Kategoriat
Perhe & suhteet Yleinen

Tänä kesänä aion

Kiitos tuhannesti kommenteista edelliseen postaukseen! Sen suosio, vertaistuki ja tsemppi olivat niin lämpimiä, että elän tällä voimaantuneella fiiliksellä pitkään. Tuntuu, että jokainen kommentoija ymmärsi minua todella hyvin, enkä ole sitä oikeastaan koskaan täällä blogissa epäillytkään. Tiedän, että ne jotka lukee ja seuraa on ”mun tiimissä” sillä tavalla, että ihan aidosti toivoo mulle vaan hyvää. Haluan todella kiittää siis kaikkia myötäelämisestä.

Muutama kommentoi sitä, että liikaa on liikaa ja vinkkasi, että jostain kannattaa luopua ja vähentää omia odotuksia siitä, mitä kaikkea pitäisi ehtiä. Myös siitä kysyttiin mitä omaishoitajuus mulle merkitsisi. No se on oikeastaan jo yksi askel juuri tähän. Mulle on tietysti tärkeää se, että itse jaksan. Omaishoitaja saa siitä työstä pientä taloudellista korvausta ja olisi oikeutettu muutamaan vapaapäivään kuukaudessa, jolloin erityislapsille tulisi hoitaja. Usein omaishoitajat käyttävät tämän ajan omiin harrastuksiin tai vaikka ihan parisuhdeaikana puolison kanssa. Sellainen juttu olisi kyllä ihan mahtava tuki, kun tosiaan omatkin vanhempani asuvat niin kaukana.

Oon yrittänyt parhaani mukaan tehdä järjestelyjä niin, että tämä oma ”kuorma” koohtullistuisi. Yksi niistä on ollut se, että blogi on päivittynyt harvemmin ja olen tehnyt myös Keskon Easton projektissa paljon vähemmän hommaa jo pitkän aikaa. Mun henkireikä on ollut opiskelu ja se, että saan edes jonkun tunnin päivässä viettää kodin ulkopuolella jutellen muustakin kuin arjesta. Sekin tosiaan jää nyt pitkälle kesälomalle aina syyskuuhun saakka, sillä yliopistolla on niin pitkä kesätauko. Kanditutkinto on about neljää-viittä tenttiä vaille valmis mutta näyttäisi siltä, että niitä kaikkia ei ehdi suorittaa enää tänä keväänä joten syksyllä sitten loppujen kimppuun. Onhan se kyllä tylsää, että paperit jää yhden tai kahden kurssin tähden saamatta :/

Painoasiasta vielä sen verran, että en todella mieti sitä päivittäin aamusta iltaan. Kirjoitin aiheesta sen vuoksi, että se on puhuttanut muita. Pääosin olen elellyt arkea tämän kokoisena, sitä niin murehtimatta ja keskittynyt aivan muihin seikkoihin. Sitten kun paneuden ajatukseen omasta kropasta tai katselen kuvia itsestäni, niin yleensä havahdun siihen että hei, tämä ei nyt näytäkään niin hyvältä. En kuitenkaan ole stressannut siitä hirmuisesti vaan olen sitkeästi yrittänyt totutella elämään ilman jojo-laihduttamista. Siitä on nyt tasan vuosi kun lopetin laihduttamisen. Voisi vetää yhteenvedon, että tämän vuoden aikana paino on noussut jonkun kilon mutta olen ymmärtänyt että useimmille käy juuri näin. Tie ei ole nopea eikä helppo, kun pyritään irti laihdutuskierteestä. En silti paineenkaan alla enää sorru pikadieetteihin. Uskon, että löydän tasapainon arvoihini pohjautuvilla valinnoilla ja sen ääneen kuuntelulla, joka sanoo että rakastan itseäni.

Tänä kesänä aion uida, käydä rannalla ja ulkoilla lasten kanssa. Haluan käydä mökillä ja poimia marjoja! Soutaa järvellä ja saunoa kirkkaassa kesäyössä. Haluan elää ja nauttia hetkestä, lenkkeillä koirien kanssa metsän tuoksussa ja laittaa juoksuksi, ettei itikat saa kiinni. Haluan syödä makkaran ilman tunnontuskia ja löytää liikunnan ilon. Sitoa juoksukengän nauhat ja löytää sisäisen voimani, joka saa endorfiinit ryöppyämään hikikainaloista. Haluan tehdä näitä koska nautin, tai jättää tekemättä jos en jaksa. Haluan äitiyden lisäksi olla myös minä, kirjoittaa omia juttujani ja parantaa maailmaa ystävän kanssa, kahvikupin äärellä. On niin monta yksinkertaista asiaa, josta olen kiitollinen että tätä venettä ei muutama nettikommentti kaada.

7 vastausta aiheeseen “Tänä kesänä aion”

Hei timantti!<3 Olisiko sulla mahdollisuus saada uusi "koti" ja nimi sun blogille? Oot aina niin kivan näköinen, että olis kiva lukea esim. vaatevinkkejä meille koosta L eteenpäin, jakaa sisustus- ja ruoanlaittovinkkejä ja kaikkea mitä meidän koti-ihmisten elämään kuuluu. Nautitaan elämästä! <3

Oon tätä itsekin aika ajoin miettinyt mutta nimen suhteen sen vaihtaminen ei oo ollut järkevää kun nimi oli aikalailla jo vakiintunut. Se on sitten jäänyt. Sitten taas blogiportaalin vaihto aina sen aikaisen ”innostuksen” suhteen ei oo ikinä järkevää ja täällä on ollut kiva kirjoitella niin en oo paikkaa vaihtanut. Tykkään FitFashionista! Mutta ilman muuta tätä voisi jotenkin freesata kuvaamaan mua paremmin nykyään 🙂 Toisaalta se oli mulla myös taustalla kun otettiin tää bannerikuva, että en oo treenivaatteissa. Hyviä ajatuksia sulta, pitää pohtia!

Hei,
Hienot suunnitelmat kesäksi. Onnenpekka olet 🙂 Miten, oletko kohdannut yliopistolla toisten opiskelijoiden pahansuopaa arvostelua? Itsekin samoissa opinnon vaiheissa olevana olen yllättynyt toisten esim.tehtävien palautusajoista arvostelemisesta yms. Itse taidan kuulua sellaiseen tehtävien hinkkaajatyyppiin ja kärsin itsekin opintojen hitaasta etenemisestä, niin ikävältähän se tuntuu. Mietin vain että onkohan kovinkin yleistä..

T: Etana

Onhan sitä aina, sillä kyseessä on hyvin kunnianhimoisten ja lahjakkaiden ihmisten opiskelupaikka. Moni on tosi hyviä omissa opinnoissaan ja paukuttaa vitosia. Oon jo jäänyt niin monta vuosikurssia taaksepäin äitiyslomien vuoksi, että porukka on vaihtunut joka kerta kun oon jossain väleissä opiskellut. Se on ollut itsetunnolle vaikeaa ja kyllä sitä moni ihmettelee vaikka ei ääneen kritisoi, kyselee ehkä hämmästyneenä enemmän.
Oon itse mennyt periaatteella, et pääasia on et saan läpi ja tehtyä. Tavoitteena on ollut akateeminen äiti vaikka ykkösillä kuin ei koulutusta lainkaan 😀 Mut jokainen menee omaan tahtiin ja omien vaatimustasojen mukaan. Ei kannata murehtia siitä, mitä muut on mieltä. Tsemppiä <3

Hip hei Anna<3!
Mä löysin tänään body combatin -suuren rakkauteni(jos muistat ?) – 3 1/2 vuoden tauon jälkeen ! Tuntuu hyvältä :). Jätin sen aikoinan kiireisen arjen vuoksi :opiskelu, työ, lasten harrastukset ym. Nyt aika oli kypsä- onneksi se oli yhtä siistiä ku ennenkin !
Kaikki aikanaan – asiat tärkeysjärjestykseen! Sun kesä kuulostaa mukavalta ?!

Kommentit on suljettu.