Kategoriat
Matkustus

Katsaus kauniiseen Nizzaan

Intiimi ja lämmin Nizza

Nizza oli kaupunkina pieni mutta mielenkiintoinen. Lentokentältä oli matkaa keskustaan vain kuusi kilometriä ja bussi kulki kentältä suoraan keskustaan todella näppärästi. Kun saavuimme kaupunkiin, laitoin heti merkille että lentokenttä oli mukavan pienikokoinen ja siellä oli helppo suunnistaa. Lyhyt matka keskustaan on myös lapsiperheille todella helppo, joten jos mietitte onko Nizza sopiva kohde lasten kanssa niin tästä rasti listaan. Mikäs sen mukavampaa kuin näppärän pituinen lento ja se, että kentältä pääsee perille kohteeseen alle puolessa tunnissa.

Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée

Me oltiin buukattu Hyatt ketjuun kuuluva hotelli Promenade Des Anglaisin varrelta eli päärantakadulta. Kun saavuimme hotelliin aika aikaisin yhdentoista aikaan, ei meillle ollut vielä huonetta valmiina. Saimme vaihdettua ei-maisemallisen huoneen merenrannan puolelle sillä, että suostuimme odottamaan huonetta tunnin-pari. Jätimme laukut hotellille ja nappasimme sieltä uima-asut mukaan ja painuimme suoraan rannalle. Hotellista soitettiin kun huone oli valmis ja siirryimme sinne iltapäivällä. Oltiin todella iloisia siitä, että saatiin huone meren suuntaan kaupunkin sijaan sillä nyt parvekkeelta oli ihana seurata auringonnousua ja laskua. Hotellissa oli mahdollista myös syödä aamiaiset ja muut mahdolliset ateriat parvekkeella ja nauttia samalla merimaisemista. Syötiin hotellin buffet-aamiainen yhtenä aamuna ja muina aamuina kävimme kaupungilla aamupalalla, vaikka hotellissakin oli oikein hyvä aamupala. Juomat tarjoiltiin pöytiin ja tarjoilijat olivat todella avuliaita. Näistä pienistä jutuista huomasi sen, että kyseessä oli viiden tähden hotelli. Hieman erilainen meininki kuin näissä perhehotelleissa joissa olemme olleet usein pakettilomilla.

Puistot, puutarhat ja asema

Matkalla Nice Ville juna-asemalla kävelimme useiden puistojen ohi. Käytimme junaa päivittäin reissuilla viereisiin kaupunkeihin ja kyliin, sillä vuoristoisessa ympäristössä juna oli busseja aina nopeampi vaihtoehto. Junia kulki usein ja niillä matkustaminen maksoi 3-7 euroa, riippuen kohteesta. Yksi todella kaunis puisto kukkivine ruusuineen oli Square Mozart ihan aseman nurkilla.

Vanha kaupunki ja uusi osa

Itse Nizzassa oli rannan tuntumassa osa vanhaa kaupunkia ja sen lisäksi laajemmalle levinnyt uudempi osaa. Näiden väliä pääsi kätevästi ratikalla ja käytimme sitä muutaman kerran vaikka matka ei ollut hurjan pitkä kävellenkään (1-2km). Promenade du Paillonin puistossa oli kaunis vedestä heijastuva peilimaisema ja hauskat suihkulähteet jotka tanssivat valojen mukaan. Alueelle sai mennä juoksentelemaan ja leikkimään suihkulähteiden suihkutessa ja se oli suosittu paikka perheiden keskuudessa. Me tykättiin tästä paikasta todella paljon! Onneksi kassissa oli vaihtovaatteita vesishown jälkeen.

Promenade Des Anglais

Nizzan suosituin paikka oli ehdottomasti vilkas rantakatu jossa oli oma kaistansa raskaalle ja kevyelle liikenteellä. Tuota rantakatua pitkin käveltiin päivittäin ja se oli jotenkin leveämpi ja mukavampi kuin Cannesin vastaava. Jopa mäkkärissä oli mahdollista ottaa pöytä ikkunan puolelta katsoa Välimerta ihan niin kuin kalliimmissakin ravintoloissa samalla kadulla. Ihania aamiaispaikkoja löytyi myös syvemmältä kaupungista ja sain maistaa niin hyvää aitoa croissantia, jossa taikina oli juuri oikeanlainen. Nämä eivät maistu samalle kuin Suomen hotellien aamupalabuffassa.

Ostoksia uudessa osassa kaupunkia

Kaupungilta löytyi mm. Galeries Lafayette ja mukava ostoskeskus Nice Etoile, josta tehtiin suurin osa tuliaisostoksista. Lasten vaatteet olivat edullisia ja niitä ostettiin kaikille lapsille edullisesta C&A -liikkeestä. Avenue Jean Médeciniltä löytyi Girls -niminen liike jossa oli toinen toistaan upeampia Les Tropeziennes sandaaleja. Ostimme ensin yhden parin tytölle ja koska ne olivat niin ihanat niin palasin liikkeeseen vielä myöhemmin ja halusin itselleni saman merkin sandaalit ja sovitin liikkeestä mieluisimmat. Nuo nahkaiset sandaalit ovat todella ihanat ja siinä olikin suurin ostos itselleni tuolla reissulla (noin 60€), muuten en shoppaillut juurikaan. Tytölle olisi löytynyt vaikka kuinka monta suloista kenkäparia tuolta!

Nizzasta jäi lämpö

Kun vertaan Nizzaa vaikka suurkaupunki Pariisiin, oli se siihen verrattuna pieni kylä. Nizza oli siisti ja kaunis eikä siellä näkynyt juurikaan kerjäläisiä. Koin, että myös ihmiset olivat hieman palvelualtiimpia ja kaupungissa oli lämmin tunnelma. Palaisin Nizzaan ehdottomasti pian jos sellainen mahdollisuus tulisi eteen ja ensi kerralla ottaisin koko perheen mukaan. Silloin voisimme vuokrata asunnon tai jonkun ihanan villan myös jostain kauempaa ja vuokrata auton, jolloin lähikaupunkien näkeminen onnistuisi jos asunto ei olisi ihan aseman lähellä.