Kategoriat
Matkustus

Ensimmäinen viikko takana ja toinen edessä

Kahden viikon loma tuntuu pitkältä!

Euroopassa lomaillessa meillä on useimmiten viikon mittainen reissu tai omatoimimatkoilla noin kymmenen päivää. Kahden viikon lomilla ei olla perheenä oltu ulkomailla juurikaan kenties siitäkin syystä, että se on jo pitkä aika pyytää sukulaisia hoitamaan koiria. Nyt tänne Thaimaaseen matkustaessa luettiin todella monesta paikasta, että jo aikaeron ja pitkän lentomatkan vuoksi viikko on täällä liian lyhyt aika. Uskallettiin sitten ensimmäistä kertaa ottaa kahden viikon loma ja nyt jos meillä olisi viikon reissu niin lähtö takaisin olisi huomenna. Osa samalla lennolla tulleista suuntaa kotiin huomenna ja kyllä se vähän liian lyhyeltä reissulta tuntuisi. Ollaan vasta tutustuttu hotellin palveluihin eikä olla vielä tehty yhtään retkeä täältä kauemmas. Ne on meillä ensi viikon ohjelmassa ja muutenkin siinä tosiaan meni muutama päivä aika sumussa kun toivuttiin matkustuspäivästä. Sen verran kotikissa olen, että kolmas viikko ei menisi, sillä kaipaan myös kotia ja arkea aina loppuajasta tai ainakin hotellia ja kohdetta haluaisin vaihtaa.

Puhdasta pyykkiä kiitos

Ihan ongelmilta ei olla vältytty ja varmaan jokaisella meistä on ollut vatsan kanssa pientä eroa huomattavissa kotimaahan ja eilen perheen nuorimmainen sairastui vähän enemmän. Hän tuli illalla huonovointiseksi eikä halunnut ravintolassa syödä mitään. Toinen meistä suuntasi sitten hänen kanssaan huoneeseen ja vatsatauti iski tunnin parin päästä. Saimme pyytää henkilökuntaa vaihtamaan meille lakanat sillä ei tietystikään ehditty vessaan ja pieni nukkui tässä meidän vanhempien välissä. Tänään päivä on mennyt huiliessa ja meidän suht kattavat varastot precosaa ja gefilusta ovat loppumaan päin eli noin viikko niillä selvittiin! Toivottavasti nyt toisella viikolla ollaan jo totuttu tämän maan bakteereihin.

Pyykkiäkin oli kertynyt jo ihan normaalikäytöstä aika iso kassillinen niin vein sen eilen pesulaan. Viiden ihmisen viikon pyykit maksaa pesettää täällä alle 15 euroa kun vie tuohon rannan pesulaan mutta hotellilla hinta olisi ollut muutaman euron per vaate ja meillä oli siellä ehkä noin sata vaatekappaletta 😀 Suosittelen siis käyttämään muita vaihtoehtoja jos vuokrattavia pesukoneita ei ole ja hotellilla on kallista pesettää. Euroopassa meidän käymissä perhehotelleissa on monesti kolikoilla tai poleteilla toimivat pyykkikoneet ja käytän aina niitä mutta täällä ei ole sellaisia. Eilen viedyn pyykin saan hakea tänään ja on kyllä ihanaa saada lapsille taas kaikki vaatteet käyttöön. Kahden viikon lomalle saisi muuten pakata aikalailla jos ei pesisi mitään välillä.

Kouluikäisten lasten kerho olikin hitti

Sateisen päivän pelastus on ollut eilen buukatut lastenkerhot isommille lapsille. He olivat sekä aamupäivän että iltapäivän @611 kerhossa (maksuton kerho 6–11-vuotiaille). Huomiseksi on myös luvattu sateista säätä niin varattiin kerhot myös huomiselle. Siellä oli tänään pelailtu pelejä, piirretty ja tehty jotain slime-tyyppistä tahnaa ja molemmat olivat ihan innoissaan. Ajateltiin, että isommat eivät olisi niin kiinnostuneita kerhoilusta mutta väärässä oltiin. Onneksi täällä on kaiken ikäisille lapsille ohjelmaa kun meidän potilas on nukkunut huoneessa koko päivän ja ulkona on satanut tuntikaupalla. Minä roikuin netissä ja mies kävi täällä salilla treenaamassa. Nyt olisi tarkoitus mennä vielä illalliselle jollain kokoonpanolla tai vuorotellen.

Toissailtana bongattiin ihan sattumalta auringonlasku, kun oltiin menossa syömään rantaravintolaan. Nämä muistot ovat onneksi sellaisia, jotka tekevät reissaamisesta sen arvoista.