Kategoriat
Matkustus

Loungen kautta koneeseen

Huomenna on aikainen aamu

Kuuden aikaan olemme toivottavasti jo autossa kohti lentokenttää, kun meillä alkaa tytön kanssa reissu kohti Nizzaa. Tuota matkaa ollaan suuniteltu pitkään ja hartaasti ja se on vihdoin täällä. Lähtöselvitys on jo tehty ja aamupalaa aiomme nauttia Finnairin loungessa kun sinne pääsemme. Sain viime hetken tarjouksena mahdollisuuden korottaa matkusluokkaa ja koska kyseessä on meidän tyttöjen hemmottelureissu niin tartuin tarjoukseen. Menomatkalla pääsemme istumaan busineksessa. Ah, miten ihanaa arjen luksusta. Otamme siitä kaiken ilon irti aloittamalla aamun siis loungen lämpimällä aamupalalla, joka kuuluu nyt lipun hintaan. Olin varannut jo meille istumapaikat, ateriat ja maksanut erikseen matkatavarat mutta Finski palautti sen osuuden lipuista kun matkustusluokka vaihtui, joten korotukselle ei jäänyt edes paljon väliä.

Priority Pass tai muut mahdollisuudet

Loungeista puheenollen, sain Akavan jäsenliiton tarjouksena pankinvaihdon yhteydessä lahjaksi Danskelta Priority Passin. Olin himoinnut sellaista korttia pitkään kun olen joskus päässyt paljon matkustavan äitini mukana loungeen yhteisillä reissuilla. Nyt sain oman kortin, jolla voin mennä kaksi kertaa vuodessa veloituksetta mihin tahansa Priority Pass loungeen, joita on 900 ympäri maailmaa. Sen jälkeen käynnit maksavat 25€/vieras/vierailu, joka on tavallista edullisempi hinta. Tämä mahdollisuus helpottaa lentokentillä esimerkiksi vaihtoaikoja jos sellaisia reissuja tulee tulevaisuudessa.

Lounget eivät ole siis vain business-luokan matkustajille vaan niihin voi päästä pienemmälläkin rahalla. Yksi tapa on ostaa sisäänpääsy ovelta, joka on yleensä noin 20-50€ (Euroopassa usein tuon 50€) mikä voi monella lentokentällä tulla jo pienemmästäkin kahvilareissusta/viinilasillisesta hinnaksi. Loungessa kuitenkin kaikki kuuluu hintaan, myös alkoholijuomat.

Toinen keino on hankkia luottokortti, jonka kylkiäisenä tulee pääsy loungeihin. Ainakin American Expressillä ja DinersClubin korteilla on ollut joko ilmainen tai edullinen sisäänpääsy lentokenttäolohuoneisiin. Myös lentoyhtiöiden omilla pisteillä voi usein ostaa lounge-sisäänpääsyn.

Kolmantena on vinkkini jota käytin ennen omaa korttiani, eli kaveerasin kortillisen kanssa. Monesti kortillinen saa ottaa seuralaisen mukaan joko ilmaiseksi tai alennushinnalla. Liimaudu siis äitisi, kaverisi tai tuttusi kylkeen yhteisillä reissulla, jos heillä on kortti taskussa. Näin saa matkaan ripauksen luksusta, rentoumispaikan kentällä, peseytymismahdollisuudet pitkillä matkoilla ja mahan täyteen oli sitten aikaa enemmän tai vähemmän.

Nyt pakkaamaan ja aamulla kohti kenttää!

2 vastausta aiheeseen “Loungen kautta koneeseen”

Mulla Amexin kautta ja on kyllä ihanaa luksusta, ja nimenomaan jos aikoo jotain kentällä syödä, niin tuo tulee nopeasti halvaksi (meillä yhteinen kortti puolison kanssa niin puoliso maksaa 25 e käynnistä ja toiselle ilmainen, jaettuna 12,50€ aamiaisesta ja open barista kentällä ei kuulosta yhtään pahalta). Ja ihana aloittaa reissu hiljaisuudessa ja rauhassa vrt. odotteluaulat…

Ihan samaa mieltä, jotenkin se tuo matkaan sitä kaivattua pientä luksusta ja rauhoittaa kivasti ennen lentoa 🙂

Kommentit on suljettu.