Kategoriat
Sisustus

Magnolian aika on pian

Kesä ja puutarhan kuopsutus tulee

Kevään etenemisen näkee aina puutarhasta ja nyt muutaman vuoden puutarhuroinnilla, pihan pitäminen on vienyt mennessään. Kun muutimme tänne ja sain ensimmäistä kertaa oman pihan, olen hurahtanut siihen ihan täysillä. Piha on pieni ja siinä on vielä paljon tekemistä mutta kokeilemalla oppii. Jokainen kukka tai marja on ilo itsessään ja sen arvo on monta kertaa suurempi kuin kaupasta haettuna.

Nyt kevään ensimmäisenä kukkijana meidän pihassa on magnolia, joka kukki vuonna 2016 näin kauniisti. Puu tuli täyteen valkoisia kukkia ja oli todella kaunis! Nyt vuonna 2017 magnolia ei kukkinut lainkaan ja se  oli suuri pettymys. Olin niin ihastunut sen kukintaan ja odotin sitä kovasti mutta yhtään kukkaa ei tullutkaan. Tänä vuonna puussa on kyllä taas noita pehmeitä pajunkissoja, joten katsotaan miten käy.

toukokuu 2016

huhtikuu 2018

Magnolian jälkeen tulee toukokuu lopussa kirsikoiden kukat ja touko-kesäkuun vaihteessa omenapuiden kukat. Valmiita marjoja saa jo heinäkuussa ja omppuja lähempänä elokuuta sillä niiden kypsyminen kestää puissa paljon pidempään. Kirsikkaa meillä on kahta lajiketta. Tuo tummempimarjainen on Leningradin musta ja vaaleampi on Madissoni Roosa. Molemmat kuuluvat makeakirsikkalajikkeisiin ja ovat toistaiseksi kestäneet Suomen talvetkin meillä ja kasvaneet hyvin.

Laitan tuoreita kuvia heti kun joku taas puhkeaa kukkaan. Nyt on vielä kovin ruskeaa ja lehdetöntä.