Kategoriat
Yleinen

Leikkipuisto Linja

20140626_125036

 

Mun on pitänyt joka päivä postata mutta iltaisin on täytynyt myöntää, että hommaa on ollut liikaa eikä energia riitä. Nyt tuntuu siltä, että meillä on kasaantunut ihan liikaa asioita tälle kesäkuulle ja jos selviän heinäkuuhun niin saan jäädä hermolomalle samantien. Kirjoitettavaa olisi monestakin asiasta, kuten muutosta, rakentamisesta, uudesta kämpästä ja sen kulmista sekä sisutusjutuista nyt täällä. Kaiken kukkuraksi vietetään ihan normaalia lasten kesälomaa ja toki raskaudestakin olisi mielenpäällä sana jos toinen, se kun ei unohdu mielestä hetkeksikään tämän rantapallon kanssa. Koitan kuitenkin ryhdistäytyä nyt ja kirjoitella aktiivisemmin enkä oksentaa kaikkea putkeen yhteen postaukseen. Veikkaan et kukaan teistä ei selviäisi loppuun saakka mun puheripulista jos annan kaiken tulla!

20140626_123521 20140626_114414 20140626_114452 20140626_123449

 

Me ollaan nyt siirretty kirjat tänne Sörnäisiin ja ollaan virallisesti muutettu. Haettiin heti kaupungilta sellainen parkkilupa, jolla saadaan jättää auto kadunvarteen ilman pysäköintilippua. Lupa maksaa 10€/kk ja se käy ainoastaan nimetyillä alueilla oman kodin lähellä. Hullua sekin että ollaan lähiön sijaan nyt niin kaupunkilaisia että kotiin ajaessa pitäisi ilman tuota lupaa parkkimaksukin maksaa! 😉 Tutkailtiin sitten tuota meidän aluekarttaa ja katsoin siinä olevat leikkipuistot joissa on nyt kesällä puistoruokailu ja löydettiin ihanaan leikkipuisto Linjaan joka on I-alueen parkkirajojen sisällä! Todella iso, vehreä kesäkeidas uima-altaineen, Kallion sydämessä hieman piilossa virastotalon ja Linnanmäen välissä.

20140626_115204

20140626_115042

20140626_123320 20140626_123409

 

Torstaina satuttiin kesäkeitolle puistoon mutta jotenkin tuossa leikin lomassa ulkona syödessä lapsille maistuu sellaisetkin ruoat jotka ei välttämättä kotona ole mikään hitti. Hyvää siis oli ja meidän muksut tykästyi uuteen lähileikkipuistoon todella paljon. Tekemistä riitti ja heti kun tulee aurinkoinen päivä niin mennään testaamaan paikan uima-allas!

20140626_115002 20140626_124309

20140626_114429

 

Muuten Sörnäinen on ottanut meidät vastaan perinteisemmällä tavalla kuin tuo poikkeavan rauhallinen kesäkeidas eli nyt perjantai-illan raikasi Tuska-festivaali ihan tien toisella puolella Suvilahdessa ja käsitin että samaa herkkua on luvassa koko viikonlopun. Mustiin pukeutuneet metallimusiikin kannattajat kuseksii meidän porttikongin pieliin ja kaduilta löytyy tuhottomasti tupakantumppeja ja roskia kuten rullakebab laatikoita ja hodaripapereita. Narkkikset nuokkuu Katri Valan puistonporteilla ja kerjäläiset istuu Hämeentiellä anova katse naamallaan. Ihanaa olla takaisin Kurvin rotan kanssa samoilla kulmilla. Villit nuoruusvuodet palaavat flasbackinä takaisin mieleen, eikä niitä kyllä ole ikävä. Silti mietin mihin oikein katosi kymmenen vuotta ja miten olen yhtäkkiä kolmekymppinen pian kolmen lapsen äiti. Juurihan mä vasta muutin tähän asuntoon, odotin bussia töihin Mäkelänrinteeseen ja deittailin komeaa painijapoikaa. Kuka olisi arvannut että täällä ollaan taas?

IMG_20140627_205449

Urban spiritiä nyt kehiin, onhan nuo lapsetkin paljasjalkaisia stadilaisia! Ihan niinkuin luultavasti tuo Sami Keron kuvaama Kurvin Rotta jonka kuvan pääsee katsomaan linkistä. En uskaltanut luvatta lainata, mut eiks oo aika otus! Ehkä tän evakkoajan jälkeen meille taas maistuu lälly lähiöelämä kaikkine tylsyyksineen. Sitä odotellessa, nyt nautitaan tästä että omaa pihaa ei tarvi kolata ja ratikka kulkee alaoven edestä. Onhan niitä lapsia ennenkin kasvatettu kaupungissa 🙂

10 vastausta aiheeseen “Leikkipuisto Linja”

Onpa kivan näköinen leikkipuisto! Taisinkin kävellä siitä ohi joku viikko sitte ja ihastelin tuota uima-allasta 🙂

Huh, pohjois-Helsingissä vihreetä riittää joten noi teidän uudet hoodit näyttää aika karulta! Ja vielä Tuska-festarit vieressä 😀 mut eipä tartte teidänkään kovin kauan siellä asustella eikä aikaakaan kun vietät kesäpäivää omalla terassilla kukkasia istutellen 😉

Pitää laittaa vielä kuvia tuosta toiselta puolelta, siinä on todella iso vihreä puisto! Se näkyy meidän ikkunoista ja tuo kuva on rappukäytävän ikkunasta. Eli ei onneksi oo pelkästään karua maisemaa! 🙂 Toki erilaista kun on niin kaupunkimaista ja korkeita taloja!

Juu, terassia odotellessa! Ja jos sais sen omenapuun niin oon super happy! <3

Moi Anna, pakko kommentoida tuota uima-allasta leikkipuistossa. Kun olin lapsi odotin aina mummolareissuja innolla, sillä mummoni asui Helsingissä ja hänen kotinsa lähipuistossa oli uima-allas jota me lapset rakastettiin! Mikä sen ihanampaa kuin päästä landelta (lue Porvoosta ;)) kaupunkiin mummolle, kun sai vaan uida niin paljon kuin jaksaa. Täällä kotikaupungin leikkipuistoissa ei nimittäin uima-altaita ollut ja lähimpään uimapaikkaan monta kilsaa matkaa. Uimaan päästiin siis harvemmin kotona ollessa, mutta Helsingin reissut vietettiin puistossa ja uima-altaassa.

Ihana muisto! <3 Ja tosiaan täällä on kyllä monessakin leikkipuistossa uima-allas! 🙂 Aika kivaa! Lapset tykkää uida tosi paljon ja onhan se helppoa kun on samassa paikassa leikkipuisto, uima-allas ja vielä kaupungin kustantama puistoruokailu! Iso peukku!

Tavallaan tuttuja ajatuksia. Minäkin asustelin opiskeluaikoina Taka-Töölössä (tutumpaa se ifk-matsien jälkeinen hulina siinä kulmilla ja rähinät lähikapakoissa). Joskus mietin, millasta olis taas muuttaa kaupunkiin, tässä tapauksessa Turkuun jossa on ihania vanhoja puutaloalueitq vielä vähän. Enpä tiedä muuttaisinko:) Toki lasten kanssa on näppärä asua paikassa jossa a)kaverit on lähellä b)palvelut on lähellä ja c)julkiset yhteydet lähellä. Onneks tää toteutuu lähiöissäkin!

Puisto vaikutti kyllä kivalta! Tuommoisia asioita ei taas välttis saa muualla kun kaupungissa. Meillä on yks aika samannäköinen puisto tässä lähellä, mutta ei keittoja eikä uima-allasta. Lapset viihtyy ja uima-ranta on onneks kioskeineen 200m päässä:)

Mukavaa loppuodotusta viimemetreille:)

Mekin asuttiin yhden putkirempan aikaan Taka-Töölössä tovi! 🙂 Ihan Meilahden lähellä Topeliuksenkadulla. Se oli kyllä kivaa seutua toisaalta, pääsi nopeasti rantaan lenkkeilemään ja paljon kauniita vanhoja taloja. Joskus sen jälkeen haaveilin pitkään että muutettaisi kaupunkiin kun oli vasta 1 lapsi. Mutta ei me ikinä muutettu 🙂

minkähänlainen vedednlaatu tommosissa puistojen uimaaltaissa mahtaa olla?..kaikenlaista kulkijaa kun sielä tosiaan pyörii yöaikaan varsinkin..en taitaisi kyllä antaa lasteni tuola pulikoida.

Laajasalossa ainakin oli ihan hyvä aina alkukesäisin! Loppukesästä altaaseen alkoi jo kerääntyä lehtiä ja kaikenlaista pölyä :/

Kyllä niitä lapsia on tosiaan ennenkin Kalliossa kasvatettu ja ihan ihmisiä niistä tulee. Noilla kulmilla minäkin olen lapsuuteni viettänyt ja ensiaskeleeni ottanut. Ja juuripa samaisessa puistossa jonottanut lapsuuden kesinä soppaa muovilautanen ja lusikka kourassa 🙂 Näin lähiöön lyhistyneenä tulee joka kevät ja kesä kauhea kaipuu noille kulmille vaikka täällä lähiössä viihdynkin. Ihanat kuvat, tuli ihan tippa linssiin 🙂

Voin kuvitella tuon kaipuun! <3 Onpa mukava kuulla että sun lapsuus alkoi täällä 🙂 Osui oikealle ihmiselle postaus 🙂

Kommentit on suljettu.