Kategoriat
Matkustus

Skansen ja poimintoja laivalta

Hulluna Tukholmaan

Tuntuu siltä, että vaikka olen käynyt Tukholmassa kymmeniä kertoja, en saa siitä kyllikseni. Ollaan reissattu sinne jo lapsuudessani monta kertaa ja nyt aikuisena käyty lasten kanssa muutaman kerran. Silti koen, että tunnen Tukholman edelleen ihan pintapuolisesti. Oli pitkä aika tuossa kaksikymppisenä kun en käynyt siellä juurikaan, enkä ole päässyt vielä perheen kanssa tutustumaan kaupunkiin kovinkaan perusteellisesti. Tukholmassa tai jossain muussa suuressa Ruotsin kaupungissa olisi kiva asua joskus jonkin aikaa. Kun mietin yliopiston vaihto-opiskelua, oli Ruotsi yksi vahva vaihtoehto.

Commodore-hyttiluokka on omaa luokkaansa

Kun tehtiin ensimmäinen perhereissu Siljalla, otettiin Muumi-perhetytti. Se oli sisustuksen puolesta todella kiva ja etenkin se ikkuna Promenadelle oli lasten mielestä hauska. Me vanhemmat sen sijaan kaivattiin sellaista sänkytilaa, jossa yläpuolella ei olisi sänkyä ja muutenkin hytti tuntui hieman ahtaalta viidelle. Seuraava reissu varattiin commodore-hytillä ja se oli menoa. Hyttiin kuuluva lounge on ollut meillä todella kovassa käytössä. Samoin ollaan saunottu joka reissulla jompaan kumpaan suuntaan. Merimaisemallista saunaa voi käyttää naisten tai miesten puolella (loungen eri reunoilla) tai sen voi varata perhekunnalle illalla tunnin ajaksi. Loungessa kaikki välipalat: smoothiet, naposteltavat, kahvit ja mehut kuuluvat hintaan. Aamupala on buffettia rauhallisempi, sillä se tarjoillaan pöytiin Bon Vivant ravintolassa ja on luokaltaan erinomainen. Tästä tykkään erityisesti!

Skansen ja seuraava reissu

Meillä onkin nyt kesällä tulossa vipinää tuon laivailun suhteen sillä lähden lasten kanssa uudestaan laivalle kahden viikon kuluttua. Haluttiin käyttää Mammuttimarkkinoilta saatu Cittarin ja Siljan lahjakortti ja se menee silloin umpeen. Tällä kertaa menemme DeLuxe-hyttiin missä ei olla oltu aiemmin. Siellä ei ole loungea ja välipaloja mutta aamupala tarjoillaan eri paikassa. Kyseessä on käsittääkseni Erikoisaamiainen Tavolàta ravintolassa eli hieman meriaamiaista parannettu versio. Saa kertoa jos tiedätte paremmin? 🙂

Skansen kertoi Ruotsin historiasta

Skansen on tosiaan ulkoilmamuseo, joka kertoo Ruotsin historian eri vaiheista ja on täynnä menneen ajan tunnelmaa. Alueella oli esillä myös pohjoismaisia villielämiä kuten susi, hirvi, ilves, ahma, hylje ja saukko joten siellä tuli nähtyä eläimiä vaikka ei varsinaiseen eläinpuistoon suunnattukaan.

Sellainen reissu tällä kertaa ja nyt kesällä tosiaan on kiva mennä uudestaan, koska laivalla on Summer Center. Lisää meriaiheisia postauksia löydät alta:

Syyslomaa laivalla (Muumi-perhehytti)

Paluu arkeen (Commodore-hytti)

Etelänlomalla Virossa osa 1 (auto mukana ja kohteena Pärnu)

Etelänlomalla Virossa osa 2 (auto mukana, Tallinna)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *