Kategoriat
Yleinen

Kotisiivouskokeilu

SAMSUNG CSC

Me palkattiin viime syksynä siivousfirma, josta meillä kävi siivooja kahden viikon välein. En olekaan kertonut tarinaa siitä kuinka siinä lopulta kävi. Noh, kun päätettiin hankkia siivooja niin selasin netistä firmoja ja yritin googletella kokemuksia. En kuitenkaan löytänyt yhtään selvää suositusta luotettavasta lähteestä eli keneltäkään kenet tuntisin, joten valinta piti tehdä hiukan hakuammunnalla. Yhdestä siivousfirmasta tuli sitten meille ihminen käymään ja heti ensimmäisellä käynnillä haluttiin tehdä siivoussopimus. Yritin kysyä mahdollisuutta koesiivoukseen, mutta sopimus oli kuulema molempien turvaksi, joten teimme sopimuksen.

Ensimmäinen kerta tuli ja meille tuli siivooja ja olimme valmistautuneet huolellisesti siivoamalla käyttötavarat pois tieltä jne. Olimme aamusta hetken paikalla ja sitten lähdimme ”asioille” pois pyörimästä jaloista. Kun ajeltiin kotiin näin tien päältä ikkunasta, että siivooja nojaili keittiön työtasoon ja oli kännykällä. Kun ajettiin pihaan, hän meni nopeasti siivoamaan portaita. Amos oli nukahtanut autoon ja kannoin nukkuvan pojan nopeasti sänkyyn ja juoksin pissalle kun oli hätä. Yläkerran vessaan päästessä siellä oli siivoojan meikkipussi ja suoritusrauta. Hiukan ihmeellistä ajattelin ja siivooja kävikin ne nopeasti keräämässä kassiinsa meidän tullessa kotiin hiukan sovittua aikaisemmin. Kännykällekin hän oli löytänyt meidän laturin mikä oli minun mielestäni vähän erikoista, ei kuitenkaan niin erikoista kuin se suoristusrauta 🙂

Noh, ei siinä mitään ajattelin ja koska muutama sovittu juttu jäi siivouksessa tekemättä soitin kuitenkin firmaan näistä puutteista ja kyselin samalla mikähän oli meikkipussin ja suoristusraudan agenda. Laittautuakin meillä saa siivouksen jälkeen mutta ihmettelin miksi ne oli kuskattu juuri yläkerran kylpyhuoneeseen saakka nimenomaan silloin kun me ei olla paikalla, eikä siivouksen päätteeksi jos haluaa freesiytyä ennen lähtöä. Johtaja korosti että työaika on työaikaa eikä meidän viiden tunnin aika sisällä pitkää ruokataukoa, vaan jonkun paussin välipalaa varten. Hän jutteli myös meidän siivoojan kanssa ja hän ei kuulema ollut laittautunut täällä työajalla, seuraavalla kerralla siivooja tuli kuitenkin edellisenä iltana kipeäksi ja perui tulonsa ja saimme tänne venksaluksen jälkeen sovittua tuuraajan. Tuuraaja kävi sitä seuraavallakin kerralla ja nämä sujuivat ihan kohtuullisesti, meidän aika vain ei sopinut kyseiselle siivojalle ja jäimme odottamaan että kolmannesta henkilöstä tulisi meidän vakkarisiivooja.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Vakiosiivooja löytyi sitten ja saimme tänne kolmannen siivoojan muutaman kuukauden sisään. Toki tämä vaihtuminen oli myös meille vähän stressaavaa sillä sai aina aloittaa alusta sen kanssa että kohde on siivoojalle uusi. Sitten kun tämä kolmas siivooja oli meillä ensimmäistä kertaa niin lähdimme jälleen pois jaloista. Kotiin palatessa tuntia ennen loppumisaikaa hän istuskeli meidän ruokapöydän ääressä, hörppi kahvia ja luki jotain kirjaa tai kalenteria. Piti ruokataukoa kuulema. Tämä se musta olikin vähän erikoista, että meidän kahveista keitetään meidän keittimellä kahvit, varsinkin kun asiasta ei ollut ollut mitään puhetta. Tuntui erikoiselta että siivooja on kuin kotonaan, vähän sillä tavalla kuin että meillä olisi mitään yksityisyyttä. En tiedä kuuluiko kahvimaitokin kaapista mukaan, en kysynyt. Aamuisen puhtaan keittimen sijaan meille jäi sitten siivouksen päätteeksi pannunpohjakahvit, muhat ja likainen keitin. Sanoin asiasta suoraan, että kahvinkeitosta olisi voinut kysyä etukäteen ja siivooja olikin hämillään että eikö siitä ollut tullut aiemmin puhetta. Vastasin että ei ja samaan hengenvetoon hän kysyi lupaa onko se jatkossa ok. On joo, mitäs muutakaan siihen kehtasi vastata 😀 Soitin taas firmaan ja kerroin sinne taas muutamasta jutusta jotka oli jäänyt tekemättä ja sitten tosiaan tästä kahvinkeitosta. Firmalla oli aina selitys kaikkeen ja nytkin sain vastaukseksi vain että ”No, te ette varmaan ollut enää kotona siinä vaiheessa kun kahvihammasta alkoi kolottamaan”.

SAMSUNG CSC

Moni pieni harmitus ja lähinnä luottamuksenpuute sai meidät tekemään päätöksen, että irtisanotaan siivoussopimus. Siinä oli kuukauden irtisanomisaika ja viimeinen kerta oli uutena vuotena. Koin että tämän yrityksen kanssa meillä ei syntynyt luottamuksellista suhdetta ja joka kerta jäin vähän miettimään jotain. Voi olla että meidän sopimusajalle sattui monta inhimillistä pientä juttua jotka antoivat aiheetta tällaisen olon mikä minulle tuli tai sitten intuitioni jo ensimmäisen kerran jälkeen oli oikeassa ja tämä oli hyvä päätös. Annoin omasta mielestäni kuitenkin monta mahdollisuutta ja asiallisesti keskusteltiin kaikesta.

Voi myös olla että meidän toiveet olivat epärealistisia ja viiden tunnin siivousaikaan olisi pitänyt tarjota ruokatauko ja kahvit, mutta minua se harmitti sillä sain monesti kuulla että viisi tuntia on meillä liian lyhyt aika, 5,5 tuntia olisi sopivampi. Itse kuitenkin halusin että mielummin jotain jäisi pois kuin aika pitenisi sillä tuo viisi tuntia on se aika kun esikoinen on koulussa. Koin myös ristiriitaisena sen, ettei aika riitä kun en ollut varma käytettiinkö se tehokkaasti jos me ei oltu kotona.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nyt me ollaan sitten ilman siivoojaa ja ilman Roombaa sillä sekin oli yhteistyötä varten vain lainassa ja piti palauttaa 🙁 Tavallinen imuri on laulanut tuttuun tapaan ja vielä toistaiseksi kun ei ole ollut koulukiireitä niin on ollut aikaa siivota. Mulle se suurin haaste on se, että mulla ei ole omaa aikaa siivota kunnolla niin että perhe olisi pois jaloista. On niin paljon helpompaa siivota silloin kun muut eivät ole kotona! Amos on vielä niin pieni että se menee aina vessaharjoilla leikkimään jos ovi on auki, eikä tuoleja voi nostella pöydille jne. Hän ehtii sotkea sitä mukaan kun minä siivoan 🙂 Eilen vein lapset mummolaan ihan tällä ajatuksella ja siivosinkin viisi tuntia sitten yksin ja tunnin vielä miehen avustuksella joten ei kai täällä hullummalta näytä nytkään. Tämän postauksen kuvat on tänään napsittu 🙂

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nyt mennään sitten omin voimin, vai olisiko teillä suosituksia? 🙂 Entä onko muilla minkälaisia tarinoita siivouspalveluista?

SAMSUNG CSC

52 vastausta aiheeseen “Kotisiivouskokeilu”

Isyyspakkaus-Tommi kertoi juuri kokemuksiaan siivousfirmoista! Käyhän tutustumassa 🙂

Meillä käy siivooja, johon ollaan kyllä tyytyväisiä. Kerran kuussa vain kylläkin.

Tuota tuoretta postausta en ollutkaan lukenut ennen kuin nyt mutta luin Tommin blogista aiemmin sen kun eivät olleet tyytyväisiä ja vaihtoivat firmaa ja etsivät uutta. Vähän jäi kuitenkin tyhjäksi tuo uusi postaus kun ei ollut sen tarkemmin infoa mistään miten siivous sujuu, mitä siihen kuuluu jne. Tommi oli selvästi sopinut etukäteen jo firman kanssa että tekee kaupallisen yhteistyön blogiin 😀 Toki kokemus voi olla silti hyvä, jäin kuitenkin vähän pohtimaan vielä.

Kiva kuulla että te ootte löytäneet hyvän firman! 🙂

Moi Anna!?

Itsekin olen monesti miettinyt siistijää kotiimme, mutta aina tullut siihen tulokseen, teenkö itse parempaa jälkeä nopeammin (en toki yleistä, että jokainen
siivooja tekosi ”vähän sinnepäin” ?).
Meilläkin tilaa löytyy kahdesta kerroksesta ja nyt olen tehnyt ratkaisun: siivoan
Yläkerran + vaihdan petivaatteet yhtenä päivänä.
Alakerrasta keittiötä, khh ym.toisina päivinä, eli ei tule siivousressiä arjen lapsiperhehulinassa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Mattoja en vie joka viikko ulos, sekin säästää aikaa.
Tsemppiä arjen pyöritykseen!???

Heippa! Olen käyttänyt muutaman kerran samaa siivousfirmaa. Ensimmäisen kerran remontin jälkeiseen suursiivoukseen ja toisen kerran muuten vaan suursiivoukseen. Molemmilla kerroilla olen ollut todella tyytyväinen! Säännöllisestä kotisiivouksesta minulla ei ole kokemusta, mutta jos sitä harkitsisin tämä firma olisi ensimmäinen vaihtoehto, josta kysyisin (aikaisempien kokemuksien perusteella) Kts. http://www.kotisiivous.fi.

Me ollaan käytetty Sivexiä ja ollaan oltu tyytyväisiä firmaan, samoin tuttavaperhe oli heihin tyytyväinen.

Siis ihan uskomattoman kuuloista touhua tuo mitä kirjoitit. Olen itse pienessä siivousfirmassa töissä ja teemme paljon kotisiivouksia. Ikinä…siis EI IKINÄ ole tullut edes mieleenkään alkaa keittämään asiakkaan keittimellä kahvia tai mitään muutakaan asiaan kuulumatonta alkaa touhuamaan. Joskus asiakas saattaa itse ”tarjoutua” keittämään kahvit ja toki silloin juodaan jos aikataulu antaa myöten:o) Jos yksin tekee esim.tuollaisen 5h siivouksen niin pieni oma evästauko siihen kuuluu ja silloin onkin eväät mukana.Harmi vain tämä firma on teidän kodista monen sadan km päässä, mutta varmasti sieltäpäin löytyy luotettava firma/henkilö siihen hommaan.Muuten oisinkin suositellut meitä;o) Luottamus näissäkin hommissa on kaiken A ja O.

Harmi! Jos vielä otetaan niin haluaisin juuri sellaisen jonka kanssa sujuu mutkitta niin ettei tarvitse mietiskellä mitään 🙂

Kotisiivojalla on tauko viiden tunnin aikana (kuten tiesit). Hän saa silloin ottaa rennosti ja lukea vaikka kirjaa ja istua teidän ruokapöydän ääressä. Se että hän pitää tauon tunti ennen teidän kodin siivousajan loppumista on hänen henkilökohtainen valintansa. Siivoojat saavat keittää kahvia siivouskohteissa, mutta pitäisi ehkä kysyä asunnon omistajalta tarjoaako hän kavit vain pitääkö tykötarpeet tuoda itse. Totta kai hän siivoaa tauostaan aiheutuneet sotkut.

Jos teidän siivousaikanne on liian lyhyt siivousmääräälle, ei ole mahdollista, että kaikki saataisiin siivottua. Tässä vaiheessa pitäisi ehkä itse miettiä mitä haluaisit vähentään, että viisi tuntia olisi riittävä aika siivoukselta. Toisaalta jos siivousaikaa ei voi pidentää, mutta haluat kaikki jutut siivottua, en ymmärrä miksi siivous firmasta ei tarjottu kahta siivojaa 2tunniksi ja 45minuutiksi.

Olihan tuossa teillä aika paljon huonoa tuuria ja kommunikaatio ongelmia. Suosittelen kokeilemaan jotain toista siivousfirmaa pienen tauon jälkeen.

Meillä oli siis yhteisymmärryksessä sovittu mitä ehtii viidessä tunnissa ja jos niistä jäi jotain tekemättä tai tehtiin todella huonosti niin silloin vain annoin palautetta. Koin vähän painostavana että aikaa olisi haluttu lisää jotta voivat tehdä enemmän/paremmin, tarjosinkin mitä saa jättää pois jos viisi tuntia ei riitä. Itse ehdin kyllä kaiken sen mikä sopimuksessa oli tehdä viidessä tunnissa hyvinkin.

Toki tauon aikana saa tehdä mitä haluaa mutta työkohde on musta työkohde. Ei siellä välttämättä kuulu olla kuin kotonaan, keittää kahvia ja kihartaa tukkaa. Minun mielestäni viiden tunnin työaika useimmissa ammateissa käsittää noin 10 minuutin kahvitauon, ei puolen tunnin ruokataukoa. Kahvinkeitosta asiakkaan keittimellä voi olla eri mieltä ehkä joku toinen siivousalalla olija? Ainakin itse kuulin jälkikäteen.

Mutta oikeassa olet, paljon oli varmasti huonoa tuuria. Sen vuoksi kirjoitinkin mainitsematta firman nimeä, sillä en tarkoita että firma olisi huono. Oma kokemukseni vaan oli tällainen 🙂

Siis ei ole totta tuo siivousfirma. Todella huonoa palvelua!

Mutta siis, saithan Roomban testauksesta hyvän korvauksen? Toivottavasti, sillä kun näin sen sinulla ensimmäisen kerran laitteen, innostuin ja perehdyin siihen. Ostin Roomban kotiin ja olen kehunut sitä ympäriinsä. Lopputulos on 4 Roombaa ostettu ja viides sukulaiseni harkitsee. Että on näillä blogiyhteistöillä merkitystä yrityksille !

Sain ilman muuta palkkion ja voi olla että hankin sen omaksi vielä, mutta se ei tullut kaupan päälle kun on niin arvokas. Kyllä blogiyhteistyö on varmasti yrityksille kannattavaa! 🙂

Mun mielestä kans toi sun kertoma kuulosti lähinnä oudolle ja olisin myös antanut palautetta ja irtisanonut sopimuksen. Toivottavasti löydätte vielä hyvän siivoojan!

Meillä käy Stella kotipalveluista (aiemmin Kodinavux) siivoja 2xkk ja käynyt jo kohta 10v. Olemme olleet tyytyväisiä ja sijainen on aina löytynyt, jos sellaista on tarvittu. Kodinhoitajat ovat vaihdelleet omasta pyynnöstä aina silloin tällöin, mutta myös firman puolesta on joskus jouduttu vaihtamaan kodinhoitajaa. Yhteensä eri kodginhoitajjia on ollut n. 10v aikana 5 eri henkilöä.

Luin jutun melkein kokonaan mutta minulla on nyt kiire joten laitan nopeasti kommentin. Suosittelen kysymään paikallisesta 4H-yhdistyksestä onko heillä nuoria siivoamaan kotia. Mikäli kyseinen 4H yhdistys välittää siivoavia nuoria niin he ovat hyvin luotettavia, ahkeria ja asiaan koulutettuja. Lisäksi työllistät nuoren, eli kannattaa ottaa selvää tästäkin vaihtoehdosta.

Meillä kävi muutaman vuoden erääseen ketjuun kuuluva yritys. Hyvää oli se, että siivoojia oli useita, joten he eivät viipyneet useita tunteja. Jos tuli sanomista jostain asiasta, he kävivät korjaamassa asian.

Yrittäjä oli erittäin mukava ja ahkera, mutta jossain vaiheessa siivouksen taso laski. Ehkä palkkatyöntekijöillä ei ollut tarpeeksi motivaatiota. Esim. saunaa ei pesty, vaikka olisi pitänyt. Lapsi kaatoi keittiönlattialle jugurtin, jonka pyyhki huonosti pois. En viitsinyt siivota tahraa kunnolla, koska siivoojat oli tulossa seuraavana päivänä. No, siellähän se tahra oli ”siivouksen” jälkeenkin.

Nyt siivoamme itse. Teini-ikäiselle maksamme välillä, jos tekee ylimääräistä. Suuri apu oli siivoojista, kun lapset oli pieniä. On vaan aika vaikea löytää hyvää siivoojaa. Usein heillä on aikataulut niin tiukkoja, ettei kunnon jälkeä ehdi tekemään. Ja valitettavasti työmoraali ei aina kaikilla ole paras mahdollinen, tämän huomasimme myös rakennusmiehissä, kun rakensimme oman talon.

Todella erikoista toimintaa..
Itse kun työskentelin siivousfirmassa niin yleensä isommat kohteet siivosimme kahden ihmisen voimin 🙂 Ja ruokataukoa ei todellakaan pidetty asiakkaiden kotona vaan jossain muualla. Mutta missään kohteissa emme olleet 5 h kun kahdestaan hommat hoituivat nopeammin..
Toivottavasti löydätte sopivan siivousfirman!

Itsellä ei ole kokemuksia siivoojista muutoin kun firman kautta, mutta oon muutaman kerran miettinyt ns. kevätsiivouksen teettämistä (ikkunanpesut, luuttuamiset yms.) Aika ”silmiä avaavaa” oli lukea tätä teidän kokemusta. Eniten ihmettelin noiden suoristusrautajuttujen lisäks tuota kahvinkeittoepisodia. Joku ylempänä kommentoikin ettei ilman lupaa saisi keitellä kahveja, joku toinen taas että se kuuluu asiaan. Itse kuitenkin näin asiakkaan näkökulmasta koen että tuosta kahvinkeitosta ym. tavaroiden lainaamisesta täytyis saada tieto etukäteen, jos se on käytäntö. Jos taas siivoojan kuitenkin ehtii nähdä, vaikkei siivouksen aikana paikalla olisikaan, niin kohteliasta olisi kyllä kysyä saako kahvia mahdollisesti keittää. Ja jos siivoojan näkee vasta kun kahvit on jo keitetty niin kohteliasta olis siinäkin tilanteessa mainita vaikka että ”Keitin kahvit, toivottavasti ei haittaa?”. Nykypäivänä kyllä tuntuu yhä enenevissä määrin että trendinä on ”mikä ei ole erikseen kielletty, on sallittu”. Käytöstavoista viis.

Tosi tökeröä käytöstä siivoojalta. Itse tein aikoinaan kotisiivouksia, eikä mieleenkään olisi tullut käyttää asiakkaan omaisuutta omiin tarpeisiin kysymättä (laturi, kahvinkeitin), enkä olisi kyllä ehkä kehdannut kysyäkkään. Kahvin käyttäminen ilman asiakkaan lupaa on mun mielestä varastamista. Jos otatte uuden siivoojan, kannattaa ennen sopimusta kertoa näistä huonoista kokemuksista, niin ehkä vältytte jatkossa samanlaiselta käytökseltä.

Koti on aina koti ja sitä pitäisi kunnioittaa!

Siivoojien toiminta kuulostaa kertomuksesi perusteella kummalliselta ja epäammattimaiselta. Mitä tulee siivousaikaan, niin tein opiskeluaikoina kotisiivousta ja minulla oli eräskin omakotitalo siivottavana, jossa oli neljä kylppäriä. Siivousaika oli neljä tuntia. Tuo viiden tunnin siivousaika kuulostaa varsin kohtuulliselta huonemäärään suhteutettuna. Toki siivousaikaan vaikuttaa suuresti se, tehdäänkö normaalia ylläpito/viikkosiivousta vai kuuluuko jokaiseen siivouskertaan esimerkiksi saunan ja kylpyhuoneen kaakeleiden pesu. Samoin siivousaikaan vaikuttavat pienet lapset ja lemmikkieläimet. Eräässä siivouskohteessani oli pitkäkarvainen rotukissa ja olohuoneessa paksu villamatto. Muistan imuroineeni sitä mattoa epätoivoisena. Lisäksi siivousaika oli laskettu rankasti alakanttiin, eikä kaikkea asiakkaan toivomaa ehtinyt mitenkään tehdä.

Toivottavasti löydätte luotettavan ja vastuullisen siivousfirman.

No kyllä kaikki töihin aamulla lähtevät hoitavat kasvonsa ja hiustensa hoidot kotona…? Ei työpaikalla? Eikä varsinkaan kenenkään toisen yksityiskodissa! Itseäni tuollaiset omin luvin toimimiset ilman luvan kysymistä ärsyttäisivät suuresti.
Olen harkinnut siivoojan hankkimista. Mies ei ole vielä suostunut. Hän kyllä tekeekin osansa, että sikäli en voi pitää argumenttina, että joutuisin yksin siivoamaan 🙂
Olen joskus netistä vaihtoehtoja etsinyt, mutta jo se tahtoo tökkiä vastaan, että ”tuomme ja käytämme omia välineitä, siivouspyyhkeitä jne”. Olen ehkä hirveä nipo, mutta haluaisin voida luottaa, että ennen meille tuloa ei jollakin rätillä ole pyyhitty edellisen paikan vessanpyttyä ja sitten meidän pöytää… 🙂 🙂
Tuosta minulle jäi ehkä neuroosi, kun kerran englantilaisessa hotellissa siivooja pyyhki ensin kylppärin lavuaaria ja sitten samalla rätillä teekupin reunat…

Minä olin kerran yhden työvuoron verran töissä isossa siivousfirmassa ja yksi suuri syy irtisanomiselle oli just se kun ensiksi pestiin pönttöä ja sitten samalla rätillä hanat ja lavuaari. Muutenkin se meno oli niin lärväistä, ettei olisi mitenkään omatunto kestänyt. Kaikki tehtiin mahdollisimman nopeasti ja huonosti, että ehtisi kunnolla polttaa tupakkia rauhassa..

Just noita juttuja kammoaisin, kun en tietäisi, mitä missäkin ja milläkin rätillä on tehty! Teit varmasti oikean päätöksen poistua moisesta firmasta.

Hei! Suosittelen kokeilemaan toista yritystä. Meillä on käynyt siivoojia ainakin viidestä yrityksestä, eikä yhdenkään kanssa ole ollut tuollaista. Huonoa asiakaspalvelua, sanoisin. Jos meillä laatu ei ole ollut sitä mitä on sovittu, olen reklamoinut. Jos muutosta ei ole tapahtunut, olen vaihtanut yritystä. Meillä käy siivooja 2 viikon välein. Neliöitä on 139 ja ollaan sovittu että 3-4 h saa käyttää. Olen sanonut että mielummin hyvin 4h kuin 3h huonosti. Tuohon aikaan on sovittu tehtävät hommat. Joten erikoiselta kuulostaa, että painostetaan ajan lisäämiseen, jos tehtävistä töistä on yhdessä sovittu 🙁 Rohkeasti uutta siivoojaa kehiin vain 🙂

Meillä on käynyt useista eri firmoista siivoajia tekemässä viikkosiivouksia. Asutaan Tampereella, joten en voi auttaa juuri sinua. Koskaa ei ole tarvinnut ihmetellä kahvinkeittoa, suoristusraitoja ym. Olisin itse vaihtanut heti ensimmäisen kerran jälkeen. Viimeisimpään firmaan olen ollut pyyteettömän tyytyväinen. Siivoojina on ollut aikuisia (sanotaan äiti-ihmisiä) ja he ovat tulleet pareittain. Ilmeisesti siten kummankin siivoojan motivaatio pysyy työhön kohdistuvana. Firman asiakkuus alkoi siten, että koko asuntoon tehtiin suursiivous (saunat, ikkunat yms.) ja sen jälkeen pidetty tasoa yllä. Kahta siivoojaa kannattaa vaatia, jos vaan mahdollista.

Jos itse ottaisin siivoojan, valitsisin yhden hengen yrityksen jossa yrittäjä itse siivoaa. Yrittäjän toimeentulo on työn laadusta riippuvainen eikä ole palkkatyössä vaatimassa tesin mukaisia taukoja ym. Yrittäjä ei kahvipöydässä ehdi istumaan 🙂

Olipas huono kokemus siivousfirmasta. Meillä kävi siivooja joku vuosi sitten. Siivoojaa hankkiessa luin netistä kokemuksia ja aika paljon oli varoituksia näistä isoista firmoista joissa työntekijät ”ovat vain töissä täällä” ja ongelmia syntyy. Varmaan poikkeuksiakin on, mutta vaikea on tietää ennalta.

Meillä kävi yksityisyrittäjä joka teki toiminimellä siivouksia. Yksityisyrittäjän on oltava tarkka työn jäljessä ja luotettavuudessa, muuten toiminta loppuu. Toki asiakkaan kannattaa varmistaa, että yrittäjällä on vakuutukset kunnossa jos jotain sattuu. Meillä kuitenkin homma toimi, ja oltiin tyytyväisiä. Tuolta meidän riuskalta siivoojalta perussiivous meni 1t 15min (imuroinnit, pölyt, vessa) 125m2. Ikkunanpesut muistaakseni 2 tuntiin.

Toivottavasti et tästä kokemuksesta nyt säikähtänyt, vaan uskallat kokeilla vielä uudelleen. Suosittelen kyllä jotain pienempää firmaa. Noissa miinuspuolena on taas se, että sairasloma ja lomasijaisuuksia ei ole. Eli taukoja tai aikataulujen sumplimisia saattaa tulla.

”heti ensimmäisellä kännillä haluttiin tehdä siivoussopimus” <— HIHI, nauratti tämä sopiva kirjoitusvirhe ;D Mutta niin, sitten ei enää naurattanutkaan kun luin koko jutun, aivan älyttömän kuulosta toimintaa, huh huh.

Meillähän käy siivooja kerran viikossa ja siivoaa 2-3h. Siihen kuuluu asunnon imurointi, lattioiden pesu, pöytien ja tasojen pyyhkiminen, kaikkien peilien pyyhkiminen (meillä on hitosti peilejä) ja vessojen pesu. Ehtii tehdä tuon kaiken oikein hyvin.

Mä oon todella onnellinen kun en enää siivoa about koskaan, jtn pientä järjestelen jne mutta muuten tuo kerta viikkoon siivous on luksusta. Valitettavasti en voi omaa siivoojaa suositella koska tämä ei ole hänen päätyönsä tms, vaan tutunkauppaa. Ehkäpä sillä tavalla voisi saada luotettavaa siivousta kun auttaisi toinen toistaan, jos sellaisia tuttavia tietää? 🙂

Apua kuullostaa kyllä todella oudolta toiminnalta! Itse olen ollut yliopistoaikoinani siivoojana iltatöissä, ja tuli ihan elävästi mieleen, kuinka kävin 1x viikossa siivoamassa yhden omakotitalon, en muista neliöitä, mutta aika vastaava kuin teidän talo, lukuunottamatta että yläkerrassa ei tarvinnut siivota (alakerrassa oli lastenhuoneet).
Menin kohteeseen bussilla vajaan puoli tuntia, ja sitten minun piti juosta talolle, aikaa siivota oli 1 tunti. Jos minulla meni pidempään se oli omaan piikkiin, eli sain rahan vain yhdestä tunnista. Ja senkin takia valmista piti tulla tunnista, koska bussi takaisin päin lähti 1 15min päästä 🙂
Siivoukseen kuului:
-matot ulos
-imurointi, koko alakerta, huoneet, vessa
-moppaus, koko alakerta, huoneet, vessa
-pöytien pyyhkiminen
-pölyjen pyyhkiminen tasoilta, valokuvista, telkkarista jne.
-wc:n siivoaminen
-kodinhoitohuoneen siivoaminen
-mattojen kopistelu ja takasin sisälle

voin kertoa että kiirettä sai pitää ja tehokas sai olla! Ei tullut mieleenkään jäädä kahvia keittelemään tai varastaa asiakkaan sähköä lataamalla kännykkää (koska sitähän se on?)
Tein kaiken tuon siis 1 tunnissa, joten 5,5 tunnin siivousaika kuullostaa TODELLA ruhtinaalliselta, jos koko ajan paiskii hommia niin siinähän ehtii pestä ikkunatkin 😀

ps. sain tuosta tunnin keikasta (matkoihin meni melkein tunti myös) 7,25 euroa 😀

Hattua nostan, kun moiseen olet edes suostunut ja jaksanut 🙂
Hattua en kylläkään nosta tuonaikaiselle palkanmaksajallesi. Ihan älytön pikkusumma.

Meillä asuinneliöitä 180,siivoojat kävi kun odotin neljättä lastamme,pari tuntia meni ja kaksi siivooja oli,työnjälki oli hyvää ja muutenkin oltiin tosi tyytyväisiä,teidän kohdalla kyllä tuntuu moni asia menneen pieleen..minäkin suosittelisin pientä firmaa Mielummin..

Meillä on jo vuosia käynyt siivooja, tai oikeastaan kaksi siivoojaa. En todellakaan pane pahakseni, vaikka he keittävät työn lomassa itselleen kahvit meidän kahvinkeittimellä ja ottavat jopa kahvimaidonkin omatoimisesti jääkaapista. Eivät ole siihen erikseen lupaa kysyneet, eikä mielestäni tarvitsekaan. Joskus keitän heille kahvit valmiiksi, jos muistan/ehdin ja olenpa pullatkin muutaman kerran sulattanut ja jättänyt tarjolle. He myös syövät omia eväitään meillä ollessaan ja käyttävät meidän mikroa/astioita siinä, mikä on niin ikään minusta täysin fine! He tekevät raskasta työtä, siivoavat monta taloa päivässä. Harvapa meistä jaksaa tehdä 100 lasissa töitä koko työajan. Ja pitäähän heidänkin syödä ja juoda välillä. Niin kauan kuin siivousjälki on ok, minulle on oikeastaan ihan sama mitä he meillä sen sovitun ajan sisällä muuta tekevät kuin siivoavat.

Teillä pelaakin luottamus mitä ilmeisemmin, kun samat siivoojat ovat käyneet vuosia. Siinä ajassa ehtii jo muodostua hyvä suhdekin. Minäkin saattaisin jättää siivoojille kahvipullat joskus, jos he ovat hyviä ja luotettavia tyyppejä, ja ennen kaikkea siivousjälki on hyvää. Annan tapauksessa kahvitauoista, kahvin keitosta talon aineksilla ja välineillä, latureiden (ja sähkön) lainaamisesta, laittautumisesta asiakkaan maksamalla työajalla ym. ei ollut mitään puhetta etukäteen, eivätkä nämä seikat ainakaan lisää luottamusta. Pikemminkin tulee olo, että mitä muuta siellä tapahtuu ajalla, josta me maksamme? Kun vielä osa sovituista siivouksista jää tekemättä…

It is a nightmare to find a good cleaner. We are now on our the forth trial. Seems to be same problems there than here in the UK.

No huh huh. Itse olen siivooja enkä tällähetkellä tee kotisiivouksia. Ei kyllä olisi ikimaailmassa tullut mieleen keitellä kahvia toisten laitteilla/ kahvilla. Omat eväät ja juotavat kulkee mukana jos on niin pitkä siivous että tauon tarvitsee.
Ongelmahan näissä firmoissa on se että työntekijälle maksetaan pakkaa alle 10€ tunti joten sillä rahalla saa juuri sen arvoista siivousta.
ps. Eikä mielestäni kuulu itsensä freesaus myöskään työaikaan tai tapahtuvaksi kotisiivoukseen yhteydessä. Silloin työn organisointi on suunniteltu väärin. Suoraan ei siirrytä seuraavaan kotisiivoukseen.
No firma vaihtoon, ehkä löytyy sellainen hyvä tekijä.

Itse olisin suhtautunut noihin tapauksiin vielä paljon kipakammin kuin sinä. Mielestäni missään työssä ei työaikaa käytetä laittautumiseen, ei koskaan. Ja jos työmaalla tekee kahvia mieli, tuo termarissa. Kuten muutama muukin kommentoi, tuo on varastamista. Toivottavasti saatte kunnon perinteisen ja asiakkaitaan kunnioittavan siivoojan arkeanne helpottamaan 🙂

HEI! Harmi, että siivouskuviot eivät menneet oikein ”putkeen”! Meitä on moneet junaan, ja joskus jälkikin on sen mukaista. Minulla itselläni ei ole käynyt koskaan siivousapua. Uskon kyllä, että päteviä, ammattinsa osaavia, luotettavia henkilöitä löytyy. Onhan se aivan valtava ”riski” jätää huushollinsa lähes vieraan ihmisen hoteisiin!!!
Puhdas koti on ihana paikka olla, ja elää.

Mulla on samat fiilikset noista siivouspalveluista. Luottamuspula. Meillä on käynyt 2 eri firmaa, molemmat tehneet 4h töitä (kodin asuinpinta-ala noin 100m2) ja… no jos minä teen 4h siivoustyötä niin kullä paikat kiiltää, mutta kumpikaan näistä firmoista ei pystynyt siivoamaan meidän kotia 4h ja jäi vielä kesken. Toisella kerralla vielä siivoojat ei edes tehneet mitä pyydettiin. Eli meille ei ole tulossa siivousfirmaa kyllä koskaan enää, ellen pysty jollain tapaa varmistamaan että siivous tulee menemään niinkuin haluan.

http://kotileena.fi Meillä on käynyt jo n. 10 vuoden ajan sama siivooja kyseisestä firmasta (Kotileena) ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Kyseessä on ulkomaalainen miespuolinen siivooja, josta on vuosien mittaan tullut kuin perheenjäsen. Jälki moitteetonta sekä siivousajankohdissa joustoa asiakkaan toiveiden/menojen mukaan. 🙂

Suosittelen!

Onpas erikoista tomintaa. En ole itse siivooja, enkä ikinä palkannut siivoojaa. En ymmärrä miten asiakkaan tavaroiden käyttäminen (ellei puhuta siivousvälineistä) kuuluu työn hoitamiseen. Itse en luottaisi siivoojaan, joka keittelee kysymättä kahvinsa (jos asiasta kysyisi se olisi ehdottomasti ok). Mun mielestä tollanen tyyppi voi ihan samanlailla ottaa vaikka jonkun vaatteen sovitukseen, kun ”olis niin kiva kokeilla just ton mallista mekkoa”.
Mistä toi teidän pöytäliina on? Oon ettiny tosi pitkään kivaa pöytäliinaa, ja kun ei oo löytynyt niin alkaa olla uudessa hienossa pöydässä jo muutamat jäljet mitkä olis liinalla vältetty. Mutta kaks veen kanssa se liinan pysyminen pöydässäkin voi olla vähän niin ja näin 😀

Meillä kävi vuosia sama siivousfirma: aluksi firman omistaja ja hänen miehensä siivosivat meillä ja myöhemmin – kun yritys kasvoi – palkatut työntekijät. Valitettavasti siivouksen taso laski heti, kun yrittäjä ei itse enää käynyt meillä. Jouduimme sen takia sanomaan lopulta siivoussopimuksen irti ja siinä yhteydessä omistaja sanoikin, että on aivan mahdotonta löytää hyvää ja motivoitunutta työvoimaa kotisiivouksiin. Työvoiman vaihtuvuus on suurta ja jälki motivaatiopuutteen takia usein moitittavaa. Nyt olemme taas siivonneet noin vuoden kotimme itse ja jos kyllästymme siihen, etsin yrittäjävetoisen pikkufirman seuraavaksi siivoojaksi meille.

Itselläni ei ole kotisiivoojasta kokemusta, mutta kesätöinä olen siivonnut ja koulussa siivouksen mitoitusta laskenut. Ammattitaidottomuutta luvata siivous 5h, jos sitten myöhemmin sanoo, ettei se oikein onnistu eikä laita kahta siivoojaa tekemään kun kysessä on kuitenkin yrityksen lupaus tehdä asiat 5 tunnissa, tietyllä hinnalla.

Itselle ei kyllä tulisi mieleen mennä asiakkaan kaappeja penkomaan kahvin keittoa varten. Kahvit ja eväät oli aina mukana, jos oltiin pitempi aika, jossain kohteessa.

Siivooja onnkyllä maailman paras arjessa joten ei muuta kun uutta etsimään! Meidän ensimmäinen siivooja oli kamala mutta onneksi vaihdoin heti ja toinen onkin sitten aivan mahtava! Jälki ei missään tapauksessa vastaa samaa kuin itse tehtynä mutta se on riittävän hyvää. Meillä on valkoiset lattiat joten pääpaino on niissä. Kiinnitin huomiota että olipa teillä pitkä aika! Meillä on 266neliötän ja sanottiin että jos siivous on viikoittain kuluu aikaa 3h ja muuten 4h. En muuten koskaan sallisi että siivooja pitäisi tauon meillä! Koti on koti ja sinä määräät säännöt. Muistat seuraaavan kanssa ohjeistaa kirjallisesti ja mainitset siinä kaikki tämänkaltaiset asiat niin ei ole epäselvää. Mulla on koneella vielä vanhat ohjeet ja ne on aika huvittavat mutta ilmeisen toimivat.

Minun korvaan kuulostaa erikoiselta nuo jutut joista kerroit, en ihmettele yhtään ettet luottanut heihin… Itse ajattelisin, että se viisi tuntia on tehokasta työaikaa ja ETUKÄTEEN asiakkaalle kerrotaan, jos siivoja pitää tauon ja mitä se tarkoittaa.

Kyllä se niin vain on että yrittäjällä on leipä siinä kyseessä. Itselläni on pk seudulla siivousfirma jossa ainoa tekijä olen minä itse, enkä työntekijöitä ota . Koskaan ei ole tarvinnut valituksia ottaa vastaan. Harmillisen usein vaan ihmiset ottavat ne isot firmat joiden tunti veloitus on sen muutaman euron edullisempi. Jälki on todella usein kirjoituksen kaltainen. Tuo kiharrin ja kahvin keitto kyllä vähän oudoksutti. Ei tulisi mieleenkään tehdä noin. Taukoja kyllä pidän yli 2h kohteissa. Yhdessä kohteessa mummeli aina latasi keittimen valmiiksi ja vaati että juon tauolla kahvit sekä toisessa kohteessa mummo keittää aina kahvit työn jälkeen. 🙂

Mä olin noin kuukauden yhdessä siivousfirmassa töissä. Lopetin, kun omatunto ei kestänyt sitä. Onneksi sain sitten alalta, jota opiskelin, töitä… Omat välineet tuotiin aina ja ne oli ihan sysipskoja. oli vanha imuri, jossa imuteho täysi nolla, yleensä mun perehdyttäjä potki osan irtoroskista kaappien alle tms mihin imuri ”ei yllä”, kun se ei vaan saanut roskia imaistua. Samoilla aineilla pestiin kylppäri ja keittiö, ja samoja rättejä käytettiin wc:n kaikille pinnoille: pönttöön ja lavuaariin, ja kaikille kosketuspinnoille 🙂 Ei nyt keittiöön onneksi, mutta keittiö pestiin samalla rätillä kuin olohuone jne. Samaa lattialuuttua käytettiin myös useassa kohteessa jos se ei ollut ”kovin likainen”. Kohteessa kuului myös tyhjentää talon sisältä roskikset ulkoroskikseen, kaikki heitettiin samaan säkkiin ja ei mitään lajittelua. Firma mainosti vielä olevansa ympäristöystävällinen, voi luoja. Asiakkaan kotoa otettiin biojäteroskiksesta biojätepussi ja heitettiin sekajätteeseen….. Siellä käytettiin myös kertakäyttöistä paperia rättinä, kun rätit olivat olleet pesussa eikä niitä ehditty saada ennen siivouksen alkamista. No, tietty hygienisempää kuin se rättien käyttö mutta paperia kului aivan prhanasti… Peilejä/lasipintoja ei pyyhitty koskaan, vaikka luki sopimuksessa, ja oli paljon muitakin pieniä asioita (muistan että esim. mikron pesu), joita ei koskaan tehty. En tajua, miksei omistaja valittanut, sillä sinä kuukauden aikana en kuullut kertaakaan huonoa palautetta, yhden kerran jopa yksi talon asukkaista tuli siivouksen aikana käymään ja morjensti tosi iloisesti, ja kun kk jälkeen lopetin työtodistuksessa luki kaikesta arvosteluna ”erinomainen”. ÖÖÖÖ. Pk-seudulla toimiva itseään erittäin suurisanaisesti ylistävä firma, ”ympäristöystävällinen”; ”energiatehokas” jnejne hehkutusta on firman etusivu täynnä 🙂 Pieni firma kuitenkin, ei ketju.

Hei, meillä kävi Kymppi+ nimisen firman työntekijät siivoamassa ja aivan uskomattoman hyvää jälkeä.
Meillä 170m2 koti kolmessa kerroksessa ja siivoajia tuli aina 2 ja he siivosivat 2,5h, eli yhdeltä olisi mennyt 5h.
olin heihin erittäin tyytyväinen ja olisin mielelläni jatkanut sopimusta, mutta rahatilanteen takia oli pakko luopua tästä ylellisyydestä, Nyyh!

Mulla oli vähän samanlaisia kokemuksia. Oisko ollu sama yritys? Mene ja tiedä. Sit vaihdettiin firmaa ja oltiinkin tyytyväisiä 8kk, kunnes meille tuli käärme. Siivooja sanoi ettei uskalla olla samassa kämpässä luikeron kanssa ja nyt ollaan ilman siivoojaa.
Kellään suosituksia???

Kommentit on suljettu.