ollut uunin kanssa yhtäaikaa liesituuletin päällä aiemmissa keittiössä vaikka ovat olleet päällekäin. Ihan samalla tavalla höyryt tupsahtaa siis luukkua avatessa, mutta sehän on vain ihanaa kun tulee valmiin ruoan tuoksu 😉

Tasot on meillä kiveä, tarkemmin komposiittia sillä marmori olisi ollut niin huokoinen. Ovat siis Tulikiven Carraran marmori-jäljiteltelmää ja lianhylkemisominaisuuksiltaan erinomaiset. Oon todella tyytyväinen etten ottanut puuta, jota säästösyistä harkitsin.

Ihanaa suunnittelutyötä sinulle! Se on niin mukavaa!:) Unelmat tulevat kohta toteen!

Vastaa

Hei!
Olen jo pidempään ihaillut keittiötänne. Nyt kun meillä on ajankohtaista uuden keittiön hankinta, kysyisin oletteko tuohon tandemkaappiin yhä tyytyväisiä. Se vaikuttaa aivan superkätevältä, mutta mietityttää onko kaappi raskas avata, kun se on täynnä. Joku rakennusmies meille kommentoi, että tuollaiset kaapit alkavat aina pian repsottaa (tarkoitti ilmeisesti ovea). Onko teillä ollut mitään ongelmia? Kuinka täynnä oletteko pitäneet kaappia?

Ehdottomasti liputan tandemin puolesta! Ehkä jos on huonolaatuinen kaappi, se ei toimi. Meillä on ainakin ihan tupaten täynnä mutta ei kyllä repsota ja menee kiinni. Edellisessä oli apteekkarikaappi mutta tykkään tästä vielä enemmän kun vetää niin paljon. Suosittelen kyllä.

Vastaa

Oletteko olleet tyytyväisiä Jalantin lämmityskykyyn, kuinka kauan pysyy lämpimänä parin pesällisen jälkeen?
Miten tuo leivinuunin toiminta, voiko käyttää samalla kun polttaa takkaa vai sen jälkeen?
Jos sen jälkeen, mikä on uunin lämpö aluksi ja kuinka kauan pysyy esim 150c lämmössä?
Voiko tehdä ruokia jotka vaatii 4-5h lämmön?

Juuri tänään poltettiin taas takkaa. Ollaan oltu oikein tyytyväisiä Jalantiin! Se on kaunis ja kun on varaava niin lämmittää kivasti. Meillä on tosin maalämpö joten varsinaista funktiota lämmittäjänä ei sinänsä tarvita, mutta toki pakkaspäiviin se tekee ekstralisän. Ystävät sanovat usein että meillä on lämmin, kun poltetaan takkaa talvella miltei päivittäin mut itse tykätään et tupa ei oo yhtään kylmä.

Kun takkaa polttaa, ei vielä leivinuuniin saa laittaa mitään. Ruoat laitetaan polttamisen jälkeen. Esimerkiksi nyt tuli hiipui tuossa kolme-neljä tuntia sitten ja lämpötila leivinuunissa on nyt 90°C. En tiedä paljonko se alussa on tarkalleen mutta yli tuon 150°C kyllä. Tehdään useimmiten lihaa siellä (karjalanpaistia tai joku iso pala) mutta oon tehnyt myös riisipuuroa muutaman kerran. Kaikki on onnistuneet. Pidetään liha yön yli uunissa jos tehdään leivarilla ja musta ne on kyllä vielä kiehuneet kolmen tunnin kohdalla. Mutta toisaalta en ole tarkkaan mittaillut.

Sanoisin, että takka sopii kaupunkialueelle, jossa lämmitystapoja on muitakin mutta jos yksistään tarvitsee lämmönlähteeksi, voisi olla suurempikin. Mun instassa on muuten videota takasta tältä illalta:

http://instagram.com/annaliljeroos

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.