Kategoriat
Yleinen

Pihalaattojen parissa

SAMSUNG CSC

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Pukkila

Meidän laatoitustyöt sisältä on tehty jo talvella ja talo on sisältä valmis. Piha on sen sijaan vaiheessa ja yksi juttu mikä sieltä puuttuu on ulko-oven eteen tuleva kahden askeleen porras. Tällä hetkellä niiden virkaa toimittaa trukkilavat jotka on tuunattu täytelaudoilla mutta toivon että se ei jää kovin pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Trukkiportaissa tosin on sitä nimenomaista raksan tunnelmaa ja mulla siintää mielessä pelko, että mitä sitten kun ihan viimeisetkin raksan rippeet saadaan pois pihasta. Mitä ikuinen projekti-ihminen sen jälkeen tuumaa kun on kokonaan valmista??

SAMSUNG CSC
portaat

SAMSUNG CSC

 

Ulko-oveen eteen tulevat portaat on tarkoitus valaa betonista, jonka jälkeen ne voidaan betonin kunnolla kuivuttua laatoittaa. Kävin itse katsomassa terasseille ja parvekkeille sopivia malleja Pukkilan Vantaan myymälässä. Pukkilan valikoimaan kuuluu useita laattasarjoja, joissa on ulkotiloihin sopivia vaihtoehtoja. Laattoja on saatavana monessa eri koossa ja värissä. Ulkotiloihin sopivat parhaiten pakkasenkestävät porcellanato-laatat, joiden vedenimukyky on alle 0,5 %. Laatan valinnassa pitää kiinnittää erityistä huomiota riittävään pinnan karheuteen, sillä karheapintaiset laatat eivät ole liukkaita sateella tai talvipakkasellakaan. Lisäksi laatan värin valinnassa kannattaa muistaa, että mitä tummempi laatta on, sitä kuumempi sen pinta on kesällä auringonpaisteessa. Portaisiin löytyi myös reunasta uritettuja malleja joten askelmatkaan eivät ole liukkaat.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Ulkotiloihin sopivia laattoja oli yllättävän paljon ja mun suosikkeja oli Archistone, Neostone ja Sandstone, joista viimeisimmästä löysin meille täydelliset laatat! Archistonen laatoissa sävyjä oli paljon ja jokaisesta sävystä pintaa oli kolmella eri karheudella eli gripillä. Archistone oli hyvin laadukas ja todella kaunis mallisto. Mun suosikki Sandstone oli hieman huokeampi sarja, yksi suosituimmista.

SAMSUNG CSC
Archistone
SAMSUNG CSC
Archistone
SAMSUNG CSC
Archistone
Neostone
Neostone
Neostone
Neostone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone
Sandstone askelmalaatta
Sandstone askelmalaatta

SAMSUNG CSC

 

Sandstonesta oli esillä myös tuollaiset askelmalaatat joita meillä todennäköisimmin tarvitaan! Sävyt muistuttivat aitoa hiekkakiveä, joista tulee sarjan nimi. Katsoin kahta harmaata, vaaleampaa Grigiota ja tummempaa Antracitea mutta aion vielä kysyä itse arkkitehdin mielipidettä sillä kyse on julkisivun värivalinnoista. Uskoisin että tuo vaaleanharmaa on meille oikea sävy.

Sandstone askelmalaatta Grigio
Sandstone askelmalaatta Grigio

Pukkilan ulkotilalaatoista on koottu upea sisustuskuvakokoelma StyleRoomin sivuille. Siellä on lisää kuvia mm. näistä sekä kesän 2015 uutuussarjoista. Käykää kurkkaamassa albumiin täällä http://www.styleroom.fi/album/51135.

Mä suuntaan nyt tekemään löytöjä perinteiselle Vallilan pihakirppikselle! Harvemmin kirppistelevänä tuo on kuitenkin mun suosikkitapahtumia kuten muutkin pihakirpputorit. Jos löytyisi vaikka jotain kivaa sisustustavaraa pikkurahalla 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

2 vastausta aiheeseen “Pihalaattojen parissa”

Kommentit on suljettu.