Kategoriat
Yleinen

Piirustuksista oikeaksi pihaksi

SAMSUNG CSC

Ihan uskomatonta, että meidän piha alkaa olemaan valmis. Toki siis vielä kukkaistutuksia ja muuta pientä tulee, mutta nyt piha ei ole enää vaarallinen työmaa. Pihakivet saapuivat meille tasan kaksi viikkoa sitten torstaina ja eilen harjailtiin saumahiekka paikoilleen. Pihakivet me tilattiin Rudukselta ja sain ne blogiyhteistyönä hieman edullisemmin. Sen tiimoilta teen teille nyt tarkemman postauksen pihahommista. Tässä kaksi viikkoa asennustöitä kuvina!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Tilausta ennen oli pihalla tehty jo laatoitettavien alueiden reunakiveykset valmiiksi sekä tietysti täytetty ja tiivistetty maapohja oikeaan korkeuteen. Reunakivinä käytettiin lähestulkoon kokonaan tontilta perustustöistä ylijääneitä kiviä. Kun tilatut 13 lavaa kiviä saapui, asennettiin vielä kivien asennushiekka paikoilleen ja täräyteltiin cramon vuokrakoneella se tiiviiksi. Sen jälkeen mallailtiin laattoja ja harjoiteltiin ladontaa ja sitten lähdettiin asennushommiin. Meidän kivivalinta oli profiloitu Torino-kivi etupihalle ja autokatokseen. Torino-kivissä meitä viehätti niiden luonnonkivimäinen pinta. Vaihtoehtoina meillä oli myös hieman paksumpi Napoli-kivi sekä upeat Roomalaiset kivet. Nämä olivat hieman tyyriimpiä joten budjetti helpotti valintaa. Takapihalle ja talonsivulle ”kävelyreitit” tulivat Oriveden mustalla liuskekivellä. Liuskekivi oli meillä jo rakennuslupahakemuksessa piirrettynä pihasuunnitelmaan ja sopii kyllä upeasti tänne.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kun viimeinen rivi kiviä oli asennettu paikoilleen, oli vielä jonkun verran leikkaamista meidän pyöreiden pilarien ympärille sekä kaikkiin reunoihin. Tämä oli hieman aikaavievä vaihe mutta viimeisteli pihan siistiksi. Sitten laitettiin kylmäasfaltista ”valli” tienreunaan, sillä alueella ei vielä tänä vuonna kaupungin puolesta asenneta reunakiviä. Lopuksi harjattiin saumahiekka paikoilleen ja täryyteltiin taas.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Valmis piha näyttää nyt sitten tältä!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Hauskasti kuvista näkee miten muutamassa viikossa ruohokin on kasvanut 🙂 Istutettiin ruohonsiemenet muutama viikko sitten joka sattui oivaan aikaan sateiden puolesta.

Pihaprojekti on koko talonrakennusurakan kaiketi viimeinen tällainen suurempi osa-alue ja tuntuu hassulta että tämä ei tosiaan enää ole työmaa. Vuosi meni kaiken kaikkiaan ja puolet siitä ollaan täällä jo asuttu joten voisi sanoa et rakennettiin ennätysvauhtia.

SAMSUNG CSC

Oli hieno fiilis ajaa eilen auto autokatokseen valmiin päällysteen päälle tai katsoa maisemia parvekkeelta. Yksi kysymys vain herää… mitä seuraavaksi? Voi tyhjyys ja kriisi. Meidän talo on valmis! Kai tässä odotellaan omenoita ja kudotaan villasukkia. Sekin on kyllä ihan parasta ikinä! Jos joku talosta haaveileva empii projektiin lähtemistä niin en voi kun suositella. Jos teillä on herännyt jotain kysymyksiä missä voin auttaa joko rakentamiseen tai pihaan liittyen niin voin vastailla kommenteissa. Lämmin kiitos myös edelliseen postaukseen <3 Ihanaa keskiviikkoillan jatkoa.

IMG_20150915_202045 IMG_20150913_170102

16 vastausta aiheeseen “Piirustuksista oikeaksi pihaksi”

Aaaahhh! Noi liuskekivet, toi piha! Toi talo! Sopii loistavasti tonne luonnon keskelle noi teidän valinnat 🙂 mitä seuraavaksi? Mun vastaus on: NAUTTIKAA 🙂

Tiedän tunteesi! Viime syksynä myöhään talo valmistui ja heti keväällä pihatyöt käyntiin, alkukesästä oli jo laatat paikoillaan ja asfaltti tehtynä. Nurmikko iti hienosti,. perennat nousivat kuin unelma, pensasaita hurahti kesän aikana jo senttejä ylöspäin 🙂 Ja kuinka mielissään sitä on pihaansa koko kesän ihaillut 😉 Kuin pikkulapsi lelukaupassa… Meillä on laajaa nurmikkoaluetta kivetyksien lisäksi ja mietinkin miten ihmeessä leikkaatte nurmikon kivetyksien ”välialueilta”? Kun ainakin kuvissa näyttää että ruoholeikkuri ei välttis mahdu tai kivetyksien vuoksi hankala alueelle saada….
On ollut mukava seurata teidän taloprojektia, lähes ”rinta rinnan” on meidän koti ( Ouluun ) valmistunut 🙂

Kuulostaa ihanalta! Varmasti oli upea seurata kun pensaat kasvoi ja näki työn tuloksen. Mä odotan kans jo ensi kesää sen vuoksi 🙂

Meillä on niin pieni tontti ja ihan supervähän nurmikkoa et varmaan riittää sellainen vanhanajan moottoriton ruohonleikkuri :DDD Jos se ei mahdu niin kai sit kynsisaksilla leikataan 😉 Tontin korkeus katotasoon nähden sekä takapihan maaston korkeusvaihtelut oli jotain mitä vaan ei voinut/saatu lupaa muokata.

Onnea teille kans uuteen kotiin <3

Trimmeri on vastaus noihin kapeisiin alueisiin, sillä siistii myös ylipitkät ruohot ihan puiden/valotolppien rungoista sekä vaikka marjapensaiden juurelta syksyaikaan esimerkiksi, ruohonleikkurilla kun ei niin lähelle pääse. Alle parin sadan € löytyi meille ainakin akkukäyttöinen Black & Decker joka on mukavan kevyt käyttää, ja helppo! 🙂

Oi kuinka kaunis lopputulos! Pihan laitto jotenkin muuttaa koko talonkin asutumman oloiseksi, vaikkei sisällä tapahtuisikaan mitään 🙂 Meillä on uuden pihan laitto muuten myös jo hyvällä mallilla, mutta juurikin kiveykset vielä puuttuu. Ne jää varmaankin ensi keväälle, mutta odotan niitä kyllä jo todella paljon! Kivimallia vielä hieman mietitään, tuo mitä teilläkin on, on ollut yksi vaihtoehto ja näyttää kyllä tosi hyvältä. Ja tuohon tyhjyyden tunteeseen osaan kyllä samaistua, edellisestä talonrakennuksesta ei ole kuin viisi vuotta, ja nyt siis viimeistellään se seuraavaa taloa täällä 😀 Kunhan tämä valmistuu, niin sitten pitää keksiä kyllä jo jotakin muutta projektia, kolmatta taloa ei kyllä heti perään jaksaisi!

Kiitos paljon 🙂 Oon ihan samaa mieltä, et asutumman ja kodikkaamman näköinen kyllä tulee hyvin pihan myötä. Vielä kun kasvaisi vähän noi kasvit! Mukava jos postaus antoi ideoita kivimallin pohdintaan. Tää Torinolaatta oli kyllä hyvä valinta!

Hahaa, vai jo toisessa talossa asutte! <3 Eiks se sanota niin et eka on harjoituskappale 😉

Näyttää tosi ihanalta!
Sun kirjoitusten perusteella olisin melkein valmis aloittamaan rakennusprojektin. Aiemmin olen tyrmännyt asian totaalisesti..mutta nähtäväksi jää 🙂

Hauskaa 🙂 Jos hyvä sauma tulee niin kannattaa kyllä harkita. Meille avaintekijä oli tietysti se, et kun tontti tupsahti niin hommaan oli pakko alkaa tai unohtaa koko juttu.

Teillä on todella kaunis piha 🙂
Me täällä tehdään pihaa pikkuhiljaa…. Tulee kyllä vähän laiskakin olo, kun tätä teidän edistymistä on seurannut 😛

Kiitos 🙂 Me ollaan niin malttamattomia et ei kannata välttämättä verrata 😀 Kyllä teilläkin varmasti valmistuu 🙂

Moikka! Pakko kysyä, kuka teillä tekee tämän kaiken? meilläkin omakotitalo, mutta ei meidän hommat kyllä näin nopeasti valmistu kun molemmat töissä käydään ja tuntuu ettei ole aikaa 🙁

Pihan teki mies ja hänen isänsä eli mun appiukko! 🙂 Appiukko on auttanut täällä joka päivä. Noissa pihalaatoissa saatiin myös miehen kaverilta talkooapua, joka on tehnyt työkseen noita laatoituksia. Se oli hyvä kun meillä oli vähän kinkkisiä kohtia noiden kallistusten kanssa. Ihan koko rakentamisessa oli isona apuna tosiaan tuo appiukko ja toki meillehän tuli talo elementteinä. Sisätöissä meillä oli palkattu timpuri.

Heips!

Vau, piha näyttää hienolta! Kyllä laatta/ kivi vaan on hieno pihassa; siisti ja ryhdikäs! Tuo liuskekivi on niin <3
13 lavaa – huh!!Varmasti ollut haasteellista nuo kaadot. Mut onneksi itse kiven asennus sujuu ihan joutuisaan.
Me tehtiin viime vuonna etupihalle uusi terassi Lakan loimukivestä ja ja tänä vuonna takapihalle muuri HB Betonin vallikivestä. Ensi vuonna jatkuu takapihan "alapihan " laatoitus mustalla liuskekivellä, pihakeittiöllä, pergolalla ja sunhousella …. ;0)

Kaunista!
Millä olette saumanneet nuo liuskekivet? Meillä olisi ensi kesänä edessä muutaman liuskekivipolun rakentaminen.

Kommentit on suljettu.