Kategoriat
Matkustus Yleinen

18 päivää Sardiniaan

gallery_non-indexed__0282649_1512111415

Mun on varmaan pakko tunnustaa mitä olen puuhannut viime päivät, sillä se tulee esiin ennemmin tai myöhemmin… Olen etsinyt matkoja! Nyt sellainen on jo buukattu ja Minun lomani sivulla on matkaliput odottamassa. Olin jo heittämässä toivoni, että pääsisimme tänä(kään) kesänä ulkomaille, kunnes mies muutti mieltään ja myöntyi fiksailemaan työvuoroja. Kun vapaa viikko löytyi vielä samalta ajalta kun koirat voivat olla vanhempieni kanssa mökillä, mua ei pidätellyt enää mikään. Selasin matkoja varmaan valehtelematta noin 30-40 tuntia ennen päätöksen tekoa ja juuri se unelmien loma löytyi.

Screenshot_2016-06-10-22-06-50

gallery_non-indexed__0282651_1512111415 gallery_non-indexed__0282667_1512111415

Blogit on ihan mielettömän hyviä tiedon ja inspiraation lähteitä ja löysin todella monesta paikasta ”ratkaisevaa” tietoa onko kohde harkinnan alla vai ei. Ihan vinkiksi muille, voisin koota havaintojani muutamalta päivältä ja siitä, mikä meillä vaikutti lomakohteen valintaan.

Turvallisuus- ja mahdollisesta pakolaistilanteesta johtuen meitä ei oikein houkuttanut Kreikka eikä Turkki, ainakaan läheltä Syyrian rajaa. Tiedän että pommi-isku olisi epätodennäköinen, mutta koska maailmassa on muitakin ihania paikkoja niin etsimme muualta. Kun Turkin ja Kreikan jätti pois hakukoneesta, luulen että valinnanvaraa oli kuitenkin noin 90% vähemmän 😀 Ne taitaa vetää selkeästi eniten ja lomalle olisi päässyt todella edullisesti ainakin Alanyaan, Antalyaan, Sideen, Rhodokselle, Kreetalle tai Kosille. Näissä oli todella paljon hotelleja ja lähtöjä.

gallery_non-indexed__0282676_1512111415 gallery_non-indexed_food-drinks_0282781_1512111415 gallery_italy-sardinia-alghero__0270525_1412250136

Meitä kiinnosti Kroatia, Bulgaria, Portugali, Italia ja mahdollisesti Kreikasta uusi kohde Zakynthos, joka on selkeästi kauempana alueista joissa on ollut epävarmuutta. Haluttiin kohteelta muutakin kuin ravintoloiden suomalaiset ruokalistat ja turistimassoja. Enemmän autenttisuutta ja rauhallisuutta mutta kuitenkin mahdollisesti paikka jossa olisi lapsille Bamse-höpötykset ja iltaohjelmat. Hyviä vinkkejä ja kokemuksia löysin mm. Xenia’s Dayn postauksesta Häämatka buukattu ja sen kommenttiboksista sekä All you need is Whiten Kaipuu Sardiniaan kirjoituksesta.

Kreikan Zakynthos vaikutti todella lupaavalta upeine rantoineen ja sen vuoksi, että se on vähän uudempi ja koskemattomampi kohde. Kroatia kiinnosti mutta siellä oli paljon korkeuseroja, eikä se vaikuttanut aivan sopivalta nyt kun nuorin on vielä rattaissa, ehkä myöhemmin. Italian Sisilia kiinnosti ihan mielettömästi ja oltiinkin viittä vaille lähdössä sinne. Lopulta päädyttiin Italian Sardiniaan joka näkyy tämän postauksen kuvissa. Se on Välimeren toiseksi suurin saari heti Sisilian jälkeen ja toistaiseksi vielä turistimäärältään pienempi. Sardinian valttikortteja on kauniit vuoristomaisemat sekä valkohiekkaiset rannat ja aito tunnelma. Ollaan käyty useamman kerran Italiassa, ihan pohjoisesta etelään mutta ei koskaan Sardiniassa. Odotan matkaa todella paljon ja voin jo melkein maistaa tiramisun huulilla.

gallery_italy-sardinia-bosa__0204928_1412250136 gallery_italy-sardinia-bosa-corte-fiorita__0205013_1412250136

Sardiniaan ei ole tällä hetkellä Suomesta suoria reittilentoja, joten senkin vuoksi pakettimatka oli ihan huippujuttu ja lentoaika on noin 3,5 tuntia. Lähdetään reissuun kun Amos on vielä kolme viikkoa sylivauva ja sen ansiosta säästettiin matkassa pitkä penni. Kun lapsia jotka ovat kaikki yli kaksi, majoittuisi kolme huoneistoon, on valikoima todella paljon pienempi. Sylivauvaa ei useimmissa kohteissa lasketa sänkypaikalliseksi ja silloin vielä meidän kokoinen perhe löytää huoneiston. Huomasin että jos katsoin loppukesälle kun Amos on jo täyttänyt kaksi, oli hintalappu aivan eri eikä läheskään kaikissa hotelleissa oli sen kokoisia huoneita että niissä olisi viisi sänkyä. En ymmärrä miten perheet joissa on lapsia tätä enemmän löytävät kohtuuhintaisia matkoja!

Koko Sardiniassa oli Finnmatkoilla ainoastaan yksi Blue Village Family life hotelli, jonka konsepti iskee meikäläisten kokoonpanon ikähaarukkaan. All Inclusive oli myöskin edullinen ja sen puolesta kaikki on hoidossa. Italialaista ruokaa, kaikki huvitukset lapsille mutta jotain muuta kuin Mallorcaa meille aikuisille. Kesäkuun lopussa meidän porukka lentää siis Algheroon ja siellä Porto Conteen. Päätettiin jo vuokrata auto sillä sitä vinkkiä annettiin todella paljon. Perhelomia selaillessa tuntuu, että en oikein löytänyt haluamaani muilta tarjoajilta. Esimerkiksi Aurinkomatkojen hakukone oli ihan onneton ja Tjäreborgin SunSwingin Lollo ja Bernie ei ollut meidän lasten mielestä yhtä kivoja. Kommentoikaahan oletteko olleet muilla kuin Finnmatkojen Bamse-lomilla joissa on lapsille jotain? Mikä on teidän suosikki matkanjärjestäjä ja mikä on seuraava unelmien kohteenne?

gallery_italy-sardinia-bosa-marina_beach_0157674_1412250136

Postauksen kuvat lainattu Finnmatkoilta, kohteesta Sardinia ja Blue Village Family Life Baia di Conte eli meidän määränpäästä. Postaus ei kuitenkaan ole millään tavalla kaupallinen yhteistyö. Tässä blogimaailmassa vaan tulee väkisinkin ”mainostettua” jotain vaikka itse ostaisi.

22 vastausta aiheeseen “18 päivää Sardiniaan”

Oon ollu Sardinian Cagliarissa oppilasvaihdossa aikoinaan ja voin täysin liputtaa sen paikan puolesta! Silloin (huh, siitä on jo yli 10 vuotta) siellä ei paljon turisteja näkynyt. Ihmiset aivan ihania, ympäristö kaunista ja ruoka aivan ihanaa! Haaveilen, että pääsisin perheeni kanssa sinne lomaileen, sen verran ihanat muistot jäivät! En usko, että Sardinian valitseminen kaduttaa! ?

Kuulostaa ihanalta! Itse en ole italiassa käynyt koskaan, mutta on kyllä ehdottomasti seuraavien matkakohteiden listalla. Kroatiassa oltiin pari vuotta sitten ja voin kyllä suositella ihan täydestä sydämestä, haaveilen jatkuvasti uudesta matkasta sinne. <3

Italia on ihana! Tosin oon ollu siellä melkeen 20 vuotta sitten, mutta teki lähtemättömän vaikutuksen. Olin Gardajärvellä ja Milanossa (eri kerroilla kyllä). Kroatia muakin on kiinnostanut jo pidempään ja aijon kyllä sen kokea. Mutta molempiin juuri kolmilapsisen perheen on kyllä todella hankala löytää matkoja. Siis sellaisia, mihin on varaa.
Me oltiin kuukausi sitten Kreetan Geranissa, mikä oli kyllä ihana paikka! Ja suosittelen ehdottomasti lapsiperheille. Mutta huh huh, että lasten kanssa lomailu on rankkaa 😀 Kyllähän noiden isompien kanssa jo rentoutuisi, mutta tää 2,5-vuotias on kyllä sellainen sählääjä ja menijä, että on täys työ pitää se pois tapaturmista 😀

Norwegian lentää suoraan helsingistä kroatiaan, ja kun varaa hotellin erikseen, ei loma tule kovinkaan kalliiksi. 🙂 me lennettiin oulu-helsinki-split-helsinki-oulu ja lennot maksoi 200e. hotelli maksoi yhdeltä 8e/yö eli melkoisen halpa matka. 😉

Hieno valinta! Kävimme vuosi sitten Sardiniassa, tosin Algherossa. Sardinia on hieman karumpi ja maalaisempi kuin isoveljensä Sisilia. Ruoka on upeaa ja yksinkertaista. Lammaslaumoja on kaikkialla, ihmiset ovat kohteliaan hillittyjä ja tunnelma on viipyilevän verkkainen. Voin suositella erityisesti meren herkkuja ja sardinialaisia punaviinejä. Nauttikaa auringosta!

Kävin viime vuonna perheen kanssa Baia Di Contessa ja tykkäsimme; upea ranta ja rauhallista! Show kuuluu aika kovaa lavalle päin oleviin huoneistoihin, mitään muuta negaa en keksi! Huoneistot just rempattuja kuten näitkin kuvista ja tosi siistejä ja skandinaaviseen makuun.

Autonvuokraus erittäin hyvä juttu. Algheron kaupungissa kannattaa pörrätä ja on siellä muitakin kivoja paikkoja. Ihanaa reissua!

Me lähdetään elokuussa juurikin Kreetalle Makrigialokseen, jossa lapsille Lollo&Bernie. Tyttöä kiinnosti tosin eniten kohteen suuret liukumäet, isäntää lähinnä auringossa köllöttely ja minua ja siskon tyttöjä Satsin sali + aurinko ja ruoka tietysti! Me saatiin tällä kokoonpanolla iso huoneisto kohtuulliseen hintaan. Matka kustantaa inasen verran alle 600e per nassu, nelivuotias pikkasen edullisemmin!

Italiassa en ole minäkään koskaan käynyt, mutta miehen eno perheineen reissaa siellä joka vuosi ja ovat kovasti kehuneet! Ihanaa matkaa teille 🙂

Kerrohan Anna sitten reissunne jälkeen mitä piditte Baia di Contesta! Me ollaan lähdössä samaan hotelliin heinäkuussa ja matkakuume on jo kova!
Ollaan vierailtu Blue villageissa jo kolmasti aiemminkin, kerran Samoksella Kreikassa ja kahdesti Turkissa. Konsepti sopii meille.

Hyvää matkaa teille! ?

Miten teillä on varaa matkustella kun toinen on opiskelija? Hyvä että Suomessa on tuo opintotuki……….

No ei ihan opintotuella olisikaan varmasti. Mä en nosta opintotukea, sillä teen kahta duunia yhtäaikaa opintojen päälle. Oon ollut yrittäjä jo nyt neljättä vuotta. Totta kai loma aina vähän kirpaisee, mutta jos talous on kohdillaan on kahden vanhemman tuloilla lomailukin välillä mahdollista.

Eit kaitten siinä muuta tarvitse kuin toisella esim. rahaa – Annan perheeseen viittaamatta sen kummemmin, mutta yleisesti. Mä olen asunut maassa, jossa äidit harvemmin koskaan työskentelee, eivät edes kun lapset isoja, itse olin pari vuotta kotona lapsen kanssa ja siellä täällä kuljettiin. Jos miehellä (TAI naisella) on rahhoo niin mikäs siinä. Toisilla sitä on toisilla ei, en ole koskaan ymmärtänyt taas että miksi ihmetellä toisen lomailuja ja miettiä rahoja niiden taustalla. Itse loppujen lopuksi huomasin, etten ole sitä tyyppiä että voin elää toisen rahoilla mummoksi asti joten tämä pöljä halusi töihin ja luopui siivoojista yms. luksuselämästä. Jos oikeasti haaveilee paljosta rahasta ja lomailusta, suosittelen länsimaalaista palkkaa ja asumista kaukana Suomesta. Eihän se sormia napsauttamalla tule, mutta ei edes ole yhtään mahdotonta etuoikeutetulle länkkärille 🙂 Eikä itse tule valitettua rahatilanteesta, itsepähän olen urani valinnut ja vieläkin vosi kouluttatua parempiin rahoihin jos se on se mikä elämässä on suht korkealla listoilla.

Oi ihanaa! Me lähdetään syyskuussa Rodokselle Kolymbiaan Family life-hotelliin,pitäisi olla lapsiperheelle oikein sopiva 🙂 Me on kyllä tykästytty Bamse-hotelleihin all inclusivella,lapset ja aikuiset nauttii loman helppudesta. Sekin aika oli ja tulee uudestaan olemaan,kun joka ilta seikkaillaan löytämään uusia ihania ravintoloita ja liikutaan enemmän. Nyt pienten kans ehdottomasti parempi näin. Ollaan oltu nyt 4x all inclusive-lomalla ja täytyy sanoa että ruoan laatu ja määrä on yllättänyt,ehdottomasti positiivisella tavalla :)! Finnmatkoja suosimme mekin lähes aina. Ihanaa matkaa!!

Oi valitsitte kivan kohteen!
Pitää sanoa että mielestäni onneksi ette valinneet Zakynthosta. Vierailin saarella kolme vuotta sitten pahimpaan turistiaikaan elokuun alussa ja paikka oli täynnä ryypiskeleviä brittituristeja. Erityisesti Laganasin alue oli kamala 😀 toki varmasti pienemmissä kylissä meno on lupsakampaa ja itse ihastuin saaren pääkaupunkiin. Silti jokin jäi mielestäni puuttumaan Zakynthokselta. Tähän vertaan noin 10vuoden aktiivista kreikan tutkimista 8)

Me käytiin Zakynthoksella vuosi sitten syyskuun alussa ja mulla on vähän erilainen kokemus saaresta. Laganas on kamala, mut muuten mun mielestä kiva pieni saari. Me kierreltiin vuokra-auton kanssa saaren eri rantoja, mukana oli 1-vee ja 3-vee lapset ja ei jäänyt negatiivista mieleen. Mut makuasioitahan nää on.
Eilen tultiin Karpathokselta (lapset reissussa mukana jälleen) ja se on ihan huippu mesta! Rauhallinen, superkauniita rantoja, jylhiä maisemia ja hyvää ruokaa. Mut ei juuri shoppailtavaa tai Bamse-klubeja ? Meillä reissu oli jo toinen tuolle saarelle, eikä varmasti viimeinen.
Seuraavaksi kiinnostaisi Kreikan saarista Naxos tai sit juurikin Sardinia. Me ei oo kaivattu all inclusivea, kun on joka kerta vuokrattu auto ja kierrelty useampi päivä. Tulevaisuudessa saattaa toki olla eri tilanne, kun lapset kasvaa.
Mut jään odottamaan reissun jälkeistä postausta, ihana reissu varmasti tulossa! ?

Italia on ihana kohde. Tulee tulee käytyä vähintään kerran vuodessa – veljeni perheineen asuu siellä.
Koskaan ei ole ollut tylsää! 🙂
Ihanaa ja turvallista matkaa koko perheelle!

Kuulostaa ihanalta! Me kanssa tähdättiin aiemmin löytämään loma ennenkuin kuopus täytti 2 vuotta juurikin samasta syystä 🙂 Uskoisin, että matkasta tulee aivan ihana. Me nimittäin oltiin viime syksynä Sisiliassa perheen voimin ja aivan ihana matkakohde. Me on myös käytetty Finnmatkoja. Mielestäni parhaat vaihtoehdot perheille ja sivut helpoimmat käyttää.

Lomailu lämpimässä on ihan parasta! Leppoisaa lomaa teille.

Me ei olla ikinä otettu all inclusivea, mulla ei ole sellaisesta elämästä mitään käsitystä. Ollaan matkustettu perheenä aika vähän, mutta aina ns. omatoimimatkailuperiaatteella, eli suunnitellaan vähän etukäteen, mitä tehdään, missä ja minä päivänä ja paljon menty ihan ex tempore ja syöty eri ravintoloissa. Se on ollu lastenkin mielestä mielenkiintoista. Mä olen vuosia jo haaveillut tuosta Kroatiasta, mutta ehkä se olisi sellainen aikuisten loma vaelluksineen, ilman lapsia.

Mitä tarkoitit tuolla kommentilla ”jotain muuta kuin Mallorcaa meille aikuisille”? 😀

Kuulostaa todella hyvältä teidän reissut! Sehän tekee matkasta vielä uniikimman kun jaksaa itse suunnitella täysin.

Tarkoitin et kun Mallorca on nykyään niin täynnä turismia, et ehkä Sardinia olisi enemmän kulttuurikohde ja se kiinnostaa meitä aikuisia.

😀 Joo, kyllä Mallorcalla riittää itseään grillaavia turisteja ja turistikrääsää. Tulin juuri pari viikkoa sitten treenireissulta Mallorcalta ja näin ja koin vähän toisenlaista Mallorcaa. Siellä on erinomaiset puitteet pyöräilyyn ja muuhunkin treenailuun. Ihastuin niin, että hyvä kun en heti pakannut muuttolaatikoita ja lähtenyt maallisen omaisuuteni kanssa takaisin sinne lämpimään. ? Ehdottomasti huippua missä vaan turistikohteessa on se, kun menee kauemmaksi niistä turisteista. Italiassa en ole vielä käynyt, ehkä ensi vuonna treenailen siellä, ellen sitten uudelleen Mallorcalla. Suomi-baariin rantaläpsyt jalassa en edelleenkään aio astua. ?

Moi Anna 🙂
Ikuisena Italia-fanina uskon että teitte ihan parhaan valinnan. Sardiniassa en ole koskaan (vielä) käynyt mutta monessa muussa paikassa Italiassa kylläkin. Rakastun siihen maahan kerta toisensa jälkeen uudelleen. Tulette varmasti viihtymään 🙂
Zakynthoksella vietin 2 viikkoa vuonna 2000, joten siinä mielessä ei mikään uusi kohde. Liekö ollut välillä poissa tarjonnasta… Komppaan täysin aiempaa kommentpojaa, jotakin sieltä vain jäi puuttumaan. Rannat olivat mahtavat mutta muuten aika, no ehkä, tylsä paikka. Enkä nyt tarkoita mitään yökerhoelämää, sitähän sieltä kyllä löytyi. Päivä/pari ajeltiin skootterilla saarta ympäri mutta eipä siellä muuten kovinkaan paljoa tekemistä ja näkemistä ollut edes siksi yhdeksi viikoksi. Italiassa sen sijaan ei ole koskaan käynyt aika pitkäksi. Joka paikasta löytyy ihan uskomattoman hienoja, vanhoja rakennuksia eivätkä Italialaiset ole tosiaan suotta kuuluisia desingistaan. Tälläistä ”visuaali-friikkiä” se ympäröivä kauneus ilahduttaa kovasti 🙂
Viime vuodet on reissattu ihan omatoimimatkoilla, lennot buukattu ja auto vuokrattu kentältä ja sitten menoksi. Reitti toki suunniteltu etukäteen ja hotellit buukatti netistä. Lasten kanssa reissatessa varmasti huomattavasti helpompaa mennä valmismatkalla!
Nautinnollista lomaa teille koko perheelle <3

Me ollaan oltu muutaman kerran Finnmatkojen Blue villageissa ja yhden kerran sitten rohkaistuin ottamaan Tjäreborgin Sunwingin ja ei siinä kyllä ollut yhtään mitään muuta eroa kun erinäköiset karvaturret 🙂 Täysin sama konsepti ja taso. Että jos haluaa välillä vaihtelua bamselauluun niin kannattaa kokeilla Lollon ja Bernien seuraa, tosin aika rasittava niidenkin laulurenkutus on 😀 Meillä alkaa lapset olemaan sen ikäisiä nyt että vähitellen taidetaan siirtyä jo enemmän omatoimimatkailuun, tai ainakin pois ihan all inclusive-meiningistä, mikä toki on lyömätön yhdistelmä ainakin nirsojen pikkulasten kanssa, syövätpähän ainakin jossain vaiheessa päivää jotain, eikä raha mene ravintola-annoksiin jotka jää syömättä.

Kommentit on suljettu.