Kategoriat
Lifestyle

Perillä ollaan ja ehdittiin vielä joulunviettoon

Vihdoin Suomessa

Siinä kävi juuri niin kuin uumoilinkin ja lentomme oli myöhässä reilu neljä tuntia. Odotusaika oli kuitenkin kohtuullinen ja pääasia on, että lento meni hyvin ja pääsimme ehjänä kotiin. Myöhästyminen johtui lumipalloefektistä, joka juonsi juurensa parin päivän takaisesta Gatwickin drone-häirinnästä. Kotona olimme vasta myöhään aattoiltana mutta avasimme lahjat ja menimme vasta sen jälkeen unille. Eilen kävimme appivanhemmillani jouluaterialla ja tänään olemme viettäneet tapaninpäivää kotona. Kun saavuimme Suomeen niin kaupat olivat onneksi auki ja pääsin hakemaan ruokakaupasta täydennystä tyhjään kaappiin. Paistettiin jopa pieni kinkku ja nyt on vatsat täynnä jouluruokaa. Vaikka aatto menikin matkustaessa on nämä joulupäivät tuoneet meille ihanaa joulun tunnelmaa. Laitoimme samantien joululaulut soimaan ja kynttilät palamaan.

Oma sänky on tuntunut niin kotoisalta reissun jälkeen ja siinä löydän paremmin asennon, joka tuntuu nyt raskaana mukavalta. Toivottavasti teillä on ollut rauhallinen ja rentouttava joulu!

9 vastausta aiheeseen “Perillä ollaan ja ehdittiin vielä joulunviettoon”

Kannattaa muistaa hakea teille kuuluvia korvauksia lennon myöhästymisestä, kun se oli noin paljon myöhässä! Luin taannoin artikkelin, että vain 8 prosenttia niistä, joille korvaus kuuluisi, ymmärtää niitä hakea, koska lentoyhtiöt ei tietenkään juurikaan asiaa mainosta.

Ohoh, kylläpä niitä haetaan vähän. Ei olla itsekään haettu mutta ehkä pitäisi kun tuo taisi mennä tunneissa jo sen rajan yli josta niitä voisi saada.

Kannattaa ihan oikeasti pohtia sitä, missä jamassa maapallomme nykyään on. Monen lapsen hankinta, jatkuva lentely sinne sun tänne, ostaminen ja kuluttaminen ovat vastuuttomia valintoja. Meillä jokaisella on suorastaan velvollisuus tehdä asioiden eteen jotakin ja lentämisen vähentäminen on tärkeimmästä päästä. Sillä antaa myös esimerkkiä omille lapsilleen.

https://www.is.fi/matkat/art-2000005947289.html?fbclid=IwAR3M6DCPPcWionDEqm0cflIw_AKd0ah3Z3HCA9l64F_ML7do993l1QtxHPk

Et varmaan seuraa Instagramiani? Juuri tuossa loman aikana otin osaa keskusteluun ja puhuin tästä aiheesta, koska blogiin tuli toinenkin kommentti tästä. Laitettiin monen ihmisen kanssa viestiä sitten asiasta ja oli äänestys siitä kuinka moni lentää. Vain alle 10% ihmisistä vastasi, ettei lennä lainkaan.

On tietysti ok herätellä ihmisiä miettimään valintojaan mutta se, että syyllistetään asiasta kun on jo tehnyt päätöksen lomasta on minusta aiheetonta. Jokainen tekee omat valintansa ja onko se nyt oikea paikka tulla joulupostauksen alle kirjoittamaan, että ostaminen ja kuluttaminen on vastuutonta? Ilman muuta itsekin yritän tehdä parhaani sen eteen, että maapallo säilyisi vielä mahdollisimman pitkään mutta ehkä en tässä nyt puolustaudu enempää.

Voisitko ehkä joskus käsitellä asiaa (miten ekologisuus tai se, että pidät huolta maapallosta myös lapsillenne) blogissa, se voisi hillitä keskustelua?
Näin ulkopuolisen silmiin vaikuttaa siltä, että elämäntapanne on melko kuluttava; runsas matkustelu, suuri perhe (joka on ihana asia, itsekin kolmen lapsen äitinä!) ja koirat, autot, iso talo, ruokapuolella ilmeisesti paljon maitotuotteita ja lihaa, sen lisäksi kuluttaminen yleensä. Se, että näistä kommenteista syyllistyy, kertoo ehkä siitä että elämäntyyli on aika omaehtoinen eikä kovin tiedostava? Vaikka se ei kuuluisikaan blogin teemaan varsinaisesti, niin kyseessä on valintanne, jotka vaikuttavat myös muiden ihmisten tulevaisuuteen.

Tässä on nyt sen verran ikävän oloinen ilmapiiri, että en lähde kirjoittamaan aiheesta kun selvästi muutama ihminen haluaa lynkata. En oikein usko, että se hillitsisi keskustelua kun tosiaan mainitsit itsekin listan valinnoista joita ollaan tehty ja niistä selkeästi halutaan nyt huomautella.

Pakko näin ”lentokentän tätinä” kommentoida sitä kuinka ihanasti suhtauduit ja kommentoit lentonne myöhästymiseen. Kuitenkin jouluaatto, raskaus ja lasten kanssa matkustaminen kaikki samassa nipussa ei ole se ihanin kombo myöhästymisen sattuessa. Iso osa matkustajista ei ikävä kyllä suhtaudu lainkaan hyvin tollasiin tilanteisiin vaan kaataa kasan kökköä aina henkilökunnan niskaan. Tylsäähän sellanen on aina että joutuu odottelemaan.
Oot kyllä huippu! ?

Totta, että tuo kombo oli juuri sellainen joille se odottaminen ei ole helpointa mutta tosiaan kun kyse ei ollut tuota pidemmästä ajasta niin hermot säilyi 😀 Mitäpä sitä rähjäämään kun sille ei kukaan paikalla olleista henkilökunnan jäsenistä voinut mitään. Meille jaettiin jopa limua, vettä ja voileipiä eli ihan kivasti huomioitiin!

Voi mahoton kun on taas ollut mielensäpahoittajat liikeellä. Ei mikään ole hyvä, milloin on liikaa lapsia tai liian vähän, moititaan kasvissyöjiä, ei ole hyvä lihansyöjäkään, lentäen vai autoillen, jokainen tekee omat valinnat ja toivottavasti ovat tyytyväisiä itseensä. Anna on ollut mukava lukea matkastanne ja muutenkin arjestanne. Hyvää tulevaa vuotta sinulle ja perheellesi.

Kommentit on suljettu.