Kategoriat
Yleinen

Sarjassamme kotimaan matkailua: Olavinlinna

SAMSUNG CSC

Juuri nyt me ollaan Kesälahden mökillä, joka on mun appivanhempin lomapaikka. Se on tunnin matkan päässä Savonlinnasta ja koska mökkipaikka on vasta pari vuotta sitten hankittu niin ei olla ehditty tutustua kaikkeen mitä täällä lähellä on. Viime vuonna oltiin täällä kesäkuussa jolloin olin viimeisilläni ja sitten toisen kerran elokuun alussa, kun Amos oli vasta vajaan viikon vanha. Toivuin vielä silloin synnytyksestä, joten tutustuminen Savonlinnaan sai jäädä. Tänä kesänä lasten kanssa reissaaminen on otollisempaa joten eilen suunnattiin autolla kohti Savonlinnaa.

SAMSUNG CSC

Savonlinna on mulle ennestään ihan tuntematon paikka, enkä tiedä olenko käynyt täällä aiemmin (ehkä lapsena joskus?). Oli itsestään selvää, että seitsemänvuotias ritarihullu halusi tutustumaan Olavinlinnaan joten se oli luonnollisesti meidän päivän agenda. Hintaa aivan upealle elämykselle ei tullut kuin neljä euroa, sillä alle seitsemänvuotiaat olivat ilmaiseksi ja itse toimin Elielin viittomakielen tulkkina eli avustajana pääsin ilmaiseksi. Oon vieläkin ihan mykistynyt, että linnaan tutustuminen opastettuine kierroksineen ja kaikkineen oli tuon neljä euroa meiltä!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Jätin rattaat alas ja lähdetiin mukaan kierrokselle oppaan perässä. Opastettu kierros oli todella hyvä päätös, sillä muuten ei olisi yhtään ymmärretty mitä näimme. Kierrettiin linna kauttaaltaan ja nähtiin mm. niin Tottin kamari, varsinainen yläkamari, kappeli, puolustuskäytävä, Kuninkaansalin parvisilta kuin linnan muurit ja Suvorovin esilinna. Todella mielenkiintoista oli olla oikeassa linnassa!

SAMSUNG CSC
kappeli, jossa voi mennä nykyäänkin esimerkiksi naimisiin 🙂
SAMSUNG CSC
yhdet Suomen pienimmistä uruista ellei pienimmät
SAMSUNG CSC
Amos kappelissa
SAMSUNG CSC
Kuninkaansalin parvisilta

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
puolustuskäytävä ikkunoineen

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Portaat ylös oli todella kapeat mutta kierrettiin kierroksen mukana ylös asti. Minä kannoin Amosta sylissä ja hiki tuli mutta kannatti mennä 🙂 Lenkkarit ja trikoot oli juuri oikea varustevalinta kiipeämiseen. Maisemat olivat hienot ja toki elämys sellaisenaan päästä kokemaan kaikki linnan tilat itse katsomalla. Hyvin pärjäsivät lapsetkin portaissa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Opastetun kierroksen jälkeen mentiin alkupäässä olleeseen näyttelytilaan joka on esteettömäksi rakennettu. Arvostin sitä, että tilassa oli otettu huomioon myös liikunta- tai aistirajoitteiset ja linnasta oli tehty mm. käsin kosketeltavia 3D-malleja sekä todella upea Suomen kansallismuseon tekemä video pyöri niille, jotka eivät päässeet ylempiin kerroksiin. Minileffa oli toisaalta myös muillekin hauska, sillä siinä oli kuvattu mitä linnassa muinoin tapahtui. Katsoin että video löytyy myös Youtubesta lyhyenä(1min) ja pitkänä(10min) versiona. Laitan tähän videon niille, jotka haluaa katsoa:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Näyttelytilan lisäksi hittijuttu oli lasten työpaja Pikku herttuan salissa. Siellä sai rakentaa palikoista linnoja, pukeutua vanhojen aikakausien vaatteisiin tai sotilaiden varustuksiin. Amos leikki linnan tornin muotoisella nukketalolla kun kaksi isompaa kokeilivat kaksintaistelua ritareina.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Hirmuisen pitkä linnapostaus, mutta mun historiaa rakastava puoleni heräsi henkiin tuolla 🙂 Upea paikka ja ihasteltiin linnaa vielä ulkona rantaa pitkin kävellessä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Peukku ja suositus kohdetta harkitseville 🙂

11 vastausta aiheeseen “Sarjassamme kotimaan matkailua: Olavinlinna”

Kappas vaan, kotikaupunkihan se siinä! 😀 Savonlinna on kyllä ihan jees heinäkuussa oopperoiden aikaan, muuten paikka on kyllä todella hiljainen.

Terveisiä Savonlinnaan siis! Tultiin sitten kreivin aikaan kun näytti olevan ihmisiä liikkeellä 🙂

Voi kiitos! Museoihmisenä nautin suunnattomasti tällaisista postauksista. En ole itse koskaan Olavinlinnassa käynyt, joten oli kiva kurkistaa muurien sisäpuolelle.

Oih, historian siipien havinaa, kuinka siistiä ois ollut elää tuolla linnanneitona! 😀 Näytät tosi hyvältä ja hoikalta 🙂 ! Kivaa kesän jatkoa 🙂

Onko poikasi Eliel kuuro? ;( olisi kyllä joskus kiva käydä tuossa Olavin linnassa 🙂

Ei ole kuuro, huonokuuloinen on. Ei ole ollenkaan surku juttu 🙂 Suosittelen linnaa ehdottomasti!

Voih, alkoi melkein itkettää ikävästä tätä lukiessa. Olavinlinna on mun suuri rakkaus, jossa olin opiskeluaikoina parina kesänä töissä turistioppaana, eli kierrätin just ihmisiä linnassa monta kertaa päivässä ja osasin (tietty) kaikki linnan jutut ulkoa. Tänä kesänä pääsin pitkästä aikaa käymään linnassa perheen kanssa, lapset 5 ja 4 v olivat ensimmäistä kertaa mukana ja jaksoivat hyvin kiivetä portaita ylös asti. Silloin nuo museotilat ja pikku herttuan sali eivät olleet vielä auki, harmi sillä kuulostavat tosi kivoilta eikä niitä ollut vielä omana opasaikana.

Ihana 🙂 Todella mukavaa kun kosketti. Oppaan työ on varmasti ollut tuolla mielenkiintoinen kokemus 🙂 Pidettiin paljon noista uusista tiloista ja siitä, että niissä pystyi osallistumaan lapset tekemiseen!

Kommentit on suljettu.