Kategoriat
Yleinen

Etelänlomalla Virossa osa 1

SAMSUNG CSC

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Tallink Silja

Kotona ollaan ja blogin äärellä tauon jälkeen. Meillä oli ihana muutaman päivän reissu Viroon, kun sunnuntaina startattiin auto kohti länsiterminaalia. Lähdettiin perhelomalle Tallink Siljalla takapenkki täynnä naperoita, mies kuskina ja minä kartturina. Voisi ajatella, että koossa oli katastrofin ainekset ja pieni jännitys olikin mahanpohjassa miten matka tulisi sujumaan.

SAMSUNG CSC

 

Lähtöselvitys tehtiin suoraan autosta käsin ojentamalla passit luukulle ja vastineeksi saatiin kaikki liput mitä matkan aikana tarvittiin. Meidän pakettiin kuului sekä hotellit, aamupalat niissä sekä ateriat laivoilla: aamupala mennessä ja päivällinen kotimatkalla. Laivaan ajaminen onnistui hyvin ja saatiin luukulta myös lappu peruutuspeiliin roikkumaan, että autossa on pieniä lapsia -sen avulla lastaushenkilökunta osasi ohjata meidän auton paikkaan joka on lähellä hissejä. Sitten ei muuta kuin keula kohti Tallinnaa!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Laivana meillä oli molempiin suuntiin M/S Star. Pöytävaraus aamiaiselle oli ihan luksusta ja suosittelen kyllä ehdottomasti varaamaan sen ennakkoon jos olette laivalle menossa. Buffet oli buukattu ihan täyteen ja jos sinne mieli ilman varausta niin sai odotella hetken, että tilaa vapautui. Tallinkilla matka Tallinnaan kestää vain kaksi tuntia joten se meni todella nopeasti. Paluumatkalla istuttiin koko matka meidän pöydässä eikä enää lähdetty kiertelemään suuremmin. Sekin hyvä puoli oli siis aterioinnissa laivalla, että tällainen isompi perhe sai hyvät istumapaikat ikkunoiden vierestä. Muualla näytti olevan aika täyttä ja perinteistä juhlan tuntua joka ei lapsiperheellisenä niin innostanut. Suomalaiset on kyllä huvittavia kaljakärryinensä! Mennessä metallikärryt nipussa ja palatessa täynnä kaljaa. Autolla lavat kulki niin huomaamattomasti takakontissa 😉 Nimim. itsekin innoissani kolmen euron Törleystä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Tallinna ei kuitenkaan ollut meidän päätepysäkki, vaan perille tultua me jatkettiin matkaa autolla Pärnuun. Meillä oli varattu iso huone Strand Spa & Conference hotellista. Se sijaitsi ihan Pärnun rannalla ja meidän ikkunoista olikin merimaisema. Huono puoli huoneessa oli ehdottomasti kierreportaat, jotka aiheutti harmaita hiuksia pian yksivuotiaan vanhemmille. Lapset nukkuivat alakerrassa ja me vanhemmat yläkerrassa mikä ei ihan pienten lasten kanssa ole kauhean kätevää. Valitettavasti tällaisella kokoonpanolla en samanlaista huonetta suosittelisi.Hotellin kylpyläosasto sen sijaan oli mukava ja siellä oli ihanan lämpimiä porealtaita. Parasta Strandissa oli se, että aamiainen tarjoiltiin kello yhteentoista saakka. Me ollaan iltavirkkua porukkaa ja aamiaiselle herääminen koko konkkaronkan kanssa on aina kellonherätyksen paikka joten myöhempään asti oleva aamiainen oli meidän perheen lomalla iso ilonaihe 🙂

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Pärnuun tutustuminen jäi meillä aikalailla ensimmäiseen päivään, jolloin käytiin illalla rannalla kävelemässä, kivassa leikkipuistossa ja keskustassa syömässä. Ilta oli tuulinen ja ilma aika viileä, joten hiekkadyynit olivat tyhjänä ihmisistä. Ranta oli silti kaunis ja hiekka ihanan pehmeää ja vaaleaa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Rannalla oli todella suuri ja mukava leikkipuisto. Sen kyljessä oli alue joissa oli myös maksullisia laitteita kuten pomppulinna ja trampoliinit. Kahdella eurolla lapset pääsivät niihin hyppimään ja illalla ei tarvinut kauaa odotella unta 🙂 Leikkipuiston jälkeen käytiin keskustassa syömässä mutta paikan nimeä en muista. Ei ollut mikään erikoinen paikka joten ehkä parempiakin löytyy. Annoskuvissa on mozzarellakanaa ja kahvijuustokakku.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Yön jälkeen aamulla satoi vettä ihan kaatamalla joten uimapuvuille ei löytynyt käyttöä tuota rantaa ajatellen. Meidän matkan seuraava yö oli takaisin Tallinnassa ja mietittiin aamulla hetki mitä tehtäisiin päivä. Lähellä olisi ollut lasten teemapuisto Lottemaa, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja olisi ollut lapsille ihana mutta sateen vuoksi ei menty sinne. Reilun kilometrin päässä hotellista oli etelä-Viron suurin kauppakeskus Kaubamajakas joten mentiin sinne. ”Harmi” sanoi äiti 😉

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Kauppakeskuksen parhaita paikkoja oli Sportland, joka ennen löytyi myös Suomesta. Löydettiin lapsille todella edullisesti lenkkarit ja itse ostin parit treenipöksyt (yllätys). Lounas syötiin todella suloisessa Peccadello -nimisessä kahvila-ravintolassa, joka oli oikea lapsiperheen unelma. Saatiin iso pyöreä pöytä perältä, jonka vieressä oli leikkipaikka. Leikkipaikkaa osaa arvostaa silloin kun lapsia on monta ja ihan pienikin saa hetken olla jalkeilla rattaiden sijaan. Ruokien odottaminen menee niin paljon nopeammin niissä, kuin pöydässä istuen ja syöttötuolissa keikkuen. Kun ruoat tulivat, niin lasten perunamuusi ja jauhelihakastike -annoksiin oli tehty karhun kuva 🙂 Tämä oli ensimmäinen kerta kun kolme euroa oli hyvä sijoitus! Meidän vanhempien lautasilta löytyi parsakaalikakeittoa, kanaa ja krutonkeja. Hyvä keitto ja halpaa kuin mikä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Sateinen sää ei jäänyt haittamaan sillä kerrankin sai luvan kanssa olla sisällä ja mikä on parempi paikka siihen kuin ostoskeskus 😉 Shoppailun jälkeen suunnattiin kohti Tallinnaa ja siitä kirjoitan toisen postauksen ettei tule niin pitkä tarina. Tallinkilla on nyt koko kesän Kids Free -kampanja, jolloin alle 12-vuotiaat lapset matkustavat maksutta Tallinnaan reittimatkoilla. Autolla lähtevillä on sama juju mutta ei ikärajaa. Henkilöauton takapenkin 3.-5. matkustaja ovat maksutta! Lisätietoa näistä löytää täältä: matkatarjoukset ja parhaat hinnat.

Oletteko te käyneet Pärnussa? Lasten kanssa vai ilman? Mä olin ihan vaikuttunut tuolla automatkalla miten kauniita vanhoja puutaloja oli joka paikassa. Viron arkkitehtuuri yllätti, sillä ”vanhaa-kaupunkia” oli paljon muuallakin kuin Tallinnassa. Aivan erilaisia taloja kuin Suomessa. Hyvin kaunista!

SAMSUNG CSC

3 vastausta aiheeseen “Etelänlomalla Virossa osa 1”

Milloinkas tulee osa 2? Oli tosi kiinnostava postaus ja toivottavasti tulee nopeasti osa 2 🙂

Kiva kun tykkäsit 🙂 Yritän nyt viikonloppuna kirjoittaa sen kakkososan eli ensi viikon alussa varmasti tulee!

Vastaa

[…] Reissun jälkeen oltiin kotona hetki ja sitten ollaan jälleen mökkeilty koto-Suomessa. Tallinkin sivuille pääsee tästä ja vinkki viitosena vielä tosiaan se, että takapenkki matkustaa ilmaiseksi Tallinnan reittimatkoilla koko kesän. Jos missasit ensimmäisen osan matkakertomuksesta niin se löytyy tästä: Etelänlomalla Virossa osa 1. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.