Kategoriat
Sisustus Yleinen

Värikartalla

SAMSUNG CSC

 

Tää ei oo sit mikään yhteistyössä Tikkurila vaikka väreistä kirjoitankin. Taloa rakentaessa ollaan tultu pisteeseen jossa pinnat alkavat pikku hiljaa valmistua ja päästään laittamaan lopullisia värejä seiniin. Lattiaksi ollaan valittu tammi ja keittiö on valkoinen joten väreille jää hyvin tilaa jolla leikitellä.

Edellinen asunto oli meillä hyvin valkoinen ja pidin siitä, sillä sitä jo pienet värikkäät yksityiskohdat kuten taulut erottuivat hyvin. Tällä kertaa haluaisin enemmän väriä, mutta pelkään kyllästyväni niihin jos ne ovat liian räikeitä. Mun ja miehen ekassa yhteisessä asunnossa kokeilin vaikka mitä: meillä oli turkoosia, kirkkaanpunaista, lohenpunaista ja harmaata seinäkokeilussa. Kaikki aivan kamalia, sillä ne olivat aina sieltä värilastun tummasta päästä. Huh, en tiedä mitä ajattelin kun niitä maaleja raahasin kotiin mutta nyt voin ainakin sanoa et sitä omaa linjaa on etsitty ja käyty äärirajoilla. Huomasin että liikaa on liikaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

Nyt oon käynyt rautakaupassa katsomassa muutamaan kertaan erilaisia värilastuja ja teinpä jopa netissä Tikkurilan tyylitestin millainen sisustaja olen. Testin tuloksena on viisi perustyyliä joiden avulla sisustuksen suunnittelu saa kehyksen, joka helpottaa yksityiskohtien sovittamista kokonaisuuteen. Jokainen tyylikokonaisuus sisältää yhdeksän Tikkurilan värisuunnittelijan valmiiksi miettimää sisustusväriyhdistelmää. Mun tyyliksi noiden yllä olevien kuvien Valikoiva nautiskelija ja se sopii kyllä hyvin mun harakkaominaisuuteen sillä pidän kaikesta kiiltävästä ja vähän hienostuneesta, rakastan kaunista designia mutta haluaisin yhdistää siihen perittyä antiikkia jolla on tunnearvoa.

Valikoiva nautiskelija Sinua puhuttelee hienostunut, boheemi tyyli, syvät, dramaattiset värit ja metallin, silkin tai helmiäisen hohto. Löydät sisustuksesi elementit yhtä hyvin antiikkiliikkeestä kuin huippudesignerien kokoelmista ja saat kaiken sopimaan hienosti yhteen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Uuden talon tyyliksi on kuitenkin valikoitunut jotain tuttua Modernista pelkistäjästästä -valkoista ja tammea (kuvat yllä). Meidän keittiöstä tulee skandinaavinen ja melko pelkistetty, olemme panostaneet laatuun lattioissa, sisustuksen ilme on hillitty ja se oikein odottaa meidän värikkäitä tauluja varastosta.

Moderni pelkistäjä Olet klassisen tyylin ystävä ja uutuuksien omaksuja. Skandinaavinen pelkistys ja urbaani rosoisuus yhdistyvät sisustusvalinnoissasi. Kotisi laadukas, hillitty ilme uusiutuu helposti jo yhdellä katseenvangitsijalla, kuten taululla tai seinän värillä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Tyylitesti kertoi että on hyvin tavallista löytää omalta tuntuvia ajatuksia useammastakin eri tyylistä. Koen että olen silti sisustajana vielä täysin raakile enkä oikein osaa luottaa omiin valintoihini sillä olen tehnyt paljon myös sellaisia jotka ovat jälkikäteen kaduttaneet. Viime asunnon remontissa maalattiin yhden huoneen seinä kolmeen kertaan, kunnes se tapetoitiin. Vaaleanvihreä helmiäisseinä ei vastannut todellisuudessa lainkaan mun kuvitelmia, eikä syy ollut tekijässä sillä meillä työn teki ammattimaalari. Virheistä olen kuitenkin viisastunut ja siksi olen nauttinut tästä suunnitteluprosessista enemmän kuin aiempien asuntojen.

Lopputulos on silti vielä täysi kysymysmerkki enkä itsekään osaa sanoa mitä viime hetken päätöksiä tullaan tekemään. Esittelen kyllä työn tulokset blogissa heti kun saadaan valmista pintaa 🙂 Toivottavasti osaan heittäytyä enkä ole liian varovainen mutta löytäisin silti valkoisen rinnalle jotain jännittävää. Ehkä jo pieni sävy riittää sinne tai tänne.

Millainen värienkäyttäjä sinä olet sisustuksessa? Onko väriä myös seinillä, vain tuotko sitä sisustuksella ja vaihdat fiiliksen mukaan? Maali vai tapetti?

16 vastausta aiheeseen “Värikartalla”

Mulle tuli sama, valikoiva nautiskelija! =)
Meillä on ollut myös jos jonkinlaista värikokeilua aikanaan, mm. tummansiniset seinät yhdessä huoneessa 😉 Nykyiseen kotiin päätettiin valita muutama rauhallinen pääväri. Seinät on valkoiset, samoin kiintokalusteet. Lisäksi on ruskeaa/beigeä ja mustaa. Väriä tulee sitten tekstiilejä, kynttiläasetelmia ym. vaihtamalla. Tällä hetkellä menossa violetti/viininpunainen kausi =)

Tutulta kuulostaa ja me varmaan kans päädytään melko rauhalliseen värimaailmaan ja sitten muokataan sitä vuodenaikojen mukaan tekstiileillä 🙂

Mä olen ennen tykännyt käyttää aika paljonkin värejä sisustamisessa, mutta nyt tahtoisin koko ajan vain hillitympää, vaaleampaa ja rauhallisempaa. Pienillä esineillä, peitoilla ja tyynyillä voi sitten tuoda lisää väriä tahtoessaan. Mä olen aloittanut kotona johdonmukaisen tavaran vähentämisen ja suunnitellut muutoksia jo aika pitkällekin. Voihan toki olla että ehditään vaihtaa isompaan ennen kuin saan valmista 🙂

Teidän talosta tulee todella hieno. Tiedän sun sisustusmaun ja näen jo oikeasti silmissäni miten ihanalta teidän koti tulee näyttämään! Laitatko sen pinkin Karusoman keittiöön vai ootko vielä miettinyt sille ollenkaan paikkaa?

Hyvä idea tuo tavaran vähentäminen. Me jouduttiin tekemään sitä muuton yhteydessä mutta tuntuu et vieläkin saisi karsia. Ehkä taas kun tulee muutto! 🙂

Nyt meillä ei ole keittiössä enää seinää. Ruokailutilankin paikka on keskellä olohuonetta ja toisella puolella ikkunaa niin ei ainakaan keittiöön voida sitä taulua sijoittaa. Olohuoneessa takan vieressä on paikka mutta siihen tulee todennäköisesti tv. Pitää etsiä joku uusi paikka mihin sijoittaa! 🙂 Ehkä portaikkoon tai yläkertaan? 🙂

Moi! Meillä on juuri asunnon pintaremppa käynnistymässä, ja kiinnostuin noista esimerkkitauluista mitä tuossa kuvissa näkyy. Siis nuo missä on jopa kangaspaloja(?). Missä näitä pääsisi näkemään? 🙂

-Suvi

Ps. Hassusti asumme ihan nykyisen asuntonne naapurissa ja eidänkin uusi asuntomme sijaitsee idässä, samassa peruspiirissä, pari metristä lännempänä 😉

Joo oli ne ihan kangaspaloja ym. rekvisiittaa! Tää on Lanternan K-Raudan maaliosastolta ja siellä oli tuollainen pöytä jossa nuo teemat ja laatikoissa sitten värilastut. Todella hauska! En tiedä onko kaikissa Tikkurilan värejä myyvissä paikoissa tuollaista? Mut kun kerran asut hoodeilla niin suuntaa Lanternaan 😉 Mitä sattumia!

Ei ole tuollaisi tauluja esillä, olen käynyt jo muutamassakin liikkeessä! Se hassuin sattuma unohtui mainita, meidän vauvatkin on melkein saman ikäiset 😀

M muutettiin elokuussa uuteen asuntoon, joka on siis uudiskohde. Ei pystytty enää vaikuttamaan materiaaleihin ostovaiheessa kun oltiin niin myöhään liikkeellä. Siis seinien väri ja mahdolliset tapetit saatiin vielä valita. Edellinen asunto rempattiin itse lattiasta kattoon ja se oli kyllä meidän unelmien asunto, kyllä melkein kyynelsilmin sieltä muutin, mutta muutettava oli kun isompaa tarvittiin. Edellisen asunnon värimaailma oli valkoista, beigeä ja ruskeaa. Hyvin lämmintä siis, ja jokin korostusväri tekstiileissä aina sesongin mukaan. Muistan silloin haaveilleeni pelkistetymmästä valkoisesta sisustuksesta. Nyt tässä kodissa värimaailma on valkoinen ja lisäksi on harmaata ja esim. Keittiö musta-valkoinen. Olohuoneessa on jopa yks musta tapettiseinä. Kyllähän tääkin on ihan hyvä ja tällaisesta mä joskus haaveilin mutta mulla ei oo yhtään kotoonen olo. Haluisin muutttaa kaiken lämpimämpään suuntaan. Sen huomaa nyt kuinka paljon se vaikuttaa pääseekö itse suunnittelemaan vai tyytyykö jonkun muun valitsemaan. Itselle nämä jutut on hirveen tärkeitä, kotona pitää olla kotoisa fiilis. Eniten haaveilen keittiön tasojen vaihtamisesta korkeakiiltovalkoisesta tammiseksi sekä lattian vaihtamisesta valkoisesta parketista tammiseksi. Mutta ei mitään järkeä vaihtaa kun muutama kuukausi tässä asuttu vasta, eikä tämä tule olemaan meidän loppuelämän asunto vaan jossain välissä halutaan rakentaa oma talo.

Lohduttaudun sillä nyt että joskus ja toivottavasti ei kovin monen vuoden kuluttua saan suunnitella taas ihan oman kodin. Ja kyllä se mun juttu on vaan jotai muuta kuin tämä pelkistetty valkoinen sisustus. Virheistä näköjään oppii:)
.

Ymmärrän kyllä! Mulla iski vähän valkoisen ähky edellisessä, etenkin kun oli lattia niin vaalea. Mutta nyt sitten säästätte toiveet siihen seuraavaan! 🙂 Varmasti saat nykyistäkin stailaamalla sellaiseksi et tuon ajan kestää ja sit vaan rakentamaan 🙂

Hei! Ihan pakko oli tulla kysymään että teetättekö asunnon muuttovalmiina vai rakennatteko kenties sisustan itse? On varmasti tullut usein esille, mutten nyt muista! 🙂 Saimme itse juuri tontin ja rakennusprojekti alkakoon! 😉

Kaikki on tehty omien suunnitelmien mukaan eli arkkitehti piirsi meille talon ja sitten Planiatalo valmisti meille mittojen mukaan elementit niin että saatiin sateelta suojaan. Kaikki osa-alueet on sit erilaisina urakkatarjouksina ja itse tehden, niin et ollaan itse valittu kaikki.

Onnea tontista! 🙂 Varmasti todella jännittävää päästä suunnittelemaan! =)

Hei! Olen seurannut blogiasi pitkään ja kahlannut läpi varmaan kaikki vanhatkin postaukset, mutten ole aiemmin kommentoinut. Etenkin viime aikoina on tuntunut, että meidän elämät menee samaa latua. Te olette olleet edellä vauvaprojektissa, me raksalla. 😉 Meille tuli talotoimitus jo loppukesästä, mutta vauva vielä masussa ja kun sä olet kokenut raksan+vauva-lapsiarjen yhdistämisen rankaksi, niin multa puolestaan on vienyt voimia se raksa ja järjetön pahoinvointi+yksi kappale uhmaikäisiä. Itsensä hukkaamisen tunteet ovat tuttuja. Ja varmaan kesällä liityn raskauskilojen pudottajien sankkaan joukkoon. 😉
Nyt siis uskaltaudun viimein kommentoimaan. Nimittäin hurjaa vauhtia etenee teidän uusi koti, olette huristaneet meistä ohi niin että rytisee! 🙂 Onhan meilläkin pintamateriaaleja mietitty, mutta hankintoja ei ole juurikaan tehty ja useiden kuukausien päässä on varmaan se aika kun niitä päästään oikeasti laittamaan. Te pääsette varmaan muuttamaan alkuvuodesta? Millaisella porukalla rakennatte? Meidän työmaalla asiat etenevät näin vaimoihmisen näkökulmasta tuskallisen hitaasti. Appiukko ja mies siellä tekevät varmasti minkä ehtivät illat ja viikonloput, mutta varmasti vauhti olis aivan erilainen, jos olisi enemmän porukkaa. Täytyy vielä sanoa, että teillä on tosi kiva ”evakkokoti”! Ihana vanhan talon tunnelma huokuu noista kuvista. Tässäkin suhteessa ollaan siis samassa tilanteessa, meidän pesue ahtautui kamppeineen myös kaksioon entisen asunnon myynnin jälkeen, mutta täytyy sanoa ettei meidän luukussa ole muuta kivaa kuin sauna, jossa erinomaiset löylyt. 😀
Tsemppiä raksailuun ja myös tuohon sun henk.koht. projektiin! Perässä tullaan joka suhteessa. 😉 Niin ja ihanaa joulun odotusta tietysti myös! <3

Onpa hauskaa et yhteistä on! 🙂 Sä tosiaan tiedät miltä nää fiilikset tuntuu! Niin hyvässä kuin pahassa 😀 Mut kyllä se palkinto siellä odottaa. Me päästään muuttamaan varmasti nyt keväällä. Tarkkaa ajankohtaa en vielä tiedä Riippuu nyt mitä tahtia saavat tehtyä loppuun, tai ainakin muuttovalmiiksi. Pihassa ym. riittää varmasti tekemistä vielä koko kesäksi 🙂 Meillä on raksalla kans mies ja hänen isä, sitten on erilaisina urakointeina lattiavalut, portaat jne. Meillä mies ja appiukko on käytännössä raksalla ihan kokoajan eli todella pitkää päivää.

Oikein paljon tsemppiä teille kans loppuprojektiin ja toki ihanaa odotusaikaa <3 Nauti!

Silloin kun me nykyisen asunton seiniä maalattiin, löysin jostain maalikaupasta Sadolinin ”Maailman värit” värikartan. Se on ihan huippuhyvä ja sen perusteella me tehtiin meidän makkareihin päätökset. Tehtiin siis jokaiseen huoneeseen yksi korostettu seinä, joten meillä oli sitten ”ruskea, vihreä ja sininen huone”. Sittemmin kyllä oli pakko maalata ne seinät piiloon kun lapset vaihtoivat huoneesta toiseen sun muuta ja kyllähän ne vähän tummilta loppupeleissä tuntuivat. Mutta siinä on monen eri sävyisiä värejä jotka on sovitettu yhteen ja… no tykkäsin tosi paljon ja toivottavasti on vieläkin jossain ne värit nähtävillä.

Nykyään meillä on kermanvalkoiset/luonnonvalkoiset seinät pääasiassa ja yritetty sitten huonekaluilla, verhoilla sun muilla tuoda sitä värikkyyttä. Mun lempparityylisuunta on ehdottomasti semmoinen 60-luvun retro, mutta siinä pitää olla varovainen ettei vedä överiksi ja vuoraa koko kotia jollain kirpputoripurnukoilla:)

Pitää kysellä jos löytyisi jostain niin tsekkaan ehdottomasti jos siitä saisi ideoita 🙂 Mä kans mietin kyllä tuota, et lapset varmaan vaihtavat huoneita. Me sisarusten kanssa myös vaihdeltiin huoneita useampaan otteeseen kun meitä oli. Vanhin taisi olla koko lapsuuden samassa huoneessa. Siinä ois mennyt maalaaminen aina uusiksi 🙂

Kuulostaa hyvältä tuo teidän nykyinen tyyli ja värien yhdistäminen! 🙂

Väriä sisustuksessa on aina ollut. Entisessä asunnossa olin pintojen suhteen varovainen ja kun muutenkin tiedettiin alusta asti ettei se ole lopullinen kotimme ja myyntiin menee, mutta nyt sitten on eri tuulet ja pintojenkin suhteen rohkeampi. Sekä maalia että tapettia löytyy 🙂

http://outikarita.fitfashion.fi/

Kommentit on suljettu.