Kategoriat
Lifestyle

Pikkubussi tai valtamerilaiva? Millainen auto sopii isommalle perheelle?

7-paikkainen Seat Alhambra ja perhe mahtuu kyytiin

Hahaa, siinäpä hauskuutta kerrakseen. Meillä on ollut nyt vuoden verran tuollainen 7-paikkainen auto, sillä tarvitsimme lisää tilaa. Täällä varmaan tiedättekin, että meillä on kaksi keskikoista/suurta koiraa ja kolme lasta. Viimeiset vuodet meillä on ollut monenlaista farmariautoa ja ennen tätä viimeisintä ajelimme Honda CR-V:tä, joka oli mun suuri suosikki. Se on siis kaupunkimaasturi, eli juuri sopivasti vähän korkeampi ja suurempi auto, olematta kuitenkaan pakettiautomainen tai mikään laiva. CR-V:tä on edelleen ikävä, eikä tämä Seat ole mun suosikkini mutta tiloiltaan tämä on Hondaa reilusti suurempi, sillä tähän mahtuu 7 ihmistä ja sen lisäksi vielä jää tavaratilaa. Meillä kaksi takimmaista penkkiä on taitettuna alas, jolloin takatilasta tulee kahdelle koiralle todella hyvä! Tällä autolla tehdään kaikki mökkireissut ja muut ajelut joissa on koko perhe yhtä aikaa kyydissä ja nyt mahtuu laukutkin kyytiin. Hondassa niitä tungetiin sitten jalkatiloihin ym. Tällä hetkellä auton valintaa ohjaa siis pitkälti käytännöllisyys eikä tyyli.

Mun must-jutut autossa

 

Mukiteline

Mitä itse haluan autolta, on ihan ehdottomasti kunnon mukitelineet. Ei sellaiset vedettävät, räpsytinreunaiset ja heiluvat telineet vaan joku pysyvä kolo/paikka jonne mahtuu vähintään kaksi mukia. Lähden melkein aina aamuisin posliinisen take-away kahvimukin kanssa yliopistolle tai muihin menoihin ja pitkillä matkoilla tykkään pitää juotavaa lähellä. Ilman vakaata telinettä ei hyvä heilu, ellen saa aamukahviani. Mun miehen Audissa on esimerkiksi ihan onneton teline, juuri sellainen heppoinen johon ei uskaltaisi pahvimukia laittaa puristumaan.

ISOFIX-kiinnikkeet

Kun lapsista vielä kaksi tarvitsee erillisen istuimen, en lähtisi hommaan enää turvavöillä. Isofix-kiinnikkeet ja telakoiden tai istuimien siirto autosta toiseen on lastenleikkiä noilla ja minun mielestä niillä saa istuimetkin paljon tiukemmin ja paremmin paikoilleen. Turvallista, helppoa mutkatonta. Seatissa on Isofixit koko takarivillä ja sinne mahtuisi hyvin kolme turvaistuinta.

Automaattivaihteet

Tässä nykyisessä meillä on manuaali ja on taas ihan mahdoton ikävä automaattivaihteita. Syy tähän on yksinkertainen. Ajan paljon lyhyttä matkaa kaupungissa ja vaihteiden vaihto vie aikaa kahvinjuonnilta. Ymmärrän kyllä, että valoissa pääsee manuualilla kivasti itse säätelemään kiihtymisnopeutta mutta se ei meikäläisen laivalla ja lastilla ole etusijalla. Hitaampi ja itsestäänhoituva kiihdytys automaalilla takaa sen että toisella kädellä voi siemaista sitä kahvia, jopa valoissa ja jarruttaessa. Seuraavaan autoon tämä takaisin!

Ei 10 vuotta vanhempaa ja musta väri plussaa

Meillä ei ole ollut ikinä kokonaan uutta autoa vaan olla aina ostettu käytetty. Autoa vaihdetaan kun tarve vaatii tai edellinen alkaa käydä vanhaksi. Vaikka kuinka haaveilen ihan uudesta ja tilatusta autosta, laskee niissä arvo niin älyttömän nopeasti. Jo vähän käytetyn saa ihan eri hinnalla kuin uuden. Minusta olisi ihanaa jos auto olisi 1-5 vuotta vanha eli vielä suhteellisen uusi mutta toisaalta kunnon määrittää enemmänkin kilometrit ja se miten autoa huollettu. Naisena pidätän oikeuden myös siihen, että voin valita auton värin perusteella. Musta auto on minusta ainoa oikea, noin sävysilmän puolesta ja nykyinen harmaanruskea ei vaan tunnu omalta.

Vähän korkeampi malli ja suurempi koko

Mulle tällä hetkellä kelpaavia autoja olisi esimerkiksi BMW X5, josta olen haaveillut jo kymmenen vuotta tai moni muu kaupunkimaasturi mutta isommissa autoissa on aina valitettavan iso hintalappukin, etenkin jos katsoo suht tuoretta autoa. Jos perhe olisi pieni, niin silloin haluaisin sähköauton. Mun isällä on BMW i3 sähköauto ja se on ihan mahtava. Nykyisin noita latauspisteitäkin on todella hyvin. Isä ajaa autolla ihan huoletta jopa Oulusta Helsinkiin, sillä nykyään tuo latauskin hoituu pika-asemilla suht nopeasti. Sähköauto näihin kaupunkiajoihin olisi todella kiva ja vielä ekologinen valinta. Sellainen kiinnostaa tulevaisuudessa, ehdottomasti.

Millaista autoa teidän perhe ajelee ja millä kokoonpanolla? Millainen olisi sinun unelmien auto?

9 vastausta aiheeseen “Pikkubussi tai valtamerilaiva? Millainen auto sopii isommalle perheelle?”

Ikinä en oo kommentoinut mut nyt oli jo pakko kun heräs mielenkiinto että millaisen auton haluaisit ja kas kummaa meidän pihassa seisoo juuri sellainen: BMW X5 väriltään musta xD

Autossa matkustelee itseni lisäksi kolme lasta joista kaksi istuimissa sekä takakontissa matkustelee kaksi metsästyskoiraa ja toisinaan mieskin eksyy etupenkille istumaan. Kolmannen lapsen myötä vaihdettiin kyseiseen autoon enkä tyytyväisempi voisi olla, suosittelen ??
Ihanaa kesää teille!

Peukuttaisin jos kommenteista voisi tykätä! Ihana auto teillä, just tuo mullekin kelpaisi! Kiva kuulla, että siihen mahtuisi juuri samankokoinen porukka. Seatissa vaan on optio isompaankin perheeseen 😀

Meillä farmari Mercedes Benz, E-malli. Kolme lasta (12,11,9) ja kaksi isohkoa koiraa. Pienempi ei oikeestaan toimis.
Silloin kun kaikki kolme olivat alle 3-vuotiaita ja istuimissa, mahtuivat lapset hyvin kuitenkin muhkuine istuimineen takapenkille.
Juuri tehtiin viikonloppulomareissu kaikki 5 henkilöä ja koirat. Ja mahduttiin erinomaisesti: koirat ja kaikki tavarat kontissa!
Ja kunnon mukitelinekin on 😉
Haaveilen kuitenkin sähköisestä / hybridi versiosta 🙂

Kiva kun kommentoit! Oon kans joskus katsellut E-mallin mersuja mut se ei oo mun merkki. Mies tykkäisi meillä juuri tuosta! Ne vaikuttaa tilavilta kyllä just noiden istuimienkin kanssa ja se on plussaa ja sit kun lapset kasvaa on jalkatilakin tärkeä.

Meillä Citroen Grand Picasso vm -14. Haettiin Ruotsista. Tässä kolme erillistä isofix istuinta takana. Ei ehkä maailman nätein menopeli, mut näistä 7 paikkaisista ihan ok. Automaatti ehdoton enkä ottaisi manuaalia enää juuri kätevyyden takia. Lapset -10, -12 ja -18. Kaksi lasta isofixeissä.

Kaikkee kivaa, mm. kattoikkuna ja etupenkkien selkähierojat ja repsikan nouseva jalkatuki tuovat autolle mukavaa plussaa. Pienenä naisena tykkään ajaa korkeammalta autoa, mikä tässä tila-autossa toteutuu. Unelma-auto joku katumaasturi, toi bemari kelpais mullekkin :D!

Toi Grand Picasso on kyllä monen kehuma, kun puhutaan 7-paikkaisista just noiden erillisten penkkin ja tilantunnun vuoksi. Varmasti hyvä auto!

Hei,
minä taas en suostunut tinkimään tyylistä… siksi nimenomaan minä hylkäsin kaikki tila-autot jotka eivät vain iske. Miehelle olisi käynyt sellainenkin. Tosin neljän lapsen kanssa se tilakin on jo suhteellista, viimeisin penkki on jokatapauksessa kiinni takalasissa. Me ajelemme vielä muutaman vuoden vanhemmalla Volvon XC90 maasturilla (jota pidän myös kohtuullisen turvallisena valintana), ja kakkosautona on sitten pienempi ja uudempi Volvo. Kun teinit tuosta vähän kasvavat, ja 5 paikkaa riittää, tuon isomman auton voi vaihtaa farmariin. En vielä tiedä mihin ja millaiseen, monenlaista autoa on tässä taloudessa kokeiltu. Myös Bemari on ollut alla. Tilojen puolesta se ei mielestäni kyllä ole kärkipäässä ollenkaan – muiden ominaisuuksien kautta kyllä :): Eikä Bemarista ollut vaihtaminen tila-autoon. Siksikin se Volvo muutaman mutkan kautta :).
Sanna

Moikka Anna !:) meillä oli kolmen lapsen kanssa Citroën grand picasso, mikä oli aivan huippu peli hinta -laatusuhteeltaan. Nyt odotan vielä kaksosia lisäksi ja hankittiin V Mersu, alkaa 7 henkilön, kaksostenrattaiden ja 3 isofix istuimen + perus kauppatavarat yms, mökkireissukamojen kannalta olemaan aika vähissä vähänkään siedettävät vaihtoehdot ? Tossa jää vielä 7 oman penkin jälkeen tilaa kyseisille tavaroille takakonttiin.

Kuulostaa tosi hyvältä ja se, että koko perhe mahtuu sehän on se tärkein juttu. Onpa ihanan kuuloista odottaa kaksosia vielä kolmen muksun perään, ihanaa odotusaikaa teille! <3

Kommentit on suljettu.