Kategoriat
Yleinen

Etelänlomalla Virossa osa 2

SAMSUNG CSC

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Tallink Silja

Viime viikon maanantaina ajeltiin autolla Pärnusta Tallinnaan. Se oli meidän perheloman toinen etappi Vironmatkalla. Ajeltiin pienimmän päiväuniaikaan kaupunkiin ja suunnattiin heti ensimmäisenä hotellille viemään laukut. Meillä oli iso perhehuone Tallink City Hotellissa, joka sijaitsi aivan keskustassa kauppakeskusten vieressä ja muutaman minuutin kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista. Huone Tallink Cityssä oli aivan upea ja todella siisti. Tilaa riitti oikein hyvin kaikille viidelle ja kylpyhuone oli suuri. Ei kuitenkaan jääty hotellille sen pidemmäksi aikaa vaan lähdettiin melkein samantien kaupungille katsomaan paikkoja.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Ilta tuli kuitenkin nopeasti sillä olihan takana jo matka Pärnusta ja mutka hotellilla joten lapset alkoivat väsymään. Etsittiin mukavannäköinen ravintola ja mentiin syömään. Paikka oli nimeltään Three crowns mutta hienoista pöytäliinoista huolimatta paikka ei ollut ihmeellinen. Mun pasta taisi kuvauksesta huolimatta olla ihan samaa mitä lasten kanapasta ja veikkaan et Amos sai vielä isomman annoksen!

SAMSUNG CSC

 

Ruoan jälkeen mentiin hotellille ja siellä kylvyn kautta sänkyyn katsomaan iPadilta ja koneelta piirrettyjä. Oli ihan kivaa viettää iltaa huoneessa kun lapset menivät nukkumaan. Vielä yhdentoista aikaan mä kävin kuitenkin hakemassa mulle ja miehelle yöpalaa kotimatkalla nähdystä wokkipaikasta Wok to walkista.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Tiistaiaamu aloitettiin hotellin aamupalalla joka oli täynnä muitakin nälkäisiä mutta onneksi todella hyvä. Syönnin jälkeen pakattiin huoneessa laukut ja valmistauduttiin päivään kaupungilla. Koska oltiin autolla liikenteessä niin vietiin vain matkalaukut autoon ja oltiin kantamuksista vapaita. Meidän laivan lähtöaika oli 19.30 joten aikaa riitti.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Suunnattiin ensimmäiseksi Viru keskukseen ostoksille ja sen jälkeen vanhaankaupunkiin syömään. Italialainen Pulcinella oli oikea löytö ja siellä oli erinomaiset pizzat. Käveltiin läpi kaupungin aina sataman liepeillä olleeseen puistoon jossa istuskeltiin hetki ja leikittiin.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Vanhakaupunki loppui suureen rantaporttiin joka oli tuon oikealla näkyvän Paksu Margaret -nimisen tornin toisella puolen. Se on rakennettu 1500-luvulla pelottelemaan mereltä tulevia aluksia ja sen vuoksi halkaisijaltaan noin muhkea. Nykyisin tykkitornissa toimii merimuseo. Museon sijaan me kuitenkin nautittiin hetki auringosta pihalla.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Viimeiselle päivälle, kuten koko matkalle ei ollut siis mitään ihmeellisempää ohjelmaa. Ollaan tänä kesänä tehty lasten kanssa paljon ja käyty myös huvipuistossa joten ihan rento hengailu riitti. Matkalla autolle törmättiin pisteeseen jossa pystyi kokeilemaan jousiammuntaa joten se testattiin. Kymmenen euroa kustansi tuo ja siinä tosiaan sai kyllä ampua pitkään. Eliel oli todella vahva ja hyvä ampumaan!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Sitten suunnattiinkin autolla satamaan ja laivaan ajo onnistui todella mukavasti. Meillä oli kotimatkalle varattu illallisbuffet ja istuttiin siinä koko kotimatka. Ihanaa ruokaa ja jälleen kerran saatiin mukava pöytä josta pystyi katsomaan merelle. Ainoastaan minä kävin nopeasti tax-freessä ostoksilla, josta mukaan tarttui Victoria’s Secret -tuotteita. Osui todella hyvä tuoksu kun kotona testasin kunnolla!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Koko Viron matka oli todella hyvin onnistunut ja itse tykkäsin tuosta autolla laivaan matkustamisesta, etenkin kun mukana oli lapsia. Ei tarvinut rattaiden kanssa hyökiä niissä terminaalien putkissa 😀 Niin ja mahtuihan sitä kotiintuomisiakin kivasti takakonttiin.

Reissun jälkeen oltiin kotona hetki ja sitten ollaan jälleen mökkeilty koto-Suomessa. Tallinkin sivuille pääsee tästä ja vinkki viitosena vielä tosiaan se, että takapenkki matkustaa ilmaiseksi Tallinnan reittimatkoilla koko kesän. Jos missasit ensimmäisen osan matkakertomuksesta niin se löytyy tästä: Etelänlomalla Virossa osa 1.

Oletko sinä käynyt tänä kesänä Tallinnassa?

Ps. Bongasitko kuvista imetyskuvan? Amos ruokailee buffetissa muina miehinä 🙂

12 vastausta aiheeseen “Etelänlomalla Virossa osa 2”

Ainakin ootte syöneet hyvin reissussa, yöwokki, pizza ja kaikki höttönen. Nam! Hyviähän ne onkin 🙂

Kyllä anu, omani on ihan kunnossa. Minä, mieheni ja lapset voivat hyvin ja toivon sitä samaa ihan kaikille perheille.

Itse asiassa koitin syödä reissussa makeaa vähän vähemmän. Tuo aamupalan pieni mustikkapiirakka meni lapsille, samoin pizza jaettiin. Illallakin ajattelin et mielummin kanawokkia kuin jotain herkkua iltapalaksi huoneessa. Käveltiin myös paljon! Mutta tietysti hyvä ruoka kuuluu lomaan, eikä nämä nyt mitään kevyitä ruokia olleet 🙂

Mä olen kans suunnitellut pikku lomaa Tallinnaan mun kesäloman aikana. Tyttö ei ole laivalla vielä käynyt joten siinä riittäisi ihmettelemistä varmasti vähäksi aikaa 🙂

Tuo pieni buffet-ruokailija on kyllä melkoinen sydänten särkijä <3

Meillä tuo laivamatka oli kyllä lasten mieleen! Innokkaasti katsoivat ikkunasta ja käytiin kannella myös 🙂 Mukavaa matkaa mikäli lähdette =)

Autolomat rules. Me ollaan käyty about 10 kertaa autolomalla milloin Ruotsissa ja milloin Keski-Euroopassa. Se on ollut mukava ja vaivaton tapa matkustaa. Reittiäkin on voinut suunnitella halutessa vaikka sään mukaan.

Mukavaa loppukesää!

Nyt mäkin ymmärrän miksi monet harrastaa näitä, meille kun oli ensimmäinen kerta 🙂

Ihanaa loppukesää sulle myös!

Tottakai bongasin imetyskuvan, kaikki imetyskuvat ovat mun sydäntäni lähellä <3

Erittäin voipunut mieheni ehdotti ensi viikolle (hänen viimeinen lomaviikko) jotain yhteistä reissua. Ylihuomenna meillä on nimittäin vanhan asunnon avainten luovutus ja ihan älytön remppaprojekti (joka on pahasti kesken, kirjoitin siitä just blogiini) tehty. Ollaan molemmat todella väsyneitä ja uupuneita ja kuitenkin ihan hirvittävän iso työ vielä edessä. Viro olis yks vaihtoehto vaan mun passi on mennyt vanhaksi. Ja rehellisesti sanottuna nyt 2 kuukautta yötäpäivää yh:na olleena haluaisin mennä ilman vanhempia lapsiani, baby voisi ottaa mukaan. Olen joka tapauksessa menossa vielä isomman kanssa käymään Tukholmassa elokuussa niin saispa sitä laatusuhdeaikaa:)

Mukavaa kesän jatkoa sulle!

Laatusuhdeaika kuulostaa hyvältä ja lasten lukumäärän vähentäminen lomalle 😀 Kelpais mullekin 😉

Hirmuisesti tsemppiä remppaprojektiin! Ne on kyllä voimia vieviä mutta onneksi palkitsee lopulta 🙂 Me jouduttiin kans matkaa varten uusimaan passeja ja nuorimmalle hankkimaan ensimmäinen. Nyt on kuitenkin passit kunnossa niin vois lähteä vaikka mihin!

Tuossa osa ykkösessä teillä oli aamupalapöytä varattu nimellä,miten se onnistuu?
Kävin viime kuussa ja katsoin että monella oli,meitä oli 4 mutta ei meillä ollut joten ei se ainakaan auttomaattisesti tule =)

Toivottavasti joku Tallink Siljalta vastaisi tähän, sillä en itse osaa sanoa! Mä kysyin kans paluumatkalla miksi tuolla menomatkalla oli pöytävaraus mutta palatessa ei. Laivahenkilökunta sanoi, että varaus tulee jos on isompi porukka. Ehkä me oltiin mennessä iso ja palatessa ei, en tiedä 🙂

Kommentit on suljettu.