Kategoriat
Yleinen

Kotona

SAMSUNG CSC

Eilen oli pitkä päivä kun aamusta asti touhuttiin lähdön kanssa. Ehdittiin syödä aamupala hotellilla ennen huoneen luovutusta ja sen jälkeen matkustettiin bussilla Playa Blancalta Arrecifeen Lanzaroten lentäkentälle. Lento oli hieman myöhässä mutta kolmen aikaan koneemme nousi ilmaan kohti kotimaata. Suomessa oltiin illalla yhdeltätoista ja nukkumaan pääsin kahden aikaan purettuani matkalaukut ja heitettyäni ensimmäisen satsin pyykkejä koneeseen. Nyt pyörii neljäs pesukoneellinen vaatteita tälle päivälle, lapset ovat jo nukkumassa ja arki alkaa olla uomissaan. Huominen lepoa, jonka jälkeen kaikki jatkuu kuten normaalisti arkena. Vielä eilen oltiin auringossa ja tänään lapset tekivät haalareissa lumienkeleitä pihalla.

SAMSUNG CSC

Loman aikana tapahtui kuitenkin yksi kurja juttu. Käveltiin siellä aika paljon ja jostain syystä yhtenä päivänä tunsin kun mun polveni alkoi kipeytymään. Pikku hiljaa se keräsi nestettä ja ärtyi entisestään ja on nyt aivan toivottoman turvonnut ja kipeä koska sisällä tuntuu painetta jos polvea koukistaa. Se on mun ”huono polvi” jonka olen loukannut salibandyssä varmaan 15 vuotta sitten ja aina parin kolmen vuoden välein se ärtyy jostain ja alkaa taas keräämään nestettä. Vuosiksi se aina unohtuu kun rauhoittuu kunnes taas tulee vaihe jolloin polvi kipeytyy. Kun tällainen tulee, kestää aina kuukausia tai puolikin vuotta että oireet katoavat. Nyt en todellakaan jaksaisi sitä rumbaa. Tässä tuntee olonsa aivan raihnaiseksi!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Minun lääkärisiskoni voi ilmiantaa mut skepsikseen mutta mietin väistämättä voiko sillä olla yhteyttä, että ennen lomaa olin puolitoista kuukautta maidottomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla kunnes buffetpöytä. Oliko sattumaa, että ehdin syödä viisi päivää myös maitoa ja kaikkia viljoja sisältäviä ruokia kun polvi ärtyi ja jopa tulehtui? Toki rasitusta tuli erilaisissa kengissä kuten släbäreissä ja ballerinoissa mutta mutta..? Niin monta kysymystä ja niin vähän vastauksia 😀

Ehkä en syytä tästä ruokavaliota, vaikka en tokikaan voi all inclusivepöydän mässäilyllä kehua. Paino nousi reissussa kilon verran ja olo on turvonnut joten ihan putkeen ei viime viikko mennyt. Toteamus on, että all inclusive -pöydät ei todellakaan sovi mulle. Meidän portaalin muut tytöt taisivat juuri kirjoittaa jotain fitnesslomista niin suljen nyt suuni etten herätä toisenlaista huomiota muhkeine muotoineni ja herkuttelulomineni 😉

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Uimapukukuvien taustalla näkyy Aqualava vesipuisto ja tuon alemman kuvan taustalla oikealla oleva tulivuori oli oikeasti noin lähellä vaikka se melkein seikoittuu vesipuiston taustakylttiin joka on kartonkia. Maisemat oli kertakaikkisen upeat ja ehkä sitä väriäkin tuli hieman pintaan vaikka olen todella ahkera kunnon kertoimien aurinkorasvan käyttäjä.

Nyt on kuitenkin aivan ihanaa olla kotona. Koti, kone, blogi ja niin, sanoinko koti? Miten mahtavaa on tulla kotiin kun muistaa miten kaunis talo meillä olikaan. Tämä on vielä niin tuore juttu, että sen melkein reissussa unohtaa. En tiedä onko edes sopivaa sanoa, että matkustamisessa parhaita juttuja on tulla kotiin, olematta ihan epäkelpo matkustaja. Voi olla, että mä oon vähän ankea mutta tätä fiilistä ei sitten voita mikään <3 Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

SAMSUNG CSC

16 vastausta aiheeseen “Kotona”

Hei!

Sua pitkään seuranneena aloin miettimään kuinka samanlaisia sun ja mun suhtautuminen ruokaan on. Väittäisin, että aika monella jojo-laihduttajalla on harmillisen mustavalkoinen näkemys ruokaan ja syömiseen. Esimerkkinä juurikin all inclusive buffet, jossa itse varmasti hullaantuisin ja ajattelisin jos jotain herkkua ottaisin, että sama se on nyt vetäistä loppulomakin ihan läskiksi. Toiseksi tämä mustavalkoisuus näkyy epätyytyväisyytenä omaan kroppaan. Ajatellaan, että se on hyvä vain tietynpainoisena ja varsinkin jos tuo tavoitepaino on kaukana, ahdistutaan ja itse ainakin olen sortunut tunnesyömään ja käyttänyt ruokaa lohdukkeena. Itselläni on oma projekti omaa kroppaa ja erityisesti ajatukseni sitä kohtaan vielä vaiheessa. Kaikki me ollaan kuultu siitä, että pitäisi vaan rakastaa itseään niin silloin tekee itselle ja terveydelleen edullisempia valintoja (jonka seurauksena voi se painokin tippua). Henkilökohtaisesti mua on aina ärsyttänyt tuo lause :D. Miten sitä yhtäkkiä muuttaisi ajatusmaailmaansa, kun on koko elämänsä melkeinpä inhonnut kroppaansa ja ajatellut, että mun kroppa ei ole tarpeeksi hyvä ja on laihduttanut, jotta siitä sellaisen saisi.. on kuitenkin totta, että urheileva ylipainoinen on terveempi, kuin hoikka inaktiivinen ihminen. Olen ajatellut koittaa kääntää aivojani ajattelemaan laihan ihmisen tavoin. Tutkimuksissa on todettu, että PYSYVÄN laihdutustuloksen saavuttaa ne joilla ajattelutapa on ns. Joustava rajoittaminen. Esimerkkinä tästä tämä samainen buffetpöytä, jossa näin ajatteleva henkilö ei ahdistu vaikka syökin jotain herkkua ja näin ollen ei ajaudu tunnesyömään. Tuntuu hyvin vaikealta muuttaa omaa ajatusmaailmaansa.. Voisko se todella toimia, ei rajoittaisi mitään, tykkäisi omasta kropasta ja sitä kautta löytäisi terveen suhtautumisen syömiseen ja kroppaan ja ehkä sitten laihtuiskin :D. Tulee olemaan todella vaikeaa muuttaa sitä, miten itselleen puhuu. Varsinkin kun mua on ärsyttänyt blogeissa esiintyvät rakastan omaa kroppaani/miksi minä en koskaan laihduta-jutut. Ehkä yhtenä syynä myös on se, että automaattisesti ajattelee, että joo kiva rakasta vaan ja tietenkään ei sun tarvii laihduttaa kun sulla on sellaiset geenit että ei ole asiaa tarvinnut ajatellakaan. Entä jos geenit ei selittämään kaikkea, miten suuri rooli omalla ajattelutavalla on painoon ja laihdutuksen tarpeeseen.. Näin koko elämäni laihduttaneena tiedän ainakin sen, että jonkin on muututtava. Ehkä tällä kertaa omassa ajatusmaailmassa.

Toivottavasti ymmärtää pointin! 😀
Oot huippu, suhun on helppo samaistua ja sun blogia on aina mielenkiintoinen seurata! 🙂

Kiitos pitkästä pohdiskelevasta kommentista!
Blogeissa on tosiaan kirjoitettu aiheesta paljon ja se onkin mielenkiintoinen asia, koska kaikilla meillä on omalaisensa ajatukset suhteesta omaan vartaloon. Mä väittäisin, että en itse oo sellainen joka on inhonnut kroppaansa ja kokenut siitä suurta tuskaa. Oon aina rakastanut itseäni mutta silti elämäntavoissa on parantamisen varaa. Vaikea juttu siis, eikä välttämättä pidä täysin paikkaansa tuo sanonta että kun rakastaa itseään niin silloin tekee itselle ja terveydelleen edullisempia valintoja. Ymmärrän siis harmistuksesi siitä, kun sitä toitotetaan 🙂
Mutta kyllä meissä on vielä toivoa, eiks niin? 😉 Minä ainakin uskon näin!

Ihanaa kevättä ja kiitos mukavasta blogipalautteesta <3

Polviongelmat voisivat näinkin alhaisella äo:lla ajateltuna kuin mulla, johtua vanhasta traumasta ja massiivisesta ylipainosta juurikin…

Polvi on siis oireillut vuosikymmenen ihan normaalipainoisena mutta totta puhut siinä, että ylipaino ei tee hyvää kenenkään nivelille 🙁 Vähän *auts* fiilis silti, kun postaukseen johon laitan kaksi bikinikuvaa, kommentoidaan heti massiivisesta ylipainosta.

Ei ole Pekka massiivista ylipainoa tainnut nähdäkään. V…uilu on niin helppo kätkeä muka näpäytyksen taakse.

Monesti oon ihaillut sun kuvista kuinka kaunis oot kun hymyilet! 🙂

Eikös sitä sanota, että maitotuotteet ylläpitää kehon tulehdustilaa? Sen perusteella olis mahdollista, että maidon käytön jatkuminen olisi voinut vaikuttaa polven ongelmiin, mutta ehkä todennäkösempi syy on liiallinen rasitus. Mä olen itse nyt puolen vuoden ajan vähentänyt maidon käyttöä (en ole kokonaan lopettanut) eettisistä syistä ja ei oo kyllä mitään flunssan oireita ollut eikä sormissakaan ole ollut nivelkipuja pitkään aikaan.

Ja tälleen lopuksi vielä, että mistä noi sun bikinipöksyt on? 🙂 Omakin peppu kaipais jotain vähän isompaa suojaa kuin ketjukauppojen pikkuiset alaosat. 😀 Tai ainakin noi pöksyt näyttää sellasilta, että pysyy hyvin pakarat piilossa.

Bikinipöksyt on ihan Lindexistä 🙂 Ostin ennen lomaa kun löysin noin mukavan korkeavyötäröisen mallin. Niitä oli useammanlaisia vielä 🙂 Taitaa olla muotia siis nyt!

Ja juu, niinhän sitä sanotaan vaikka juuri luennoilla tiedustelin onko aiheesta tehty tieteellisiä tutkimuksia joiden perusteella voidaan suositella näin. Käypä-hoitoon ei kuitenkaan ole sellaista suositusta tehty minkään tietyn ruoka-aineryhmän perusteella koska näyttöä ei ole. Hyvin mielenkiintoinen aihe siis, jota tekisi mieli itsekin lähteä enemmän koluamaan!

Moikka, ihania kuvia 🙂
Ja kannattaa todellakin perehtyä maidon aiheuttamiin tulehduksiin. Itse olen joutunut aiheen kanssa tekemisiin lapseni kautta, jonka parin vuoden mittainen korvatulehduskierre loppui heti kun jätimme kaikki maitotuotteet täysin pois ruokvaliosta. Voin sanoa, että kaikkea muuta mahdollista olimme jo kokeilleet ja jonotimme jo korvien putkitukseen. Onneksi vierailimme ravintoterapeutilla, joka kertoi, että maitoyliherkkyys saattaa oireilla kehossa juuri näin. Ja sitä herkkyyttä ei voi testa millään testillä, ainoastaan sillä, että jättää koko maitoproteiinin ruokavaliosta pois. Opin tältä ravintoterapeutilta, että keho saattaa reagoida maitoon monella tavalla – pahimmillaan kehittää vaikka reuman. Yleisimmät oireilut ovat lapsilla juuri korvatulehdukset ja myös atooppinen ihottuma. Tämä samainen ravintoterapeutti harmitteli sitä, että koululääketiede ei vielä halua myöntää maidon tuottamia vahinkoja, mutta hän oli itse työssään huomannut, että kun potilas jättää maitoproteiinin pois ruokavaliosta, niin jopa reuma parantuu.

Myös itse olen vähentänyt maidon käyttöä radikaalisti, mutta käytin vähän enemmän maitoa muutama viikko sitten ja kuinka ollakkaan, sain heti flunssan. Sattumaa? En usko enää! Meidän maidottomalla oleva lapsi on säästynyt kaikilta kotonakin jyllääviltä flunssapöpöiltä. Olis varmaan hyvä mennä koko perhe kokonaan maidottomalle….

Toivon, että polvesi parantuu ja varmasti siitä maidottomuudesta ei ainakaan haittaa ole.

Ihanaa helmikuun jatkoa!

”Massiivinen ylipaino” hohhoijaa….
Juuri katsoin että oletpa kaunis ja ihanaa kun haluat olla bikineissä:)
Itselläni samanlainen polvivaiva ja kerran siihen on tuikattu kortisonipiikki mutta muuten sille ei kuulema mitään voi tehdä. Se on kurja kun se tosiaan tulee aina silloin tällöin ja kestää kauan ennen kuin taas paranee.

Hei!

Itsellänikin polvi saattaa kipeytyä juurikin huonoilla kengillä paljon kävellessä. Olen saanut sen pysymään kyllä hyvin kurissa treenaamalla lähentäjä- ja loitontajalihaksia. Ne tukevat sitten paremmin polvea pysymään paikoillaan.

Oi snif mitä ihania lomakuvia! Kova on kaipuu jonnekin lämpöiseen…ja sä olet yhtä kaunis kuin aina!

Musta toi kilo on aika vähän lomalta. Menee jo matkaturvotuksen piikkiin. Nimimerkki 4,5 kiloa viikossa All Inclusive lomalla 😀

Ei siitä ole kauaa, kun Aamusydämellä-ohjelmassa oli se sikalaa pyörittävä nainen, jonka oli määrä käydä ties missä leikkauksissa tai toimenpiteissä selän ja jalan nivelien takia. Hän muistaakseni lopetti punaisen lihan syönnin ja sinne jäi kovat nivelkivut. Äidilläni on myös sama, nivelrikkoisena ei siedä yhtään punaista lihaa. Ruokavaliolla on merkitystä, myös nivelien kannalta!

Ruokavaliolla on aivan taatusti yhteys yhteen sun toiseenkin sairauteen/vaivaan. Miksi muuten meillä olisi edes ravintosuosituksia jos voisimme syödä mitä vain. Tietenkään tiede ei ole vielä niin edistynyttä, että kaikkea tiedettäisiin eli tällä hetkellä mennään toki tämän tiedon varassa. Olisipa mielenkiintoista nähdä, missä mennään vaikka sadan vuoden kuluttua 🙂 Oli hauska katsoa sitä tupakasta kertovaa dokumenttia, oi että kun ei siitäkään uskottu, että on pahaksi. Maailma ei ole koskaan valmis vaikka monet varmaan niin ajattelisikin. Voi olla, että maito on 100v päästä todettu epäterveelliseksi…ja voi olla että ei 😉

Kommentit on suljettu.