Kategoriat
Matkustus

Ranskan Rivieralle

Seuraava reissu Ranskan rannikolle, Nizzaan

Matkakuume alkaa nostaa päätään jo pikku hiljaa kun jo tammikuussa buukattu matka lähenee. Lähdemme mun tyttären kanssa, Juste nous les filles -matkalle viettämään äiti-tytär-aikaa mun omaishoidon vapailla. Kohteeksi valittiin Ranskan Riviera, sillä olen aina haaveillut Nizzasta. Siitä on helppo tehdä päiväreissu esimerkiksi Cannesiin tai Monacon Monte Carloon, sillä rannikkoa pitkin menee juna ja etäisyydet ovat lyhyitä. Hotelliin panostettiin aika paljon suhteessa Finskin alesta ostettuihin lentolippuihin, sillä halutiin uima-altaallinen hotelli (Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée) ihan rannalta, Promenade des Anglaisin varrelta. Jos sää sallii niin ollaan rannallakin mutta jos ei niin myös hotellilta löytyy allas, jossa tyttö voi uida. Matkaan on nyt kolme viikkoa aikaa eli lähdemme reissuun toukokuun puolen välin jälkeen ja olemme Nizzassa neljä yötä.

Croque Monsieur, s’il vous plaît

Ajatuksena on olla ihan rauhassa ja nauttia välimerellisestä ilmastosta ja katsoa kaupunkia sillä tahdilla mitä pian 7-vuotias jaksaa. Nizzassa olisi todella paljon nähtävää mutta kohteena se ei ole edullisimmasta päästä niin tämä pieni reissu on meille juuri sopiva. Saamme irtioton arjesta ja yhteisiä kokemuksia ja aikaa josta jää varmasti ihania muistoja. Pienissä kahviloissa ja ravintoloissa istuskelua ja toivottavasti vähän aurinkoa. Reissuun lähteminen ei tuo ranskan kielen puolesta huoleta, sillä olen lukenut sitä sen 10 vuotta. Ranska on varmasti ruosteessa mutta uskoisin, että ymmärrän ruokalistat ja osaan ainakin Croque Monsieur tai Madame leivän tilata.

Nyt pitäisi jaksaa vielä tuo kolme viikkoa ja suunnitella vähän, missä käydään ja milloin sillä neljä päivää menee nopeasti. Tätä reissua odotan kuin kuuta nousevaa. Kertokaahan jos teillä on kokemuksia (lapsen kanssa) Nizzasta!

Kuvat (kahta ensimmäistä lukuunottamatta) Tjäreborgin Nizza

6 vastausta aiheeseen “Ranskan Rivieralle”

Nizza on ihana! Itse olin siellä viikon joitain vuosia sitten. Tehtiin päiväreissut sekä monacoon että cannesiin. Jos matkustaisin sinne nyt uudelleen en kävisi enää monacossa. Siellä ei varsinaisesti ollut mitään, hienon näköistä toki ja kiva että tuli käytyä, mutta 4 päivän reissusta en tuhlaisi päivää siihen. Cannes taas oli mukavampi kohde ja siellä on hiekkaranta! Nizzan kaupunginrantahan on pikkukiveä. Lapsen kanssa suosittelen ehdottomasti cannesia mielummin.

Nizzan rannan lähettyviltä lähti kiertoajelu-juna (potnapekka-tyylinen), joka meni kaupungin läpi ylös kukkuloille. Se voisi olla myös mukava lapsen kanssa.

Ihanaa lomaa!

Oi että, en malta odottaa. Uskon, että itsekin ihastun Nizzaan! Kiitos kommentista ja vinkeistä 🙂 Cannes menee kyllä listalle ja sinne tehdään yhden päivän reissu.

Hei,
olemme käyneet useammankin kerran Nizzassa, Cannesissa ja Monacossa lastemme kanssa. Isona perheenä harrastamme ns budejttimatkailua ja siihen tuo kohde on aivan sopiva, usko tai älä. Nizzan keskustan kahviloita kannattaa välttää – hinta/laatusuhde ei juurikaan kohtaa. Sensijaan kannattaa katsella mistä kojusta paikalliset nappaavat patongit mukaansa… ovat parhaita! Nizzan luonnontieteellinen on loistava paikka käydä. Museot ym kohteet ovat todella halpoja/puoli-ilmaisia joten kustannusten pelossa niitä ei kannata pelätä. Me olemme liikkuneet aina autolla joten eri kohteita on ollut helppo löytää. Uskoakseni julkisillakin pääsee kyllä hyvin liikkeelle. Monacon merimuseo on kohteena useammankin vierailun arvoinen eikä pääsymaksu ole kovin kallis. Ravintolat ovat kohtuuhintaisia kun menee vanhan kaupungin kujille tai ostarille ja välttää casinon seutua. Ihanaa seutua, vaikea tiivistää! Me suuntaamme kohta tavoistamme poiketen hieman kalliimmalle reissulle Itävaltaan, kerran näinkin.
Susanna

Kiitos viestistä ja ihanista vinkeistä! Olin noita samoja museoita pyöritellyt mielessä ja laitan kaikki vinkit nyt korvan taakse. Tuo teidän seuraava reisu Itävaltaan kuulostaa todella mahtavalta. Ihanaa matkaa sinnekin!

Tuleeko teillä joku omaishoidon ”lomittaja” noiksi päiviksi /osittain miehesi avuksi?
Oletko muten enemmän reissailija luonteeltasi kuin miehesi?
Aurinkoista lomaa 🙂

Kyllä, meillä on läheinen, joka toimii mun sijaisomaishoitajana joten hän tulee auttamaan miestä lastenhoidossa. Me tykätään molemmat reissata mutta miehen töiden vuoksi hänellä se ei aina onnistu. Loppukesästä mennään koko perhe 🙂 Voi olla, että olen kuitenkin vielä enemmän reissaajatyyppiä sillä itse reissaan aina kun on mahdollisuus. Kiitos ja ihanaa kevättä!

Kommentit on suljettu.