Yhteistyössä CocoVi
CocoVin sivuille on avattu uusi reseptiosio josta löytyy hurja määrä reseptejä niin alkuruoista, pääruokiin ja jälkkäreihin. Kookosöljy-yhteistyön merkeissä sain vapaat kädet keksiä sinne oman reseptin joka sisältäisi kylmäpuristettua luomu kookosöljyä. Se onkin mun ruokavaliossa tuttu tuote ja ajattelin että kaurapuuro raejuustolla, öljysilmällä ja hedelmäsoseella olisi vähän simppeli aivan kuten smoothiereseptit joissa tapaan kookosöljyä käyttää.
Kookosöljy soveltuu nimittäin paistamiseen aivan loistavasti ja noiden simppelien ruokien lisäksi se toimii paistinrasvana ruoanlaitossa todella hyvin. Kookosöljyllä on korkea lämmönsietokyky joten se ei ala helposti käryämään. Monissa muissa kasviöljyissä (kuten rypsiöljy) syntyy kuumennettaessa transrasvoja, lisäksi paistaminen tuhoaa öljyn antioksidantit ja hapettaa öljyn muuttaen sen kemiallisen rakenteen. Kookosöljyn erinomainen puoli on että, kuumennettaessa se pysyy vakaana ja säilyttää monet hyvistä ominaisuuksistaan (wikipedia).
Tästä syystä päädyin reseptiin joka on pienillä variaatioilla meidän perheen suosikkiruokia eli broileririsotto. Välillä teen sen valkoviiniin ja laitan paljon erilaisia sipuleita. Joskus liemenä toimii kasvisliemi ja joskus ananas- tai appelsiinimehu. Vihanneksia ja mausteita vaihtelemalla saa myöskin risotosta aina vähän erilaista. Tässä reseptissä sekä vihannekset että broileri ovat kuullotettu runsaassa kookosöljyssä! Mausteena on tuoretta ananasta ja liemenä ananasmehua ja kanalientä 50/50. Suosittelen kokeilemaan! Resepti on sekä gluteeniton että maidoton. Aineksista valmistuu noin 6 annosta.
BROILERI ANANAS RISOTTO
450g broilerin rintafileitä suikaloituna
4dl risottoriisiä
2-3 rkl CocoVi kookosöljyä
3 kevätsipulia varsineen
1 punainen paprika
1/2 keltainen chili
6dl ananasmehua
6dl kanalientä
tuoretta ananasta
CocoVi Kalaharin suolaa
korianteria ja kurkumaa
Pilko paprika, chili ja kevätsipulit pieneksi. Kuumenna kasari ja lisää sinne 2rkl CocoVi kookosöljyä ja kuullota vihannekset. Leikkaa samalla broilerinfileet suikaleiksi ja laita kasariin vihannesten joukkoon. Tässä vaiheessa voit lisätä broilerinpaistamiseen 1rkl kookosöljyä.
Kun broilerisuikaleet paistuvat, valmista kanaliemi kiehauttamalla vesi vedenkeittimessä ja sekoittamalla siihen kanaliemikuutio. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota hetki sekoittaen. Kaada joukkoon kanalientä ja ananasmehua vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää liemi ja mehu pienissä erissä aina niin, että edellinen neste on imeytynyt. Sekoita välillä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä (kestää noin 20min).
Mausta kurkumalla, Kalaharin suolalla, tuoreella ananaksella sekä lopuksi korianterilla ja kevätsipulista silputulla varrella.
Jos uskaltaa niin chiliä voi käyttää reilumminkin, mutta lapsiperheen ruokana ja mammarina laitoin vain puolikkaan keltaisen chilin ja poistin siitäkin siemenet. Silti mulla tuli syödessä muka kuuma 😉 Ananasmehu taittaa kuitenkin sopivasti chilin tulisuuden ja yhdessä kookosöljyn ja tuoreen ananaksen kanssa risotosta tulee aavistuksen eksoottinen.
Mun reseptin löytää nyt siis myös osoitteesta *Broileri-Ananas-Risotto* ja samasta paikasta voit käydä selailemassa muitakin kookosöljyä tai superfoodeja sisältäviä reseptejä. Jokainen voi lisätä sivuille myös omia suosikkejaan ja jos käyt nyt luomassa sivuille reseptin niin saat postitse ilmaisen SuperSnack patukan! Omaa reseptiä luomaan pääset TÄSTÄ.