Kategoriat
Yleinen

Lomaplänit

saimaa-hotelli-sundeck-uima-allas-1042x400

Meidän kesälomasuunnitelmat ovat muotoutuneet vasta aivan hiljattain. Ei olla oltu kovin aikaisin liikenteessä, vaan vasta nyt on suunnilleen selvillä, mitä kesän aikana tapahtuu. Uusien töiden alkaessa en ollut ihan varma miten lomailu onnistuu mutta nyt näyttää siltä, että ainakin heinäkuussa voidaan reissata. Listaan tähän viisi meidän kesän varmaa vierailukohdetta. Aika vahvasti mennään lasten ehdoilla 🙂

hcs_padel006
kuva: Holiday Club Saimaa

1. Kesäloma Saimaalle

Tykästyttiin alkuvuonna Holiday Club Saimaan kylpylään ja loma-asuntoon. Siellä on lapsille myös Angry birds aktiivileikkipuisto sekä hyvät kuntoilumahdollisuudet. Loma oli niin onnistunut, että halutaan mennä Saimaalle uudestaan ja nähdä mitä se tarjoaa kesällä. Lapset pääsevät kylpylään ja änkkäripuistoon, voidaan käydä taas keilaamassa. Tänne on niin kätevä ajaa autolla ja käytännön asioissa suuri helpotus on, että voidaan ottaa koirat matkalle mukaan.  Kesällä auki olevalla kattoterassilla on ulkoilma-allas ja harrastusmahdollisuutena on esimerkiksi suppailu. Sitä ajattelin itse kokeilla! Saimaalle meidän poppoo suuntaa jo vajaan kahden viikon kuluttua. Siitä alkaa kesä! Matkan toteutan yhteistyössä Holiday Clubin kanssa.

SAMSUNG CSC

2. Omalle mökille

Meidän mökille suunnataan heinäkuun puolessa välissä. Sinne on tulossa mun sisaruksia perheineen sekä meidän vanhemmat. Lomaillaan siellä jokainen perhe vähän eri päivinä mutta toivottavasti myös yhtäaikaa, sen verran mitä tila antaa myöten. Mökillä aion poimia mustikoita, mitä seutu on sinisenään joten mustikkapiirakkaa, järvessä uintia ja suvun kanssa seurustelua on siellä.

kuva: Tallink Silja
kuva: Tallink Silja

3. Tallink Siljalla Viroon

Tämä varmistui vasta hiljattain eli heinäkuussa tehdään myös toinen koko perheen reissu ja ainoa varma ulkomaanmatka. Lähdemme aamulla auto mukanamme Tallink Siljalla Tallinnaan, josta ajamme kylpylähotelliin Pärnuun. Siellä olemme yhden yön ja sitten toiseksi yöksi suuntaamme takaisin kaupunkiin. Seuraava päivä on varattu Tallinnan kiertelylle ja illalla lähdemme laivalla takaisin. Kahden vuorokauden lomamatka yhdessä lasten kanssa on blogiyhteistyö ja siitä tulee lisää blogiin heinäkuun lopussa. Tallinkilla on muksut maksutta mukaan kesä 🙂

20140620_154907

4. Appivanhempien mökille

Itä-Suomeen suunnataan uudelleen heinäkuun lopulla / elokuun vaihteessa jolloin menemme appivanhempin ihanalle kesäpaikalle. Se on Puruveden rannalla ja oltiin siellä ensimmäistä kertaa vuosi sitten, kun appivanhemmat hankkivat paikan. Mansikoita haettiin naapuritilalta ja Kesälahden mansikat onkin maankuuluja makeudestaan. Lapsille mummolan mökillä olo on nautinto isovanhempien hemmotellessa ja itse odotan sitä, että poimitaan viinimarjat ja keitetään talveksi mehuja. Tyhjät pullot viime talvelta lähtevät mukaan! Tuossa ne odottavat pestyinä.

20140806_142909

5. Kesämaa ja Linnanmäki

Näistä ensimmäinen on tuolla mökin lähellä ja ajateltiin käydä siellä uudestaan tänä vuonna. Kesämaa on ulkona sijaitseva leikki- ja vesipuisto. Linnanmäki taas kuuluu meidän kesään ihan vakiona kun ollaan helsinkiläisiä. Sinne on helppo lähteä vaikka joku arki-ilta kun ei ole ruuhkaa. Kotona viihdytään varmasti kesällä reissujen väleissä pihaa laittaen ja ihan kodista nauttien.

20140517_144320

 

Mitä lomasuunnitelmia sinulla tai perheelläsi on tälle kesälle?

17 vastausta aiheeseen “Lomaplänit”

Ihanan näköinen paikka tuo Saimaa, kuvista tulee mieleen joku välimeren kohde 🙂 Mulla on tämä päivä töitä ja sitten alkaa 3 viikon loma! Ens viikolla lähdetään isommalla porukalla (minä, mieheni, vanhempani ja sisko perheineen) kreetalle nauttimaan lämmöstä, muuten on tiedossa tiiviskurssia: hammock- akrobatia ja voima, raakakakkukurssia, itsensä hemmottelua hieronnalla ja sitten ihan rentoutumista ja toivottavasti pääsen salille 🙂 Mielestäni lomalla ei saa buukata ja aikatauluttaa koko lomaa vaan tarkoitus on juurikin rentoutua 🙂

Moi! Näin kesälahtelaisena vähän särähtää korvaan tuo ” Saimaalla sijaitseva Kesälahti”. Tuo teidän kesäpaikkanne on Puruveden rannalla, joka kyllä on sinäänsä osa Saimaata. Sielläpäin on kaksi järveä, puruvesi ja pyhäjärvi jos yhdeltäkään paikkakuntalaiselta sattuu kysymään. 🙂 Saimaa on sitten Imatra,Lpr,Mikkeli akselilla.

Mistähän tilalta te olette mansikoita hakeneet kun minunkin sukulaisilla on mansikkatila Kesälahden liepeillä 🙂

Aurinkoista kesää!

En muista mikä sen tilan nimi oli 🙂 Pitää kysyä tänä vuonna. Appiukko varmaan kyllä tietäisi.

Kuulostaa kivalta teidän kesäsuunnittelmat! Meillä on tarkoitus kierrellä pääsääntöisesti suomen maata, sukulaisia käydään tapaamassa pohjoisessa. Mitään ei olla lyöty vielä lukkoon, mutta sään salliessa 😀 voisi ajatella Särkänniemeä, piknikkiä Suomenlinnassa, ehkä Porin Yyterissä vois käydä uimassa ja rakentamassa hiekkalinnoja ihanilla hiekkasärkillä. Ei paineita, mennään ihan fiilispohjalta.

Kuulostaa hyvältä tämäkin! 🙂 Sukulaisten luona mekin vieraillaan paljon kesällä. Ja itse asiassa meillä on perhettä Porissa niin siellä saatetaan käydä myös 🙂

Mä voitin perhematkan autoineen ja hotelleineen Tampereelle ja Särkänniemeen niin se lienee meidän ensimmäinen reissu. Toinen on elokuussa Turkkiin Gümbetiin. Eiköhän sitä olla jonkin verran mökillä ja koluta nämä perinteiset Korkeasaari ja Linnanmäkikin. Linnanmäellä mennään ainakin heti Turkin reissun jälkeen. Mitäs muuta… kotona vois puuhastella yhtä sun toista ja kenties vierailla teilläkin? 😉

Olette ehdottomasti tervetulleita! Miksei jo ensi viikolla! 🙂 Laitetaan viestiä!

Upea voitto! Kuulostaa oikein mahtavalta molemmat reissut.

Nyt meinaa ihan reissukärpänen puraista tän postauksen myötä. Me vietetään koko kesä 4v ja 11kk lasten kanssa pienessä 15m2 mökissä, jossa ei ole juoksevaa vettä :O Oman asunnon remontin valmistumista odotellessa. Kohta alkaa itikat tulla jo korvista, kirjaimellisesta. Olisipa kiva tehdä vaikka pikku risteily Tallinnaan, jos ei nyt remontin takia muuta ehdi, kiitos inspiraatiosta ja käy tsekkaa mun uusi blogi!

T: Anu

Apua! Paljon myötätuntohalauksia. Kyllä remontin jälkeen koti tuntuu varmasti ihanalta 🙂

Ihana nimi blogilla ja upeita kuvia <3

Täällä Tukholmassa asustellaan ja muutto uuteen kotiin ens viikolla, suurimpia matkasuunnitelmia ei tiedossa Mutta viimekesänä mahtava kokemus lapsiperheelle oli Puuhamaa, todella huikeen monipuolinen, hintalaatusuhde kohillaan ja kaiken ikäsille tekemistä, suosittelen lämpimästi!

Nyyh, meidän kesä meneekin…rempatessa. Mies aloittaa lomansa vasta heinäkuun puolivälissä ja heinä/elokuun vaihteessa on muuttopäivä. Muutamaa ruotsinlaivaristeilyä lukuunottamatta ei juuri muualle varmaan reissata. Tyttären kanssa käytiin picknik-risteilyllä (hänen bestis äitineen mukana) ja buffetissa molempien neitieni huutaessa (vauva oli saanut rota-rokotteen 2 viikkoa aiemmin) totesin että ei ikinä enää. Siihen perään mulla oli kaks yh-päivää miehen menojen vuoksi ja meni koko viikonloppu toipuessa siitä väsymyksestä. Esikoisen kanssa mennään elokuussa päivä tukholmassa risteilylle (toki vauva mukana) ennen eskarin alkua. Ajattelin, että
Käytäisiin Junibackenissa ja Gröna lundissa jos suinkin ehditään. Olen todennut parhaaksi ottaa yhden lapsen kerrallaan, saa annettua kaiken huomion ja ei tarvitse koko ajan olla silmät selässä:) pieni haave olisi myös, että mentäisiin lasten kanssa telttailemaan johonkin lähialueelle (huom! Järven, ei meren, rantaan), mutta selviänkö siitä kahden lapsen ja vauvan kanssa yksinäni? Jännittävä ajatus! Toisaalta yksinhän sitä olen kaikki päivät ja illat muutenkin näiden kanssa:) Muuten tässä vaan hengaillaan, ehkä jotain pieniä veneretkiä saaristoon korkeintaan.

Ihanan kuuloisia lomasuunnitelmia!
Itsekin tässä tein juuri oman lomalistani blogiin ja nyt ollaankin jo täysillä lomalla 🙂
Lomaan kuuluu aivan varmasti perinteinen Samppalinnan Kesäteattrei Turussa, Pori Jazzit ja jazz-vieraat, Vanajanlinnassa yöpyminen ja Porispere + monemoista muuta kivaa lomapuuhaa 🙂

Ihanaa kesää teille! <3

Odotan kovasti Saimaan kuulumisia:).

Me käytiin Tallinnassa moikkaas siskoani , myös Tallinnan eläintarha tuli nähtyä. Espoossa toisen siskon luona. Vantaalla vertaistukea hakemassa:). Kokkolassa sukulaisissa. Tampereella sairaalareissun yhteydessä Pitkämö Campingiin tutustumassa – rauhallinen paikka:). Matkalla kiivettiin muös näköalatorniin (liian korkea), käytiin pienessä kyläkaupassa. Viikonloppu Karjalohjalla kuntoutusviikonloppu/vertaistuki.
Tulossa vierailu Kainuun prikaatissa. Power Park kutsuu viikonloppuna. Tarkoituksena myös olla kotonakin:):). Ihana kesä, ihana loma.
Nauttikaa myös matkasta – nähdään kohteissa:)!

Kommentit on suljettu.