Kategoriat
Matkustus

Uusi reissu Tukholmaan

Syyslomareissu Tukholmaan oli mahtava

Viime lokakuussa käytiin ensimmäistä kertaa meidän perheellä Tukholman risteilyllä. Tuo reissu oli ihan huippu, joten aika pian sen jälkeen ajateltiin että halutaan lähteä laivalle vielä toisen kerran aika pian edellisen jälkeen. Viimeksi mentiin Silja Serenadella ja tällä kertaa lähdemme Silja Symphonylle. Matka koittaa loppiaisena ja kestää kaksi vuorokautta ollen sellainen Päivä Tukholmassa risteily kuten viimeksikin.

Tällä kertaa katsomaan Vasa-laiva

Viimeksi Tukholmassa vietettiin päivä Junibackenissa, mikä oli todella ihana ja suosittelen kyllä sitä kaikille joilla on mukana pieniä lapsia (postaus Syyslomaa laivalla). Sen vieressä Djurgårdenin saarella oli Vasa-museo ja tämä tosiaan tutkitaan tällä uudella reissulla. Vasa-museon sivuilta löytyy hyvin myös suomenkielistä infoa ja tässä yksi lainaus jossa kerrotaan saaresta:

”Djurgårdenin saari oli ennen kuninkaallista metsästysmaata, ja nyt se on Tukholman keskustan upea virkistys- ja huvialue, jossa käy vuosittain miljoonia ihmisiä. Sen nähtävyyksiä ovat muun muassa maailman suurin ulkomuseo Skansen, Junibacken ja Astrid Lindgrenin rakastetut lastenkirjahahmot, Gröna Lundin huvipuisto ja Vasa-museo.”

Koko laivan tarinan löytää alla olevan kuvan linkistä. Oikeastaan innostus tähän kohteeseen lähti ystävältäni, joka oli käynyt Vasa-museossa poikansa kanssa. He olivat tykänneet kovasti ja uskon, että laivassa riittää ihmeteltävää meillekin.

Laivan kuva: Vasa Museet

 

Nyt on enää kahdeksan päivää matkaan ja matkakuume alkaa nousemaan. Rakastetaan reissaamista koko perhe ja tätä odotetaan innolla. Olen somesta seurannut, että aika moni muukin on käynyt tai on menossa nyt joulun tai uuden vuoden aikaan laivalle, joten ei varmaan olla ainoita matkalla.

2 vastausta aiheeseen “Uusi reissu Tukholmaan”

Tuo Commondore-hytti on ihan paras lapsiperheelle! Oltiin heinäkuussa 3 lapsen kanssa ja ei meitä sen jälkeen tavalliseen hyttiin saa – niin oli hyvä kokonaisuus. Meillä jäi laivan ohjelmakin tsekkaamatta, en edes vilkaissut yökerhoon, kun oma hytti ja sen lounge illallisen lisäksi riitti meille.

Me oltiin viimeksi sellaisessa Muumi perhehytissä ja kun s-postiin tuli näistä hyvä alekoodi niin kiusaus oli liian suuri kokeilla 😀 Odotetaan kovasti kokeilua Commondore-hytissä kyllä! Kiva kuulla, et se on ollut ihana.

Kommentit on suljettu.