Kategoriat
Sisustus Yleinen

Loppusiivousta vailla

SAMSUNG CSC

Tj6 yötä muuttotarkastukseen ja töitä tehdään hikihatussa. Talolla alkaa olemaan moni asia valmis, vaikka moni on toisaalta vielä kesken. Kaikenhan ei tarvitse olla valmista vielä muuttotarkastuksessa mutta oikeastaan tekniselta toimivuudeltaan talon täytyy olla kunnossa. Kaikenlaiset mittaukset pitää olla suoritettu kuten sähkölaitteet, talon tiiviys, iv- ja lvi-mittaukset. Niiden lisäksi pitää olla paperit mapitettu joissa on periaatteessa koko talon tiedot yksissä kansissa ihan maalipinnoista wc-kalusteisiin ja niiden sertifikaateihin sekä laitteiden käyttöohjeisiin.

SAMSUNG CSC

Siinä missä ne on muiden hommaa on kuulema siivoukseen kaikki apu tervetullut (lue naisten työtä). Panikoidessa että osaan tehdä kaiken oikein, olen lueskellut netistä muiden vinkkejä hyvään rakennuksen loppusiivoukseen. Muuttotarkastusta varten vinkkejä oli mm. juuri tuo hyvä siisteys, ikkunoiden pesu ja jopa pullantuoksu! 🙂

SAMSUNG CSC

Rakennuksen loppusiivous ei ole ilmeisesti ihan mikä tahansa viikkosiivous ja se vaatii aikaa ja huolellisuutta. Ollaan juuri aloiteltu hommaa yläkerrassa niin, että kaikki ylimääräinen tavara ja pahvit ollaan viety pois sekä imuroitu. Mun googlettelun perusteella löysin tällaista tietoa:

Loppusiivous pitää sisällään kolme vaihetta:

  1. Rakennusjätteet poistetaan, pintojen suojaukset poistetaan ja irtolika pyyhitään pois pinnoilta.
  2. Pinnat pyyhitään irtoliasta uudelleen, lattiapinnoille tehdään käyttöönottopuhdistus ja -suojaus sekä ikkunat pestään.
  3. Hieno rakennuspöly pyyhitään rakennuksen tasopinnoilta, jonka jälkeen siivotut tilat suljetaan liikenteeltä.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Alakertaa tyhjennetään varmaan lisää huomenna ja siivous pitää hoitaa torstaihin mennessä. Onko lukijoilla mulle omista kokemuksistaan hyviä vinkkejä? Jännityshän tässä iskee! Ja uskaltaisiko sitä varautua perjantaita varten pullolla kuohuvaa, jos vaikka saadaan muuttaa sisään? 🙂

SAMSUNG CSC

Mies nauroi mulle mutta tänään toin talolle ensimmäisen kukan! Se kuulema joutuu vielä maalin ja pölyn hyökkäyksen kohteeksi 😉 Mun ajatus oli, että nyt siitä tulee koti. Varsinaisesti ehkä vasta sitten kun muutetaan sinne niin tapahtuu se maaginen transformaatio talosta kodiksi, sillä perhe tekee sen. Mutta siistiltä siellä kyllä näyttää kun katse kiinnittyy hortensiaan. Siinäpä viikon siivousvinkki!

SAMSUNG CSC

Ps. Instagramissa pari kotivideota kun loikin portaita ja esittelen saunaa! Ne löytyy @annaliljeroos. Ja kun joku herkkusuu kuitenkin kysyy: raakakakut ovat uudesta Rupla kahvila-vaatekauppa-taidegalleriasta, Helsinginkatu 16. Ystäväni Joonas joka on GreenStreetin takana on yksi osakkaista. Suosittelen <3

13 vastausta aiheeseen “Loppusiivousta vailla”

Aivan upean näköistä. Mitään vinkkejä en osaa loppusiivoukseen antaa. Sen sijaan katseeni kiinnittyi Artekin valaisimeen. Onko se tarkoituksella eri päin asennettu kuin yleensä ? Oli miten oli hurjan kaunis koti ja paljon voimia loppurutistukseen !

Meillä tuo muuttotarkastus oli sangen ylimalkainen; lähinnä tarkastajaa kiinnosti talon paperit. Vielä puuttui listoja, takka ei ollut paikallaan jne, näistä hänellä ei ollut mitään huomautettavaa. Olen ymmärtänyt että heitä kiinnostaa lähinnä se, ettei talossa ole mitään asukkaille vaarallista, joka voisi estää muuton. EI muuta kuin kuohuva kylmään!

Voi vitsit, ihanalta fiilikseltä kuulostaa! Onnea muuttotarkaatukseen! Meillä vasta tontti saatu, eli noihin fiiliksiin piiiiiiitkä aika vielä. Kyllä sitä valmista taloa odottaa!

Oma kokemukseni on, että turhaan panikoitiin ja viimeisteltiin vielä vauhdilla ennen tarkastajan tuloa. Mies oli maailman leppoisin. Kiersi talon tosi pikaisesti. Kysyi vaan onko palohälyttimet toiminnassa, onko talon nro seinässä, onko jätehuolto hommattu… Meillä ei ollut/ole paperit missään valtakunnan järjestyksessä 😀 luulen siis että on ihan tuuripeliä millainen tarkastaja on. Leveä siivousmoppi on ihan ehdoton kattojen ja seinien pesuun! Loppusiivousta tehtiin täällä aika kauan. Siivoisin ”kunnolla” jo paljon ennen muuttoa ettei olis ihan niin paha pöly sitten loppusiivouksessa.

Loppusiivous.. Kauhee kokemus! 🙂 Meni koko päivä ja silti tuntu et kun tavaroita sisään kannettiin, niin sitä pölyä oli joka paikassa! Mut niinhän sitä rakennuspölyä tuli ekojen kuukausien jälkeenkin jostain aina…

Loppusiivouskonkarilta vinkkejä: kaikki pinnat mukaan lukien katto, seinät, listojen ym. päälliset kannattaa pyyhkiä pois rakennuspölystä. Kylppärin ym. kaakelien pesuun kannattaa varata aikaa, laastipölyn saaminen irti vaatii monta pesukertaa… Ja maalaisjärjellä kannattaa edetä ylhäältä alaspäin eli lattiat viimeisenä. Lattialta ja seiniltä saa monesti rapsutella pois ylimääräsiä maali- tms. roiskeita eli siihen kannattaa olla joku väline ja puhdistusaineita.

Huippua että pääsette pian muuttamaan!! Meillä oli muuttotarkastus marraskuussa, ja me ei kyllä sitä varten siivottu ihan yhtään, sen jälkeen vasta?! Pitäiskö se oikeaoppisesti siivota vai ennen tarkastusta, enpä ole kuullutkaan! Muuttosiivoukseen pyysin sitten kaikki kaverit paikalle, oli hyvät eväät mukana ja yhden illan aikana saatiin porukalla talo muuttokuntoon! Ei se tietty ihan täydellisen puhdas vielä silloin ollut, ikkunatkin vaan sisäpuolelta pesty, kaakeleitakin hinkkasin vielä muuton jälkeen uudestaan, mutta sittehän sitä kerkee helpommin puunata kun pääsee sisään. Tsemppiä loppurutistukseen, tuoreessa muistissa on tuo kaikki, ja ekat viikot uudessa talossa on ihan huikeita, kun ei voi lakata miettimästä et oikeesti, me asutaan täällä!

No pitäähän sitä nyt melkein valmiissa kodissa vähintään yksi purkki kukkia olla! 😉 Ei se muuten kodilta tunnu. Ihan hirmuisesti tsemppiä loppurutistukseen. Niin se aika vaan menee ihan järkyttävää vauhtia! Vastahan te allekirjoititte vuokratontin paperit ja jo nykyisen talon tilalla oli pelkkää metsää! 🙂 On se hurjaa! Ihan pikkaisen vain kadehdin teidän kaunista kotia.. 😉 <3

http://pudotus.blogspot.fi

Ihania kuvia ja kas kuinka hassua, mutta meillekin tulee tommoinen kaksoisallas kylppäriin:) tsemppiä loppusiivoukseen! Täällä siivotaan koko ajan asuntoesittelyjä varten, oon jo ihan puhki:)

Kaakeleiden pesuun hyvä vinkki: Ennen pesua vedät kaakelit kuivalla pyyhkeellä (esim. lastan päälle pyyhe ja sillä pyyhkien). Irtoaa se ylimääräinen saumausaineiden jäämä. Ja märkäpesun jälkeen taas puhtaalla kuivalla rätillä kaakeleiden kuivaus, niin johan loistaa.

Nimimerkillä aikas monta loppusiivousta tehnyt.

Oi, tuo on ihanan kamalaa aikaa kun muutto lähestyy! Meillä tuosta vaiheesta pian jo 4 vuotta aikaa…ja kyllä, skumppaa kilisteltiin ekana iltana uudessa kodissa 🙂 Loppusiivoukseen en osaa sanoa muuta kuin huolellinen puhdistus jokaiselle pinnalle. Mutta siltikin rakennuspölyä ilmestyy vielä kuukausien jälkeen muutosta, joten siivousta riittää vielä pitkään 😉 Mutta onhan se kaiken vaivan arvoista! Mutta kauhee, kun ootte nopeella tahdilla kuitenkin saanu talon tuohon pisteeseen, wau.Ja hienolta näyttää! 🙂

Hei,
ihania nuo lastenhuoneiden tapetit, mutta mutta…nuo vintiöt kasvaa niin nopeaan, että aika nopeasti menee vaihtoon. Tästä syystä en itse laittanut ”lapsellisia” tapetteja lasten huoneisiin, ettei heti tarvi alkaa niitä vaihtamaan. Ja oon kyllä ollut tyytyväinen siihen päätökseen. Anyway, kaunis koti teille tulossa. Pian pääsette nauttimaan:)

Tämä on kai näkökulmakysymys, mutta jostain luin aikoja sitten, että suomalaiset eivät kovin usein vaihda tapetteja. Siinä sanottiin ja näin minustakin, että tapetti voi olla sisustuselementti siinä missä verhot ja muut ”pikkusälät” eli kyllä tapetin voi vaihtaa esim. vaikka parin vuoden välein jos siltä tuntuu. Tietysti jos on laittanut parinsadan rullat (per rulla siis) seinälle, niin ehkä ei tee mieli vaihdella? Nimimerkillä revin juuri tapetteja huoneistosta, jossa ne ovat olleet vuodesta 1974 😉 Että ne ovat kyllä rahansa edestä palvelleet, mutta itse aion vaihtaa hieman useammin – JOS siltä TUNTUU. Tosin yhteen huoneeseen tuli ihan perusvalkoiset eli voi sitten muita värejä vaihdella rohkeammin kun ei ole rajoittavaa kuosia/väriä tapetissa.

Kommentit on suljettu.