Kategoriat
Lifestyle Perhe & suhteet Terveys & hyvinvointi

Anna ystävänpäivälahja omaishoitajalle

*Kaupallinen yhteistyö: Orion

Omaishoitajan arki on työlästä mutta palkitsevaa

Omaishoitajuus on rakkauden työtä. Suuri osa omaishoitajista hoitaa perheenjäsentään; joko nuorempaa, vanhempaa tai puolisoaan. Osa saattaa olla omaishoitaja naapurilleen tai muulle tuttavalleen jolle tuki arjessa on tarpeen. Omaishoitaja auttaa joko osa-aikaisesti pienin teoin tai ihan täydessä hoidollisessa vastuussa hoitaen hoidettavaa jopa ympärivuorokautisesti. Hoidollisuus luokitellaan tukea arvioitaessa, joten se näkyy omaishoitajan palkassa. Uskoisin, että jokaiselle omaishoitajalle työ on raskauden lisäksi palkitsevaa, sillä tilanne on sellainen että tämä toinen ihminen on riippuvainen avusta ja auttaminen tuo hyvän mielen ja sitä tehdään sen vuoksi, että hoitaminen on tärkeää.

Pieni palkka, suuri merkitys

Usealle omaishoitajista virallinen korvaus on vain pieni muutaman sadan euron suuruinen summa kuukaudessa ja osa ei koskaan edes hae tukea johon olisi oikeutettu. Työ on niin kuormittavaa ja raskasta, että sillä ei kukaan lyö leiville ja usein omaishoitajan onkin hankala yhdistää työssäkäynti muualla hoidon lisäksi, ellei kyse ole alimman tuen luokista. Tämä palkkioasia on vain yksi syy siihen, miksi jokainen meistä voi helpottaa omaishoitajien raskasta arkea Välittämö100-palvelun avulla.

Välittämö100-palvelu

Orion täytti Suomen kanssa sata vuotta! Orion oli Suomi 100 –yritysyhteistyökumppani ja juhlavuoden teemana on ollut omaishoitajien tärkeän työn tukeminen.

Välittämö100-palvelun kautta sekä yksityishenkilöt että yritykset voivat lahjoittaa erilaisia palveluita vastikkeettomasti Omaishoitajaliiton paikallisyhdistysten jäsenille. Lahjoittaa voi esimerkiksi määräaikaisia lehtitilauksia, apua pihatöissä tai vaikkapa risteily-, liikunta- tai muita lahjakortteja. Pääteemanana on auttaminen ja hyvä mieli ja mukaan voi lähteä siis pienelläkin teolla tai asialla. Välittämöstä voit selata kategorioita lahjoittajana tai omaishoitajana ja katsoa, mikä sopii omiin tarpeisiisi.

Pienen lapsen omaishoitajalle kelpaisi vaikka leffaliput rentoutumaan, vanhukselle joka hoitaa puolisoaan voisi olla tärkeää saada apua lumitöihin tai joku haluaa, että hänen puolestaan käytäisi ruokakaupassa. Jokaisella paikkakunnalla voi auttaa ja palvelussa voit ilmoittaa sen paikkakunnan missä itse vaikutat.

Ystävänpäivän apua ja arvonta

Klikkaa itsesi Välittämöön ja jätä sinne oma ilmoitus ystävänpäivän hengessä. Jos olet omaishoitaja ja liiton jäsen, voit selata mitä apua itse kaipaat. Arvon postaukseen kommentoineiden kesken kaksi ihanaa Orionin lahjakassia (arvo 40€). Heitä kommentteihin ajatus, miten omaishoitajaa voisi tukea tai ystävänpäivän terveiset teemaan liittyen. Arvonta-aikaa on viikon loppuun saakka (18.2.2018).

18 vastausta aiheeseen “Anna ystävänpäivälahja omaishoitajalle”

Antamalla omaa aikaa, leffailta, ulos syömään, lenkille, uimaan, mitä tahansa missä pääsee välillä rentoutumaan ja mistä itse nauttii! 🙂

Mielestäni nämä pienet arjen avut ja rentoutumishetket ovat oikein hyviä tapoja tukea omaishoitajia. Pieni hetki omaa aikaa tekee varmasti hyvää ja luulen, että monet omaishoitajat arvostavat sitä, itseni mukaan lukien.

Auta omaishoitajaa antamalla hänelle ansaittu vapaa hetki. Vaikka vapaa ilta tai päivä. Äitini hoiti äitinsä 94v loppuun asti kotona. Ja olihan se todella aikaa vievää ja henkisesti raskasta. Itse tein myös työtä vanhusten kanssa (kaikki yli 90v) he kaipasivat eniten vain aikaa olla kylässä ja jutustella. Ja se oli parasta ja palkitsevinta että huomasit asiakkaasta että onnistuit piristämään. Viemään vaikka ulos kesällä kun viime ulkoilusta on kulunut jo lähes puoli vuotta..

Mainitsitkin jo tapoja, mutta omaishoitajalta pitäisi muistaa kysyä mit’ HÄNELLE kuuluu ja kuinka HÄN jaksaa 😀

Itse autan naapurin rouvaa, joka on omaishoitaja miehelleen aina välillä esim. Lumitöissä ja auton renkaiden vaihdossa ym. Pienissä arjen asioissa. Olen huomannut myös, että jo pelkkä keskustelu on tärkeä. Se, että välitetään naapurustostakin, on ihana asia.

Itse olen kahden erityislapsen omaishoitaja. Ja omaishoitajana kaipaisin esim siivousapua tai joskus edes mieheni kanssa kahden keskeistä aikaa esim. leffaan eli lastenhoito apuja. Tähän meillä ei ole mahdollisuutta, kun emme saa lapsia samaan aikaan hoitoon mihinkään.

Omaishoitajalle voisi joku mahdollistaa tasaisin väliajoin vähän omaa aikaa hengähtää ja rentoutua haluamallaan tavalla!

Hyvää ystävänpäivää<3

Omaishoitajat ovat hoidettavien arjen sankareita <3 Nämäkin arjen sankarit tarvitsevat välillä lepoa ja kun omat aikataulut antavat myöden voi tarjoutua menemään toisen puolesta kauppaan tai auttaa muissa omaishoitajan tekemissä askareissa!

Ihanaa ystävänpäivää 🙂

Mullahan löytyy muutama lahjakortti Tukholman risteilylle, mielelläni ne annan niistä ilahtuvalle. Ehkäpä voisin myös itseleivotulla kakulla tai leivällä ilahduttaa!

Isoäitini eli mammani on isoisäni omaishoitaja. Autan mammaa hoitamalla isoja/raskaita ostoksia, viemällä kahville ja toimimalla tarvittaessa autokuskina. Välillä pidän myös vaarille seuraa jos mammalla on jokin oma meno. 🙂

Antamalla omaa aikaansa, jolloin omaishoitaja pääsee esim. hieman rentoutumaan :).

Antamalla aikaa yksin tai vaikka ystävän kanssa kaksin juuri menemällä elokuviin, ostoksille tai ihan vaikka kahville.

Mielestäni tärkeää olisi auttaa arjessa jaksamisessa. Välillä olisi hyvä saada vaikka vapaa ilta tai muutama tunti omaa aikaa. Omaishoitajien työ on tosi tärkeää ja varmasti moni uupuu ilman apua.

Toivoisin, että.omaishoitajien raskasta työtä arvostettaisiin enemmän varsinkin päättäjien taholta. Se voisi näkyä mm. korkeampana omaishoidontukena! Voimia kaikille tätä tärkeää työtä tekeville.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT

Kiitos kaikille osallistuneille ja kommentoineille. Voittajiksi arpoutuivat nimimerkit mariem ja Katja K.
Teihin ollaan yhteydessä s-postilla 🙂

Kommentit on suljettu.