Kategoriat
Sisustus Yleinen

Habitare 2015

SAMSUNG CSC

Habitare-messut on yksi mun vuosittaisista harrastuksistani. Oon käynyt näillä muotoilu- ja sisustusmessuilla jo useamman vuoden ja on hauska lukea vanhoja postauksia messuista, kun blogikin on elänyt mukana jo pitkään. Viime vuonna haaveiltiin talosta kun asuttiin rakentamisajan evakossa ja sitä edellisenä oltiin juuri saatu tontti ja vasta mietittiin mitä kaikkea omaan taloon voisi tulla. Tänä vuonna meidän talo on valmis, enkä ollut hakemassa samalla tavalla ideoita suunnitteluratkaisuihin, vaan ihan vain katselemassa mikä on tämän hetken designin suunta ja miten se näkyy messuilla eri osastojen pisteissä. Mitään tiettyä mielenkiinnon kohdetta mulla ei ollut, vaikka huomaan viehättyväni aina erityisesti valaisinpuolella. Voisin ostaa valaisimia vaikka kuinka! Edellisvuosien postaukset löytyy näistä linkeistä: Habitare 2014 ja Habitare 2013.

SAMSUNG CSC

Tänä vuonna koin että messuilla ollaan menty kaupallisempaan suuntaan kuin aikaisemmin. Enää kyse ei ole ainoastaan tapahtumasta ammattilaisille ja pienelle sektorille muotoilun saralla vaan messut henki enemmän myymistä. Toisaalta en näe tässä mitään pahaa ja uskon, että tämä muutos palvelee suurempaa asiakaskuntaa mutta en tiedä mitä alalla työskentelevät ovat mieltä. Nykyään messuilla on aiempaa enemmän suoraan myynnissä olevaa tavaraa ja tänä vuonna lanseerataan ensimmäistä kertaa shopping night, joka on huomenna torstaina k.17-20. En tarkalleen tiedä mitä shoppailuilta pitää sisällään mutta esimerkiksi Innoluxin edustaja kertoi, että heillä myydään valaisimien mallikappaleita silloin todella edullisesti ja samoin ihan tilattavista valaisimista on kunnon messutarjoukset. Tämä siis on jo huomenna joten jos suunnittelette messuille menoa niin ehkä huomisilta kannattaa pitää vaihtoehtona viikonlopun sijaan!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Sisustuspuolella oli paljon luonnonläheisiä materiaaleja ja muotoja mm. 60-luvulta. Vaaleita puusävyjä, nahkaa, musta-valkoista. Metsätaustoja oli käytetty paljon ja esimerkiksi Marimekon messupisteessä oli runsaasti kukkia ja kasveja. Räsymattokuosia oli tarjolla kippona, kuppina, tyynynä ja vilttinä.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Myös eri metallisävyt olivat edustettuna niin valaisimissa kuin piensisustuksessa. Hassun paljon eläinhahmoja: pihalle laitettavasta eläinhahmosta, lamppuun ja tyynyyn. Piensisustusta tuntui olevan myös myynnissä paljon enemmän jos vertaa muutaman vuoden takaiseen! Kattauksissa ja koristeluissa metallisävyt olivat päivän sana. Taitaa tulla kirkas joulu kodeissa tänä talvena!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Satuttiin oikeaan aikaan myös muotoilualue ahed!in ohjelma-arenalla, missä nähtiin upea ilma-akrobatiaesitys, jonka taustalla oli yli tuhannesta sateenvarjosta luotu installaatio. Akrobaattina oli Pinja Schönberg ja hänet voi nähdä arenalla aina muotoilu- ja sisustusohjelmien välillä. Installaation olivat luoneet Kaisa ja Timo Berry.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mainitsemisen arvoinen piste oli myös Instagramistakin löytyvä @lastenvuoro -niminen työpaja, jossa kutsutaan lapset ideoimaan mitä sairaalassa voisi olla. Sairaala on meille aktiivisen vierailun vuoksi tärkeä paikka, joten mun avustajani ja kameramies Eliel osallistui mielellään suunnitteluun. Elielin viesti oli enemmän väriä, eikä haittaisi vaikka lääkärit pukeutuisivat Minecraft-teemaisiin asuihin 🙂

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tänään messuilla oli ammattilaispäivä ja huomenna messut aukeavat yleisölle. Mukavia messuhetkiä kaikille Messukeskukseen suuntaaville! Mä taidan ripustaa mun ostokseni kultaisen (kyllä hurahdin hohtoon) paperitähden johonkin ikkunaan, jos vaikka se näyttäisi syysvalolta joulun sijaan. Tämän vuoden messut oli jotenkin todella ihanat. Ai kauhea kun oon kaupallinen, mutta tykkäsin siitä että esillä ei ollut vain jotain mikä ei ole kaikkien käsillä esimerkiksi juuri hinnan puolesta ja siitä, että jos jostain kiinnostui oli helppo löytää paikka mistä sitä saa. Toki tämänkin takana on entistä enemmän internet ja nettimyynti. Design kuuluu kaikille joten ei ole syytäkään, että sitä pidettäisi vain pienen piirin tietoisuudessa. Tämä näkyi messuilla mielestäni hyvin. Hauska oli myös huomata että miehen inhoama uusi sohva oli juuri sitä mitä on tulossa. Mutta senhän tiesi jo Iltalehti.

SAMSUNG CSC