Kategoriat
Sisustus

Meillä on ihana, uusi robotti-imuri

Kokemus lainassa olleesta robotti-imurista jätti ikävän

Kolme vuotta sitten tein yhden blogiyhteistyön, jota muistelen edelleen. Sain silloin aika pitkäksi ajaksi lainaan iRobot Roomban ja tein sen tiimoilta kaksi postausta blogiin. Imuri voitti meidät hetkessä puolelleen ja tykättiin siitä todella paljon. Kun tuli aika palauttaa kokeilussa ollut imuri, yritin lunastaa käytetyn imurin useampaan otteeseen mutta yhteyshenkilöä oli vaikea saada kiinni ja asia aina unohtui. Tyydyttiin sitten perinteiseen imuriin ja mentiin sillä, vaikka aina välillä tuli katseltua kaupoissa robotti-imurivalikoimia.

Kotisiivous on nyt hetkeksi ohi

Viimeiset kaksi vuotta meillä käynyt siivooja Freskalta. Heidän nostaessa hintoja, tarkasteltiin uudelleen meidän tämän hetkistä rahatilannetta. Päädyttiin sitten lopettamaan säännöllinen siivous ainakin toistaiseksi, vaikka se tekeekin kipeää. Kotisiivous on parasta arjen luksusta mitä tiedän ja siinä oli todella paljon hyvää! Päätöksen myötä meillä oli keskustelu tulevasta imurointivastuusta ja tämä keskustelu olikin hauska. Molemmat meistä haluaa, että kotona on siistiä (ja karvatonta) mutta jokapäiväinen alakerran imurointi, jossa koirat ovat on vähän tylsä nakki. Huomattiin sitten, että Mammuttimarkkinoilta saisi Roomban kahdellasadalla eurolla ja kaupan päälle vielä Siljan risteilylahjakortin sekä neljä lastenlippua Flamingon kylpylään. Sitä tarjousta oli enää vaikea ohittaa, sillä molempien laittaessa satasen likoon, lähti imuri uuteen kotiin.

Halvempi vai kalliimpi versio?

Blogikokeilussa ollut malli 880 näyttäisi poistuneen valikoimista mutta sen perään tullut edistynein malli 980 on saatavilla monessa paikassa vajaan tuhannen euron hintaan. Ihan sitä summaa ei oltu valmiita laittamaan likoon vaikka tiesin mitä ”lisäherkkuja” mallissa olisi ollut kuten kaukosäädin ja hepa-suodatin. Etenkään kaukosäädintä me ei käytetty ja vaikka hepa-suodatin on aina paras, löytyi tästä halvemmasta 605-mallista ihan perinteinen filtterisuodatin, joka on vaihdettavissa. Ajateltiin, että kokeillaan ihan perusmallia ja täytyy todeta, että tämäkin on aivan loistava kapine! Minusta tämä vain viidenneksen maksava versio toimii ihan yhtä hyvin kuin kalliimpi malli. Myös tämän voi ajastaa vaikka joka päivälle imuroimaan haluamaansa kellonaikaan ja muutenkin imuri on hyvin samanlainen kuin edistyneempi malli. Se imuroi ja palaa itse sitten latausasemalle takaisin. Imurissa oleva pölykotelo on meillä joka kerrasta aivan täynnä ja tyhjennän sen samantien. Imuri on hurruttanut alakertaa joka päivä ja yläkerrassa käydään vähän harvemmin.

Jos lisäkokemukset Roombasta kiinnostavat, niin kannattaa vielä syventyä aikaisempiin kirjoituksiin. Hauska katsoa tuota ensimmäisessä linkissä löytyvää videota, kun ollaan juuri muutettu tähän omakotitaloon ja yläkerta etenkin on täynnä ihan erilaisia kalusteita nykyään, kun tuolla videolla! Lapsetkin on niin pieniä kun mukana konttaa pieni kaveri, joka on nyt reipas 4-vuotias. Ihanaa kuitenkin, että Roomba on palannut kotiin.

Voiko lapsiperheessä olla aina siistiä?

Viisi faktaa robotti-imurista