Kategoriat
Matkustus

Thaimaan loman kolme parasta

Viimeinen viikonloppumme täällä

Tänään alkoi perjantai ja meidän viimeinen viikonloppu täällä. Suuntaamme Suomeen heti aattoaamuna ja pääsemme illaksi kotiin. Loma on ollut huikea ja sisältänyt paljon ihania hetkiä yhdessä. Ollaan uitu, leikitty ja mikä parasta syöty perheenä kaikki ateriat yhdessä ja sen myötä yhdessäoloa on ollut paljon enemmän kuin kiireisessä arjessa. Kokosin alle ihan satunnaisesti loman parasta antia.

Thaimaalainen ruoka

Tuoreet smoothiet ja fruitiet juuri pilkotuista hedelmistä kuten banaanista, mangosta ja ananaksesta vievät kielen mennessään ja niitä saa jokaisesta ravintolasta ja baarista. Samoin lämpimät ruoat kuten erilaiset curryt ja kookosmaidossa tehdyt keitot ovat mielettömän herkullisia. Niiden kylkeen tarjotaan höyrytettyä jasmiiniriisiä, joka onneksi taittaa hieman tulisuutta. Lempparini kastikkeista on green curry chicken ja keitoista esimerkiksi coconutmilk pineapple curry kanalla. Postauksen ylimmässä kuvassa on hotellin aamupalaani. Mukillinen kahvia, vihreää guavamehua sekä hedelmäsalaattia ja maustamatonta jogurttia on lemppareitani aamupalalla.

Aurinko, meri ja aallot

Khao Lakin edustalla on Andamaanianmeri ja sen aallot ovat lempeitä mutta suuria. Jotenkin aallot tuntuvat erilaiselta kuin Euroopassa. Se voi johtua siitä, että rannat joilla on oltu ovat usein pitkälle matalaa ja silti aallot ovat todella suuria. Lapset rakastavat sukeltaa niihin ja meillä menee aika rannalla kuin siivillä.

Se mitä itse kaipaan eniten lomalla on aina meren kohina ja se perinteinen hiekkaa varpaissa olo. Rauhoitun meren äärellä ja oikein tankkaan sitä meren kohinaa mieleni sopukoihin kunnes pääsen taas lämpimään.

Yksi merkittävä seikka mikä erottaa tämän esimerkiksi meidän viime vuoden lomasta Kanarialla on juuri tuo, että täällä vesi on oikeasti lämmintä eikä jääkylmää. Se oli yksi ratkaiseva tekijä siinä miksi päätettiin tänä vuonna kokeilla matkustamista talvella kauemmas on tuo ettei Kanarialla tarennut uida kunnolla edes ”lämmitetyssä” altaassa, merestä puhumattakaan.

Leikit, retket ja yhdessäolo

Me käytiin tällä viikolla aivan mahtavalla risteilyllä, joka kulki tässä Khao Lakin edustalla pitkin Andamaanienmeren trooppista rannikkoa. Päivä merellä on meidän retkisuosikkeja kohteessa kuin kohteessa, koska silloin näkee kohdetta eri tavalla kuin maalla. Täällä olisi ollut satoja retkimahdollisuuksia mutta koska erilaisille saarille on matkaa aika paljon niin ne tehdään pikaveneillä. Sellaisella matkustaminen on kuitenkin kielletty raskaanaolevilta, joten ei kaikki ne jäivät tällä kertaa pois meidän valikoimista. Sen sijaan ostettiin retki tuollaiselle vanhalle risteilylaivalle, jonka leppoisa tahti sopi minullekin. Snorklattiin lasten kanssa, kalastettiin laivalla ja seikkaltiin viidakon läpi upealle koskemattomalle rannalle. Retken lisäksi ollaan vietty aikaa rannan leikkipaikoissa ja käyty iltaisin katsomassa lasten ohjelmaa tässä hotellilla.

Tänään on tulossa taas aurinkoinen päivä niin suuntamme tuonne rannimmaiselle allasalueelle, josta pääsee hyvin pulahtaan välillä myös aaltoihin. On se niin ihmeellistä, että jossain päin maapalloa on aina rantakelit! Pian nimittäin palaillaan mekin takaisin pakkaseen.

10 vastausta aiheeseen “Thaimaan loman kolme parasta”

Aika hassua, että pitää matkustaa Thaimaaseen jotta ”perhe voi syödä yhdessä ja viettää aikaa yhdessä”. Kukin toki tyylillään.

Aika hassua , että joku kokee tarpeelliseksi antaa noin ”negatiivisesti latautuneen kommentin” tällaiseen hyvää mieltä ja vilpitöntä iloa herättävään postauksen. Kukin toki tyylillään.

Ansku en tiedä miten teillä mutta meillä ainakin arkisin jokainen lähtee vähän eri aikoihin kouluun ja töihin ja syödään siellä lounaat. Vasta päivällinen voidaan syödään yhdessä mutta jos on harrastuksia niin osa syö senkin eri aikaan kun ehkä toinen. Joten ilman muuta tällä tavalla lomalla on tuhannesti enemmän aikaa yhdessä kun kenelläkään ei ole velvollisuuksia 😀

Itse mietin myös sitä, miten lapset kokee etenkin sitten isompina, sen, että äiti on valjastanut yksityisimmätkin hetket julkisuudentavoittelusa välikappaleiksi.

Oletko oikeasti läsnä lapsillesi vai suunnitteletko jatkuvasti seuraavaa postausta?

Jos nyt Ritu jättäisit nuo lasten kokemusten kommentoinnit kokonaan pois ja antaisit vaikka suoraan palautetta minulle sähköpostilla jos joku askarruttaa? Blogini ei ole lasteni avoin päiväkirja vaan kertoo elämästäni sen verran kuin itse haluan ja jaan tänne myös perhettä sen verran kuin itse koen sopivaksi. Tämä on minulle osaksi työtä mutta pääosin kirjoitan hyvän mielen blogia siitä halusta että rakastan kirjoittamista <3

Näin se menee, et vain osaa ajatella muita kuin itsestäsi. Kerrot postauksissasi paljon muustakin kuin itsestäsi, mutta et tietenkään näe ongelmaa lasten asioiden levittelemisessä.

Nyt Ritu haukkaamaan vähän happea!! Miten voi tuntemattoman bloggaajan jutut mennä sulla noin ihon alle. Tulee vähän, no life fiilis. Ei levitettäis turhaa negatiivisuutta. Sitä täällä maailmassa riittää. Ja vielä täällä blogissa, joka ei provosoi millään vaan on ihanan positiivisen seesteinen.

Aivan ihania lomakuvia, niistä oikein välittyy lämpöä ja valoa tännekin! Paljon Thaimaasaa reissaanneena sinne kannattaa lentää jo pelkästään ruoan ja hedelmien takia?!
Mukavaa joulua teidän perheelle ja odotan sun postauksia ensi vuonnakin!
Nimim. alusta alkaen fanisi?

Kiitos pirtsakasta kommentista! Niin totta puhut, en tiedä miten sitä jaksaa Suomessa taas pilkkoa hedelmiä kun ne eivät maistu samalta kuin täällä <3 Ihanaa joulun aikaa sinulle myös, mukava kuulla että oot blogissa messissä edelleen 😀

Meillä thaimaahan lähtö edessä helmikuussa. Itsekin odotan kiireettömiä aamupaloja, yhdessäoloa, thaimaan hyvää ruokaa ja rentoutumista. Lapsiperheessä tosiaan ei aina ole itsestäänselvyys edes tuo aamupalan syönti ?.
Meillä oli sama juttu viime vuonna tuon Kanarian kanssa.. kuljin pitkähihainen päällä koko viikon, eikä puhettakaan, että olisi voinut uimaan mennä! Päätettiin, että tänä vuonna mennään jonnekin OIKEASTI lämpimään.
Mukava blogi. Nautitaan thaimaan lämmöstä ja muistellaan sitä taas talvipakkasilla.

Kommentit on suljettu.