Kategoriat
Sisustus Yleinen

Tuhluriprinsessa

SAMSUNG CSC

 

Uusi koti valmistuu vauhtia ja monia päätöksiä materiaalivalinnoista on pitänyt jo tehdä. Päätöksenteko on ollut yllättävän haastavaa ja myös visio on muuttunut useampaan kertaan matkan aikana. Yksi päätöksiin suuresti vaikuttava tekijä on tietysti budjetti ja sehän se on jokaisen pilvilinnoista haaveilevan naisen vihollinen 😀 Realistinen kukkaronnyörejä vahtiva mies vs. luonnonmateriaaleja rakastava esteetikko.

SAMSUNG CSC
valossa
SAMSUNG CSC
ja varjossa

Muutaman vedon olen saanut kuitenkin läpi talon suurista linjoista. Lattiaksi meille tulee yläkertaan kokonaan ja alakertaan suurimmaksi osaksi käsinveistetty Trinity tammiparketti leveänä lankkumallina. Sävy on täysin tammen luonnollinen väri, sillä se on käsitelty kirkkaalla öljyvahalla. Käsinveistetty pinta tekee lattiasta ihanan elävän ja hyväntuntuisen jalan alle. Tuo laadukas, kotimaassa valmistettu lattia ei toki ollut edullisimmasta päästä ja ottamalla kaikki neuvottelutaidot käyttöön sain sen blogiyhteistyöllä edullisempaan hintaan. Meidän perheen kokemuksista tulee juttua myöhemmin Trinitylattioiden sivuille 🙂 Tämä oli sekä sävyltään että ominaisuuksiltaan se lattia mitä meille suositeltiin kaikista vaihtoehdoista. Kirkas tammi kuulema harmaantuu kauniisti ja se on tarpeeksi tumma siihen, että lapsi- ja koiraperheessä mahdollisesti sattuu pieniä vesivahinkoja. Esimerkiksi märkä koira saattaa jättää tummemman laikun lattiaan jos se makaa samassa kohtaan pitkään pesun jälkeen. Vaaleimmissa sävyissä tuollaiset kohdat jää helpommin näkyviin ja myös haluttiin tähän taloon nyt tummempi lattia kuin edellisessä (valkoinen).

SAMSUNG CSC

Alakerrassa meille tulee eteiseen ja keittiöön laattaa. Laatan valinta on edelleen vielä auki ja oon etsinyt ympäri ämpäri paikkaa mistä saisin siihen luonnonkiveä mahdollisimman edullisesti. Mun palava rakkaus on Tulikiven Travertino Classico laatta mutta sen neliöhinta on niin suolainen että mies meinas heittää mut raksalta ulos mallipalojeni kanssa. Mun sydän itkee verta ja oon kulkenut niiden Travertiini mallipalojen kanssa jo Helsingin, Vantaan ja Veikkolan laattaliikkeet. Mun pihistä/panosta leikki ei toimi ollenkaan kun en ole löytänyt täydellistä pihistä versiota. Travertiinia louhitaan mm. Italiasta jossa on maailman suurin travertiinirakennus Colosseum. Myös Pietarinkirkko on rakennettu siitä 🙂 Kiillotettuna se on todella kaunis sisustuskivi ja mikä olisi makeampaa kuin pala Italiaa eteisessä.

kuva
kuva Tulikiven Travertino Classico asuntomessuilla <3
SAMSUNG CSC
Bauhaus
SAMSUNG CSC
turkkilainen marmori, hinta 1/5 travertiinista.

Se miksi tuo valkoinen pieni mallipala seikkailee tuolla on se, että se on tulevan keittiötason ja saarekkeen materiaali. Työtasoiksi tulee siis Tulikiven Carrara marmorista tehty komposiitti. Sama kaunis ulkonäkö mutta ei niin huokoinen kuin pelkkä Carraran marmori. Taso tulee niin kätevästi laatan ja parketin päälle, että se on siksi mallailussa mukana.

20141111_125020
eli takana meidän parketin pala, edessä vasemmalla se kallis Travertiini luonnonkivilaatta. Valkoinen on meidän keittiötaso ja pienet mosaiikit oli travertiinia jota mietin keittiön välitilaan. Harmaat palat ovat matta ja kiillotettu kotimainen vuolukivi. Mietin myös harmaata laattavaihtoehtoa, sillä yläkerran takka on vuolukiveä 🙂
20141111_122637
keittiön taso <3 ja olohuoneen lattiapala sen takana (ei erotu tammipöydästä paljon)

Tällä hetkellä pihistä-listalla ensimmäisenä on Veikkolan laattatukusta löytynyt travertiini kuivapuristelaatta. Se eroaa siis niin, että se ei ole suoraan luonnonkivestä lohkottu ja leikattu pala vaan se on prosessoinnin vuoksi kovempi ja painavampi (ja huom. edullisempi).

20141119_163849 20141119_161226 20141119_161238 20141119_164726

 

Otin mukaan yhden mallipalan myös tästä (hinta 1/4 panosta-versiosta). Tältä se näytti kotona yhdessä rautakaupasta napattujen kaunis koti värilastujen kanssa:

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

 

Väri ei ole niin kauniin eläväinen kuin alkuperäisessä. Sävy on myöskin harmaampi eikä yhtä kauniin kultainen. Tuhluriprinsessa ei kuitenkaan voi saada kaikkea mitä haluaa joten vaihtoehtojen etsintä jatkuu. Löysin onneksi vielä yhden paikan josta aion huomenna pyytää tarjouksen!

kuva
kuva Positive Interiors kiillotettu travertiini
kuva
kuva Positive Interiors matta travertiini

Lattia on siis osin vielä auki mutta portaat ja keittiö on molemmat tilattu. Keittiökuvaan tulee oikealla vielä jääkaappi ja pakastin sekä tietysti liesituuletin. Kaappimalli keittiössä on Kvikin Tinta, alumiininvärisillä koristelistoilla. Portaat muuttui ensin ajatelluista valkoisista lasikaiteellisista portaista tammisiin, valkoisilla pinnakaiteilla 🙂 Samantyyppiset siis kuin kuvassa mutta meille ei tule lasia. Portaat meille tekee ja asentaa täysin valmiiksi Caava. Portaista ja keittiöstä sain myös hyvän hinnan blogiyhteistyöllä, tai niin nuo kauppiaat ainakin lupasivat 😉 Tietysti jokaiselle rakennuttajalle tehdään tarjous joten en osaa sanoa mikä etu tarkalleen on, mutta hyvä tarjous kuulema.

3d 10.11.2014

P14051-Liljeroos-Esityskuva1

 

 

Eli jotain hyötyä on myös omasta työstäni ollut tässä rakennusprojektissa, joka tuntui hetki sitten vielä mahdottomalta unelmalta. Kova puristus talonrakennus joka tapauksessa on taloudellisesti, eikä meillä vietetä päivääkään puhumatta kotona aiheesta. Täytyy toivoa että muutaman vuoden kuluttua ollaan onnellisia omassa talossa, niin että takataskussa on kortti missä valmiin talon arvo on suurempi kuin mitä projektiin meni. Leppoisiin eläkepäiviin on silti vielä matkaa…

Riski se on mikä kannattaa vai vanhassa vara parempi?

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

17 vastausta aiheeseen “Tuhluriprinsessa”

Pyydäppä tarjous Loimaan Kiveltä, meillä on kotona heiltä hankittu kivilattia enkä voisi olla tyytyväisempi!

Oletko käynyt tutustumassa jo ABL:n valikoimiin? Heidän myymälänsä sijaitsee aivan Vantaan Tammiston kupeessa, mutta Helsingin puolella. Löysimme sieltä itse mosaiikkia hintaan 9e/neliö ja lähtöhinta oli 109e/neliö… 🙂 Löytyi siis poistopuolelta. Tässä meidän kokemuksia laattojen etsinnästä pk-seudulta. http://www.rakennellen.fi/2014/07/laatat-valittu.html

Ja jos mahdollista, suosittelen harkitsemaan etelänaapurissa vierailua. 🙂

Höh, mitenkähän en oo tajunnu vinkata tuota sulle. Se on melkein meidän takapihalla 😀 Huh, teidän talosta tulee kaunis! Itse haaveilen siitä rivari kolmiosta ja ollaan taas vähän innokkaammin seurailtu asuntoilmoituksia. Kiva olis laittaa kämppä itse lattiasta kattoon, mutta ei meistä taida olla siihen joten valmista ja hyväkuntoista etsitään 🙂

Oletko huomannut, että netrauta.fi:ssä on tuo Tulikiven Travertino Classico nyt -30 % tämän kuukauden? Tosin en tiedä onko sitä useampaa kokoa.

Se on silti 144€/m2 eli aivan todella kallis!! Lähtöhinta siis yli 200€. Mutta meillä kun menis sitä melkein 30m2 eli aika paljon 🙁 Buhuu! Sain Tulikiveltä tarjouksen joka on alle tuon, kun tilasin sieltä takat mutta silti. Nyyh byyh… Ollaan liian köyhiä 😉 Kiitos silti vinkistä, ihanaa kun autatte!!! <3

Vastaa

Ihanalta näyttää 🙂 voisitko kertoa mistä olet hankkinut valkoiset verhot teidän vanhan asunnon olohuoneesta? Ihana materiaalia 🙂

Anteeksi tuhannesti Janna kun vastaan näin myöhään, mutta jos luet vielä kommentteja niin ne verhot on ihan Ikeasta! 🙂 Sellaiset läpikuultavat valkoiset ja ohuet siis. Meillä se ikkunaseinä oli todella pitkä niin verhoja oli yhteensä 4 eli kaksi pakettia! =)

Vastaa

Minusta sijoittaminen OMAAN asuntoon/taloon on huomattavasti fiksumpaa kuin esim. vuokralla asuminen 😉 Itse otin ekan asuntolainani 22-vuotiaana ja nyt 31-vuotiaana toinen velka kun muutin uuteen, hieman ”kalliimpaan” asuntoon. Mulla ei olis ollut tähän uuteen kotiin varaa jos ei olis ollut sitä pientä pesämunaa minkä vanhan asunnon myynnistä sain.
En siis ikinä halua miettiä sitä, että voi kun on lainaa ja vuonna x olen sen ehkä maksanut, nautin mieluummin kodista jonka olen halunnut.

Itsekin siis sisustan tätä uutta kotia parhaillaan, ja koska en ole mikään rikas niin sitä joutuu katsomaan huonekalut ja sisustusmateriaalit sieltä halvimmasta päästä, kallista ei ole varaa ostaa vaikka kuinka haluaisi 🙁 Onneksi olen löytänyt kivoja vaihtoehtoja omaan budjettiin sopivalla rahalla 🙂 Ja kierrätys, ja itse tekeminen on mulla tällä hetkellä IN omassa sisustamisessa!

Sä oot kyllä ollut fiksu ja aikaisin hankkinut oman asunnon! 🙂 Meillä kans on tää talo nyt sitten kolmas jo! =)

Voi kun osaisin itse tehdä enemmän, se tuo kyllä persoonaa sisustukseen. Ihaillen seurailen muutamaa blogia.

Vastaa

Moi.
Ihana lukea näitä raksapostauksia. Oon niin kade tosta parketista.
Oma kokemus, kun edellisessä kodissa meillä oli keittiön välitilassa mosaiikki ja voi sitä saumojen määrää ja niiden puhtaana pitämistä. Ne ottaa ja imee kaiken tai siltä se ainakin tuntu.
Kovasti tsemppiä loppurutistukseen 🙂

Mä menin nyt ja ostin mosaiikkia! 😀 Meillä on ollut sekä mosaiikkia et lasia välitilassa ja olin taas kahden vaiheilla. Noh, ei onneksi ole liesi lähellä kun se tulee saarekkeeseen 🙂

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.