Ajattelin jakaa superhelpon ruokareseptin joka on nopeaakin nopeampi. Tämän kasvis-pastaruoan valmistamiseen ei tarvitse kuin kolme raaka-ainetta mutta enemmänkin voi toki käyttää jos jääkaapista löytyy. Herkun nimi on tomaattipestopasta.
TOMAATTIPESTOPASTA
250g tuorepastaa
500g kirsikkatomaatteja
90g tuorepestoa
suolaa
öljyä
Laita vesi kiehumaan ja keitä tuorepasta suolatussa, runsaassa vedessä. Pilko kirsikkatomaatit sillä aikaa ja heitä kuumalle pannulle pehmentymään öljyn kanssa. Lisää suolaa tomaatteihin ja haluamasi määrä pestoa. Tässä vaiheessa voit lisätä myös ripauksen vettä seokseen jos haluat.
Nostele keitetty tuorepasta tomaatti-pestokastikkeen joukkoon, sekoita ja nauti.
Jos aterian makrot jäävät mielestäsi proteiinin kannalta liian matalaksi niin voit nauttia jälkkäriksi esimerkiksi puddingin. Veteen tehtynä jos maitoon ei oo esimerkiksi rakennusprojektilta varaa 😀
Tätä meillä tehtiin maanantaina ja eilen valmistettiin herkullista broileririsottoa jonka perusresepti on ollut blogissa aiemmin. Kylmät ilmat oikein houkuttelisi myös leipomaan joten saa nähdä laitetaanko pullataikina kohoamaan. Tarkoitushan oli idyllisesti leipoa aina silloin tällöin niitä raksapullia lasten kanssa ja viedä työmaalle lämpiminä liinan alla. En oo vaan mikään mestari siinä et en itse söis vaikka lasten kanssa onkin mukavaa leipoa kun he tykkäävät siitä kovasti. Vaikea yhdistelmä siis! Mutta jos nyt kerran edes leipoisi niin voin sitten muistella että olinpa kyllä reipas vaimo 😉
2 vastausta aiheeseen “Anna’s 5-minute meals”
Aika monesti on näissä sun ruokakuvissa vilahtanut erilaisia himalajan ym suolapurkkeja ja -pussukoita. Käytättekö lainkaan normaalia ruokasuolaa? Ja miten noiden ”erikoissuolojen” sisältö sopii lapsille? Itse olen ymmärtänyt, ettei noissa luonnonsuoloissa ole lainkaan/tarpeeksi jodia ja etenkin lapsien ruuasss pitäisi käyttää jodioitua suolaa. En siis tiedä miten on, kysyn ihan mielenkiinnosta kun olet ravitsemusalan ammattilainen. Itsekin tykkään käyttää mm. Ruususuolaa mutta nyt minimiehen alettua syödä kiinteitä alkanut pohtia tätäkin suola-asiaa -hieman ajoissa tiedän 🙂
Jenny
Ps. Kiitti muuten näistä resepteistä, monet on myös meillä testattu ja hyväksi havaittu
Joo kyllä meillä on myös sellainen perinteinen Jozo-suola punaisessa purkissa joka on jodioitua mutta tulee maun vuoksi kyllä käytettyä enemmän ruusu- ja merisuolaa. Mä en ollut edes kyllä miettinyt tuota et ne ei lapsille sopis tai et sen vuoksi jäis jodikiintiö vajaaksi, en oo kai niin tarkka mamma 😀
CocoVi:n sivuilla lukee näin:
Suolan ei missään tapauksessa tulisi olla terveystietoiselle ihmiselle merkittävä jodin lähde. On totta, että Suomen maaperässä on huomattavan vähän jodia ja pöytäsuolaan on aikanaan lähdetty lisäämään jodia, jotta voitaisiin varmistaa väestötasolla jokaiselle edes jonkinlainen jodin saanti. Tällä on kuitenkin hyvin vähän (lue: ei mitään) tekemistä terveystietoisen kuluttajan saatavilla olevien vaihtoehtojen kanssa. Vertailupohjana todettakoon, että esimerkiksi yksi teelusikallinen (1 tl) kelp-nimistä merilevää tarjoaa yhtä paljon jodia kuin puoli kiloa (0,5 kg) jodioitua merisuolaa. Toisaalta mm. 50 grammaa katkarapuja tai 50 grammaa juustoa tarjoaa tuplasti enemmän jodia kuin yksi teelusikallinen jodioitua merisuolaa. 150 gramman lohifile taas kattaa yksin päivän virallisen jodin saantisuosituksen. Saamme jodia mainiosti terveellisistä peruselintarvikkeista sekä etenkin merenelävistä.
Lähde: http://cocovishop.com/arkisto/tuotteet/kalaharinsuola/
Heitin tuon nyt tähän vaikka onkin suoraan itse mainostajan sivuilta ja sellaisethan kannattaa lukea lähdekriittisyyden kanssa mut kopioin nyt kun en ollut asiaan niin paneutunut 🙂