Kategoriat
Yleinen

Well well

IMG_20140901_135525

 

Wellness ja sporttiblogien awardsit ovat nyt täällä! Olenkin jo pitkään odottanut, että blogimaailman palkintojenjaossa noteerattaisiin erikseen tämä hyvin laajaksi kasvanut aihealue. Oon itse bloggaillut pian kolme vuotta ja sinä aikana liikunta- ja hyvinvointiblogit on alkaneet kukoistaa. Kun itse aloitin niin omaan silmään tämäntyyppisiä blogeja ei ollut hirmuisesti. Tuntui että blogilista oli tyystin muoti- sisustus ja leivontablogien valtaama. Laihdutusblogeja löytyi muutamia, mutta harvassa kertoja antoi itselleen kasvot. Silloin syntyi Too big to be me ja ensimmäinen postaus:

Julkisesti lihava

Kukaan ei halua olla julkisesti lihava. Mietin kehtaanko kirjoittaa laihdutusblogia, kun sitten kaikki huomaavat että onpa tuo lihava. Ihan niinkuin ihmiset eivät sitä huomaisi, jos en kerro kenellekkään. Näin sitä huijataan itseä ja ummistetaan silmät totuudelta. Mutta kai sitä pitää myöntää, musta on tullut iso -enkä tykkää siitä. Niin noloa kuin se onkin, niin näin on päässyt käymään että ylipainoa on. Tuosta voisi tietysti syyttää kahta raskautta, joista viimeinen päättyi heinäkuussa 2011. Tai ihan mitä vaan, ehkä vain itseäni…

Oon mä joskus ollut hoikkakin. Aika kultaa muistot, kun mietin että silloin joskus. Voin laittaa siitä kuvia, niitä riittää! Tästä nykyisestä olomuodosta ei niinkään tekis mieli näpsiä kuvia, mutta teen senkin. Tässä blogissa haluan kirjoittaa matkastani timmiin kuntoon, jos se vaikka vähän motivoisi! Päätin siis päästä yli tästä häpeän tunteesta ja tehdä matkan julkisesti. Tulkaa mukaan tiputtamaan painoa, jos tunnet piston sydämessäsi! Kommenttiboksiin saa laittaa lähtöpainoja, mittoja tai tavoitteita -anonyymisti tai nimellä. Seurataan niitä kevään mukaan 🙂

Ihanaa laihdutusfiilistä kaikille! Nyt aamupurot naamaan ja menkää ihmiset lenkille!

Siinä kopioituna tuo mun historian ensimmäinen kirjoitus ja se päättyi tähän nolostelevaan kuvaan jonka asentoa voin vain kummeksua.

DSCN74763

 

Tänään istun sohvalla ja mietin jälleen, kehtaanko kirjoittaa. Kehtaanko laittaa kuvia ja kehtaanko kertoa mitä olen syönyt. Sama fiilis oli kesällä kävin A-lehtien henkilökunnan palaverissa kertomassa itsestäni FitFashion bloggaajana, lehtitalon sadoille työntekijöille kun A-lehdet ostivat FitFashionin. Portaalin perustaneet pojat olivat pyytäneet mua mukaan, jotta julkistustilaisuudessa olisi yksi meistä bloggareista puhumassa ja vastaamassa kysymyksiin. Silloin mietin myös: voinko edustaa tämännäköisenä kuin olen? Toki kesällä olin viimeisilläni raskaana ja selvisin kyllä paineesta hurtilla huumorilla. Mutta minä = Fit + Fashion? Sama kuin Danny de Vito myymässä shampoota koripalloilijoille..? Jotenkin nolotti kertoa omasta historiastani, ”ympäri mennään, yhteen tullaan”. Olinko sittenkään oppinut mitään?

Rimakauhua siitä, mikä on ihmisten mielikuva siitä millainen blogi voisi edustaa liikunta- tai hyvinvointiblogia? -ajatus hiipi mieleeni kun kuulin olevani ehdolla. Tällainen, omanlainen, aito ja rehellinen taisi olla vastaus sillä pääsin kärkikahinoihin mukaan molemmissa kategorioissa! Ihanaa! Aivan rehellisesti ihanaa! Ei suomalaisen vaatimattomasti vaan innokkaasti kiljuen! Tuntuu tosi hyvältä! 🙂 Näin siis kerron:

SWBA_Tunnus_KT_APN

Viestintätoimisto Akvamariini Porter Novelli valitsee yhteistyössä Kauneus & Terveys -lehden kanssa syksyllä 2014 ensimmäistä kertaa Suomen inspiroivimmat treeni- ja hyvinvointiblogit.

Äänestä suosikkisi sport ja wellness -blogeista ja voita Krisprollsin tarjoama 500 € arvoinen lahjakortti valitsemaasi kylpylään. Sport & Wellness Blog Awards huipentuu 18. lokakuuta voittajien julkistukseen I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Jokainen teistä lukijoista voi halutessaan antaa äänensä TÄÄLLÄ ja miettiä kuuluisiko blogini jompaan kumpaan kategoriaan. Ehdolla on enää 12 eniten ääniä saanutta blogia! Toki sporttijuttuja löytyi tuossa raskauksien välissä hyvinkin paljon, mutta itselleni iskee erityisesti wellness- kategoria sen vuoksi, että aihepiiri kirjoituksissani on laajempi. Elämän ihaniin asioihin keskittyminen, itsensä ja muiden rakastaminen on hyvinvointia parhaimmillaan!

IMG_20140901_173339

IMG_20140901_235245

 

Nyt kuukausi kuopuksen syntymästä voisin kirjoittaa tuon blogin ensimmäisen postauksen uudelleen. Olenko Julkisesti lihava? Kaikkihan sen näkee muutenkin? Kuitenkin voisin olla vain minä #kutsumua kampanjan mukaan. #onnellinen #tyytyväinen ja #aito. Voiko hyvinvointia edustaa tällainen mamma kuin minä, joka painii painon kanssa elämän alati vaihtuvassa vuoristoradassa? Mä sanon, että kyllä voi! Hyvinvointi lähtee sielusta ja sisältä, toki kehoa kunnioittaen. Tässä maailmassa ei saa mitään palkaksi siitä, että rasvat on alle kaksikymmentä tai sellupylly on siloitettu hypoxilla. Mitä täältä sitten saa? No sitä mihin aikasi annat! Kaikki ne leikit lasten kanssa, suloiset hetket puolison kainalossa ja parhaat naurut ystävien seurassa. Ne luo muistoja eletystä elämästä, mukaan meille ajasta ikuisuuteen.

 

Mulle itselleni tästä blogista on tullut niin tärkeä osa mun elämää, että en edes kehtaa kertoa. Mun ihana oma tuotokseni, joka kuvastaa mun itseni lisäksi niin montaa muutakin naista tai mammaa (teitä kahta mieslukijaa unohtamatta). Oon saanut itselleni blogista ihan älyttömästi voimaa ja mikä parasta myös kommenttien mukaan on vertaistuki ollut verratonta teille. Mielessä pyörii ajoittain epävarmuus siitä, mitä musta ajatellaan kun kiloja on kertynyt raskaudesta niin paljon, eikä ne ole pikavauhdilla kadonneet. Puntari näyttää edelleen ihan samaa ja sosiaalinen paine hyökii joka postauksessa näkymättömänä niskaan, vaikka pahaa palautetta ei olekaan tullut.

Toivon silti kiloista huolimatta näyttäväni kaikille esimerkkiä siitä, että onnellinen on ihminen joka hymyilee niin sisältä kuin ulkoa. Ihan rekkamiehen hymyä ei nyt välttämättä tarvitse 😉

IMG_20140901_173512

 

Ps. Tarviiko mainita, että hussuttelin eilen satasen Anttilan kemikalio-osastolle? Uusi meikkivoide, eyeliner, huulipuna ja mitä muuta… Tää mamma meikkas aamulla katsoen meikkivideota Youtubesta. Siksi naamakuvia tuutin täydeltä! Kun vaan aina jaksais laittaa 🙂

33 vastausta aiheeseen “Well well”

Täältä ainakin lähtee ääni sulle, taidan laittaa wellness kategoriaan 🙂 Sun elämänmyönteisestä blogista tulee aina niin hyvälle tuulelle.

Ps. Superkauniita kuvia ♡

Ihana aamun avaus oli taas tämä sinun blogin lukeminen. Luen blogiasi juuri siksi, että osaat nauttia elämästä kiloinesikin yhtä antaumuksella. Kuka sitä määrittää mikä sen rasvaprosentin pitää olla? Tärkeintä on se sisäinen hyvinvointi ja se sinusta huokuu ja antaa tsemppiä myös ainakin minulle.
Nimimerkillä rasvaprosentti nyt jo alle 10, kun olen kisoihin kohta menossa. Todellakaan en ole näissä rasvoissa yhtään sen onnellisempi, kun silloin kun rasvat oli 26 % ja painoa jonkin verran enemmän. Samat onongelmat ja huolenaiheet edelleen ja nyt kisaprojektin takia vielä syyllisyys, kun ei riitä tarpeeksi aikaa perheelle. No 6 viikon päästä tämä projekti on ohi ja on taas aikaa muille tärkeille asioille enemmän.
Nauti nyt vauva-ajasta ja lapsista kun he ovat pieniä ja eniten äidin hoivaa tarvitsevat. Itseä ehtii vielä rääkätä salilla ja lenkkipolulla, kun on sen aika.
Käyn äänestämässä blogiasi, koska tämä on mun ehdoton suosiki <3

Kiva kuulla kommenttia sellaiselta joka oikeasti tietää kokemuksesta, että ei ne asiat kisakunnolla muutu 🙂 Tsemppiä sulle hirmuisesti kisoihin ja kiitos paljon äänestä 🙂

Just täydellisen sävyinen huulipuna, mitä merkkiä ja sävyä se on? Se kauneus pulppuaa sisältä. Kiloja ne vaan, aito onni ja ilo löytyy jostain ihan muualta. Oot upee anna 🙂

Aloin lukemaan blogiasi ihan vasta, klikkasin blogini lukulistalle vertaistuen toivossa. Että vaikka ei olekkaan fit niin sinne ei tarvitse eikä pidä pyrkiä itseinhon kautta, vaan siksi että pitää itsestään ja haluaa olla itselleen hyvä. Ja ihan omassa tahdissa.

Ja siinä tää blogi on kyllä onnistunut 🙂

Sun blogi on niin ihana ja sinä myös! Matkaasi ensimmäisestä postauksesta asti seuranneena aion aivan varmasti käydä antamasa ääneni sinulle. Tää on paras blogi ever 🙂 Aamukahvin seurana ensimmäiseksi näppäilen tablettiin too big to be me.. Kaikkea hyvää ja aurinkoa syksyyn koko perheelle! Ja tsemppiä rakennushommiin!
Maria

Huomentta ja halusin kans sanoa että äänestin jo sua! Sun painonpudotus sekä salitreenit on inspiroinu mut alottelemaan kanssa elikä tarkoitus olis pudottaa 5 kiloa ja tiivistyä. Innolla odottelenkin sitä aikaa kun sä lähdet pudottamaan painoa ja voin roikkua siinä sit mukana ja saada vinkkejä, toki nautit nyt vauva-ajasta ensin rauhassa. Salitreenit on alkaneet pikkuhiljaa, en millään ehdi kun kaks kertaa viikossa mutta onhan se enempi kuin ennen (mikä oli siis ei yhtään). Kiitos ihanasta inspiroivasta blogista, mun mielestä sä sovit varsinkin wellness puolelle mutta myös sportiin!

Huomasitteko, että nyt siis tämän postauksen aikaan alkoi finaaliäänestys? Kun aiemmin kirjoitin niin siinä valittiin ehdokkaat 🙂 Eli jos äänestitte silloin niin nyt voi äänestää fiinaliehdokkaista!

Mutta siis kiitos paljon. Oikein paljon tsemppistä sulle, 5kg onnistuu varmasti! 🙂 Ja mä koitan kans tässä ryhdistäytyä! =)

Moi!
Oikeesti, ei mitään väliä kiloilla kun oot noin upee! 🙂 minä kanssa annoin jo ääneni sulle. Tuntuu että näin äänestyksen alla bloggaajat alkavat ikäänkuin markkinoimaan itseään ja ’äänestä mua koska oon paras’ niin sinusta sellaista vaikutelmaa ei tule! Ja vaikka tulisikin, niin äänestäisin silti sua koska oot tehnyt vaikutuksen jo ajat sitten eikä siihen voi viime hetken markkinoinnilla kyllä vaikuttaa 😉

Toivon sydämestäni että voitat, oot ihan huikeen esimerkillinen!
Luin taannoin sun vanhat blogipostit läpi ja mulla on vakaa usko sun projektin onnistumiseen tällä(kin) kertaa! 🙂
Ihanan kirpakoita syysaamuja Anna sulle ja sun perheelle, jatka täällä samaan malliin ja nauti joka hetkestä! <3

Mä kans innostuin sun sanomisesta ja eksyin lueskelemaan muutamia omia vanhoja postauksia! Voi vitsi mulla oli tekemisenmeininki. Tuli kauhea kaiho saada se takaisin!

aamun ihanin on käydä kurkkaamassa onko sulla päivytystä tullut .olet aito ja rehellinen oli sitten hyvä tai huono päivä <3 kaikilla ei sitä jaloa taitoa ole jakaa positiivista asennetta joka huokuu kaikesta mitä teet ja kirjoitat 🙂 ääniä annettu

Kiva kuulla ja sorry tää postaustahti on vauvan myötä ollut sellainen et varmaan moni aamu odottaa pettymys 😀 Mut koitan tsemppaa kun arki alkaa rullaamaan =)

Ehdottomasti oot yksi suosikkibloggaajista. Positiivinen asenne ja itsensä rakastaminen ja hyväksyminen on just se mikä tekee tästä niin loistavan blogin. Saa olla treenijuttua, talojuttua, sisustusta tai mistä vaan haluat kulloinkin kirjoittaa.

Molemmissa kategorioissa annettu sulle ääni 🙂 Mun mielestä ei ole mitään syytä, mikset sporttiin sopisi? Tää on ollut alusta asti mun suosikkiblogi, eikä ole toista mikä olisi pitänyt asemansa yhtä tiiviisti. Meillä on ihan eri elämäntilanne, mä opettelen liikkumaan ja syömään terveellisesti syömishäiriön jälkeen ja opiskelen täyspäiväisesti. En voi silti sanoa, että olisin mistään muualta saanut yhtä paljon inspiraatiota tavoitella onnellisuutta ja terveellisiä elintapoja. Oot jossain määrin mun esikuva. Ihailen suunnattomasti sitä ylpeyttä ja rakkautta, millä kannat kehosi painosta huolimatta. Aion ottaa mallia. <3 Toivon niin paljon, että voitat.

Voi, että miten tää tuli sydämestä! Kiitos sulle ja hirmuisesti tsemppiä! Oot jo hyvällä tiellä <3 Toivon sulle kaikkea hyvää jatkoon <3

Sinun blogisi ja elämäntapasi, jota blogissasi välität, on kestävällä pohjalla. Elät täysipainoista elämää, josta kerrot avoimesti ja johon kuuluu paljon muutakin kuin vatsamakkaroiden tuijottelu. Et myöskään välitä lukijoillesi sellaista kuvaa, että koko ajan pitäisi taistella omaa vartaloa vastaan ja keskittyä niihin ”ei-toivottuihin” ominaisuuksiin. Sporttisuus ja liikunnallisuus lähtee koko kehoa kehittävästä hyvinvoinnin tavoittelusta, sitä ei tehdä ulkonäkökeskeisten mittojen saavuttamiseksi. Blogisi välittää sellaista sport & wellness -asennetta, joka on tavoiteltavaa ja hyödyllistä kaikille, oli liikuntatausta, kilomäärä tai rasvaprosentti mikä vaan: Itsensä hyväksymistä, tasapainoa ja pitkäjänteistä elämäntapaa, jonka itsetarkoituksena ei ole elämäntavan toteuttaminen, vaan ihan vain elää onnellisena ja nauttia elämästä. Oman kehosi muutokset eivät tee sinusta epäuskottavampaa fitnessbloggaajaa, koska niitä samoja muutoksia kokevat lukijatkin, ainakin valtaosa jossain vaiheessa elämäänsä. Ja noista kehon muutoksista huolimatta liikunnallista elämäntapaa ei tarvitse hylätä, vaan se on mahdollinen kaikille, kiloista huolimatta. Olisin ollut hyvin surullinen, jos synnytyksen jälkeen asenteesi olisi muuttunut yksiulotteiseksi makkaroidenkarkoitukseksi, koska se malli, jonka omalla esimerkilläsi annat, voi merkitä lukijoillesi valtavasti. Kiitos siitä. Kun tämä ulkonäkökeskeisyydestä lähtevä fitnessintoilu (vihdoin) hiipuu , on blogisi yksi harvoista, joiden pohja ei kuitenkaan putoa, koska pystyt jatkamaan samalla tyylillä, kokonaisvaltaista hyvinvointia tavoitellen ja välittäen. Minulle olet voittaja. <3

Sinun blogisi on aivan ihana, olen seurannut jo kauan. Vaikka itselläni ei ole lapsia enkä halua lapsia, niin koskaan ei ole edes ne perheestä kertovat jutut kyllästyttäneet tai olleet kiinnostamatta. Kirjoitat kauniisti, pidän huumoristasi ja olen saanut blogin kautta paljon vinkkejä monenlaisiin juttuihin, on se ollut sitten sporttia, muotia tai sisustusta. Tai hyvää mieltä päivään 🙂 Äänestin wellness kategoriassa, onnea matkaan Anna 🙂 Ja vilpitön kiitos.

Moi! 🙂
Olen ns. Fitfashion-portaaliaddikti, eli selailen melkeen kaikki blogit täältä läpi päivittäin 😀 Kun sitten huomasin että täältä fitfashionista oli aika moni tuolla kisan finaalissa (oikeutetusti), mulla tuli kriisi että ketä mää nyt oikeen äänestän 😀
Niinku oon moneen blogiin kommentoinu, varmaan tännekkin, oon 18 vuotias tytttö, anoreksiaa sairastan, nykyään saan todella hyvää hoitoa oulun ODL:llä, mutta kuten arvata saattaa, pää ei ihan aina kestä tätä kaikkea paranemista. Puhtaasti fitness-blogien luku multa on kielletty koska ne ruokkii mun sairautta, mutta esim tän sun blogin lukeminen saa mut aina syömään vähän enemmän! 🙂 Miksikö, miksi ”painonpudotusblogi” saa mut syömään enemmän ja voimaan paremmin? Koska sää hehkut hyvinvointia. Sää sat mut unohtaan sen läski-tunteen, saat mut uskomaan siihen ettei (ali)paino määrittele ihmisen hyvyyttä tai huonoutta. Että mää saan ja mun täytyy nostaa paino normaaliin ollakseni terve, ja terveenä olemisen tulis tällä hetkellä olla mun prioriteetti n:o 1. Ei littana maha tai aukko reisien välissä tuonu onnea. Ja sen haluan kaikkien muistavan, oli sitten laihduttaja, ”fitness” tai perus kuntoilija. Ulkonäkö ei tuo onnea vaikka kuinka niin luulis.
Tän kaiken lätinän piti johtaa siihen, että kertoisin äänestäneeni sua ton wellness-kategorin voittajaksi, mutta tekstin punainen lanka tais kadota jo kauan sitte 😀 Haluan kuitenki kiittää sua ja sitä että jaksat piettää tätä blogia olemassa, oot suuri voimavara ja esikuva mulle 🙂 <3

Äänestin sua parhaaksi wellness blogiksi! Olen alusta asti lukenut sun blogia, ja joka kerta sen totean kuinka hyvä tämä on. Oot ihanan aito ja rehellinen. Pidä tuo linja! Onnea kisaan! <3

Moi Anna, noista meikeistä kysyisinkin: Minkä merkkisiä tuotteita käytät ja olisiko sulla jotain hyviä tuotevinkkejä? Tuntuu, että itse olen jämähtänyt samoihin merkkeihin ja tuotteisiin. Sinä näytät niin hehkeältä kuvissa, että ehkäpä voisin itsekin kokeilla samoja tuotteita, mikäli haluat paljastaa, mitä käytät. Mukavaa syksyä jokatapauksessa.

Äänestetty on ;).

Ps. Ei mennyt meikkien osto hukkaan, ihania kuvia!

Hei Anna!
Olen lukenut blogiasi viikoittain yli 1,5 vuotta nyt. Tämä on ensimmäinen kommenttini sinulle. Syy siihen miksi olen seurannut blogiasi pitkään (en säännöllisesti lue muita terveysblogeja) on nimenomaan rehellisyydessäsi ja aitoudessasi. Uskallat kertoa asioista rehellisesti ja lukijat huomaavat sen. Sitä paitsi, kuka jaksaa tuijottaa parsakaalin kuvia ja tuntemattoman kiristyviä vatsalihaksia joka päivä, kysynpähän vaan. Elämä on aaltoliikettä ja aidossa blogissakin on sellaista.

Kaikkea hyvää,
Ps. Äänestin sinua molemmissa kategorioissa.
T. Outi

Ääni annettu welness-ryhmässä. Olet ihanan positiivinen ja hyvä esimerkki monelle, minullekin 🙂

Voi Anna!
Tiedätkö sä olet niin upea nainen. Ja mä en montaa (okei, en yhtään sun blogin lisäksi) laihdutus/perhe-blogia lue, mutta tänne palaan aina vain. Sun fiilikset ja taistelut kiloja vastaan on niin aitoja. Onnistumisineen ja epäonnistumisineen. Eli ihan sitä aitoa elämää. Ja se että et ole nyt samassa tikissä, kun ennen viimeisintä raskautta on normaalia elämää. Mä en kovinkaan montaa ihmistä tiedä, ketkä olisivat täydessä tikissä heti synnytyksen jälkeen. Mun mielestä se olisi jopa outoa.
Mä en edes lue tätä niinkään laihdutusblogina, vaan terveys- ja hyvinvointiblogina. Täältä saa hyviä vinkkejä terveelliseen ruokaan, motivaatiota nostaa omakin ahteri lenkille/salille ja fiilistellä ihan vain arkea.
Toki mä olen aina todella iloinen sun saavutuksistasi, mitkä olet kovalla työllä ja järjenkäytöllä saanut aikaan, eli ruokavaliolla ja treenillä. Pussikeitoilla laihtuisi kuka vain, mutta miten kävisi haba posen, kun habaa ei olisi? 😉

Mä olen niin äänestänyt sua ja toivon todella että voitat, koska täältä jos mistä sitä motivaatiota saa ihan tavalliset tallaajat. Me voidaan enemmän samaistua kun siellä on ihan normaali nainen takana kirjoittelemassa ja näyttämässä, että näin ne kilot tulee (raskaus) ja näin ne kilot lähtee (terveellisesti!) ajan kanssa.

Sä olet Anna ihan paras, äläkä IKINÄ epäile itseäsi tai omaa tekemistäsi tämän blogin suhteen. <3

Anna, älä epäile hetkeäkään olisitko fit + fashion. Oot juurikin sitä mitä itse haluat olla! Nauti elämästä, syö hyvin ja ole aktiivinen sillä tavoin ku se tuo itselle hyvää oloa! <3 Blogisi antaa terveen kuvan elämästä. Normaali elämä ei ole rasvaprosentin ollessa naisella 12 % ja absit näkyvissä, eikä se myöskään ole terve tila. Kiitos, että kirjoitat rehellisesti.

Kommentit on suljettu.