Kategoriat
Lifestyle Sisustus

Kesäkuista puutarhaa

Vähän vihreää vaikkakin kuivaa

Pihasta en olekaan kirjoitellut aikoihin, sillä en ole ollut tänä kesänä mikään viherpeukalo. Pitkän kuivan kauden vuoksi pihaa kasteltiin paljon mutta paikoittain kuivuus näkyy kuitenkin. Esimerkiksi herukat, jotka ovat kaikista aurinkoisimmalla paikoilla ovat osin vähän kellastuneet ja nurmikkoa nyt ei voi pelastaa ollenkaan. Se alkaa vihertämään varmaan vasta syyssateilla. Jotain pientä satoa pihasta kuitenkin tulee, kuten amppelimansikkaa ja yrttejä.

Kirsikoita ja pensasmustikkaa odotellessa

Kauniin ja todella runsaan kirsikkapuiden kukinta ei ollut tae suuresta sadosta. Kirsikkapuissa on vain muutama raakile ja pihoilla hyppivät jänikset ovat tehneet tuhojaan omenapuille ja pensasmustikoille. Omenapuista menetimme kaksi tänä vuonna kun suojauksesta huolimatta jänikset pääsivät syömään puiden kuorta korkeiden hankien päältä. Toinen oli sama puu, jota jänikset olivat päässeet osin kaluamaan viime vuonnakin niin se ei kestänyt edes pientä vahinkoa. Edessä on siis kahden puun vaihto ja todella korkeiden suojien laitto ensi vuodelle.

Kahvit terassilla

Piha on kuitenkin kesäisin mun lempipaikka täällä kotona ja nautin kahvit tuossa ulkona päivittäin. Istuskelen varjon alla sohvalla tai pyydän naapurista kaverin kylään kahville. Vaikka meidän piha ei ole suuri, niin saan siinä kiintiöni puutarhanlaitosta. Mikään ei tunnu mukavammalta kuin se, että voi istua omalla pihalla ja nauttia ulkoilmasta kahvikupposen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *