Kategoriat
Yleinen

Sauna ja pukuhuone

SAMSUNG CSC

Nyt voi varmaan vaihtaa blogia otsikon jälkeen jos sisustus ja kotikuvat ei kiinnosta yhtään. Mun ei ollut lainkaan tarkoitus pommittaa näitä postauksia peräkkäin samalla viikolla ja olin pyöritellyt mielessäni aiheita muistakin jutuista mutta en saa puettua ajatuksia sanoiksi. Sen sijaan olin kuvannut myös saunan, pukkarin ja vessan kun White trash disease Nata pyysi nähdä vessakuvia blogissa mutta en oo jaksanut laittaa kun se on niin pieni, tylsä eikä vessassa oo mitään nähtävää 😉 Pyyntö tuli siis siitä, kun olin maininnut että mulla on saman merkin ja sarjan kalusteet sekä samanlaisia pyyhekoukkujakin tulossa kuin Natalla oman kylppäriremontin jälkeen.

SAMSUNG CSC

Mutta vessasta ei sen enempää ja voin julkaista ne kuvat myös jos teitä oikeasti kiinnostaa 🙂 Tässä postauksessa kuvituksena on kuitenkin meidän sauna, suihku ja pukuhuone, jotka sijaitsevat siis alakerrassa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Pukkarin kalusteet ovat vanhaa ja uutta Ikeaa, joista erinomainen löytö oli massiivipuinen Nordby penkki, juuri meille sopivilla mitoilla! Sen kaverina on uuden Yddinge malliston kaappi, josta jätettiin yläosan ovi pois. Halusin pyyhket helposti saataville ja näin myös kauniit koivuviilua olevat hyllylevyt näkyvät ja sitovat värimaailman yhteen vaikka penkki olikin kumipuuta. Niiden sävy oli kuitenkin aivan samanlainen joten eroa tuskin huomaa. Seinällä pyyhekoukkuina on rivi Essem designin Mama-koukkuja.

SAMSUNG CSC

Saunassa lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa ja seinäpaneelit tervaleppää. Saunan ilme on pukuhuonetta aavistuksen modernimpi ja sen tekee se, että vaikka paanelit ovat samaa materiaalia, on se saunassa leveämpää ja kulmikkailla reunoilla. Katossa on led-valaisimia sekä tietysti perinteinen alavalo että lattian näkee pestä ja puhdistaa.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kiukaana meillä on Harvian Moderna kiuas mustana ja sen paras juttu on tietysti digitaalinen ohjauspaneeli heti pukuhuoneen ovella, josta kiukaan voi napauttaa päälle. Harvia säilyttää myös löylyjen ajan asennetun lämpötilan, joten jos haluan miedot löylyt lasten kanssa, niin ei tarvitse pelätä että sauna olisi mennyt liian kuumaksi vaikka saunaan meno viivästyisi syystä tai toisesta. Elektroninen anturi valvoo lämpötilaa myös löylyjen ajan säilyttäen asennetun peruslämpötilan. Tämä on ollut käytännössä todella mukava ominaisuus, sillä itse inhoan liian kuumia ja kuivia löylyjä ja ”ylikuumennutta” saunaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

1513776_10153162849113343_958555648114501379_n

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Suihkuja meillä on kaksin kappalein ja ne ovat Oraksen Hydra mallistoa sadesuihkuilla ja sekoittajana on Oraksen Cubista. Todella hyvä setti, jos joku on rakentamassa ja miettii vaihtoehtoja. Laitettiin nimittäin kaksi edullisempaa settiä kuraeteiseen ja yläkertaan ja ne ovat todella huonoja. Huonon hanan ja suihkun tunnistaa kyllä kun sellaiseen törmää. Molemmissa tulee nimittäin välillä kuumaa ja välillä kylmää mikä on todellella rasittavaa. Olisi pitänyt laittaa kerralla kunnolliset niihinkin!

SAMSUNG CSC

Sellainen on meidän kylpymaailma, joka lämpenee melkein joka ilta. Oma sauna on kyllä onni lapsiperheessä jota ollaan vaalittu täysillä, sillä meidän asunnoissa ei oo koskaan aikaisemmin ollut omaa saunaa.

Oletteko te kovia saunomaan vai onko se paikka missä on pyykkitelineet ja muuta rojua? 🙂

SAMSUNG CSC

14 vastausta aiheeseen “Sauna ja pukuhuone”

Kaunis koti teillä on! ja mukavasti käytetty puuta. Olisin itse valinnut erilaiset sisäovet. Noista tasaisista valkoisista tulee mieleen opiskelija-asuntojen ja kaupunkien vuokra-asuntojen ovet 😉

Minusta nuo valkoiset perusovet ovat puolestaan parhaat! Ne ovat modernit, eleettömät ja ajattomat. 🙂

Se on kyllä totta, että ehkä tuohon kotiin ei edes käy kovin erikoiset ovet. Valkoiset/vaaleat toki mutta joku juju niissä voisi olla, ettei näytä ihan pahville.

Tässä on oikeastaan sellainen tarina ovien takana, että kun ne laitettiin aivan loppuvaiheessa kun kaikki pinnat oli tehty jne. niin meillä oli rahat niin lopussa sisutusbudjetin osalta että massiivipuuoviin ei vaan ollut varaa. Rakennusaikana oli pakko tehdä kompromisseja jossain ja meillä nuo ovet oli yksi. Silloin ylimääräisiä tonneja on pakko nipistää jostain. Mun mies osti ensin yhden sellaisen profiilioven ja se laitettiin yhden lastenhuoneen oveksi mutta musta se oli ihan karmea! Siinä oli siis muistaakseni kolme sellaista syvennystä. Mun mielestä nuo laakaovetkin oli paremmat, sillä ne ei oo romanttiset eikä mitään muutakaan tyyliä.

Nyt kun tuolta aallonsyövereistä ollaan selvitty ja saatu talo valmiiksi, piha laitettua jne. niin voisihan tässä miettiä jos vaikka säästäisi joihinkin ihaniin oviin <3

Noi suihkut, lääh. Kuolaan. Me ei kyllä saunota kun kerran viikossa jos sitäkään, vaikka oma sauna on ollut yhteisen elon aikana miehen kanssa aina. Saunakin taitaa olla monelle sellanen eräänlainen arjen luksustuote, joka sitten kun se on niin ei osaakkaan ehkä niin arvostaa?. Tuo anturi mikä säätelee lämpötilaa vaikuttaa kylläkin erittäin kätevältä, sillä meillä sellaista todellakaan ei ole ja välistä kun onkin koiran kanssa ollut lenkillä vähän pitempään kukkia haistelemassa samalla kun sauna lämpiää, on meinannu ne nenäkarvatkin palaa… Eli erittäin kätevä vinkki meille, mikäli joskus omakotitaloa lähdemme tästä pykäämään kasaan. Unelmana olisi, mutta toteutus vielä kyllä mahdotonta kaiken keskellä.

-Hanna
http://fitfataitiys.blogspot.fi/

Todella pienet suihku- ja saunatilat teillä. Kun on kuitenkin viisihenkinen perhe kyseessä. Mahtuuko pukuhuoneessa edes pyllistämään ilman ihokontaktia ja saunassa ollaan sylikkäin 🙂

Meillä on pieni talo ja pieni tontti. Paljon isompaa ei tähän saanut rakentaa. Sauna- ja suihkutilat ovat meillä 9m2. Ei sielä nyt onneksi aivan sylikkäin tarvitse olla 🙂 Haluttiin saada enemmän muuta oleskelutilaa

Vastaa

Meiltä löytyy samainen kiuas ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Kertaalleen ollaan jouduttu tuo ohjauspaneeli vaihtamaan, kun ukkosen iskettyä talon lähettyville se ”kärähti”, mutta helposti uusi saatiin tilalle tilaamalla 🙂 Meillä seinät ja lauteet on haapaa, mutta lauteet selkänojineen kuten teilläkin lämpökäsiteltyinä. 2-3 x vuodessa tulee tehtyä lauteille käsittely parafiiniöljyllä, se saa lämpökäsitellyn haapapuun hehkumaan <3 Saunassa ja pukkarissa meillä on myös lämpökäsitellyt nurkkalistat ja kattolistat jotka minusta tekee vähän yksityiskohtia / jujuakin ja ennenkaikke peittää sen pienen raon, josta esim. saattaa näkyä allaolevaa höyrysulkua. Itse en kaipaa kotiin isoa kylpylämaista fiilistä, sehän yleensä luodaan niillä isoilla tiloilla ja toiminnoilla. Ne neliöt voi käyttää muuhun tarkoitukseen. No kukin tekee tavallaan 😀

Mekin ollaan laitettu parafiiniöljy jo kaksi kertaa kun ollaan asuttu kahdeksan kuukautta 🙂 Se on tosiaan hyvä laittaa!

Hurjaa et ohjauspaneeli kärähti ukkosella! Onneksi ei tainnut käydä suurempia vahinkoja? Mukava kuulla, et ei olla ainoita kiukaaseen tyytyväisiä. Tuohan oli ihan edullinen mallikin 🙂

Vastaa

Ihana tunnelma ja kauniin simppeli sauna teillä! 🙂 Meillä saunotaan kerran tai kaksi viikossa (lauantai sauna on ihan must!) ja ehkä se arjen luxus on juuri siinä, ettei joka ilta tule saunottua. 🙂 Varsinkin nyt syksyllä ja talvea kohden on niin ihana päästä lämpimiin löylyihin työpäivän jälkeen! <3 Ah! Onneksi kohta on lauantai ;D

Terkuin Sanna
http://pudotus.blogspot.fi

Hei,

Kauniit tilat! Olet varmaan jossain vaiheessa kertonut laattavalinnoista tarkemmin, mutt kysyn kuitenkin. Mikä laatta pukuhuoneen lattiassa on?
Me olemme rakentamassa ja valintoja pitäisi tehdä. Kiva nähdä myös hanat/suihkut ”livenä”, koska noita ollaan mietitty.

Mua ainakin kiinnostaa nää talojutut niin kovasti et mielellään näkisin myös kylppärin! 😀

Kaunis on teillä saunakin. Kuvista päätellen teillä on kaunis ja harmoninen talo.

Nuo sadevesisuihkut on huiput, ottaisin sellaiset itsellenikin jos kylppärin laitto olisi ajankohtaista.

Muutettuamme omaan kotiin jossa oli sauna ”lämmitettiin” se ensimmäiset pari vuotta joka ilta. Nykyään kotona tulee lämmitettyä sauna kerran pari viikossa, tosin jumppasalilla käyn saunassa pari kolme kertaa viikossa eli aika usein tulee saunottua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.