Kategoriat
Uncategorized

Kädet kipsissä kesän

Ikävä tapaturma

Mun piti kirjoittaa ihan muista aiheista mutta tällä hetkellä mielen päällä on eilinen painajainen. Meidän kymmenvuotiaalla esikoisella nimittäin murtui molemmat kädet eilen BMX-pyöräilytapaturmassa. Vasemmasta kädestä murtui molemmat kyynärvarren pitkät luut; ulna ja radius. Oikeasta kädestä murtui vain toinen mutta en muista kumpi kun en ole nähnyt vielä epikriisiä. Molempiin käsiin tuli kipsi, vasempaan massiivisempi sillä siinä käsi oli virheasennossa ja se piti asettaa paikalleen eli reponoida. Kipsit ovat käsissä ainakin seuraavat neljä viikkoa.

Suojat eivät suojaa kaikelta

Täytyy olla kiitollinen siitä, että suojelusenkeleitä oli mukana eikä käynyt tämän pahemmin. Vaikka lapsella olikin käytössä kaikki asianmukaiset suojavarusteet kuten kypärä ja käsisuojat niin nekään eivät suojaa kaikelta vaan vahinkoja voi sattua. Niiden ansiosta ei kuitenkaan käynyt pahemmin eikä päähän kohdistunut mitään iskua vaan ilmalennosta maahan vastaanottaneet käden sen sijaan kärsivät vahingon. Oli siis onni onnettomuudessa monessa suhteessa.

Toipumisaikaa

Meidän perheen kesälomasuunnitelmat menivät kyllä vähän uusiksi. Ensi viikolle varattu risteily ja tälle viikonlopulle suunniteltu juhannusreissu Kesälahteen jäävät haaveeksi. Kädet ovat nyt niin kipeät ettei matkustaminen oikein onnistu, ainakaan pidemmät reissut. Hän tarvitsee apua myös kaikissa arkisissa askareissa sillä käytössä ei ole edes yhtä tervettä kättä. Erityisen harmillisen tapauksesta tekee toki se, että poikani on lähes täysin viittomakielinen ja nyt hänen on vaikea kommunikoida kun käsille ei voi viittoa lainkaan. Se on todella surullinen juttu, sillä tapaturma vaikuttaa nyt elämän monelle osa-alueelle.

Nyt jatkan leijonaemon lailla hellimistä ja hoivaa! <3

4 vastausta aiheeseen “Kädet kipsissä kesän”

Hei,
ikävä juttu. Olen kerran murtanut itse käteni, ja kipu oli aika hurjaa ja kurjaa ensimmäiset 2 viikkoa kuten minulle luvattiinkin. Hurjin piikki kivusta taittui onneksi muutamassa päivässä, mutta jäytävä polte kesti kyllä pitkään. Toivottavasti poikasi osaa tämän ilmaista. Toinen juttu mikä tuli mieleen, on tuo kipsi. Itse jouduin teettämään sen uusiksi useaan kertaan ennenkuin se istui ja turvotuksen laskiessa se joudutaan melkein kaikille vähintään kerran vaihtamaan. Jos pojallasi on yhtään erityisherkkyyttä aistien kanssa, niin kipsi voi tuntua tietysti senkin takia pahalta, mutta se voi myös oikeasti painaa kurjasti. Sitä se ei tietenkään saa tehdä. Se on joskus pienestä kiinni tuntuuko kipsi hyvältä vai ei. Joten rohkeasti vain vaihtamaan jos tuntuu pahalta!

Ihan totta turiset, nuo ensimmäiset päivät oli ilmeisesti ihan tuskaa. Jouduttiin menemään takaisin ja kipsi vaihdettiin jo ensimmäisen vuorokauden jälkeen kun käsi turposi liikaa siiheen. Oli tosi ikävää mutta just ajattelin tätä, että mennään heti uudestaa jos kipu on kovaa. Onneksi mentiin!

Kiitos tsemppauksesta ja hyvistä neuvoista <3

Siis voi itku :'( Kylläpä harmittaa poikasi puolesta! Harmi, sekin, että tämä vaikuttaa koko perheen kesäsuunnitelmiin. Hirmuisesti tsemppiä ja pikaista toipumista! Ensi kesänä tämä on enää vain muisto muiden joukossa.

Ensimmäisen viikon jälkeen tuntuu, että kyllä tämä tästä. Oli aika suuri shokki ja eka viikko oli vaikea. Nyt selkeästi helpottaa ja poikakin on paljon parempana. Kiitos huolenpidosta <3

Kommentit on suljettu.