Kategoriat
Yleinen

Selvennystä blogipalkkioista

SAMSUNG CSC

Mukava kun ehdin pitkästä aikaa postaamaan! Lasten serkkupoika on hiihtoloman vietossa mun tädillä joten Eliel lähti serkkunsa seuraksi tädin luokse tänään. Sitä ennen mentiin metrolla katsomaan meidän taloa ja syötiin siellä välipalaa. Lapsista metrolla matkustaminen on edelleen todella hauskaa ja minusta on tietysti ihana esitellä taloa perheelle joka tulee katsomaan. Kauniissa säässä oli mukava suunnistaa uuteen osoitteeseen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Edelliseen postaukseen tuli heti mielenkiintoista keskustelua jota on ollut hauska seurata tänään. Keskustelussa oli muunmuassa talonrakentamisen talouspuoli ja resurssit lähteä rakennusprosessiin äitiysloman aikana. Aina kannattaa kuitenkin muistaa, että usein suunnitteluvaihe on pitkä ja sekin antaa valmiuksia järjestellä taloutta. Omasta tilanteestani sen verran, että meille tieto tontista tuli jo hyvän aikaa ennen raskautta ja kaupungin tonteilla on vielä kaikenlisäksi velvoitteena se, että rakentaminen pitää aloittaa kahden vuoden sisällä vuokraamisesta. Pankin kanssa sovimme, että maksamme lainasta rakennusaikana pelkästään korkoja ja varsinaiset lyhennykset lähtevät rullaamaan sen jälkeen. Kun kyseessä on suuri projekti niin myös lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä sekä miettiä tarkkaan maksusuunnitelma joka sopii omalle perheelle.

Vaikka keskustelussa ei välttämättä tarkoitettu juuri minua niin tuli silti sellainen fiilis, että ketään ei kannata tuntematta kadehtia, eikä vaikka tuntisikin. Blogin kautta kirjoittajien elämä voi vaikuttaa niin leppoisalta, vaikka todellisuus on kuvia paljon tylsempi. Mulle itselleni blogi on siis rakkaan harrastuksen lisäksi työ, eikä se salli sitä että jäisin äitiyslomalle myös tästä. En siis ole lattemammaillut koko äitiyslomaani, mähän päivitin blogia jopa synnytyssairaalasta. Sosiaalinen media ei lepää koskaan ja jos haluaa että tilille napsahtaa jotain muutakin kuin äitiyspäivärahan minimi on annetta itsestään jotain. Se työ ei ole välttämättä kaikille.

SAMSUNG CSC

 

Bloggaamisesta puheenollen tuli yhdestä kommentista mieleen myös se, että kun bloggaaminen on työnalana suhteellisen uusi, on sillä tienaaminen ja yhteistyöpostauksien tuottaminen ehkä hieman erilaisten käsitysten verhoama. Kun ei ole mitään yhteistä tessiä ja tiettyä palkkakategoriaa on ala hyvin kirjava ja siinä missä joku toinen pyytää saada yrityksen leiman huppariinsa, toiselle siitä saatetaan maksaa satanen tai kaksi. Lukijan on silloin jopa mahdoton tietää mitä kukin tienaa! Mutta kerrotko itsekään palkkaasi kaikille jotka kysyy?

Palkkiot ovat pääasiassa kuitenkin varmaan melkein aina sen satasen-kaksi eikä tosiaan esimerkiksi meidän taloprojekti ole mikään iso yhteistyöpostaus. Eikai kukaan oikeasti luule, että edes bloggaaja saisi edes puoli-ilmaisen talon kun ne maksaa kymmeniä tuhansia!? Mulla itsellä on projektissa muutama yritys kenen kanssa olen sopinut bloginäkyvyydestä (Tulikivi, Caava, Kvik ja Trinitylattiat) ja olen siitä täysin avoimesti blogissa kertonut. Näissä tapauksissa etuni on muutamien satojen eurojen alennus. Tiukassa budjetissa toki sellaiset ovat mahdollistaneet ehkä vähän laadukkaampien valintojen tekemisen, sillä olen saanut ne kohtuulliseen hintaan. Valitettavasti mitään ei kuitenkaan saa ilmaiseksi! Ilmaisia lounaita kun ei ole 🙂

  • Selvennykseksi kertaan, että mun blogissa kun saan rahallisen korvauksen tai tuotteen lainaan ilman sitä että maksan siitä, lukee ensimmäisenä alussa YHTEISTYÖSSÄ XXX
  • Mainitsen jonkunlaisesta yhteistyöstä tai sponsoroinnista jos saan tuotteesta reilun alennuksen.
  • Mun blogin linkit eivät koskaan ole kaupallisia affiliate-linkkejä jonka kautta tehdyistä ostoista saisin itse rahaa.
  • Voin itse valita kaikki yhteistyöt joihin haluan lähteä mukaan ja kun löydän jotain kiinnostavaa, ehdotan niitä joskus itsekin sillä silloin olen jo ihastunut tuotteeseen.

Tästä päästäänkin sopivasti siihen, että kun illuusion mukaan rakennusprojekti on pelkkää kulutusjuhlaa niin olen itse lähtenyt mukaan haasteeseen päinvastaisesta aiheesta. Kirjoitan siitä lisää tällä viikolla kun laskeudun Ekopaastoon. Mies on ainakin tyytyväinen kun kerroin, että tulevien kuukausien teema on kaikenlainen säästäminen, ekologisuus, rauhoittuminen ja kuluttamisen tutkiminen kriittisesti. Tää sopii meidän tilanteeseen kuin nenä päähän! Nyt siis kukkaronnyörit tiukalle ja katsotaan mitä keksitään 🙂

15 vastausta aiheeseen “Selvennystä blogipalkkioista”

Hei, miksi olet päättänyt jättää ottamatta niitä kaupallisia affiliateyhteistöitä blogiisi? Niillä ilmeisesti voisi kuitenkin tienata jonkun verran?

Ei oo vaan kuulostanut mun jutulta. Liikaa on aina liikaa ja teen kuitenkin jo silloin tällöin sisältöyhteistypostauksia. En haluaa tuputtaa mitään linkkejä 🙂

Vieläkö ihmiset jaksaa meuhkata tämmöisistä asioista. Vanha juttu jo. Jokainen voi perustaa blogin. Ei siihen mitään korkeakoulua tarvitse käydä. Eli jos jotakuta nyt ihmeellisesti vieläkin jaksaa kismittää se, että joku tienaa tai saa alennuksia blogillaan niin siitä vaan omaa blogia pystyyn ja yrittämään. Jotkut onnistuu jotkut ei. Minä itse pystyn valitsemaan mitä blogista luen ja mitä en. Jos minua ei kiinnosta lukea yhteistyö postauksia niin sitten en lue. Itse näen blogit vähän niinkuin aikakauslehtinä jotka ovat siirtyneet nettiin. Lehdet ovat mielestäni vain vielä enemmän mainoksia täynnä kuin blogit, emmekä sitä aina lukiessa edes huomaakkaan.

Ja tottakai minäkin jopa joskus mietin, että ompa tuolla kaikkia ihania tuotteita ja tuntuu niin onnelliselta ja onnekkaalta tuo ihminen ja kaikkea muuta hömppää, mutta kuka oikeasti jaksaa lukea koko ajan blogia jossa bloggari valittaa joka päivä siitä ja tästä? En usko, että kovinkaan moni ja bloggarit haluavatkin varmasti usein postauksillaan tsempata ja saada aikaan hyvää mieltä tai nostaa esiin asioita joista ei muuten puhuta.

Medialukutaito on aikas hieno juttu myös jota kannattaa harrastaa!

Ei tästä nyt varsinaisesti meuhkattu! Mä vaan vähän säikähdin kun kyseltiin voiko budjettia kertoa vai onko talo joten blogiyhteistyö! Siitä sitten lähti, kun tuntuu että käsitys palkkioista on vähän hakoteillä. Medialukutaito on tosiaan pop! 🙂 Ja ihan totta, ei niitä marinoita, pelkkää kurjuutta tai rahahuolia varmasti kukaan jaksa yksitoikkoisesti lukea. Musta on ihanaa itsekin lukea blogeja joissa on kauniita kuvia ja elämän ihania hetkiä ja asioita ikuistettuna! 🙂

Mä olen missannut koko ekopaaston! Hyvä että vinkkasit, meitsi on mukana 😉

Tämä ei nyt ihan suoranaisesti liity kirjoituksen aiheeseen – tai itseasiassa taitaa liittyäkin – mutta tartunpahan nyt yhteen lauseeseen pitkässä ja hyvässä tekstissä.

” Mutta kerrotko itsekään palkkaasi kaikille jotka kysyy?”

Kyllä minä kerron kysyttäessä palkkani. En ole ikinä nähnyt mitään syytä, miksi en kertoisi. Teen tasoltaan koulutustani vastavaa työtä (vaikken enää ihan suoranaisesti koulutusalallani) ja saan siitä ainakin liiton taulukoiden perusteella työtäni hyvinkin vastaavaa palkkaa. En siis koe palkkaani mitenkään salaisuudeksi tai asiaksi, jota en voisi kysyttäessä kelle tahansa kertoa. En ole koskaan oikein ymmärtänyt tätä suomalaista kulttuuria, jossa palkka on joku suunnaton salaisuus, josta pitää olla hys,hys. Jos ihmiset avoimesti kertoisivat palkkansa, palkkionsa ja muut tulonsa, todennäköisesti tällaiset hassut väärinkäsitykset ja turha kateus toisten ansioista (tai kuvitelluista eduista) vähenisivät merkittävästi.

Mä luulen et ainakin pieneen palkkaan liittyy joskus häpeää tai huonommuudentunnetta eikä sitä tee mieli kaikille kailottaa. Tai ainakin kuvittelisin et jos tulot on keskitasoiset tai hyvät niin niistä puhuminenkin helpottaa koska silloin kukaan ei luokittele sen perusteella ainakaan kehnommaksi. Tai sellaisia fiiliksiä mulla on ollut oman palkkani suhteen vaikka kun vertaan sukulaisiin tai ystäviin. Avoimuus varmasti kyllä vähentäisi kateutta! 🙂

Oi, mä meinaan täällä pakahtua onnesta, kun pääsette kohta kauniiseen kotiinne! Mahtavaa! Noi lastenhuoneen tapetit ja taulut on todella kauniita, sulla on hyvä silmä sisustamisen suhteen ja viitseliäisyyttä surffata netissä tarpeeksi kauan, että löydät ihanuuksia. Mulla se kaatuu aina siihen, etten viitsi etsiä ja sitten kun viitsin, niin en osaa päättää kaikkien ihanien välillä. Ja jätän hankkimatta. 🙂 Ja sittenpä ei uudistu mikään. Sisustamisen vimma on suurimmillaan juuri kun kevätaurinko alkaa lämmittää eli kohta sitä taas tuskaillaan, että mitä tekis kodille. Tällä hetkellä suurin projekti liittyy kyllä siihen, että tyhjennetään kotia koko ajan kaikesta turhasta kamasta. Mistä kummasta sitä kertyy koko ajan???

Mä hoidan lapsia niin paljon kotona et kaikki ostokset on niin paljon helpompaa tehdä netissä! 🙂 Sitten vielä kun blogit on intohimo niin törmää helposti kaikkiin ihanuuksiin ja voi selvittää lisää! 🙂

Mä toivon et muuton yhteydessä voidaan taas karsia kamaa! 🙂 Sitä tosiaan aina kertyy! Tsemppiä kevätsiivoukseen!

Aikamoista kommenttia kyllä suuntaan jos toiseenkin oli tullut edelliseen :D. En oikeen tajua aina miten se oikeestaan kellekkään kuuluu miten oma asuminen yms maksetaan ( rikollista toimintaa nyt sit taas lukuunottamatta :)), mutta joo aivan mahtava koti teille valmistumassa ja kateellisena meitsi ainakin kuolaa :D. Asiaan liittymättä tai no siihen liittyen niin on monet ihmetellyt miten mulla on esim varaa reenailla kaks kertaa viikossa valmentajan kanssa ymmärtämättä että jos on 15vee saakka tehny duunia ni säästöjäkin jonkin verran on, ja sehän on osittain sitten jostain muista jutuista luovuttava.

Ja noi lastenhuoneen tapetit, tässähän pitää alkaa kohta itekkin muksu vääntää jo tollasten tapettien takia 😀 ei oikeen omaan makkariin enää kai kehtaa, vaikka lapsi sydämmeltä taian itekki vielä olla… haha. Kovasti tsemiä loppurutistukseen ja Anna toi vika kuva on <3 näytät superkauniille 🙂

-Hanna
http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

Kiitos ihana Hanna! 🙂

Juu, mun sisäinen pikkutyttö kans intoilee noista lasten tapeteista 😉

Palkka-asioita vielä koskien kysyisin että millä perusteella blogialusta palkkaa maksaa? Onko sopimus esim. 5-10 postausta kuukaudessa ja palkka x verran. Sitten jos postaa joka päivä palkka on hieman enemmän vai kuinka bloggaajan palkka muodostuu? Yhdestä postauksesta aina könttäsumma? Tätä ei ole missään seuraamassani blogissa vielä avattu.

Muutoin en jaksa kuin lähinnä ihmetellä juurikin ihmisten medialukutaidottomuutta ja katkeruutta. Mutta hyvä että näitä ihmisiä varten on ruvettu kertomaan ja merkkaamaan selkeämmin yhteistyöt tai saadut alennukset.

Upea koti teille tulossa!

Moikka!

Blogialustojen maksamia palkkiomalleja on varmasti yhtä paljon kuin portaalejakin. Sen lisäksi jokainen bloggaaja voi olla itsenäinen yrittäjä joten portaalin sisällä myös jokaisella voi olla henkilökohtainen sopimus. Sen vuoksi näistä ei ole mitään yleistä linjaa eikä oikein tietoakaan. Mun oma on esimerkiksi henkilökohtainen jonka tarkat speksit on vain mun ja työnantajan väliset joten en voi niitä valottaa enempää. Myös se, että onko alustalla joku määrätty postaustahti on varmaan täysin yksilö-/ tai portaalikohtaista. Sorry nihkeästä vastauksesta mutta hyvä kysymys, johon on vaikea vastata! 🙂

Kiitos paljon, ihanaa päästä kohta kotiin <3

Oijoi, hetkeen en ole täällä piipahtanut ja nythän teidän talo on jo ihan valmiin näköinen! Ihan mahtavaa! 🙂 Kommentoin sen verran harvakseltaan, että tähän samaan syssyyn haluan jo toivottaa ihan hurjan paljon onnea uuteen kotiin, sitten kun sen aika on 🙂

Kommentit on suljettu.