Kategoriat
Yleinen

Itsenäisyyspäivän juhlintaa perheen kesken

SAMSUNG CSC

Meidän itsenäisyyspäivä alkoi kotipuuhilla ja päiväsaunalla. Laitoin karjalanpaistin uuniin ja kun ruoka oli valmis niin katoin pöydän tavallista kauniimmin. Ruusukimpun kaveriksi pääsi myrskyn pihaan tiputtelemia havuja, pöytäliina ja kynttilöitä. Karjalanpaistin kera oli perunoita ja punajuurilohkoja. Päivällisen hienompi osuus oli itsenäisyyspäivän kakku ja sitä syömään tuli myös miehen vanhemmat.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kakku onnistui hyvin ja oli oikea menestys. Keitin kahvit ja laittelin tässä vaiheessa viimeisetkin kynttilät ulos ja pihalle kun kello alkoi lähestymään kuutta. Näin isossa talossa ei oikein onnistunut kaksi kynttilää joka ikkunalle, kun meillä ei ole edes ikkunalautoja mutta keittiöön sain viriteltyä tuikut niin että ne näkyi ulos. Musta on ihanaa käydä kävelyllä katsomassa kun kaikki laittavat itsenäisyyspäivän iltana ikkunoihin kynttilät, mutta nyt en tosiaan viitsinyt lähteä kun oli vieraita.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Mies ja appiukko kävivät jossain välissä hakemassa varastolta auton talvirenkaat ja pyysin samalla miestä tuomaan sieltä kaikki joulukoristeet, varasto on kuitenkin muutaman kilsan päässä. Juuri kun puhuin, että meillä ei koristella tai laiteta joulukuusta kovin aikaisin ennen joulua niin hetkeksi kun mun silmä vältti ja jäin alakertaan katsomaan läppäriltä linnan juhlia oli mies ja lapset laittaneet meidän vanhan muovikuusen ja sen koristeet yläaulaan 🙂 Täytyisi muistaa et täällä asuu muitakin ja että tuolla miehellä saattaa olla ihan erilaiset perinteet omasta lapsuudesta kuin meikäläisellä 😀 No, tällainen siitä tuli! Olin ajatellut tänä vuonna kyllä luonnonkuusta mökin pihasta meidän alakertaan mutta enpä tiedä kun melkein kaikki koristeet on jo tuossa.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nyt näkymä meidän makuuhuoneen sängystä aulaan on tällainen. Aika jouluinen fiilis tuli yhtäkkiä <3 Joulun suunnitelmat nekin ovat luultavimmin muuttunut. Ei jäädäkään kotiin vaan lähdetään iloiseen itä-Suomeen eli Kesälahden mökille, joka on näiden minun appivanhempien mökki. Joulussa tärkeintä on viettää se lähimmäisten kanssa ja kun huomasin miten tärkeää isovanhemmille olisi että me ja lastenlapset tullaan, niin eihän sitä viitsi kotiin jäädä. Näillä näkymin se on sitten pitkä automatka ja kallis lasti. Toivottavasti itä-Suomessa olisi jouluna lunta!

SAMSUNG CSC

4 vastausta aiheeseen “Itsenäisyyspäivän juhlintaa perheen kesken”

Ihanan näköistä! Miehesi ja lasten koristelema kuusi on kaunis ja on hauska, kun välillä poiketaan niistä omista suunnitelmista ja totutusta kaavasta. Meillä ei ole usa kodissa mitään joulukoristeita (pihinä en viitsinyt ostaa parin viikon vuoksi), edes joulukalenteria en lähikaupasta löytänyt 🙁 Onneksi viikon päästä pääsee Suomeen virittäytymään joulutunnelmaan!

http://www.lily.fi/blogit/brigadoon

Kommentit on suljettu.