Kategoriat
Yleinen

Lauantaita

SAMSUNG CSC

Jouluun on tänään tasan kolme viikkoa ja samalla yliopiston kakkosperiodi lähenee loppuaan. Seuraavat kaksi viikkoa ovat täynnä viimeisiä luentoja ja tenttejä, jatkuen aina jouluviikon maanantaille. Luultavasti sitten keskiviikkona lähdemme kohti Oulua, jossa vietämme joulun tänä vuonna. Samalla lainaamme kotiamme veljeni vaimon sukulaisille, jotka viettävät joulua taasen Helsingissä. Hyvä vaihtokauppa siis!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Nämä viimeiset viikot ovat todella työntäyteiset. Mulla on ihan mielettömästi kursseja, joten toivoisin tosissani, että voisin siirtää kelloa suoraan tuon pariviikkoa eteenpäin. Ruotsin suullinen ja kirjallinen koe, monta erilasta kemiaan liittyvää kurssia: ryhmätöitä ja kirjallisia esityksiä ja raportteja sekä perinteisiä tenttejä on siis vielä edessä. Niiden lisäksi kirjoitan parhaillani kandidaatintutkielmaa! Tähän mennessä layoutti ja johdanto ovat alustavasti valmiit. Olen hakenut ison ja hyvän kasan lähteitä ja luonut niille oman tilin. Sieltä saan suoraan lähdeviitteet. Nyt aikaa tarvisisi juuri siihen kirjoitusprosessiin, mutta uskon että pääsen työssä kunnolla eteenpäin vasta, kun kaikki nämä syksyn tentit ovat ohitse.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kaiken kaikkiaan olen todella onnellinen, että olen taas saanut kursseja tehdyksi ja saan vielä joku päivä koko tutkinnon valmiiksi. Olen innoissani mitä uutta se on tuonut elämääni, sitä oppimisen iloa ja onnistumisia, juuri silloin kun olen ylittänyt itseni. En ole mikään super-opiskelija, vaan saan tehdä ihan todellista työtä että pärjään. Siksi jokainen piste tuntuukin niin makealta. Minä, se ”keskiverto-Anna” joka ei ole opiskellessa oikein hyvä missään, on päässyt näin pitkälle, että kanditutkinto on kulman takana.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kotona keskittyminen on vaikeaa, mutta olen tottunut siihen että kirjoitustyöt on pakko tehdä hälyssä ja vaikka joku roikkuisi hiuksissa kiinni ja kiljuisi. Yritän aina koulun jälkeen tehdä heti ruoan ja sen jälkeen ohjata lapset leikkimään keskenään ja jatkan kouluhommia jonkun tunnin. Sitten on iltapalat, iltapesut ja nukutukset, jonka jälkeen jatkan taas hommia. Toisinaan tuohon menee kolme-neljä tuntia ja kello on liian paljon, että jaksaisin enää valvoa. Se on hankalaa, sillä tuotan parhaiten tekstiä iltaisin kun lapset menevät nukkumaan. Silloin kun joku hyppää portaissa sitä kymmenettä kertaa sänkyynlaiton jälkeen, alkaa oma hermo olemaan jo kireällä. Välillä mietin miten helpompaa tämä olisi ilman lapsia. Yksikin opiskelukaveri sanoi pelanneensa xboxia (tms.) edellisenä päivänä kymmenen tuntia putkeen. Tällaisten nuorten jannujen seurassa tunnen itseni todella vanhaksi ja nimenomaan äidiksi!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kuvissa jouluista kotia aamulla, auringonlaskun aikaan ja illalla. Aika mielettömät maisemat tulee meidän ikkunoista. Ne ovat kuin maisemataulu, jonka vaihtuvaa taidetta jaksan ihastella.

Sain muuten Freskan blogitarjoukselle jatkoa! Te lukijat saatte koodilla 30TOOBIG kertaostosta 30€ alennuksen ja koodilla 50TOOBIG saa ensimmäisestä siivouksesta puolet pois hinnasta kun tekee säännöllisen tilauksen. Kannattaa siis varailla pikaisesti joulusiivous jos sellaisen haluatte. Tarjous on voimassa 19.12. saakka. Itse varasin kuuden tunnin siivouksen jouluviikolle ja se on kyllä paras joululahja mulle itselleni, sen verran iloiseksi tulen kun saan tänne siivousapua.

Ihanaa viikonloppua teille!

5 vastausta aiheeseen “Lauantaita”

Tsemppiä. Syksy on todellakin ollut raskas opintojen puolesta myös itselläni ja helpotusta saadaan tammikuun puolen välin jälkeen. Kandi on nyt kuitenkin valmis ja edessä on opetusaharjoitteluun suunnitelmien työstö ja pari muuta kurssia vielä sen lisäksi. Yksi asia kerrallaan niin jaksaa eteenpäin. 🙂

Näinpä. Kyllähän nämä kokoajan eteenpäin menee kun ei jää kauhistelemaan urakkaa 😉 Kiitos tsempeistä ja sitä samaa sinulle!

Tsemppia sinulle! Mutta eipä muut kuin äiti-ihmiset selviäisikään , kun haasteena on yhdistää perhe&työt&opiskelu 🙂 Tein oman väitöskirjani töiden ohessa lähinnä öisin, ja sain kirjan valmiiksi kun lapset oli 4 ja 6 v. Kovaa hommaa!
Hyvin sinulla homma etenee ja jokainen kurssi on tosiaan askel eteenpäin 🙂

Ihanaa joulun aikaa ja tervetuloa tänne Pohjoiseen!

Kiitos kannustuksesta ja ymmärryksestä. Näistä saa kyllä voimaa, kun moni muukin on saanut tehtyä vaikka haasteita onkin. Ihanaa joulun aikaa sinne myös!

Helpottavaa kuulla, että opinnoissa voi pärjätä vaikka onkin ns. ”tavallinen oppija”. Itsellä välillä usko hukassa sen suhteen onko minusta yliopistoon, tai saavuttamaan korkeampaa tutkintoa kun olen niin keskiverto opiskelija ja kädet täynnä työtä..
Tästä sai toivoa tulevaan, kun näkee mihin sinäkin perheen äitinä kykenet. Nostan hattua!

Mukavaa Joulun odotusta! 🙂

Kommentit on suljettu.