Kategoriat
Yleinen

Turvallisempi arki meille jokaiselle

SAMSUNG CSC

112-päivä on pian täällä, muistuttamassa meitä arjen turvallisuudesta. Se on valtakunnallinen Suomen eri turvallisuusalan toimijoiden kampanja, jonka tarkoitus on muistuttaa, millä pienillä teoilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta. Vuoden 2017 kampanjassa, joka vietetään taas yhdestoista helmikuuta, 112-päivän teemana on lapsiperheiden arjen turvallisuus, joka koskettaa minua tietysti äitinä.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Yliopistolla teen paljon töitä laboratoriossa, joten turvallisuus on siellä aina mielessä ja käsien ulottuvilla. On hätäsuihkut ja kaikki mahdolliset ensiapuvälineet sekä jatkuva koulutus niiden käyttöön. Kamppiksen myötä jäin väkisinkin miettimään, mikä tilanne meillä on kotona ja huomasin turvallisuudessa paljon parantamisen varaa. Toki näitä asioita on tullut mietittyä lasten myötä paljonkin, mutta vaaranpaikkoja riittää kodeissa silti. Vuodet uinninvalvojana ovat antaneet hyvät ensiaputaidot, mutta niitäkin on hyvä päivittää jatkuvasti.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Ollaan tämä koti rakennettu aivan alusta saakka ja täällä on onneksi kaikki mitä toivoa saattaa. On tarpeeksi palohälyttimiä, kunnolliset hätäpoistumistiet jokaisessa huoneessa jne. Lasten kanssa kuitenkin sattuu ja tapahtuu, joten päivittäiseen arjen turvallisuuteen saa kiinnittää huomiota. Saan olla varovainen, etten jätä pesuaineita pienten ulottuville, tai veitsiä ja saksia työtasojen reunoille. Takkaa polttaessakin pitää olla varovainen, sillä etenkin meidän pienin on niin vilkas, että silmät saa olla selässäkin.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Kahden isomman kanssa ollaan puhuttu jo hätänumerosta ja siitä, että sinne voi aina soittaa jos tulee hätä. Ollaan keskusteltu, mitä pitää tehdä erilaisissa vaaratilanteissa ja etenkin meidän tokaluokkalainen oli jo hyvin kartalla. Puhelimiin saatava 112 Suomi sovellus on siitä kätevä, että se antaa sijainnin kordinaatit suoraan hätäkeskukseen, mikä on etenkin lapsille hyvä ja ilman muuta itsellekin koska hätätilanne voi tulla myös tien päällä. Viisivuotias ei vielä muista meidän osoitetta, joten sovellus on kyllä siitä huippu että apu löytää oikeaan paikkaan vaikka soittajana olisi lapsi. Mitä jos tilanne, olisi toisinpäin ja minulle sattuisi jotain ollessani lasten kanssa?
SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

ARVONTA

 

Yksi seikka minkä puute jäi kamppiksen myötä minun omatuntoani kolkuttamaan on se, ettei meillä ole sammutuspeitettä. Sen aion hankkia ihan asap! Saan myös arpoa teille blogini lukijoilla yhden Arki Designin Oksa sammutuspeitteen. Minusta kuosi on kaunis ja tuote ehdottoman tärkeä jokaisen kotiin ja mökille. Tuotteen arvo on 24,90€ ja kommentoimalla tähän, olet mukana arvonnassa. Kerro esimerkiksi miten teillä on otettu turvallisuusasiat huomioon ja oletteko keskustelleet lasten kanssa kuinka toimitaan hätätilanteissa? Mitä seikkoja voisi vielä parantaa?

Osallistumisaikaa on 11.2.2017 saakka. Lisää infoa aiheesta löydät osoitteesta: http://www.112-paiva.fi/ Onnea kaikille arvontaan ja turvallista 112-päivää!

oksa-musta

44 vastausta aiheeseen “Turvallisempi arki meille jokaiselle”

Normaalit varotoimet ja ensiapuvälineet kotona otettu huomioon – mökillä hiukan enemmän (sammutuspeite, jauhesammutin), sinnehän ei apu ihan äkkiä ennätä esim. tulipalon sattuessa. Onpahan sitten edes joku oma apu tarvittaessa ensin.
Tuo sammutuspeitteen kuosi on kyllä kaunis – tahtoisi arvan suosivan. 🙂

Tuo olisi kaunis lisäturva minun keittiöön, koskan kun ei tiedä mitä sattuu 🙁

Nuorimmaiseni kotiin veisin tuliaiseksi. Turvallisuutta ja silmäniloa.

Tuo tulisi tarpeeseen olen nimittäin ensi kuussa muuttamassa takaisin omaan kotiin, eikä sammutuspeittoa ole vielä hankittu. Palovarotin on jo valmiiksi hankittu. Tuohan näyttää olevan erittäin kätevä ja pussi on niin kaunis ja juuri oikeanvärinen omaan sisutukseen?

Oi voi… meillä ei ole sammutuspeitettä. Tulisi siis kanssa tarpeeseen.

Meiltä puuttuu sammutuspeite? ja intohimoisena kynttilänpolttajana se olisi tarpeellinen tavara. Muuten on turvallisuusasiat ok.
Turvallista kevättä sinne!
Mertsi

Nyt oli ajankohtainen postaus myös oman elämäni kannalta! Meillä on 8kk ikäinen vauva ja hänen syntymän jälkeen on ajatellut myös omaa ja läheisten turvallisuutta ihan eri tavalla. Myös vauvan suhteen se on jännä, miten itsessä heräsi heti vahva suojeluntahto tuota pientä kohtaan.

Itse työskentelen hoitoalalla, ja kirvesmiehenä toimiva aviomies saikin kärsiä suullisista pistokokeista, kun ensimmäisinä kuukausina hormonihuuruissa yritin päästä jyvälle, että myös hän osaa tarvittaessa ensiavut 😀

Lisäksi kodista on tullut ihan eri tavalla tärkeä itselle ja haluaa pitää myös siitä huolta. Toimivat palovaroittimet löytyy, mutta sammutuspeitteet uupuvat meiltäkin. Mukana arvonnassa siis!

Palohälyttimet on eri tiloissa. Yövalot ovat eteisessä. Keittiössä ei saa leikkiä. Yksi palopeite on keittiössä lähellä hellaa. Saa niitä olla toinenkin. Vaahtosammutin on eteisessä.

Keittiöstämme löytyy sammutuspeite ja katossa on palovaroitin. Asuntomme on sen kokoinen, että yksi varoitin riittää. Ensiapulaatikon sisältöä pitäisi täydentää ja haaveissa on vielä joku päivä suorittaa EA1-kortti. Olen kyllä sitä mieltä, että tuo ensiapukortti pitäisi olla jokaiselle kansalaiselle ilmainen 🙂

Meillä palovaroitin ja sammutuspeite. Sammutuspeite perus punainen. Designpeite sopisi sisustukseen ?

Sammutuspeite, ea-laukku ja palo/häkävaroittimet löytyvät kotoa ja kohta valmistuvaan omakotitaloon ajateltiin lisäksi sammuttimet taloon ja autotalliin. Palomiehen tytär ?

Meillä on palovaroittimet joka huoneessa ja eteisessä vaahtosammutin. Myös ensiapulaukku löytyy mutta se kaipaisi hiukan täydennystä, pitääkin muistaa tehdä se heti viikonloppuna. Tuo sammutuspeite olisi tervetullut lisä meidän kodin turvajuttuihin 🙂

Pitäisi panostaa näihin enemmän .. Tämän voiton kanssa voisikin lapsen kanssa käydä läpi turvallisuus asiat 🙂

Hyvä olisi olla tuollainen sammutuspeite. Juuri äskettäin kuulin, että tässä ihan lähistöllä oli erään perheen omakotitalo palanut. Tämä postaus sai pohtimaan omankin kodin turvallisuutta! Kiitos siitä 🙂

Palovaroittimista pidän aina hyvää huolta ja testailen vähän väliä.

Täältä omasta 24 neliön kopista ei löydy kuin palovaroitin. Tietenkin sammutan aina sähkövehkeet lähtiessäni, mutta kyllä sitä tulee aina mietittyä, että mitä vaan voi sattua :/

Palovaroitin ja sammutuspeite löytyy pikkukaksiosta. Palovaroitin täytyy säännöllisesti muistaa myös tarkistaa, että topimii!

Häkävaroitin (kuten siitä joku jo mainitsikin) olisi myös ehdoton taloissa jossa puusijoja. Meillä häkävaroitin ilmoittanut kahdesti. Hajuton, näkymätön häkä todella vaarallinen, joten varoitin olisi ehdoton!

Kävin työni puolestz sammutuskoulutuksessa, jossa nähtiin mm. Videoita siitä miten nopeaa tulipalo leviää..koulutuksem jälkeen ajoin kauppaan ja ostin samutuspeitteen (ja kävipä mielessä jopa vaahtosammuttimen hankinta…)
Tuo peite olisi huomattavasti kauniimpi keittiöön roikkumaan

Meiltäkään ei löydy sammutuspeitettä, vaikka todellakin sellainen tarvittaisiin (minä + keittiö ei ole aina hyvä yhdistelmä) 😀

Mä pelkään aina vähä liikaakin, että kotiin tulee vesivahinko tai tulipalo! Ei oo ikinä sattunut mitään, mutta jostain syystä tarkistan paikat aina sataan kertaan ennen kuin lähden kotiin. Ja sammutuspeite on ihan ehdoton olla, tulee turvallinen olo. Meidän uudessa kodissa sellaista ei itse asiassa oo! Kääks! Vaikka tää on mun ensimmäinen omistusasunto. Ja toi peitteen kuvointi ? <3 ihana.

Kävin pari päivää sitten ensiapukurssin ja se muistutti minua että meillä hätätilanteen varalta ei ole varauduttu tarpeeksi. Sammutuspeitto on myös ostoslistalla, olisi mukavaa voittaa arvonnassa. Onhan tuo tosi nättikin ?

Meillä on yli 100 vuotta vanha talo jossa omat haasteensa sokkeloisen kaksikerrosratkaisun takia. Melkein jokaiseen huoneeseen on kuitenkin laitettu palovaroitin ja keittiössä jossa sijaitsee meidän talon tulisija, on myös häkävaroitin. Raskaana ollessa ja remontin aikana näitä paloturvallisuusasioita mietti todella tarkkaan, varsinkin sen puolesta että miten toimii hätäuloskäynnit näin vanhassa talossa ym. Vieläkin puutteita on ja lisäksi ensiapukaappi tulisi tarkistaa ja täydentää. Blogikirjoituksesi toimikin hyvänä muistuttajana, eli tän viikon todo-lista sai taas täytettä.

Joka huoneessa on meillä palovarottimet sekä olohuoneessa häkävaroitin (takan vuoksi). Sammutuspeite keittössä sekä saunan läheisyydessä vaahtosammutin (puukiuas).

Palovaroittimeen vaihdoin juuri patterin. Kuulin myös sellaisen asian, että palovaroitin pitää vaihtaa 10 vuoden väliein vaikka testinappi osoittaisi sen toimivan vielä.
Sammutuspeite minulta puuttuu. Tuohan käy sisustuselementistä.

Yksi perinteinen punainen sammutuspeite jo kodistamme löytyykin. Tuo olisi hitusen tyylikkäämpi!

Palovaroittimet löytyy joka huoneesta, hiljattain vaihdettu uudet paristot palovaroittimiin. Sammutuspeitettä ei oo vaan tullu ostettua, vaikka onkin ollu aikeissa hankkia. Tuo olis vielä kivan näköinen ja sopis sisustukseen!

Täällä oli ensimmäisten joukossa tarkistuslistalla pakollisena jauhesammuttimet ja sammutuspeite ku talon rakennustarkastusta tekivät sen valmistuessa ja lupaa asumiseen haettiin. Eli se löytyy kyllä ja on keittiön seinällä aina saatavilla. Jauhesammuttimet on kanssa ja pidetään ajan tasalla. 112-sovellukset on myös tarvittavissa puhelimissa ja tiedetään miten niitä käytetään. Palohälyttimet on uudessa talossa yhdistetty toisiinsa sähköverkossa joten jos se vaan toimii täällä käy kauhea meteli savun ilmestyessä ja jos patterit on loppumassa aina vaihdetaan heti uuteen. Häkävaroitin oli kans pakollinen takan ollessa talossa tarkastusta tehtäessä. Ensiapu 1 & 2 on käytynä vielä kaiken lisäksi.

Itsekin hankin ihan vasta sammutuspeitteen, tosi kiva, kun ne nykyään käyvät ”sisustuselementistä” 🙂 Meidän omassa lukee ”Better safe than sorry” ja se on kyllä totta! Jos tämän voittaisin, niin sen jollekkin lahjaksi antaisin! 🙂

Meiltäkin puuttuu sammutuspeite!

Itse pyrin pitämään lääkkeet ja pesuaineet tms. pois lasten ulottuvilta. Miestä joudun aina muistuttelemaan. Ammattini puolesta näen paljon vaaratilanteisiin joutuneita lapsia, joten olen hieman hysteerinen näiden asioiden kanssa.

Sammutuspeite on jo kerran koettu toimivaksi, ja tuo olisi kuosiltaankin hieno!

Meiltä puuttuu sammutuspeite kokonaan, tosi kaunis kuosi tuo lisäksi!

Oi että, sammutuspeite ollut jo pitkään ostoslistalla, mutta aina jotenkin unohtunut. Kaunis kuosi. 🙂

Meiltä löytyy palo- ja häkähalyttimet, mutta tuollainen sammutuspeite olisi hyvä lisä keittiöön.

Meiltäkin puuttuu alkusammutusvälineet mutta palohälyttimet ovat ajan tasalla. Verisure onneksi hoitaa sen puolen hyvin 🙂

Meilläkin jää palovaroittimeen, laastareihin ja kylmäpussiin turvallisuustavarat. Autosta löytyy ensiapulaukku, mutta miksiköhän ei kotoa…. Olen sammutuspeiton ostamista miettinyt jo kauan, mutta nämä ovat taas niitä hankintoja joita oman tyhmyyden takia venyttää! Mahtava postaus.

Palovaroittimet ja sammutuspeite löytyy sekä kotoa että mökiltä.

Kyllä turvallisuusasiat ovat jatkuvasti mielessä omassa arjessa ja sammutuspeite löytyy jo kaapista. Etenkin nyt, kun tulipalo vei hiljattain hyvältä ystävältä kodin, tulee kiinnitettyä huomiota oman kodin turvallisuuteen. Mökiltä sammutuspeite vielä puuttuu ja sinnekin se täytyy kyllä heti ensitöikseen keväällä roudata. Mielestäni koskaan ei voi olla liikaa varautunut pahimman varalle, kun on kyse näin isoista asioista!

Heippa!
Ollaan pian muuttamassa ja tuo sammutuspeite sopisi kyllänparemmin sisustukseen, kun tuo punainen väritys 🙂
Jauhesammutin juuri ostettiin ja yksi palovaroitin pitäisi ainakin ostaa vielä lisää. Häkävaroitin on myös.

Meillä on lasten kanssa keskusteltu turvallisuusasioista, mutta kertaus ei olisi pahitteeksi 🙂

Kommentit on suljettu.