Kategoriat
Matkustus

Kesälomareissu Tukholmaan m/s Silja Serenadella 20.-22.7.2018

Tyytyväinen poppoo palasi Tukholmasta

Täällä ollaan taas kotisohvalla kirjoittamassa, mielettömän mukavan Tukholman reissun päätteeksi. Me lähdettiin siis perjantailähdöllä kohti Tukholmaa ja vietettiin siellä helteinen lauantai. Hytiksi oltiin varattu jälleen commodore-hytti (ilman parveketta) johon meidän poppoo mahtuu oikein hyvin. Sain Instagramin tarinoissa kysymyksiä common hinnasta ja onhan se tosiaan muita hyttejä hieman kalliimpi mutta hinta riippuu monesta asiasta. Meidän löytämä paras tarjous oli viime tammikuun 455€ (lauantailähdöllä) mutta kerran näin commodore-hytin ”Parempi hytti, samalla rahalla”-tarjouksessa vähän yli kolmella sadalla. Se on jo vähemmän kuin DeLuxe-hytin tavallinen hinta, joten tarjous oli todella hyvä. Yleensä hytti maksaa 500 eurosta ylöspäin mutta siihen kuuluu monia etuuksia. Loungen välipalat, mahdollisuus varata oma saunavuoro, aamiainen fine dining ravintolassa, drinkkilippuja laivan ravintoloihin (ei pelkkiä alennuslippuja vaan rahan arvoiset liput), oma check-in-tiski sekä 30min aikaisemmin alkava laivaannousu ja mahdollisuus käyttää hyttipalvelua. Kun välipalat kuuluu hintaan, tasoittaa se hintaeroa hieman muihin hytteihin ja parasta on toki se palvelu mitä commodoressa saa. Siellä reissaaminen tuo ihanan ripauksen luksusta arkeen!

Saatiin näitä yhteensä 5 kpl. Aikuisille 7 euron liput ja lapsille 4.90 euron arvoiset liput.

Laivan kesätarjonta ja missä syötiin

Nyt kesällä laivalla oli tavallista enemmän leikkitilaa, sillä kokoustilat oli muutettu Summer Centeriksi, jossa oli mm. pomppulinna ja PS4-pelejä. Meidän lapsista kiipeilytelineet oli kuin HopLopissa ja tällä reissulla ei käytykään SiljaLandissa ollenkaan vaan leikittiin molempina päivinä tuolla kesäleikkipaikassa. Myös kannelle tehty kesäleikkipaikka testattiin niin aamupäivän kuin illan leikeissä, samalla kun käytiin ihailemassa maisemia.

Ruokapuolella syötiin ensimmäistä kertaa päivällinen Tavolàtassa, joka on italialainen ravintola. Sinne ei mennä ihan heti uudestaan, sillä meidän lapsista ei oikein ollut kolmen ruokalajin illallisen odottajiksi. Vähän yllättävää kyllä, se oli meillä perheen vanhin lapsi joka kiukutteli tuon ruokailun ihan kunnolla. Seuraavan päivän ruoka buffetissa meni paremmin, joskin se on aina omille korville aika kuumottavaa. Taistele, jotta saat syödäksesi on aina aika ahdistava kokemus ja ruuhka-aikaa ei oikein voi välttää kun ruoat menee siellä niin nopeasti. Jos joku pelastaa koko aterian ja kokemuksen, niin se on jäätelökone.

Tavolàtan ruoat ensimmäisenä iltana:

Grande Buffetissa minun annos (buffetpöydän tunnustukset instassa) ja lapsen jälkkäri.

Aamupalakuvia Bon Vivant ravintolasta:

Nyt muutaman risteilyn kokemuksella, ollaan huomattu että Serenadella on ollut vähän mukavampaa kuin Symphonylla. Etenkin loungen tarjonta on ollut siellä kattavampi ja sen vuoksi on tuntunut, että on saanut rahoille vastinetta. Meillä on seuraava reissu tulossa syyskuun lopussa ja silloin testataan Junior-sviitti. Kun laiva tyhjentyi tänään niin käytiin tytön kanssa kiertämässä kolme kerrosta erilaisia hyttejä. Nyt ollaan nähty laivan hienoimmat hytit saunoineen ja poreammeineen ja päästy arvioimaan miten meidän poppoo mahtuisi mihinkin. Tuo laivasta lähtö on helppo hyödyntää siihen, että pääsee kurkistamaan minkälaisia hyttejä laiva sisältää. Seuraavaa reissua odottaessa!

Yksi vastaus aiheeseen “Kesälomareissu Tukholmaan m/s Silja Serenadella 20.-22.7.2018”

Hei,
mukava lukea Tukholman kuulumisia, mekin lähdemme ylihuomenna ”valkoisella laivalla” käymään naapurissa. Meillä on tosin auto mukana kuten lähes aina, ja olemme maissa yön yli. Se antaa vähän vapautta vaikka toisaalta ehkä ihan ydinkeskustan sulkeekin pois. Tukholman reissuja on kuitenkin takana niin monta, että etenkin lasten kanssa keskustasta pois suuntaminen on toisaalta ihan hyvä vaihtoehto. Shoppailu lasten kanssa on kaikkein helpointa Järfallan maisemissa :). Nälkäiset voi ruokkia läheisessä Ikeassa ja taas jaksaa kiertää.
Sanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *