Kategoriat
Uncategorized

Nyt on syöty hyvin

Joulupöydän antimet

Kolme päivää joulun juhlaa meni nopeasti. Aatto oltiin meillä, joulupäivä mun miehen vanhemmilla ja eilen Tapaninpäivänä olimme mun tädillä ja sedällä. Kaikissa näissä oli paikalla muutakin sukua, joten ihana joulu lähimmäisten kanssa on takana. Ensimmäinen aatto täällä uudessa kodissa oli oikein onnistunut, joten en usko että tämä jää viimeiseksi. Ikävä oli kuitenkin pohjoisen lunta, joten katsotaan sitten lähempänä missä vietetään ensi joulua.

Joulupöytä oli hyvin perinteinen, sisältäen kalokierroksen silleistä loheen ja mäteihin. Kinkkukierroksella kaverina oli laatikoita ja salaatteja. Ruoka oli todella ihanaa ja pidän kyllä jouluruoasta. Mulle maistui jouluruoka kaikki nämä kolme päivää, vain lasten suusta kuului että ei enää jouluruokaa.

Kattaus ja koti

Kodin oli koristellut jouluun sopivilla kukilla ja pöydälle pääsi Marimekon liina Vanhakaupunki-kuosilla. Rakastan noita punaisia tulppaaneja joissa on musta sisus keskellä. Maljoissa niiden kaverina oli kuusenhavuja, sillä tuo jalokuusi ei mielestäni tuonut tarpeeksi kuusen tuoksua kotiin. Se olikin ainoa huono puoli komeassa kuusessa, tuoksu ei ole lainkaan yhtä vahva kuin metsäkuusessa.

Ilta aloitettiin Angry Birds juhlajuomalla ja aikuisten kuohuvalla. Samalla laitettiin ruokia pöytään ja päästiin jouluaterian pariin. Kun oltiin syöty niin vetäydyttiin hetkeksi sohvalle ennen jälkiruokaa ja samalla pukki oli käynyt ovella. Lapset saivat ihania lahjoja ja voisin kirjoittaa omistakin postauksen.

Eilen illalla siivosin jääkaapin ja tänään ollaan palattu normaaliin ruokaan. Herkullinen ja ruoantäyteinen joulu takana ja vielä uusi vuosi edessä. Ehkä sitten voisi hetkeksi jättää juustot ja suklaat sivuun 😛