Kategoriat
Perhe & suhteet Yleinen

Pääsiäinen kotona

Oon aivan masentunut kun ollaan pääsiäistä kotona. Mulla on ihan mieletön mökkikuume ja kartoitin kaikki vaihtoehdot mökkeilystä mutta mikään ei oikein onnistunut. Appivanhemmat eivät ole heidän mökillään eikä minun vanhemmat meidän. Haasteita mökkeilyyn asetti myös se, ettei niissä ole kovin kummoiset olot kylmällä säällä, poikkeuksena tuo appivanhempien mökki Itä-Suomessa.

Mangojuustokakku pääsiäiseen. (reseptin aineet lyhykäisyydessään: Instakuvan kommenteissa )

Sään lisäksi mulla painaa päälle kandidaatintutkielman deadline, joka on yhdeksän päivän kuluttua. Oma tieteellinen tutkielma pitäisi olla silloin täysin valmis ja mahdollisimman virheetön. Sattuneista syistä en ole saanut kirjoitusaikaa melkein koko keväänä ja nyt stressi on aivan valtava. Saanko tehtyä hyvin keskeneräisen työn kunnialla loppuun reilussa viikossa? Lupasin ohjaajalleni, että toimitan työn tarkistukseen pääsiäisen jälkeen, jotta jäisi aikaa vielä korjauksille.

Onneksi appivanhempani ovat ymmärtäväisiä ja lapset lähtevät sinne tuossa puolen tunnin kuluttua. Ainakin tyttö jää yökylään ja pojat haen illalla kotiin. Huomenna vien heidät taas mummolaan päiväksi, jotta saan kirjoitusrauhan. Maanantaina toivon, että mies tekee lasten kanssa jotain, mieluiten jossain muualla kuin kotona. Sattuikin näin, että tietysti kirjoitan eniten silloin kun kirjastot ovat kiinni monta päivää!

Nyt ei siis muuta kuin kynä sauhuamaan. Ihania pääsiäispyhiä teille! 😉

17 vastausta aiheeseen “Pääsiäinen kotona”

Jos kirjoitat loppuun asenteella ” kunhan menee läpi”- ainakasn oman kandin arvosanalla ei ollut mitään väliä tulevaiduuden työmarkkinoita ajatellen. Ja tein omani juuri pahimmissa ruuhkavuosissa 1,5 v sitten. Nyt on seuraava etappise iso G, joka pitäisi saada tehtyä loppuun, on se melkein valmis ollut jo jonkin aikaa ?Yksi viho viimeinen tentti ja tuo niin maisterin paperit olisi kädessä. Kolme lasta, työ ja elämä on ihan pikkusen ollut välillä tiellä ? Pitää olla armollinen itselleen ja tehdä se mitä kulloinkin pystyy ? Tsemppiä rutistukseen!!

Komppaan edellistä! Ei kannata liikaa viilata, koska viilattavaa on aina. Vain valmis työ on valmis ja arvosanalla tuskin suurta merkitystä loppuelämään tai opintoihin. Tsemppiä Anna!!

Nimim. Ilman viime tippaa mikään ei tulisi valmiiksi.

Tiedän niin tuon tunteen, sillä itsekin kirjoitan juuri kandia ja kuukauden sisään pitäisi saada valmiiksi. Onneksi sitä sitten aikataulujen lähestyessä saa itsestään irti tuplatehot. Paljon tsemppiä ja pidetään mielessä se ihana tunne, kun saa työn valmiiksi ja palautettua – silloin voi todella olla ylpeä omasta saavutuksestaan ja sen eteen tehdystä uurastuksesta. 🙂

Paineessa tekstiä syntyy! Ja sulla on kirjoituslahjat. Kansi on pikkunen työ ja välietappi. Hyvin menee!

Mä olen aina työskennellyt parhaiten paineen alla ja tein kaikki koulujutut opparia myöten viime tipassa ?

Ite tein kandin kirjoitustyön alusta loppuun alle viikossa..ja arvosanaksi tuli 3,eli ihan reilusti läpi. Nyt kun gradukin on tehty ja yliopistoura saateltu päätökseen,näen,ettei kandi ollu oikeasti isoin juttu. Pystyt kyllä siihen,ja sitten helpottaa! 🙂

Tsemppiä kanditutkielman kirjoittamiseen! Itsekin YAMK:n opparin loppuviilauksia teen ja onhan siinä aina oma hommansa ollut, kun elämässä on meneillään paljon muutakin kuin koulu. Paineen alla sitä kuitenkin saa ihmeitä aikaiseksi. 🙂
Muutettiin kuukausi sitten Rajakylään ja tänään läksin koiran kanssa lenkkeilemään ja katselemaan uusia seutuja.
Blogisi kuvista kovin tutunnäköiselle uudelle omakotitaloalueelle tupsahdinkin, ihanan idyllisen näköinen pientaloalue kerrostalojen keskellä. Vähän etukäteen mietitytti Länsimäen, Jakomäen ja Mellunmäen läheisyyteen muuttaminen, mutta vielä ei ole kyllä yhtään pahaa sanottavaa alueesta, päinvastoin.

Vinkkinä gradua varten että ainakin vielä
Muutama vuosi sitten Viikin kirjaston lukusaliin sai 24h kortin jolla sai mennä
Sinne koska vaan;)

Tsemppiä kirjoittamiseen! Itsellänikin opiskelu työn ja ison perheen lisäksi ja aika välillä kortilla. Onneksi puoliso tukee ja antaa kyllä mahdollisuuksien mukaan luku- ja kirjoitusaikaa. Eikö teillä puolisosi ole pystynyt antamaan sinulle opiskeluaikaa? Itse ajattelisin asian olevan aivan sanomattakin selvää että tasa-arvoisesti perheestä huolehditaan ja nämä aikuisopinnot ovat koko perheen yhteinen projekti..

Ilman muuta hänkin tekee niin paljon kuin ehtii. Mun mies on töissä ja opiskelee itsekin, käyttää tosi paljon koiria lenkillä ja katsoo lapsia myös. Mutta loppuu ne tunnit itse kultakin aina jossain vaiheessa 🙂 Siksi on kiva, että nyt kun mies on ollut töissä niin sain isovanhemmista apua.

Saat kyllä tehtyä, kun teet asenteella ”kunhan läpi menee”. Kirjoittaminen on sulle kuitenkin tuttua, joten melko virheetöntä tekstiä syntyy varmasti ihan automaattisesti 🙂 Itse kirjoitin graduni kaksi vuotta sitten viidessä viikossa iltaisin ja viikonloppuisin, päivät olin töissä. Sain 3/5. Kyllä silloin otti päähän, esim. juhannuksena olin töissä kirjoittamassa ja mies ja lapset Särkänniemessä… Mutta kannatti, nyt jo kohta vuoden olen ollut (uudessa: unelma-ammatissani 🙂 Tsemppiä!

Minäkin olen opiskellut lasten ollessa pieniä ja kyllä se vaati melkoiset tukijoukot ja järjestelyt ympärille :-)! Kurssin mukana valmistuin hammaslääkäriksi eikä ole kaduttanut, kun silloin tein urakalla! Ihana tunne sitten kun saa valmiiksi! You can do it!!!

Kirosin itse myös tuota kirjaston sulkeutumista pääsiäiseksi kun silloin oli aikaa takoa gradua. Mutta yliopistolla oli silloin 24h oppimiskeskus Aleksandria jossa me silloin kirjoitettiin. Ja ylemmistä kommenteosta päätellen myös Viikissä on tuo. Niitä kannattaa hyödyntää 🙂

Joka tapauksessa paljon tsemppiä urakkaan. Oot ihan super kun kolmen lapsen kanssa teet opintoja loppuun! Olen lukenut sun blogia pitkään ja juuri luin sun erästä vanhaa postausta josta sain voimaa oman vastoinkäymisen kanssa. Olet huippu! ?

Blogissa tiedetään kaikki joten kiitos tuhannesti teille vinkeistä! Nyt on hakemuslomake koneella magneettikorttia varten joka toimii yliopiston yökäyttötiloihin (joiden olemassaolosta en tiennyt). Mahtavaa! Varsinkin gradua varten tosi hyvä juttu. Kiitos tsemppauksesta myös <3

Ilman yökäyttötiloja ei munkaan gradu olisi koskaan tullut valmiiksi (sain juuri gradun valmiiksi elintarvikekemialle). Lapsen kanssa kotona sen tekemisestä ei tullut mitään! Mutta sunnuntait oli pyhitetty gradulle aleksaandriassa ja niistä sunnuntaista tuli ihan mun lempipäiviä kun sai samalla omaa aikaa 😀 Tsemppiä kandiin! Muista, että sen tarkoitus on vain harjoitella tieteellisen tekstin kirjoittamista ja käytäntöjä, eli ei ole vakavaa! 🙂

Kommentit on suljettu.