Kategoriat
Perhe & suhteet

Kouluun tutustuminen

Ihania pajunkissaoksia

Pääsiäinen meni että pärähti ja onneksi saimme saldoksi ihanan kimpun värikkäitä pääsiäsioksia tienoon lapsilta, jotka kävivät virpomassa meillä. Meidän lapset kävivät myös virpomassa muutamille ystäville tässä naapurissa. Esikoinen oli laittanut koulussa rairuohon kasvamaan ja tehnyt sinne pupukipon kun taas nuorimmainen oli taiteillut paperimassasta puolikkaan munan, jossa noin kolme ruohovartta kasvattava rairuohon alku oli 😉 Keskimmäinen taas oli askarrelut hamahelmistä hienon munan sekä leikannut ja maalannut paperille pääsiäismunia, joita meillä on seinillä ja ikkunoissa. Hyvin suloisia kaikki!

Veljelle vauva

Parasta pääsiäisessä oli veljelleni ja hänen vaimolle syntynyt toinen lapsi. Suvun pienin saapui tähän maailmaan keskiviikkona ja sunnuntaina pääsin pitämään sylissäni neljän vuorokauden ikäistä ihmettä. Aivan ihanahan tuollainen pieni vastasyntynyt on <3 Veljen perhe oli niin onnellinen ja rakkautta täynnä, että olen todella iloinen heidän puolestaan. Meillä on nyt sellainen suvun lapsitilanne, että molemmilla siskoillani on kolme lasta ja molemmilla veljilläni kaksi. Vanhemmillani on siis lapsenlapsia nyt yhteensä kolmetoista. Aika paljon enemmän kuin mieheni puolella jossa meidän lapsilla on yksi serkku eli anopilla ja appiukolla on nyt neljä lastenlasta. Sekin on tietysti ihanaa heille, sillä toivoivat lapsenlapsia oikein kovasti ja nyt heitä on.

Kouluun tutustuminen

Meidän eskarilaisella oli tänään kouluun tutustuminen yhdessä eskariryhmän kanssa. Tuo tuleva koulu sijaitsee paljon lähempänä kuin päiväkoti, joten oli ihan mahtavaa kun sain viedä hänet ihan tuohon lähelle. Koulukuume nousi molemmilla, tytöllä ja äidillä sillä koulun aloittaminen on oikein odotettu juttu. Keskimmäinen on etevä ja kaipaa kovasti uutta opittavaa. Koulusta on puhuttu jo pitkään ja nyt se muuttui konkreettiseksi kun pääsivät pulpetteihin istumaan ja tekemään tehtäviä. Läksyjäkin tuli ja hän oli niistä aivan innoissaan. Minusta tuo koulun alku tuntuu siksi niin ihanalta kun siinä huomaa sen, että elämä menee eteenpäin ja lapset kasvaa ja kehittyy. Nyt jännitän vain sitä, että nuorimmainen saa pitää paikkansa integroidussa erityisryhmässä, niihin kun pitää hakea joka vuosi paikkaa uudelleen. Toivottavasti hän saa jatkaa siinä, niin meidän elämässä on kaikki hyvin koulujen ja päiväkotipaikkojen suhteen.