Kategoriat
Matkustus

Terveiset lämpimästä Syrakusasta

Ihana Italiani, on ihana nähdä taas!

Italiaan on helppo rakastua ja meidän sydän on jäänyt tänne jo kauan sitten. Toissakesän reissua Sardiniaan on muisteltu läpi talvet ja siitä saakka kuumotellut Sisilia on vihdoin totta. Italian suurin saari on juuri nyt koettavana ja se tuntuu hyvältä.

Kun huone ei vastaa odotuksia

Me saavuttiin hotellille myöhään tiistaiyönä ja todettuamme lennon ja pitkän bussimatkan jälkeen, että huoneemme kuhisee  muurahaisia käännyimme takaisin vastaanoton puoleen. Saimme vielä samalle yölle uuden huoneen mutta vain yhdeksi yöksi. Aamulla selvisi, että ”muurahaishuone” oli siivottu, seinät tilkitty ja ongelma hoidettu. Jouduimme palaamaan takaisin ensimmäiseen huoneeseen toiseksi yöksi. Tällä kertaa muurahaisia ei näkynyt sängyissä (ja peittojen alla kuten ensimmäisenä yönä) ja nukuimme siellä yömme. Olin kuitenkin ilmaissut toiveeni vastaanottoon ja suomaiselle TUI:n oppaalle, että haluaisimme vaihtaa takaisin sellaisen huoneeseen, joka on toisessa kerroksessa missä saimme yöpyä ensimmäisen yön, eikä maan tasalla jossa tämä alunperin meille annettu huone oli. Sain onneksemme kuulla, että uusi huone oli löytynyt.

Nyt siirryttyämme viikon lomalla jo kolmanteen huoneeseen (kuvissa), toivoisin että saamme jäädä tähän, eikä täällä olisi samanlaista muurahaisongelmaa. Tuon muurahaishuoneen ”siivous” ei ollut nimittäin kovin pitkäainen ratkaisu sillä jo aamulla vaihtaessa kamoja toiseen paikkaa huomasin, että matkalaukkuni ja vaatteni olivat ihan muurahaisissa. Vaikka en ole mikään suurin ötökkökammoinen sillä niitä etelässä näkyy aina siellä täällä, tuntuu kuitenkin inhottavalta ajatus siitä, että pikkuhouisussa ja mekoissa vipeltäisi epätoivottuja vieraita. Sen verran hotellikin pahoitteli vaivannäköä, että joku kävi tuomassa meille ovelle hedelmävadin terveisenä vastaanotosta. Ihan mukavaa huomiointia vaikka huoneiden vaihtaminen onkin ottanut veronsa niin lapsista kuin meistä aikuisista. Jospa se loma tästä nyt sujuisi rennommin loppuun saakka.

Arenella Resort on valtava

Tämä meidän kohde on Sisilian suurin hotelli ja hotellilla on ihan valtavan kokoiset tilukset, joissa viljellään vehnää ja oliiveja. Ravintolan leipä on tehty tilan omista jauhoista ja öljyt ovat hotellin omia oliiviöljyjä. Hiekkaranta on noin 500-1000m päässä hotellilla riippuen vähän mistä lähtee ja rantalaiturille on lyhyempi noin 200m matka. Tuota lenkkiä kulkee päivittäin pieni bussijuna, jonka kyytiin on helppo hypätä mikäli kävely kuumassa tuntuu liian raskaalta. Me ehdittiin eilisen aikana kiertää jo kaikki kolme kohdetta: altaat, hiekkaranta ja rantalaituri. Jokaisessa on puolensa on mukava vaihdella päivän aikana uintikohdetta!

Huomenna valloittamaan Etna!